keczup · około 50 g salami, dowolnej szynki lub boczku pokrojonego w cieniutkie paseczki · około 3 pieczarki · żółty ser · zioła prowansalskie Przygotowanie: Pieczarki obieramy, kroimy w bardzo cienkie plasterki. Ser żółty ścieramy na tarce
Mania Gotowaniawykonanie. Im współczynnik wyższy, tym większy zachwyt! :) Tutaj współczynnik jest dość wysoki. Składniki: 250g makaronu spaghetti 4 łyżki tartego parmezanu (bądź innego twardego sera, np. grana padano) 4 łyżki bułki tartej 3 pomidory 200g szynki (ewentualnie kiełbasy, tak na prawdę możemy użyć wszystkiego "wędlinowego" co zalega nam w lodówce) 200g mozzarelli 4 jajka 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, zioła
Brzuszki Łakomczuszkiszparagową. Możecie też przygotować szparagi w inny sposób: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Składniki: – 4 ziemniaki – pęczek zielonych szparagów – 1 litr bulionu lub rosołu – szczypta gałki muszkatałowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięAsparagus on salad. Składniki. 10 szt. szparagi zielone 5 plasterków szynka parmeńska sałata mix 10 szt. oliwki czarne 10 szt. oliwki zielone 5 szt. pomidorki koktajlowe 5 szt. kapary 5 szt. pomidory suszone 2 dag parmezan ocet balsamiczny 1 jajko 0,5 łyżeczki ocet sól 5 dag parmezan 0,5 łyżeczka olej Wykonanie. Przygotować koszyczek z parmezanu. Papier(...)rozpuszczonym serem położyć na odwróconej szklance serem do szklanki. Przytrzymując papier uformować dłońmi brzegi koszyka. Przy odrobinie wprawy możemy wielkość i kształt koszyka formować dowolnie. Sałatę najlepiej różną, rozłożyć na półmisku , obłożyć oliwkami, pomidorami, kaparami. Skropić octem balsamicznym. Szparagi blanszować 3 minuty w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, owinąć plastrami szynki parmeńskiej i zapiekać 8 minut pod grillem
Kulinarny karnet Christopherałyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru 1/2 szklanki oleju 150g szynki 80g parmezanu zioła prowansalskie sól Szynkę pokroić w małą kostkę. Parmezan zatrzeć na drobnej tarce. W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche łącznie z serem i ziołami, a w drugiej rozmieszać jajka i połączyć je z maślanką i olejem. Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać
kuchnia doskiCheeseburger z serem w wersji fit Skład: 5 bułek pełnoziarnistych 500 g mięsa mielone z szynki odtłuszczonego 5 plasterków serka topionego light 1 ogórek konserwowy 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 100 g jogurtu greckiego Przygotowanie : Mięso mielone doprawiamy sola i pieprzem. Następnie dodajemy jajko . Całość mieszamy i formujemy z mięsa 5 płaskich kotletów 100 g . Ogórek(...)stron. . Mi zajęło to ok. 5 minut.Pierwszego kotlecika warto sprawdzić od środka i z następnymi już nie będzie wątpliwości co do właściwego czasu.Po usmażeniu kotletów położyć na nie plasterki sera. W międzyczasie w piekarniku podgrzewamy przekrojone na pół bułeczki (u mnie: 2-3 minuty i 170 stopni C). Sos Do jogurtu dodajemy 2 ząbki rozgniecionego czosnku (można dodać czosnek granulowany
Sylwetka Od Kuchnimajonez + jogurt naturalny (w proporcji 1:1) ulubione zioła (do smaku) sól, pieprz Opcjonalnie: żółty ser do posypania (starty) Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie (najlepiej w mundurkach) i po ostudzeniu pokroić w kostkę. Do miski przełożyć: ziemniaki, ananasa (bez zalewy), kukurydzę (odcedzoną), szynkę (pokrojoną w kostkę), jabłko (drobno pokrojone) i rodzynki (uprzednio sparzone - moczone przez kilka minut
Di gotujepszennego bogatszy jest w białka, witaminy i składniki mineralne, czyli danie z nim dla zdrowie będzie idealne. Ser grana padano spaghetti dodał smaku owocowego , a horapha czyli bazylia tajska lekko anyżowego. Składniki: 450 g świeżo mielonego mięsa wieprzowego z szynki, 1 biała cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka ostrej mielonej papryki, 2 łyżki sosu sojowego, sól
Moniki Smakołykijako przystawka Składniki - 6 dużych pieczarek - 3 plastry szynkowej kiełbasy - 2 jajka - przyprawa ulubiona - 1 łyżeczka masła - 1 łyżka startego sera na drobnej tarce - bułka tarta - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Z pieczarek odciąć trzonki - Trzonki i szynkę pokroić w drobną kostkę - Kapelusze posypać przyprawą Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone trzonki i kiełbasę przyprawić
W królestwie smaków BeatyPiekny mamy wrzesień tej jesieni: rześkie poranki, jeszcze gorące dni i podogne, aż czerwone zachody słońca. Te ostatnie zawsze wróżą piękny kolejny dzień, bezchmurne
Mia Cucina Sofietabardzo podobny - znalazłam na internecie i zmieniłam pod moje preferencje smakowe. Zamiast salami możecie użyć zwykłej szynki, a zamiast boczku szynkę parmeńską. Kurczak jest bardzo soczysty, podczas pieczenia przechodzi wszystkimi zapachami, smakiem salami i przypraw z sosu. A ser? Ciągnie się jak na pizzy.. :) Idealny pomysł na naprawdę smaczny obiad, białkowo-tłuszczowy. Składniki: 2 małe piersi z kurczaka
Czarnawisienkakaszy gryczanej (użyłam w woreczku) 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek kilka plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej) 0,5 szklanki suszonych pomidorów (odsączonych z zalewy) 100 g sera feta 3 łyżki siekanej natki pietruszki lub kolendry świeżo zmielony pieprz WYKONANIE: Kaszę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, dodając sól do smaku. Gotową pozostaw(...)minutę . Dosyp teraz kaszę, wymieszaj i smaż całość około 3 minuty , mieszając od czasu do czasu. Następnie dodaj suszone pomidory posiekane w paski i pokrojoną w większe kawałki szynkę, a także kolendrę lub pietruszkę oraz pieprz. Podsmaż całość chwilę. Dodaj teraz szybko pokruszoną fetę, zamieszaj i zdejmij z ognia. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonywiemy, że nie zdążymy zjeść ich w tej postaci (np. chleb, bułki), czy resztki produktów, którymi trudno byłoby obdzielić całą rodzinę (np. końcówki szynek, kiełbas.) Nie zabrakło makaronu z sosem czy pysznej zapiekanki z chleba, sera i kiełbasy. Wspólnie przygotowaliśmy konfitury z dyni i śliwek. Nie zabrakło luźnej atmosfery, jak zresztą podczas każdego spotkania w Akademii Kulinarnej Whirlpool, ale większość
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki na 4 porcje: 2 młode cukinie 2 duże pomidory, np. malinowe około 0,4-0,5 kg mięsa mielonego, np. z szynki 1 cebula suszona bazylia sól, pieprz odrobina oleju ulubiony starty, żółty ser Na samym początku cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać cebulę. Smażyć, aż do momentu, gdy cebula się zeszkli. Następnie
Ugotowaćfaktycznie jest ona pyszna, raz na jakiś czas taki zastrzyk energii i kalorii nie zaszkodzi. Ta moja francuska kanapka w składzie ma ser Gruyère, musztardę Dijon, sos beszamelowy i parmezan a do tego pyszna szynka długodojrzewająca jamon serrano oraz chrupiąca grzanka a efekt? sami sprawdźcie. Croque Monsieur - najlepsza kanapka świata. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie