Tobie tutaj mowa ) kwiatka z suchego patyka zupełnie bez wysiłku. Wymyśliłam sobie, że na naszym balkonie ma być biało-zielono, z niebieskimi akcentami i takie nasiona kupiłam. Kupiłam je tanio, bo ‚hurtem’ na Allegro, czyli w mój ulubiony sposób – szybko, wszystko w jednym miejscu i z dostawą pod nos. Doniczki samonawadniające też zdobycz z Allegro, milion razy taniej niż gdybym
Karo in the KitchenSmak dzieciństwa- moje pierwsze skojarzenie, gdy w mojej buzi ląduje kolejny kawałeczek sernika. Przygotowywała go moja mama. Jest lekki, nie wymaga praktycznie żadnych umiejętności (poza ugotowaniem
Wielki apetytKocham ciasto drożdżowe! Zwłaszcza te, w których kryją się owoce sezonowe. W lasach zagościły jagody, więc pewnie nikogo nie zdziwi fakt, że na blogu zapraszam Cię
Wielki apetytprostą, ale jakże pyszną zieloną propozycję obiadową. W sezonie po prostu nie mogę się oprzeć cukinii. W kuchni można z niej wyczarować mnóstwo potraw. Jest naprawdę wdzięcznym i tanim składnikiem. Dziś zapraszam Was na szybkie i proste placuszki z cukinii z natką pietruszki. Jak dla mnie, to idealny i tani obiad, spróbujcie. Zapraszam również na: leczo z cukinii z kiełbasą
Słodkie okruszkiMama Karmele-ona pożyczyła mi książkę kucharską - "TANIA KUCHNIA NA CIĘŻKIE CZASY" , autorstwa Edy Kierskiej, aż z 1916 roku, która należała do Jej babci. Rok 1916! To praktycznie wiek temu, kiedy została wydana. Obchodząc się z nią, jak z prawdziwą relikwią, wyszperałam przepis na słynną "zupę nic". Uwielbiam stare książki, najlepiej takie, co pamiętają czasy mojej rodziny(...)pozycji. Znajduję w nich to, co najlepszego mogą zaoferować - historię polskiego, jak i europejskiego stołu. Niegdyś ludzie jadali nawet lepiej niż teraz pomimo, że to była w ich mniemaniu "tania" kuchnia. W innej bowiem książce, autorstwa M. Disslowej, która pochodzi z roku 1920 (moje wydanie jest z 1988) wyczytałam, że kasztany jadalne, zupa żółwiowa czy ciasta
W kuchni Karmel-itkiUwielbiam ciasta, ale zdecydowanie te wytrawne. Taki keks doskonale sprawdza się na imprezach jako alternatywa dla pizzy czy tostów. Jego przygotowanie jest banalne a do środka
Wielki apetytIdealne, letnie danie, które wyglądem przypomina te z najlepszych, światowych restauracji. Na widok którego twoi goście, domownicy i czytelnicy stwierdza, że takiego cuda szkoda jeść a
Wielki apetytMinionki....kamera-akcja! Małe, żółte słodziaki z wadą wzroku, szukające swego, złego przywódcy, które wprost uwielbiają banany. Czy może być coś bardziej rozkosznego? Tego lata Minionki
Wielki apetytIdealne rybka rozpływająca się w ustach u chrupiąca skórką. Do tego orzeźwiający sos i warzywa grillowane,ale na parze. Zaciekawiłam Cie swoim opisem? Koniecznie sprawdź co
Wielki apetyt12 czerwca miałam przyjemność wraz z Asią ( www.krolestwogarow.pl ), Iloną ( http://www.kuchniailony.pl/ ) i Bernadettą ( www.mojkulinarnypamietnik.pl ) uczestniczyć w Rebranding'u hotelu w Gdyni. Zmienił nazwę z Orbis Gdynia
Wielki apetytKocham wszystko co grillowane, ale niekoniecznie mięsne i tłuste. Wpadłam na pomysł przygotowania przystawki, których podczas plenerowych imprez zdecydowanie brakuje. Jest smacznie, szybko, elegancko, lekko i
Wielki apetytUwielbiam takie ekspresowe w przygotowaniu, nieskomplikowane i smaczne dania. Polecam Ci, gdy nie jesteś kulinarnym wirtuozem a klasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie
Wielki apetytIdealnie aromatyczny, soczysty i chrupiący kurczaczek z tego przepisu podbije twoje serce. Szybko się robi, wybornie smakuje i zawsze wychodzi. Polecam szczególnie, gdy masz już dość
Wielki apetytKocham lato za jego słońce, długie i ciepłe dni, za aromat kwitnących kwiatów takich jak bez i róże. Postanowiłam podzielić się z Tobą przepisem na cudowny
Wielki apetyt