szynka gotowana 8 minut - 2341 przepisów (strona:122/157)

Jak przechowywać mięso – część I 328

namaczanie, wycieranie do sucha, nie wytrzebi bakterii, zwiększa natomiast zwiększa ryzyko rozsiania bakterii po kuchni i przeniesienia na inne produkty. Najlepszym sposobem na bakerie jest gotowanie lub pieczenie w wysokiej temperaturze. Kurczaka przed gotowaniem wystarczy przetrzeć lekko zwilżonym ręcznikiem papierowym i od razu przyprawić. 8. Nadziewaj kurczaka tuż przed pieczeniem Przed upieczeniem dobrze jest zamacerować kurczaka. Mięso może leżeć(...)przeniknie tylko do mięsa. 9. Piecz drób w odpowiedniej temperaturze Bezpieczna temperatura gotowania, pieczenia kurczaka to minimum 73,9 stopni Celsjusza, mierzona w najgrubszej części uda i piersi. Czas pieczenia zależy od wagi kurczaka. Przyjmuje się zasadę, że na 1 kg kurczaka trzeba poświęcić 50-60 minut pieczenia w temperaturze 180 stopni . My lubimy dobrze wypieczony drób i kurczaka

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania