Kukułki to smak mojego dzieciństwa. Gdy dorosłam zaczęłam przygotowywać ten likier i tak od pierwszego razu minęło już kilka ładnych lat. Zazwyczaj przygotowuję go na Święta
Wielki apetytDziś taki zupełnie inny, choć świąteczny post. Nie podam Ci szczegółowego przepisu i proporcji, ale pokażę jak można oczarować swojego zimowego solenizanta. Chyba każdemu przyda się
Wielki apetytKlasyczne gołąbki to jedno z moich ulubionych dań z kuchni polskiej, więc gdy tylko za oknem robi się chłodniej z wielką przyjemnością do nich wracam. Przyznaje
Wielki apetytLiczne promocje można znaleźć także w Super-Pharm gazetka poniżej: http://www.superpharm.pl/media/upload/document/pdf/2015/05/19/2c635f7b_9303_4dba_a956_d946fcd94f10_44285b91_bafd.pdf Z kartą LifeStyle w dniach 22 - 26.05 kupując perfumy – drugie można nabyć -50% taniej. Rabat jest naliczany od ceny promocyjnej. inne promocje: Reserved - Promocja tylko na kolekcję damską -70% na drugą zakupioną rzecz (domyślamy się, że na tańszą rzecz). Promocja obowiązuje zarówno w salonach(...)150zł. (promocja dotyczy modeli pełnowartościowych, nie łączy się z innymi promocjami i zniżkami i obowiązuje tylko w salonach stacjonarnych w dniach 21.05 - 7.06.2015). H&M Do - 30% taniej na wybrane produkty i darmowa dostawa na stronie www (do 24.05.2015) z użyciem kodu przy zakupie 0059 ( ważna na stronie www.hm.com . Rabatu nie można łączyć z żadnymi innymi rabatami
Ana Mari's worldUwielbiam curry. Jest to proste, szybkie, aromatyczne danie, które zawsze w moim wykonaniu smakuje inaczej. Pikantne a słodkie, kwaśne i słone. Idealnie zbilansowane smaki i najlepsze
Wielki apetytSkładniki krakersy, 36 szt jajka, 4 szt ser żółty tarty, 130g tuńczyk w oleju, 2 puszki ogórek konserwowy, 1 duża szt cebula 1 szt majonez, 1 słoik śmie tana 18%, 6 łyżek piep rz szczypiorek Przygotowanie Ser tarty mieszamy z 5 łyżkami majonezu i 2 łyżkami śmietany, doprawiamy p ieprzem. Tuńczyka o dsączamy z zalewy, dodajemy pokrojone
Gotowanie moimi oczamiMielony, schabowy co dziś na obiad? Pewnie zastanawiasz się co przygotować dla swoich bliskich. Czasu brak, pomysłów również, w lodówce hula wiatr. Nic prostszego zapraszam Cię
Wielki apetytJesień to czas, gdy na dworze robi się już buro i zimno. Ta pora roku kojarzy mi się zwykle z ciężkim, kalorycznym jedzeniem, które powoduje, że
Wielki apetytHalloween- wyjątkowo kontrowersyjne święto, które obchodzone jest w wielu krajach noc przed dniem Wszystkich Świętych (czyli 31 października). Jedni je kochają inni nie widzą sensu zapożyczania
Wielki apetytUwielbiam nasze rodzinne śniadanka. Niedziela jest właśnie takim dniem, kiedy możemy sobie na nie pozwolić i rozkoszować się pysznym jedzonkiem i doborowym towarzystwem. Mogę rozwinąć wówczas
Wielki apetytMleko kokosowe można zdobyć na różne sposoby..można iść i je po prostu kupić. Ale zdecydowanie lepiej jest je zrobić. No i wychodzi taniej....i to zdecydowanie taniej. Puszka 400 ml mleczka to koszt 7-10 zł. Koszt paczki wiórków kokosowych jest rzędu 1,5-3 zł ( cena obu produktów zależna jest od producenta). Moje mleko kokosowe wytwarzane jest domowym
kawawszklancePostanowiłam dziś zaszaleć. Jesień kalendarzowa już wystartowała czas przemyśleć menu na chandrę. Zaczęłam od czegoś zupełnie obłędnego. Gorące śliwki, ciepła, płynna czekolada a to wszystko ukryte
Wielki apetytJestem blogerką kulinarną z krwi i kości. Uwielbiam dobre lektury, które poza przepisami wprowadzają mnie w świat autora. Coś mi o nim opowiedzą, czymś zaintrygują. Zastanawiasz
Wielki apetytZupa z pieczonych pomidorów i papryki Zupa z pieczonych pomidorów i papryki. Pomysł na tą zupę podrzuciła mi autorka książki What Katie ate – czyli weekend
Kuchnia na wzgórzu