Uwielbiam pasty kanapkowe, a odkąd zostałam mamą uwielbiam je jeszcze bardziej. Dlaczego? Jest jeden podstawowy powód. Ona czeka na mnie w lodówce, w przeciwieństwie do mojego
zabawa smakiemjeść... Jednak kupiłam takie zwykłe, górskie, na wypróbowanie. Powiedziałam im "przepraszam" dzięki czemu miałam super śniadanie :) I to na dodatek nie w postaci proszku zalanym wodą, tylko najprawdziwsze śniadanie na świecie :) Składniki: 1 szklanka (250 ml) mleka 2,0 % 3 łyżki płatków owsianych 1/4 szklanki jagód 1/3 szklanki malin szczypta cynamonu (u mnie świeżo starty) 1 łyżeczka miodu(...)Doprowadzić do wrzenia i odstawić na 10 minut do nasiąknięcia Dodać siemię lniane i łyżeczkę miodu - wymieszać Dodać maliny, jagody i posypać ziarnami słonecznika i świeżo startym cynamonem :) Zjadać! :) Szybko! Bo wolno się nie da - zbyt pyszne :) Na zdrowie :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKasze, moja wielka miłość, ale nie od zawsze. Pamiętam jak mama kupowała często kaszę gryczaną i zajadała ze smakiem, aż po czasie i mnie przekonała! Tak
Moja smaczna kuchniaZazwyczaj tak mam, że jak spotykam się z całą rodziną to w domu jest jak w mrowisku. Każdy coś chce i wszędzie jest dużo ludzi. Nawet
Niezły Młynekwariantach smakowych: - czekoladowe - z budyniem waniliowym Opakowanie zawiera 7 bułeczek, każda pakowana osobno. Bułeczkę pakujemy do torby lub dziecku do plecaka bez konieczność używania woreczka śniadaniowego - szybko i wygodnie. Drożdżówki nie zawierają środków konserwujących, dlatego termin ich przydatności do spożycia jest krótki. Ślimaczki to wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem budyniu czekoladowego lub waniliowego - w zależności od wariantu smakowego(...)puszyste i delikatne. Dzięki pakowaniu w osobną folijkę dłużej zachowują świeżość. Moje dziecko chętnie sięga po nie, gdy ma ochotę na coś słodkiego. Podaję je też jako drugie śniadanie do szkoły. Sama także sięgam po bułeczki, przy śniadaniu lub do kawy - zamiast ciasteczka :) Zapraszam do odwiedzenia strony internetowej, tak wiele informacji o firmie i jej produktach
kolorowotorcikowoktórą można zawsze sięgnąć i trochę pobrudzić przy gotowaniu, bez potrzeby włączania ekranu. Od strony estetycznej zaczynając, muszę przyznać, że wydanie książki jest bardzo eleganckie i przejrzyste – wystarczy szybko przekartkować strony, aby zrozumieć cały porządek i filozofię książki. Twarda oprawa jest przyjemna w dotyku, a sama publikacja liczy sobie prawie 300 stron wykonanych na dobrym jakościowo papierze. Wprowadzenie, oprócz(...)dostępna jest w większości supermarketów, ewentualnie niekiedy warto wybrać się do sklepu z ekologiczną żywnością. Specjalnością autorki są wypieki (stąd nazwa), ale oprócz nich znajdziemy też inne propozycje. Śniadania to pełen wachlarz wyboru – pyszne koktajle, korzenne naleśniki gryczane, bezjajeczne jajka po benedyktyńsku czy dyniowo-owsiany chlebek z czekoladą. Jeszcze więcej propozycji oferują przekąski i dania główne – wszystkie apetyczne
Roślinna - blog wegańskiwraca z kolejnym przepisem. Tym razem wzięliśmy na warsztat toskański chlebek, takie coś trochę podobne do focacci. Fajna rzecz, na różne sposoby można robić. My, w ramach Wypiekania na śniadanie, akurat robiliśmy wersję najbardziej podstawową, tylko z gruboziarnistą solą. Ja jeszcze dodatkowo wzbogaciłem ją o rozmaryn. To pieczywo na świeżo jest obłędne! Zresztą później też, nawet na drugi dzień(...)godziny. Tak żeby podwoiło objętość. Wyrośnięte ciasto lekko przyklepujemy i ponownie przekładamy na oprószoną mąka stolnicę. I wyrabiamy przez kilka minut. Ciasto powinno być elastyczne, tak żeby po naciśnięciu szybko wracało do poprzedniego kształtu. Przekładamy je na blachę do pieczenia o wymiarach 26x37 cm (lekko posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia) i rozciągamy i kształtujemy tak żeby się ładnie
Marder&Marder ManufactureJeśli marzysz o krągłościach, to znajdujesz się w odpowiednim miejscu. Przybranie na wadze jest często o wiele bardziej zobowiązujące i trudne, niż jej spadek. Oto krótki poradnik, jak przytyć szybko, zdrowo i z efektem! Należy pamiętać o tym, że w żadnym wypadku objadanie się słodyczami i pustymi kaloriami nie jest dobrym pomysłem. Zarówno to, jak i przestrzeganie rygorystycznej diety może(...)dwóch litrów wody dziennie. Warto postawić na tradycyjną polską kuchnie. W tym wypadku może się przydać, bowiem polskie dania takie jak np. gołąbki , są pożywne, ale jednocześnie dość kaloryczne. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, więc niech składa się z białka i pożywnych produktów, które dadzą Ci energię na cały dzień. Pobudź swój apetyt przyprawami, co sprawi, że Twój metabolizm
CodogaraPyszne bułeczki na śniadanie. Sposób ich przygotowania jest banalnie prosty. Polecam! Składniki: * 600 g mąki tortowej * opakowanie suchych drożdży * szklanka maślanki 250 ml * niepełna szklanka ciepłej wody 200 ml * 2 łyżeczki cukru * 2 łyżeczki soli * 2 łyżki oleju * 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia * jajko * mak, słonecznik, siemię lniane Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól, cukier oraz proszek(...)pieczenia. W osobnej miseczce łączę wodę z olejem i maślanka. Wymieszanym płynem zalewam suche składniki i wyrabiam ciasto. Ciasto bardzo szybko się wyrabia - z łatwością odchodzi od ręki. Ciasto przykrywam i odstawiam na pół godziny. Blaszkę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia a na nim z przygotowanego ciasta formuje bułeczki okrągłe lub podłużne. ( u mnie wyszło 12 małych okrągłych). Następnie
Kulinarne przygodyZapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Najlepszy dla malucha jest upieczony w domu schab. Mięso jest tak pyszne, że i wy z
Dieta bez mlekatygodniu, gdy chodzę do pracy, staram się gotować szybko i nieskomplikowanie. Czasem pomysł na obiad zrodzi sie tak niespodziewanie, że prosto z pracy jadę na szybkie zakupy, aby nabyć składniki na „coś dobrego”, bo okazuje się, że przepis, który zrodził sie w mojej głowie, wymaga tego, tego i tego! Mam to w sobie, że nie przepadam na marnowaniem(...)razy w tygodniu. Zazwyczaj po weekendzie i tuż przed. Bo to właśnie w sobotę i w niedzielę gotuję najwięcej. Mam wtedy czas na inne niż w tygodniu śniadanie, bardziej wyrafinowany obiad z przemyślanego, skomponowanego właśnie przepisu, który czasem udoskonalam przez dwa dni, a czasem…przez kwadrans! Weekend to nasz czas picia świeżo wyciskanych soków lub zmiksowanych koktajli
Raj dla Podniebienianimi cudować, najlepsze są w klasycznej, prostej wersji. :-) To jeden z moich ulubionych, z szynką, serem, papryką, szczypiorkiem. Odpowiednio słony, odpowiednio pieprzny, z kromką świeżego pieczywa staje się idealnym śniadaniem. 5 jajek L 1/4 czerwonej papryki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 3 plasterki szynki 50g żółtego sera 3 łyżki mleka sól, pieprz olej 1. Paprykę i szynkę(...)się z żółtkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. 2. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię delikatnie posmarowaną olejem. Smażymy około 5 minut minuty. Kiedy masa na wierzchu zacznie się ścinać przewracamy szybkim ruchem na drugą stronę. Smażymy jeszcze minutę
Szefowa kuchniTosty z kozim serem i żurawiną Przepis na dziś to popularne we Francji zapiekane grzanki z kozim serem, podawane na świeżych liściach sałaty
Wino Francja KuchniaTosty z kozim serem i żurawiną Przepis na dziś to popularne we Francji zapiekane grzanki z kozim serem, podawane na świeżych liściach sałaty
Wino Francja KuchniaDziś przedstawiam przepis na pyszną sałatkę jajeczną. Jednak nie taką zwykłą typu jajka z majonezem, ale z ekstra chrupiącymi dodatkami takimi jak papryka, seler naciowy i
karmelowy