Nudna jestem z tą botwinką, ale jak jest sezon, trzeba korzystać. :-) Buraki później nie smakują już tak dobrze. Jako dodatek do obiadu proponuję zasmażaną botwinkę, ja
Szefowa kuchniszybko nadrabia zaległości!), który zdarza mi się cytować na co dzień (choć mało osób wie, o co mi właściwie chodzi...). Polskie tłumaczenie nie jest najlepsze, więc jeśli tylko możecie, obejrzyjcie oryginał (angielski amerykański). http://gawker.com/ Jedzenie gra tu główną rolę, drugoplanową lub jest całkiem w tle. Niektóre odcinki mają nawet tytuły pochodzące od nazw produktów żywnościowych lub dań
Qlinarnie i Qlinarniebardzo szybka do zrobienia i naprawdę pyszna SKŁADNIKI: PAPRYKA KONSERWOWA PIECZARKI KONSERWOWE, CZOSNEK ZE SŁOICZKA Z ZIOŁAMI CEBULKA MALUTKA ZE SŁOICZKA, OLIWKI CZARNE LUB ZIELONE SER FETA ZIOŁA DO SAŁATEK PRZYGOTOWANIE: CEBULKI ODCEDZAMY,,PIECZARKI KROIMY NA PÓŁ LUB W PLASTERKI(ZALEŻY JAKIE DUŻE),CZOSNEK I OLIWKI KROIMY NA PÓŁ,PAPRYKĘ I FETĘ W KOSTKĘ ,DOPRAWIAMY ZIOŁAMI,JA DAŁAM JESZCZE
Swojskie jedzonkowięc szybko przerabiać te nektaryny, sami dobrze Wiecie, że są bardzo nietrwałe. Upał na zewnątrz, więc dla schłodzenia duszy i ciała powstał cudny koktajl mleczny osłodzony miodem, z dodatkiem nektarynek i odrobiny cytryny. Schłodzony, z kilkoma kostkami lodu, nie za słodki, ochłodził nas pozytywnie. Wyszło pysznie. Składniki: 2 szklanki mleka łyżka miodu ( kto lubi bardziej słodkie można dać 2 łyżki
na moim stole...szybko..bez zagniatania , bez wyrastania...wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką [ drewnianą ! ], przełożyć do foremki , posmarować wodą [ o tym to ja zapomniałam] i wstawić do zimnego piekarnika..załączyć piekarnik i gotowe..polecam..mój chlebek wyrósł w górę i pękł..byłam zdziwiona dlaczego..nigdy wcześniej tak mi się nie zdarzyło..aż dopiero teraz szykując wpis..okazało się, że dałam za dużo drożdży
Moje domowe kucharzenieinne dane kontaktowe.8. UCZCIWOŚĆZawsze bądź uczciwy dodając przepis. Jeżeli sam nie jesteś przekonany do smaku wykonanej potrawy - nie dodawaj przepisu na blog. Osoba, która przygotuje niesmaczną potrawę z Twojego przepisu, a postępowała dokładnie wg Twoich wskazówek, prawdopodobnie już więcej nie powróci.9. INNE BLOGIOdwiedzaj inne blogi, szukaj inspiracji, obserwuj, komentuj, pytaj, nawiązuj kulinarne znajomości. Będziesz zaskoczony, jak szybko Twój blog
My Culinary Artbyć danem głównym lub przystawką, smaczne zarówno na ciepło jak również na zimno. Można ją zapiekać w formie tarty, lub z zwykłej blaszce do pieczenia ciasta. Składniki na ciasto: 25 dag mąki pszennej lub krupczatki 12 dag masła 1 żółtko 1 łyżeczka soli 50 ml wody Posiekać nożem masło na stolnicy, dodać mąkę, żółtko, sól i wodę. Szybko zagnieść
Apetyczna babeczkapodobnie jak w przypadku, smażonego makaronu po chińsku , wizyta w azjatyckim barze. W każdym tak zwanym „chińczyku” podają kurczaka, lub kaczkę w chrupiącej panierce. Przepis znaleźliśmy dość szybko, i jak to zwykle bywa tej najprostszy jest najlepszy. Przepis Składniki: 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia małe piwo ( 0,3 l) kurczak, lub ryba około 2 litrów(...)ciasta naleśnikowego. Ma ono dość intensywny piwny aromat, jednak po usmażeniu nie czuć już tak piwa, oraz oczywiście cały alkohol wyparuje, wiec nie ma ryzyka z podaniem takiego dania nawet osobom niepełnoletnim. Ciasto odstawiamy na około pół godziny. Następnie jeszcze raz chwilę mieszamy, uwaga na grudki. Mięso bądź rybę kroimy na niewielkie kawałki około 3-5 cm i przyprawiamy
KasiaiKrzysiu.plDziś zapraszam Was na pyszny i zdrowy omlet tuńczykowy z kiełkami i zieloną pietruszką. Doskonały zarówno na kolację po ciężkim dni, jak i na śniadanie
Słodkie okruszkiDziś pyszne i proste w przygotowaniu śniadanie. A co najważniejsze - sycące i ciepłe. Ostatnio po przebudzeniu strasznie marznę. No cóż temperatury rzędu 4-5 stopni są
Słodkie okruszkiCzas świąteczny to czas na przygotowanie ryb. Ten przepis jest super. Rybka dostanie doskonałego smaku pomidorowego. Na patelni rozgrzać olej i położyć kawałki ryby. Ryba
Kuchnia Pokoleńszybko rosną a czas płynie nieubłaganie . Dlatego przytulam się do mojego ma łego, pachn ą cego ciałka i cieszę się, ze mam tę chwilę. Jestem SZCZĘŚCIARĄ . Wzruszam się. Z ogromną łatwością i często. Piosenka, wspomnienie, laurka z przed trzech lat dla mamy z krzywą linią która ma przypominać nie serduszko , nie kwiatka a dinozaura. Kiedy ogl ą dam film
WYSPA SZCZĘSLIWAstopień wtajemniczenia. Użyjcie delikatnego chorizo i zrezygnujcie z chili jeśli zwykle usuwacie pestki i błonki w papryczkach do swoich dań. Jeżeli jeszcze nie znacie chorizo, to koniecznie spróbujcie. A na pewno się do niego przekonacie, jak mój mąż. Dałam mu do zjedzenia po raz pierwszy i nie był zachwycony. Kiedy zjadł je jednak podsmażone, chrupkie(...)istotne), powoli zaczął zmieniać zdanie. Teraz jest uzależniony i jemy tę pyszną kiełbaskę rodem z Hiszpanii przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu :) Ta sałatka to moja opcja na szybki lunch czy obiad, kiedy nie mam czasu na gotowanie przed popołudniową zmianą. Można ją modyfikować na wiele sposobów. Doskonała jest również z camembertem Poziom trudności
Bazując na smakuSKŁADNIKI: Filet z kurczaka pieprz sól czosnek 1 łyżka oleju kokosowego Fileta zamarynować wlewając do miseczki olej wsypać sól, pieprz i wycisnąć czosnek. Nałożyć marynatę na
harrisaDzisiaj szybki obiad, ale bardzo dobry. Lubię makaron , bo można z niego wyczarować cuda. Ostatnio robiłam muszle zapiekane (przepis) , a dzisiaj makaron z boczkiem w sosie. Oczywiście makaron możecie wybrać inny ja zrobiłam świderki, bo taki znalazłam w mojej magicznej szafce. Składniki: 400 g makaronu świderki 200 g pieczarek 1 duża cebula 150 g boczku 1 szklanka śmietany (dałam
O kuchni z uczuciem