polecam, szczególnie że fajnie rozgrzewa w te ponure, zimne dni. Arek Gie Składniki: 300 g surowego boczku 400 g surowej szynki wieprzowej 400 g łopatki wieprzowej 1 główka czosnku 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka smalcu 1 pełna łyżka mąki 150 ml zimnej wody 1-1,5 litra wrzątku sól
R'n'G Kitchenzupełnie nowej odsłonie. Eksperymentowanie z kanapkami i mięsem jeszcze nigdy nie było takie proste! Miłośnikom włoskich smaków proponujemy kanapkę z kurczakiem z serem włoskim i rukolą lub wersję z szynką parmeńską w towarzystwie rukoli i suszonych pomidorów, a wszystko to oprószone włoskim serem i skropione oliwą. Smaczną i zdrową opcją kanapek do pracy są też plastry grillowanego kurczaka
Słodkie okruszkiładnego zarumienienia się ciasta. Po upieczeniu Stromboli jest od razu gotowe do spożycia, choć zalecam kroić je gdy lekko się przestudzi. Do farszu można użyć także usmażonych kawałków kurczaka, szynki, pieczarek, suszonych pomidorów, świeżej papryki...i wielu innych ulubionych dodatków. Smacznego
Opowieści z piekarnikaSałatka niezawodna Idealny wybór na każdą okazję, te smaki lubią wszyscy, więc taka sałatka zawsze się sprawdzi. Jest bardzo szybka i prosta, a do tego super
Blog z Apetytemkilka propozycji na dania, które pysznie komponują się podane z tym warzywnym dodatkiem. tradycyjny schabowy pieczony kurczak pikantne udka z kurczaka kotlet de volaille z masłem placki ziemniaczane z szynką pieczona karkówka Zachęcam do sięgnięcia po poniższy przepis na warzywa w sosie i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Warzywa w sosie śmietanowym
MeCookstalerz i będziemy najedzeni na długo Zupa gulaszowa- pyszna, pożywna, sycąca! Co nam trzeba? Zrobiłam duży garnek- 5 litrowy 2 duże cebule. 1 kg łopatki wieprzowej 0,3 kg szynki na bulion: 3 litry wody 3 marchewki, 1 pietruszka, kawałek pora i pół średniego selera 1 litr przecieru pomidorowego (może być z kawałkami pomidora) Przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka słodka
Latosiowydompropozycja i smak wyniesiony z babcinego domu. Arek Gie Składniki: 1,5 kg kiszonej kapusty 500 g surowego boczku 500 g łopatki wieprzowej 500 g szynki wieprzowej 400 g kiełbasy podwawelskiej 100 g pieczonego boczku 2 duże cebule 2 łyżki smalcu z kaczki 30 g suszonych grzybów 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 5 ziaren ziela angielskiego
R'n'G Kitchenpatelni z odrobiną masła i cukru staną się nietypową, ale smakowitą podstawą. Na Chlebie Żytnim: Pokryj cienko kromki chleba żytniego warstwą rozgniecionego, dojrzałego awokado, a następnie ułóż na nim szynkę parmeńską i jajka po benedyktyńsku. To dodatek zdrowych tłuszczów i smaków. Jajka po Benedyktyńsku: Ponadczasowa Klasyka w Nowoczesnym Wydaniu Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim to danie , które wciąż inspiruje
Moja Książka Kucharskapiecz jeszcze około 10-20 minut z termoobiegiem, aż się lekko z wierzchu przyrumieni. Schab pieczony w papierze do pieczenia – mięciutki i soczysty Zobacz inne przepisy na domowe wędliny: Szynka pieczona w niskiej temperaturze – do obiadu i na kanapki Boczek pieczony w piekarniku – najlepsza domowa wędlina Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie – domowa
e-PrzepisyKulinarnewykorzystać pozostałą po obiedzie kaszę lub by przemycić ją do diety niejadków. Pamiętajcie, by dobrze je doprawić, by były wyraziste w smaku. Składniki: 500 g mięsa mielonego (szynka, łopatka) 1 niepełna szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 jajka sól, pieprz opcjonalnie majeranek bułka tarta do obtoczenia kotletów olej
Kuchnia domowa Aniżyczę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Gulasz węgierski Składniki na gulasz po węgiersku. 1 kg mięsa wieprzowego na gulasz (np. udziec, szynka, łopatka) 250 g cebuli 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżki smalcu 1/2 łyżeczka świeżo-mielonego pieprzu 150 g papryki czerwonej
MeCooksmusztarda, miód, sól, pieprz, zioła, czosnek, cebula itp. Można też dodać do sałatki macédoine salade inne składniki, takie jak: -Mięso : kurczak, indyk, kaczka, gęś, wołowina, wieprzowina, baranina, cielęcina, królik, szynka, bekon, salami, kiełbasa, mortadela, szparagi, wątróbka, pasztet itp. -Ryba : tuńczyk, łosoś, dorsz, makrela, sardynka, śledź, halibut, sola, pstrąg, łosoś, karp, sum, węgorz, ośmiornica, kalmar, małża, ostryga, krewetka, krab, homar
RafalCookZapiekanka pyszna, treściwa, pełna warzyw. Co nam trzeba? Naczynie żaroodporne lekko natłuszczone 6 średnich ziemniaków 1 brokuł 200g boczku parzonego wędzonego 400g mięsa mielonego z szynki 200g sera pleśniowego typu Lazur niebieski 200g sera żółtego mała czerwona cebula sos: 300ml mleka, 2 jajka, łyżka mąki sól i pieprz czarny Robimy! Ziemniaki gotujemy, kroimy w większą kostkę. Brokuł gotujemy, rozdzielamy
Latosiowydomserem Hummus z sałatką grecką Sałatka z pieczonym kalafiorem i halloumi Sałatka toskańska z karczochami Sałatka ziemniaczana z musztardą Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka makaronowa z tuńczykiem Sałatka z szynką i serem Sałatka ziemniaczana z pesto i łososiem Surówka Colesław – najlepsza Sałatka z kalafiora SAŁATKA Z CIECIERZYCĄ I BOCZKIEM Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji : 4-6 SKŁADNIKI: – 2 główki
nietylkopasta.plpomysł na Sałatkę alla Caprese Moja własna wersja sałatki Caprese to eksploracja smaków, łącząca różnorodność składników. W misce łączę kolorowe liście sałaty, kremową mozzarellę, soczyste pomidory oraz plastry delikatnej szynki z kurczaka. To połączenie świeżości, chrupkości i delikatnego aromatu mięsa, co sprawia, że sałatka staje się pełnoprawnym daniem głównym. Oliwa z oliwek, delikatna sól i świeżo zmielony pieprz są nieodłącznym
RafalCook