Dziś polecam przepis na pyszne klopsiki w sosie śmietanowym. Przepis jest bardzo łatwy, można je zrobić szybko. Nadają się dla rodzinki, jak również dla przybyłych gości
Gotuję Testujępietruszką, podane z aromatycznym, koperkowym bulionem i wędzonym łososiem. Takie danie jest świetnym pomysłem zarówno na lekki obiad, jak i np. na imprezę. Gwarantuję, że wszyscy będą zachwyceni – nie tylko smakiem , ale i zaskakującym połączeniem. Robi się je niesamowicie szybko i tak samo szybko znikają! Ps. ja zawsze biorę dokładkę! Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * ziemniaki
Ostra na SłodkoMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Inspiracją do przygotowania przepisu na barszcz, był jeden z odcinków „Kuchennych Rewolucji”. To tam podejrzałam jak Magda Gessler zmieszała bulion, …
My Blueberry CornerDzisiaj przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego, a do tego pysznego;) Jeśli jesteście zabiegani, zapracowani, czy zwyczajnie nie macie ochoty stać przy kuchni, a macie ochotę na smaczny obiad danie to sprawdzi się doskonale. Składniki: Duża pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1 średnia cebula ser żółty (ok 50 dag) jajko (1lub 2) sól pieprz przyprawa gyros olej do smażenia
Kuchnia Pełna PasjiBardzo mi się to u niej podoba;) W przepisach Nigelli podoba mi się również to, że są łatwe szybkie i nieudziwnione. To danie jest tego doskonałym przykładem, jego przygotowanie zajmuje mniej czasu niż ugotowanie makaronu. Idealne na błyskawiczny i zdrowy obiad w 15 minut, gdy późno wracamy do domu. Polecam! Składniki : 200g spagetti 150-200g tuńczyka w oleju
Codzienne Gotowanienudne, wie już chyba każdy ;-) Ba! Dodam nawet, że potrawy te są wyjątkowo smakowite! :-) Smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Makaron się gotuje, szpinak lekko dusi, my w tym czasie kroimy pomidorki i ser - i w 15 minut mamy obiad! Ale może po kolei ;-) SKŁADNIKI (na 2 porcje): - ok. 200 gram szpinaku mrożonego - 1 cebula - 1 ząbek czosnku
WielopokoleniowoZapraszam Was dzisiaj na pyszną i szybką przekąskę, której ja nie potrafię odmówić. Bosko wygląda, a do tego jeszcze lepiej smakuje. Można ją przygotować, jako przystawkę na "proszony obiad". Myślę, że zadowoli nawet najbardziej wybrednych gości ;) SKŁADNIKI: 1 bagietka czosnkowa 1 ser camembert z orzechami 4-5 plasterków szynki Prosciutto rukola świeża figa oliwa A jak to zrobić: Bagietkę
Kuchnia w opałachTarta z makaronem i szparagami na cieście francuskim to aromatyczny obiad, który kusi kolorami i świeżością składników, idealny na ciepłe dni! Jest syta i aromatyczna z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad.A przy tym szybko się ją robi. Składniki: CIASTO: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego około 280 g NADZIENIE: 25 dag makaronu ozdobne wstęgi Makarony Polskie 40 dag zielonych szparagów
Wanilia i Kardamonrobiłam podczas remontu i musiało być pysznie i szybko i na jednopalnikowej maszynce do gotowania. No i było szybko i pysznie i dlatego polecam danie gorąco. Do tego jest przepyszne a miny zajadających bardzo zadowolone. Muszelki, kurczak, sos pomidorowy i obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietorcie do tego posiłku. Po stresujących chwilach i ukropie w samochodzie cały obiadek smakował bosko. Prosto, swojsko, szybko i smakowicie. Może nie do końca zdrowo i dietetycznie, ale przynajmniej nikt się nie narobił, a wrażenia smakowe boskie. Polecam na obiad last minute w gorące
Kuchnia po mojemuSkładniki: 1 papryka żółta 1 papryka zielona 2 papryki czerwone 1 szkl czerwonej soczewicy 1 papryczka chili pęczek pietruszki 1 bakłażan 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej lub
Luźna KuchniaSkładniki: na 4- 5 porcji 3 filety z piersi kurczaka 8-10 plasterków surowego boczku świeży tymianek 7-10 goździków miód pieprz olej rzepakowy 1 limonka
Luźna KuchniaSezon na bób w pełni. Jemy często, póki jest, zazwyczaj taki zwyczajnie ugotowany na kolację albo jako część obiadu. Ale! ostatnio miałam myśl na SAŁATKĘ Z BOBEM :)) No i jest: zielono-czerwona, bardzo sycąca, wyraźna w smaku i dość szybka do zrobienia. Potrzebujemy: - bób - jakiś sałatowy podkład - rukola - coś czerwonego - pomidorki koktajlowe - coś idealnie pasującego do bobu i pomidorów - czosnek
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEtylko dzieciakom. Zapowiada się całkiem miły dzień i spacer do szkoły. Ale zanim ruszymy krótkie wspomnienie wczorajszego obiadu, który zachwycił nie tylko mnie ale i Córcię. Genialny w swojej prostocie a jednocześnie pełen smaków, świeży i sezonowy, i obłędnie szybki w przygotowaniu
Dzieje kuchennej Wiewióryciekawe w smaku.To świetny sposób na wykorzystanie czarnej soczewicy i pestek owocu granata.Jenocześnie ciekawa inspiracja na smaczny obiad,lunch lub obiadokolację.Sałatka pełna smaków,ale wszystkie składniki pozostają w pełnej harmonii.Mąż podejrzliwie spoglądał na obiadek,ale jak skosztował szybko poprosił o dokładkę.Składniki:200 g soczewicy Beluga (o czarnej soczewicy Beluga znajdziesz słowo tutaj)1 cukinia1 cebula3 łyżki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!