tanie danie - 2223 przepisów (strona:6/149)

Pierniki 180

6+ do 60 min Łatwe Tanie Przepis na ekspresowe świąteczne pierniki dla spóźnialskich. Większość z nas nie wyobraża sobie świąt bez pierników. To właśnie

PysiaGotuje.pl
Ciasto z truskawkami i galaretką 157

6+ 60 min+ Łatwe Tanie Przepis na łatwe ciasto biszkoptowe z truskawkami, masą śmietanową i galaretką. Składniki Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2

PysiaGotuje.pl
Czekoladowe muffiny z budyniem 195

12 sztuk 30 min Łatwe Tanie Przepis na pysznie kakaowe muffiny. Idealne na zbliżające się święta Wielkanocne, ale także jako szybki pomysł na deser

PysiaGotuje.pl
Ciasteczka z czekoladą 142

5-6 60 min Łatwe Tanie Przepis na ciasteczka z czekoladą. Kruche, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Składniki Ciasto: 4 szklanki mąki 1 szklanka

PysiaGotuje.pl
Pomidorowa z czosnkiem i cebulką 237

4-5 30 min Łatwe Tanie Rozgrzewająca zupa pomidorowa. Szybka w przygotowaniu i do tego pyszna! Składniki 1l bulionu warzywno – drobiowego 3-4

PysiaGotuje.pl
Deser z pomarańczami, bananem, lodami i śmietaną 129

6 15-20 min Łatwe Tanie Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwas pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty

PysiaGotuje.pl
Surówka z młodej kapusty 117

6+ 10 min Łatwe Tanie Przepis na wiosenną surówkę z młodej kapusty z rzodkiewką. Składniki: główka młodej kapusty pęczek rzodkiewki 2-3 łyżki majonezu

PysiaGotuje.pl
Torcik waflowy bez pieczenia 180

6+ 60 min+ Łatwe Tanie Przepis na łatwe ciasto bez pieczenia na waflach, z masą czekoladową i ulubionym dżemem. Składniki 1 opakowanie wafli 1

PysiaGotuje.pl
Sandacz – zdrowy i pyszny król Bałtyku 84

Sandacz zdobywa coraz większą popularność na polskich stołach. Nic dziwnego – mięso tej słodkowodnej ryby żyjącej zarówno w morzach, jak i jeziorach, jest wyjątkowo smaczne. Co warto

PysiaGotuje.pl
Chlebak – jaki wybrać, by sprawdził się w kuchennym wnętrzu? 112

Pieczywo smakuje najlepiej, gdy jest świeżo kupione, jeszcze ciepłe i pachnące. Taki smakowity bochenek, rogalik czy bułka znikają bardzo szybko. Innym razem kupujemy z kolei nieco

PysiaGotuje.pl
Jak zrobić domowe masło? 914

Z racji, iż ceny masła w ostatnim czasie kolosalnie poszły w górę, coraz większa liczba osób decyduje się robić masło samemu, w domowych warunkach. Jednak jak

PysiaGotuje.pl
Królowa pomidorowa 122

Pomidorowa to danie niezwykle popularne w naszym kraju. Lubią je zarówno dorośli, jak i dzieci. Serwuje się ją na różnego rodzaju okazje

PysiaGotuje.pl
Ryż to podstawa kuchni azjatyckiej. Poznaj trzy przepisy na aromatyczne dania z ryżem 156

Kuchnia azjatycka to prawdziwe bogactwo smaków i aromatów. Jeśli chcesz odbyć orientalną podróż po sztuce kulinarnej tego regionu, wcale nie musisz daleko wyjeżdżać. Klimat Azji poczujesz

PysiaGotuje.pl
5 wskazówek parzenia dobrej herbaty 88

Kojący aromat i smak herbaty potrafi zdziałać cuda! Kto nie marzy o filiżance gorącego naparu w jesienny dzień lub zimowy poranek? Herbata ma wyjątkowe właściwości uspokajające

PysiaGotuje.pl
13 lipca Dniem Frytek – jak przygotować idealne frytki? 108

Dziś obchodzimy dzień frytek. Te smukłe i opalone ziemniaczki są chyba najbardziej pożądanym dodatkiem do potraw pieczonych i smażonych. Frytki swoją historię rozpoczęły w Belgii i

PysiaGotuje.pl
Darmowe gadżety dla Twojego dziecka – wspieramy akcję Mateusza Pawłowskiego! 97

Blog kulinarny PysiaGotuje.pl został poproszony o wsparcie akcji „Darmowe gadżety szkolne”. Organizatorem akcji jest niewidomy 21-letni absolwent Technikum Administracyjnego przy SOSW dla Młodzieży

PysiaGotuje.pl
Jak obierać pomidory ze skórki? 112

Jeśli chcemy przygotować jakąś potrawę na bazie pomidorów, zwykle wymagają one obrania. Wiadomym jest, że pomidory należą raczej do warzyw miękkich, ich obranie może sprawiać trudności

PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać czosnek? 147

Przechowywanie czosnku wydaje się proste – i owszem takie jest, jeśli przechowujemy go krótko. Dłuższy czas przechowywania tego cennego warzywa może stać się kłopotliwy i zupełnie

PysiaGotuje.pl
Schab pieczony 121

4-5 40 min+ Średnie Przystępne Przepis na aromatyczny i soczysty schab pieczony. Składniki schab bez kości Marynata: 4 łyżki musztardy sarepskiej 5 ząbków czosnku 2

PysiaGotuje.pl
3 kroki do założenia biznesu gastronomicznego 109

Mała gastronomia to branża, która rozwija się niezwykle dynamicznie. Wielu młodych przedsiębiorców decyduje się na wejście w ten biznes, widząc w tym spory potencjał. Czy słusznie

PysiaGotuje.pl
Jak zwalczać mole spożywcze? 168

Mole spożywcze są bardzo uporczywymi przeciwnikami w naszym kuchennym magazynie. Każdy, kto kiedykolwiek miał z nimi do czynienia wie, że pozbycie się ich jest bardzo trudne

PysiaGotuje.pl
Jak zrobić chrzan na Wielkanoc? 126

Chrzan jest jednym z dodatków, który powinien znaleźć się w koszyczku wielkanocnym. Jest doskonałym dodatkiem do żurku czy barszczu białego, ale także do jaj i mięs

PysiaGotuje.pl
Jak zrobić baranka z masła? 132

Baranek z masła jest jedną z „najmilszych” tradycji Wielkanocnych. Jest on także symbolem Zmartwychwstałego Chrystusa, a staropolska tradycja nakazuje, aby maślany baranek znalazł się

PysiaGotuje.pl
Jak zrobić lukier? 213

Idealnie wykonany lukier jest śnieżnobiały i odpowiednio twardy. Może służyć do dekorowania przeróżnych wypieków, takich jak pączki, pierniki, babki, babeczki… A w czasie Wielkanocnych przygotowań

PysiaGotuje.pl
Schab z dzika z ćwiartkami ziemniaków 173

3-4 60 min Średnie Przystępne Pomysł na mięso z dzika z pieczonymi ziemniakami. Składniki schab z dzika 1 kg ziemniaków przyprawa do ziemniaków Marynata: 4

PysiaGotuje.pl
Pierś z kaczki z pieczonymi ziemniakami 109

2 60 min Średnie Przystępne Przepis na pierś z kaczki z zapiekanymi ziemniakami. Pyszne i aromatyczne danie. Składniki pierś z kaczki 0

PysiaGotuje.pl
„Szare kluchy” z podsmażaną kapustą i skwarkami 180

5-6 60 min+ Średnie Przystępne Przepis na szare kluchy z podsmażoną kapustą kiszoną i skwarkami. Coś pysznego! Składniki 1 kg ziemniaków 2 cebulki 3 szklanki

PysiaGotuje.pl
Krewetki – jak to ugryźć? 149

Krewetki są wyśmienitą opcją dla każdego miłośnika owoców morza, jak i zwolenników tradycyjnej kuchni. Najlepiej czują się w towarzystwie soku z cytryny, czosnku i aromatycznych ziół

PysiaGotuje.pl
Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? 282

Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki

PysiaGotuje.pl
Domowe lody czekoladowe 128

Jeśli macie ochotę na intensywnie czekoladowe lody, możecie samodzielnie przygotować je w domu. To naprawdę proste! Co potrzebujemy? 0,5l dobrze schłodzonej śmietanki 30 lub 36

PysiaGotuje.pl
Marynaty do mięs – co do czego? 147

Mięso jest podstawą prawie każdej diety. Jednak samo w sobie nie smakuje najlepiej – cała magia tkwi w jego przygotowaniu i przyprawieniu. Najlepszym sposobem na przyprawienie

PysiaGotuje.pl
Pesto ziołowe – zrób to sam! 161

Pesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony

PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo topić czekoladę? 144

Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla

PysiaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania