szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:901/2080)

Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami 144

Zapraszam na pyszne ciasteczka z jabłkiem i orzechami. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 3 jabłka, 50g orzechów włoskich szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką o dużej średnicy wykrawam w cieście kółka. 2. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w półplasterki. Orzechy włoskie drobno siekam.  3. Wycięte

Tradycyjna kuchnia Kasi
pikantne francuskie gniazdka z kiełbasą 168

Dziś andrzejki więc podaję propozycję na szybką  przekąskę, którą można jeść na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym. Ciasto francuskie jest niezastąpione w mojej kuchni, zwłaszcza kiedy potrzebuję przygotować coś ekspresowo.  Składniki: arkusz ciasta francuskiego 1 kiełbasa 8-10 pieczarek po kawałku żółtej i czerwonej papryki cebula kilka plastrów żółtego sera 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kawowe muffiny z figami 159

Długo szukałam idealnego przepisu na muffiny. Niby wszystko było w porządku, niby dobre, niby ok...Ale cały czas to nie było to, czego szukałam. Wreszcie się

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jabłka nadziewane kiwi pod pierzynką 146

Sezon na jabłka powoli się zaczyna, w mojej kuchni też powoli zaczyna się jabłkowy "szał". Dziś zapraszam Was na szybki deser no i smaczny a także może troszkę zdrowszy niż pozostałe ciasta?! hmm.. na pewno mniej kaloryczny ;-)   Składniki na 4 porcje; 4 jabłka 2 łyzki posiekanych orzechów laskowych 3 łyzki miodu 2 kiwi   Składniki ciasta

Radość kipiąca uśmiechem.
Lazagne z brokułami i szynką. 219

jajkami oraz woda. Zagniesc elastyczne i nie za twarde ciasto. Wode należy dolewać powoli aby wyczuć czy taka ilośćc jest nam potrzebna. Ciasto rozwałkować i wykrawac płaty wielkości naszego naczynia żaroodpornego.   Lasagne sie bardzo szybko robi a z domowym makaronem smakuje jeszcze lepiej.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Bajaderki 173

Czasami jakieś ciasto się nie uda. Albo upiecze się go za dużo (to często mi się zdarza). I co wtedy zrobić z nadmiarem? Żal przecież wyrzucać

Życie zamknięte w smaku
Tarta porowo-cebulowa z gorgonzolą 144

smaku, papryka słodka, garść świeżego tymianku, zioła prowansalskie Suche składniki wymieszać ze sobą, do nich dodać pokrojone w kostkę masło. Energicznie i szybko wymieszać, tak aby masło się nie roztopiło. Dodać śmietanę i wyrobić ciasto. Ciasto schować do lodów na pół godziny. Potem rozwałkować i wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem formie. Piec w 200 stopniach ok. 15-20 minut, aż ciasto

Corner With Recipes
Wegetariańska tortilla z pszenno - gryczanych naleśników, ze świeżym szpinakiem, pomidorami, serem i sosem vinaigrette 135

gęstych zup. W zasadzie to człowiek sam nie wie, co by chciał zjeść. Mam dla Was pomysł na obiad. Albo i kolację. Naprawdę szybko i lekko, a jednocześnie bez obaw, że od stołu wstaniecie głodni :) Ciasto naleśnikowe (na około 12 sztuk): 2 szklanki mleka, 2 jajka, 2/3 szklanki mąki gryczanej, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Murzynek (bez jajek) 134

Pyszne wilgotne ciasto do popołudniowej kawy albo herbatki idealne. Jego zaletą jet również to ,że jest łatwe,szybkie i tanie. Składniki: - 3 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 15 dag masła - 0.5 litra kefiru - 3 łyżki kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 1 płaska łyżka sody - 2 łyżki dżemu Polewa: - 100 g czekolady - 50 g masła   Wykonanie: Mąkę przesiewamy razem(...)sodą do miski. Następnie wlewamy kefir, kakao,cynamon,cukier,dżem oraz masło (stopione i wystudzone). Dokładnie mieszamy by ciasto było jednolite. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec  ok 45 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasta polać polewą czekoladowa. Polewa-czekoladę rozpuścić w kąpieli

magiczna kuchnia Kasi
Razowiec pszenno - gryczany 109

Pieczywo z dodatkiem pełnoziarnistej mąki pszennej ma te wadę, że lubi się kruszyć i dość szybko wysycha. Aby temu zapobiec zawsze gdy piekę takie pieczywo dodaję do ciasta gotowane ziemniaki lub gotowaną kaszę gryczaną. Trzeba jednak pieczenie takiego chleba czy bułek wcześniej zaplanować i ugotować na obiad więcej, żeby zostało. Będąc ostatnio w sklepie natrafiłam na płatki gryczane. Pomyślałam

Wiem co jem
Ciasto czekoladowo-wiśniowe 146

Jasne soczyste ciasto i wilgotne, w moim przypadku czekoladowo-wiśniowe nadzienie, to doskonałe połączenie. Dodatkowo oblane gorzką czekoladą nie wysycha tak szybko, a posypane płatkami kokosowymi wygląda bardzo dekoracyjnie, chociaż sprawiają one trochę trudności podczas krojenia. To już trzeci, wypróbowany przeze mnie przepis z książki Dr Oetkera. W oryginale było to ciasto czekoladowo – miętowe. Ja zrobiłam je o smaku wiśniowym

Wiem co jem
Buraczkowe naleśniki z chrupiącym nadzieniem 100

powitanie wiosny proponuję kolorowe naleśniki z chrupiącym nadzieniem. Ich piękny kolorek uzyskałam dodając do ciasta koncentrat barszczu czerwonego, zaś napełniłam tym, co akurat było w lodówce. Szybko się zjadają i dobrze smakują :) Z podanych proporcji składników otrzymałam sześć sztuk. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Gruziński przysmak - pierożki chinkali 199

obok madziarskiej jest moją ulubioną, więc może dlatego też troszkę mocniej odczuwam jej smaki. Mimo wszystko jak najbardziej polecam ten przepis, bo jest szybki, przesmaczny i.. jakże efektownie się prezentuje! Porcja dla 4 osób ciasto: 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) ok. 1 szklanka chłodnej wody 1 jajko pół łyżeczki soli farsz: 500g mięsa mielonego (powinno być tłuste, może

Kuchenna Kontrrewolucya
Oszczędny sernik z ziemniakami i kaszą kukurydzianą 166

Prosty, a jednocześnie pyszny i szybki sernik- z ziemniakiem. Polecam również inny przepis na sernik z ziemniakami Inne przepisy na SERNIKI Składniki: 4 jajka 25 dag

Tradycyjna Kuchnia
Crostata z marmoladą brzoskwiniową. 218

marmolada brzoskwiniowa  /lub inny dowolny smak / ok.250-300 g Wykonanie: -Mąkę i masło  posiekać nożem, dodać  pozostałe składniki i szybko zarobić. -Uformować kulę, owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok.30 minut. -Ze schłodzonego ciasta odciąć kawałek /ok.1/3/,  a resztę rozwałkować na grubość  ok.4-5 mm i uformować  okrąg .   - Przy pomocy wałka przełożyć

Zakamarki mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania