Jak Wam minęły święta? Ja spędziłam je tak fantastycznie, że nawet nie zauważyłam kiedy zleciały. Ponadto, były to pierwsze święta Bożego Narodzenia, które spędziłam z moim
Be Fit Be Strongmojprzepisna.pl | Bezglutenowy i bezmleczny Pleśniak Witam Was po krótkiej przerwie. Dziś mam dla Was przepis na ciasto znane i lubiane trochę w innej odsłonie. Zapraszam na
moj przepis naSkładniki: ziemniaki mąka pszenna 1 łyżka masła boczek wędzony Nie podałam ilości, bo to wszystko zależy od tego ile jesteśmy w stanie tego zjeść, a danie
ClauditteMissCookingSkładniki dla 3 osób:250 g makaronu penne2 piersi kurczaka1 średnia cebula6 dużych pieczarekSól, pieprzOlej do smażeniaSos:1 łyżka masła1 łyżka mąki pszennej100 ml mleka6 łyżek
Emcia PichciKruche i soczyste polędwiczki z aromatyczną cebulką. Idealne z kluseczkami i świeżymi warzywami sezonowymi . Składniki: polędwiczka wieprzowa ok. 0,5 kg 4 średnie białe cebule
Pyry na GazSkładniki : 2 jabłka 20 dag kiełbasy garść kiszonej kapusty olej, cebula sól, pieprz, szczypta majeranku cydr- pominęłam Przygotowanie: Cebulę obrać i pokroić w pół krążki, jabłka
Proste Potrawypizza, musi być dobre" - stwierdził, czekając na reakcję. Co więc pozostało sumiennej pani domu, poza przygotowaniem owego alzackiego specjału? Zakasałam rękawy i przygotowałam ten aromatyczny wytrawny wypiek na dzisiejszy obiad. W Alzacji nosi on nazwę Flemmkuchen. Jest to tarta przygotowywana na cieście chlebowym w dodatkiem śmietany, boczku i cebuli. Potrzebne nam: - 2 szklanki mąki pszennej - 125 ml wody(...)łyżkami śmietany i na wierzchu równomiernie rozłożyć bekon i cebulę. Wstawić do piekarnika na 10-12 minut. Analogicznie postąpić z drugą partią ciasta. Podpłomyki wyszły pyszne i bardzo szybko zniknęły z talerzy, więc nie mogę Wam powiedzieć jak smakują zimne. Za to gorące... mniam, ten smak po prostu trzeba poczuć. Zachęcam Was do próbowania
W poszukiwaniu inspiracjiBezglutenowe kopytka z kaszy jaglanej Jeśli nie lubisz kaszy jaglanej, nic nie szkodzi. W tym przepisie ją polubisz, bo jej praktycznie nie czuć, za sprawą wyrazistych
Calzonella.comBędąc na warsztatach w ramach Festiwalu Owsianki, przy okazji stałam się posiadaczką książki. Oczywiście, z autografami i dedykacjami autorów ;) Nie mogło być inaczej. Książka nosi tytuł
Codzienna kuchnia niecodziennaKto z nas nie lubi potrawki z kurczaka? Dzieci i dorośli uwielbiają ją. Dlatego polecam kremową wersję potrawki- myślę że będziecie zachwyceni. :) Delikatny smak, kremowa
Smaki EdytyW naszych lasach rośnie mnóstwo kurek:) Dlatego bardzo często dodaję je do różnych potraw. Tym razem przygotowałam pyszną włoską crostatę - z włoskim boczkiem - panccetta, dużą ilością
Z miłości do słodkościJak już mamy pastrami , obowiązkową pozycją do przygotowania powinna być kultowa kanapka Reuben. Dziecko patrzyło na mnie zdziwionym wzrokiem jak sięgałam po kapustę kiszoną, nie przepada
Blondynka GotujePisząc o wczorajszej wieczornej imprezie, miałam na myśli panieński mojej przyjaciółki. Była to impreza niespodzianka i moim zdaniem wypadła rewelacyjnie. Miejmy nadzieje, że przeszłej Pannie młodej
Be Fit Be StrongDanie dla sportowców czy miłośników zdrowej kuchni! Dzisiaj zapraszam na pyszne i zdrowe placuszki z mąki gryczanej, podane z grubym plastrem awokado, ogórkiem zielonym, łososiem i
SMYKWKUCHNIDzisiejsza wytrawna tarta to dobry pomysł na kolację we dwoje przy lampce wina. Wykorzystany ser Gorgonzola to źródło
Życie na widelcu