Wiosna to czas wprowadzania zmian i walki o piękną plażową sylwetkę. Mimo dużej motywacji, dla niektórych, rozstanie z niezdrowymi nawykami może okazać się jednak bardzo trudnym
peanutbuttermonsterPiękny wielkanocny czas to wyzwanie w kuchni, bo w przeciwieństwie do świąt Bożego Narodzenia prócz śniadania nie ma głęboko zakorzenionych zwyczajów żywieniowych co do obiadu czy
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Dziś mam dla Was banalnie prosty przepis na znane z chińskich knajpek brokuły z czosnkiem. Składniki ograniczyłem do minimum przy zachowaniu świetnego smaku. Brokuły to
Kuchnia PROzdrowotnaSą sałatki które z powodzeniem zastępują obiad a do tego wyglądają i smakują wykwintnie. Do przygotowania mojej sałatki z polędwiczkami wieprzowymi i gruszką, nie potrzeba wybitnych
Kuchnia PROzdrowotnaJeśli marzycie o bardzo aromatycznej a zarazem delikatnej zupie to francuska odsłona zupy pieczarkowej sprawdzi się idealnie. Oczywiście będzie jak zawsze: bez kostek rosołowych i sztucznych
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Po raz kolejny łączymy pyszności ze zdrowiem. Tak o to banan i truskawka skąpane w greckim jogurcie i muesli połączą się z orzechowym trio z
Kuchnia PROzdrowotnaNajprostszy polski deser czyli truskawki ze śmietaną zostanie dziś pomalowany zdrowymi dodatkami które sprawią że bez skrupułów po nie sięgniemy. Dzisiejsza oferta zdrowej żywności jest tak
Kuchnia PROzdrowotnaNo i znowu mamy weekend, czyli dwudniowe święto pysznego i zjedzonego bez pośpiechu śniadania. Po intensywnym tygodniu to dla mnie wręcz obowiązkowy rytuał, którego nigdy nie
peanutbuttermonsterWitajcie!, wiosna pełną parą, przyjemna słoneczna aura za oknem i tylko brakuje dobrego śniadania!. Początek wiosny to też czas przeziębień które często łapiemy zapominając o spożywaniu
Kuchnia PROzdrowotnaWprost z polskich jezior prezentuje się dziś pyszny szczupak pieczony w całości. Trochę nieśmiało ale małymi krokami pojawiają się rybne sklepy i stoiska dające nam możliwość
Kuchnia PROzdrowotnaW tej sałatce pogodzimy wszystko co potrzebne by zjeść wartościowy kolacyjny posiłek. Chia i wyraziste kiełki rzodkiewki w połączeniu ze słodką żurawiną, aromatycznym brie z zielonym
Kuchnia PROzdrowotnaZapewne nieraz jedliście wszelkiego rodzaju placki, placuszki czy też naleśniki. A czy kiedykolwiek próbowaliście je upiec zamiast smażyć? Zajmie to może nieco więcej czasu, ale zdecydowanie
peanutbuttermonsterBrukselka! koszmar dzieciństwa, powraca w smacznej i zdrowej odsłonie :) To niepozorne zielone warzywo to ogromne źródło witamin, minerałów i chlorofilu - świetnie tonizuje organizm, alkalizuje i dodaje
Kuchnia PROzdrowotnaAzjatyckie smaki to jedne z najchętniej próbowanych w Polsce, jest wiele bardzo esencjonalnych potraw ze wschodu ale brakuje czasem czegoś co u nas jest niezastąpione - SURÓWKI
Kuchnia PROzdrowotnaGdy w lodówce skromnie i tylko jajka oraz majonez w zasięgu wzroku, za to zapasik ziemniaków i cebuli całkiem pokaźny to zamiast iść do sklepu zróbcie
Kuchnia PROzdrowotna