Mole spożywcze są bardzo uporczywymi przeciwnikami w naszym kuchennym magazynie. Każdy, kto kiedykolwiek miał z nimi do czynienia wie, że pozbycie się ich jest bardzo trudne
PysiaGotuje.plChrzan jest jednym z dodatków, który powinien znaleźć się w koszyczku wielkanocnym. Jest doskonałym dodatkiem do żurku czy barszczu białego, ale także do jaj i mięs
PysiaGotuje.plBaranek z masła jest jedną z „najmilszych” tradycji Wielkanocnych. Jest on także symbolem Zmartwychwstałego Chrystusa, a staropolska tradycja nakazuje, aby maślany baranek znalazł się
PysiaGotuje.plIdealnie wykonany lukier jest śnieżnobiały i odpowiednio twardy. Może służyć do dekorowania przeróżnych wypieków, takich jak pączki, pierniki, babki, babeczki… A w czasie Wielkanocnych przygotowań
PysiaGotuje.pl3-4 60 min Średnie Przystępne Pomysł na mięso z dzika z pieczonymi ziemniakami. Składniki schab z dzika 1 kg ziemniaków przyprawa do ziemniaków Marynata: 4
PysiaGotuje.pl2 60 min Średnie Przystępne Przepis na pierś z kaczki z zapiekanymi ziemniakami. Pyszne i aromatyczne danie. Składniki pierś z kaczki 0
PysiaGotuje.pl5-6 60 min+ Średnie Przystępne Przepis na szare kluchy z podsmażoną kapustą kiszoną i skwarkami. Coś pysznego! Składniki 1 kg ziemniaków 2 cebulki 3 szklanki
PysiaGotuje.plKrewetki są wyśmienitą opcją dla każdego miłośnika owoców morza, jak i zwolenników tradycyjnej kuchni. Najlepiej czują się w towarzystwie soku z cytryny, czosnku i aromatycznych ziół
PysiaGotuje.plPanko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki
PysiaGotuje.plJeśli macie ochotę na intensywnie czekoladowe lody, możecie samodzielnie przygotować je w domu. To naprawdę proste! Co potrzebujemy? 0,5l dobrze schłodzonej śmietanki 30 lub 36
PysiaGotuje.plMięso jest podstawą prawie każdej diety. Jednak samo w sobie nie smakuje najlepiej – cała magia tkwi w jego przygotowaniu i przyprawieniu. Najlepszym sposobem na przyprawienie
PysiaGotuje.plPesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony
PysiaGotuje.plAby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla
PysiaGotuje.pl5-6 60 min+ Średnie Przystępne Autorski przepis na przepyszne takosy z ciasta naleśnikowego, z piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka
PysiaGotuje.plTani i wydajny obiad Składniki ok. 1 kg ziemniaków 2 laski kiełbasy 30 dkg pieczarek 2 cebule 20 dkg sera żółtego 3 pomidory sól, pieprz słodka
czarrna od kuchni