Doskonała w smaku, lekka i sycąca zarazem, zupa-krem z gruszki i pietruszki. Naprawdę pyszna, a do tego banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Dobrze zblendowana, ma gęstą, aksamitną konsystencję i śnieżnobiały kolor. Sprawdzi się na wszystkich uroczystych przyjęciach typu komunia, ale i na codzienny obiad. Dla wzmocnienia efektu, przed samym podaniem polecam skropić zupę oliwą, np. truflową, posypać prażonymi płatkami migdałów i opcjonalnie tartym parmezanem. SKŁADNIKI / 6 PORCJI 600 g (około 7 szt) k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...