Dzień dobry! Figi można wciąż bardzo tanio kupić, kilka dni temu znalazłam je po 1 zł za sztukę na targowym straganie, w marketach zapewne też są tanio, tylko pamiętajcie - figa zielono-fioletowa, a nie cała fioletowa może być jeszcze niedojrzała. Z fig w tym roku przygotowałam dwa przetwory konfiturę figowo-pomarańczową i chutney figowy, który dzisiaj Wam prezentuję. Do czego
Pora coś zjeśćdanie. Tutaj możemy na bogato, podać np. dzika z jałowcem, prosiaka faszerowanego, udziec pieczony z fanfarami i płonącymi racami. Możemy też skromniej, co wcale nie znaczy dużo taniej, podać dobrego oryginalnego, zrobionego z polędwicy wołowej boeuf Stroganowa. Możemy podać jeszcze taniej, podając np. płonące szaszłyki z drobiu. Co również przy odpowiedniej oprawie muzycznej zostanie zauważone przez gości
Kulinarny karnet Christopheraktóre zjadło czekoladę/babeczkę/coś słodkiego, a się tego wypiera mając ubrudzoną buzię :-). 8. Wyskoczył jak Filip z konopi. Wyskoczyć jak pieszy pod koła auta/tramwaju/roweru. 9. Tani jak barszcz.Tani jak talerze na przecenie w Home&You. 10. Siedzi cicho jak mysz pod miotłą. Dokładnie tak cicho siedziała cała moja klasa w liceum na lekcji historii
Pora coś zjeśćtylko skosztowałam wiedziałam, że to będzie moja ulubiona owocowa przekąska. Teraz codziennie zabieram jedną buteleczkę do pracy, bo fruktajl jest moim ulubionym pierwszym śniadaniem. Dlaczego? Jest smaczny, sycący, gęsty, tani i można go pić prosto z butelki. Tylko sama nie mogę się zdecydować, który smak najbardziej mi smakuje, tak naprawdę to wszystkie 4 warianty smakowe lubię: ananas & kokos(...)obejrzeć reklamę, która ostatnio często jest w TV Zgodnie z wynikami badań „Co Ci szkodzi?” Polacy wybierają przekąskę, która jest łatwo dostępna, szybka do spożycia, zdrowa i tania, a Fruktajl ma wszystkie te cechy, może stać się idealną przekąską Polaków. Co ci szkodzi zmień przekąskę! Kochaj życie… * wpis zawiera lokowanie produktu The post Fruktajl, czyli owocowa przekąska
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCzujesz na plecach dreszczyk emocji związany z rychłą przeprowadzką do nowego mieszkania? Z uśmiechem na ustach patrzysz jak kształtuje się serce Twojego domu? Nie ma przecież
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W każdym domu zupa pomidorowa smakuje inaczej, ale wiadomo, że każda jest najlepsza i we własnym domu smakuje najlepiej. Chcecie wiedzieć jak ja przyrządzam pomidorówkę? Właśnie
DietologPierogi z serem na słodko – ulubione pierogi moich dzieci, w ogóle rodzinę mam kluskową bo kopytka, pyzy, pierogi, kluseczki zawsze są mile widziane i z
Dorota SmakujeForsycja – to ona jako jedna z pierwszych obsypuje się żółtymi kwiatami obwieszczając wiosnę. Uwielbiam jadalne kwiaty za ich niesamowite wizualne zalety. Danie ozdobione kwiatami zawsze
Dorota SmakujeLubicie napary ziołowe? Ja muszę przyznać, że bardzo się z nimi ostatnimi czasy polubiłam. Lubię pojedyncze zioła i mieszanki, które sobie przygotowuję ze względu na
Dorota SmakujeZapiekane ziołowe ziemniaki To bardzo , ale to bardzo prosty przepis . Co nie wyklucza tego ,że jest on również bardzo smaczny Pieczone ziemniaki ziołowe , są genialne, lekko
Ogrodnik w podróżyJeśli uważnie śledzicie mojego bloga, doskonale wiecie, że uwielbiam wszystko co jest z ziemniaka Podzieliłam się już z Wam przepisem na różnego rodzaju kluski , pączki ziemniaczane
PatiGotujeGulasz z indyka z warzywami, prosty i pyszny przepis na obiad Ponieważ za oknem zimno, wilgotno, to zjadłoby się coś pysznego, rozgrzewającego. Gulasz z indyka z
Kuchnia na wzgórzuktórzy są na diecie, od razu radzę skończyć czytanie. Już sama lektura przepisu zatyka arterie Czemu szlachcice? Mimo iż pierogi z ziemiankami na pierwszy rzut oka są tanim, wiejskim daniem, do zrobienia i podania szlachcicy używało się dużo, dużo tłuszczu – bogata omasta to już domena pańskiego, a nie chłopskiego stołu. Gotowane, prosto z wody, są bardzo dobre. Koniecznie polane zrumienioną
Karo in the KitchenKarkówka z warzywami z dodatkiem musztardy, danie z wolnowaru Uwielbiam urządzenie które w Polsce zwie się wolnowar, a dlaczego ? to wyjaśni Ci ten wpis. Karkówka z
Kuchnia na wzgórzuPenne ze szpinakiem, gruszką i gorgonzolą Uwielbiam makaron, wierzę że uwalnia w nas endorfiny czyli hormon szczęścia. Penne ze szpinakiem, gruszką i gorgonzolą. Ten przepis
Kuchnia na wzgórzu