szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:862/2080)

Chleb bez zagniatania pieczony w garnku 147

powierzchni roboczej. Czystą ściereczkę kuchenną obwicie posypać otrębami, położyć na nim ręczniku ciasto, opatulić zostawić do wyrośnięcia na jeszcze 1-2 godziny. Ciasto będzie gotowe do pieczenia kiedy podwoi objętość a miejsce po wgnieceniu palcem nie będzie szybko odskakiwać. 4.  Do rozgrzanego do 240° piekarnika włożyć ciężki garnek żeliwny, emaliowany lub ceramiczny do nagrzania. Po ok 20 minutach ostrożnie

Anioły w kuchni
Paszteciki z kaczką 99

sól, drożdże i połowę jogurtu włożyć do malaksera i zmiksować. Wyłożyć na blat, szybko wyrobić. W razie potrzeby dodać resztę jogurtu.    Rozwałkować na grubość około 0,3 -0,5 mm, wykładać nim wysmarowane masłem foremki (ja użyłam foremki do mini tart) tak, aby trochę ciasta wystawało poza brzegi. Wypełnić farszem i przykryć ciastem, zlepiając dokładnie oba kawałki ciasta(...)trochę ciasta, można z niego upiec paluszki – zrobić wałeczki o średnicy około 0,8 cm, obsypać solą, ostrą papryką... i upiec). Oczywiście ciasto można wyrobić ręcznie, siekając najpierw mąkę z masłem, a potem dodając pozostałe składniki i szybko zagnieść. * może być marmolada z innych owoców, np. ze śliwek. zastawa

królestwo garów
Wielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) 131

ponowne jego upieczenie.  Babka jest bardzo wilgotna, puszysta, ma niesamowity aromat a do tego jest prosta i szybka w przygotowaniu. Do dekoracji babki wykorzystałam lukier na bazie cukru pudru, mleka i kurkumy, która nadała ciastu pięknego, żywego koloru. Polecam Wam serdecznie :) SKŁADNIKI Babka 400 g m ą ki pszennej   100 g cukru

La grande e la piccola cuoca
Owocowy serniczek z galaretką 152

Przepis na owocowy serniczek z galaretką jest przysłowiową deską ratunku w trudnych sytuacjach. Zapowiedzieli się goście, mąż prosi o smaczne ciasto do pracy, dzieci muszą przynieść

dolcevitainmykitchen
Biszkopt z jabłkami i budyniem 1062

Łatwy i szybki biszkopt z jabłkami i budyniem Biszkopt z jabłkami i budyniem  SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka -9 szt kakao -2 łyżki proszek do pieczenia -1 łyżka cukier -3/4 szkl mąka -6 łyżek sól tłuszcz MASA BUDYNIOWA budyń waniliowy -2 opak mleko -3 szkl cukier -4 łyżki margaryna palma-1 kost MASA JABŁKOWA galaretki pomarańczowe -2 opak jabłka(...)masło -1 łyżka cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Żółtka oddzielić od białek.  Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.  Do ubitej piany stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.  Następnie dodawać po jednym żółtku.  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, lekko wymieszać.  Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy.  Piec

Kuchnia Danusi
Biszkopt z prostymi kremem, owocami i polewą 285

Zwłaszcza mój mąż nie narzekał No i wiem, że nawet po trzech dniach ciasto jest nadal świeże i pyszne. Mam też spostrzeżenie odnośnie kremu. Kiedyś ubijałam kremówkę i dopiero wtedy łączyłam ja z mascarpone. Tutaj wszystko wrzuca się do jednej miski i miksuje do zgęstnienia: prosto, szybko i najważniejsze efektywnie. Ten krem w połączeniu z galaretką bardzo pozytywnie mnie zaskoczył(...)masa zgęstnieje i będzie jednolita (tzn. nie będzie żadnych grudek). Na końcu wlewamy galaretkę, najlepiej ciągle miksując, ponieważ dość szybko zastyga, a chcemy ją mieć w postaci kremu, a nie galaretki. Gdy składniki się połączą wylewamy krem na ciasto i przykrywamy drugim blatem delikatnie go dociskając. Nasączamy blat z wierzchu i wstawiamy ciasto do lodówki. Polewa: – 200 g masła

Relaxtime
Ekspresowe mocno czekoladowe muffiny 150

Zapraszam na mocno czekoladowe muffiny. Muffiny są bardzo smaczne, lekko wilgotne, mało słodkie. Oryginalny przepis pochodzi se strony moje wypieki, tam ciasto nazwę Mississipi Mud Cake . Muffiny mają wielką zaletę, są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz ekspresowe, nie potrzebny jest mikser. Składniki na formę 22 cm lub na 26 małych muffinek: 250 gr masła 180 ml wody 250 gr gorzkiej(...)wymieszać mąkę, proszek, sodę, kakao, cukier. W drugiej misce rozbełtać jajka z olejem, dodać mąkę, proszek, sodę, kakao, cukier, delikatnie wymieszać szpatułką, dodać przestudzoną czekoladową masę, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto rozdzielić do formy na muffiny do 3/4 wysokości gniazda. Piec w 150 st. przez 15-20 min z termoobiegiem. Ja mam dwie formy do muffin, więc piekłam wszystkie muffiny jednocześnie

moj przepis na
Pączki małe bananowe cudeńka. 110

czubek łyżki nabieramy trochę ciasta i wrzucamy do tłuszczu. Jeżeli zaraz wypłynie na wierzch tzn można smażyć. Bierzemy dwie łyżki, obie maczamy w tłuszczu i nabieramy pół łyżki ciasta i wkładamy do gorącego oleju. Jeśli nie chce spaść pomagamy sobie drugą łyżką. To  wygląda tak samo jak gotowanie kładzionych klusek. I czekamy aż się zarumienią i gdy są już(...)zapomniała. Dlaczego mąka zaraz przed smażeniem. W przepisie jest sok z cytryny, dałam po to aby nie było zbyt mdło. A on bardzo szybko wchodzi w reakcję z sodą. A nie chcemy aby nam ciasto urosło w garnku zamiast w oleju.  Smacznego

Dieta moja pasja
Ekspresowe mocno czekoladowe muffiny 82

mocno czekoladowe muffiny Zapraszam na mocno czekoladowe muffiny. Muffiny są bardzo smaczne, lekko wilgotne, mało słodkie. Oryginalny przepis pochodzi se strony moje wypieki, tam ciasto nazwę Mississipi Mud Cake . Muffiny mają wielką zaletę, są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz ekspresowe, nie potrzebny jest mikser. Składniki na formę 22 cm lub na 26 małych muffinek: 250 gr masła 180 ml wody(...)proszek, sodę, kakao, cukier. W drugiej misce rozbełtać jajka z olejem, jogurt/kefir/maślankę, dodać mąkę, proszek, sodę, kakao, cukier, delikatnie wymieszać szpatułką, dodać przestudzoną czekoladową masę, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto rozdzielić do formy na muffiny do 3/4 wysokości gniazda. Piec w 150 st. przez 15-20 min z termoobiegiem. Ja mam dwie formy do muffin, więc piekłam wszystkie muffiny jednocześnie

moj przepis na
Szybki i prosty przepis na rogaliki drożdżowe z nadzieniem 81

szybkość jego wykonania. Jest prosty i nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie. Podobny przepis posiadam na domowe ciasto do pizzy, ale o tym napiszę kiedy indziej. W każdym razie, te rogaliki, które zaprezentuję wam poniżej, poza tym, że są szybkie w wykonaniu, są po prostu pyszne. Skłamałabym twierdząc, że tylko moje dzieci się nimi zajadają. Otóż ja i mój małżon(...)Course Desery, Przekąski Cuisine Przekąska Keyword przepis na rogale drożdżowe, rogale drożdżowe, rogaliki drożdżowe, szybki przepis na rogaliki drożdżowe, tłusty czwartek Prep Time 40 min. Czas pieczenia ok. 1 godz. Total Time 1 godz. 40 min. Servings 64 sztuki Calories 150 kcal Ingredients Wykonanie ciasta: 8 szklanek mąki o poj. 250 ml 4 łyżki cukru 1 szczypta soli 5 sztuk

Zufi.pl
Francuskie pakieciki na imprezę 199

Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce na czarną godzinę, powstają z niego szybkie przekąski gdy nie ma nic w domu a szykuje się spotkanie towarzyskie lub dobry film w domowym zaciszu. Taki prosty smakołyk na pewno jest lepszy niż kupny, można dobierać składniki wg upodobań.  Moja propozycja jest z szynką oliwkami, bazyliowym  pesto i serem żółtym, jeśli(...)lubicie bazyliowych smaków,  proponuję chutney z czerwonej cebuli do kupienia w sklepach, z nią też są mega! Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego Pesto z bazylii do posmarowania 15 dag szynki gotowanej 2 pomidory 1 mała puszka lub słoiczek oliwek czarnych 15 dag   sera żółtego do posypania-użyłam Mlekoma Sól i pieprz do smaku Zioła prowansalskie do smaku Świeża

Wanilia i Kardamon
Kalafior w cieście naleśnikowym 356

weekendzie ?? Mój za szybko zleciał, nie zrobiłam wszystkiego co chciałam, jakoś mało odpoczęłam, ale nie narzekam, tak to już jest, trzeba się przyzwyczaić. Maż jakiś czas temu kupił kalafiora i tak sobie bidulek chwilkę leżał, bo mój młody anty. Zrobiliśmy go tym razem w cieście naleśnikowym z dodatkiem sosu czosnkowego. Młody spróbował i zajadał się nim o dziwo. Taki kalafior

kruche babeczki
Szybka pizza śniadaniowa z jajkami i pesto 104

Szybkość, łatwość wykonania, domowe smaki, albo proste składniki, które mamy akurat w domu. Pizza śniadaniowa z jajkami i pesto była u mnie w tym tygodniu co drugi dzień. Jest szybka i mega łatwa do zrobienia. Do tego zawiera składniki, które zazwyczaj zawsze mam w domu. Jeśli akurat czegoś Wam brakuje do przygotowania tego przepisu – podmieńcie dany składnik i zróbcie(...)wygląd ciasta, bo ciasto będzie jasne, ale dzięki podsypanej do rozwałkowania kaszce kukurydzianej jest lekko chrupiące. Możecie również użyć ciasta kupnego , ale samodzielne wykonanie ciasta zajmie Wam tylko 2 minuty. Dużo tych informacji jak na szybki i łatwy przepis na pizzę śniadaniową… Wiem, ale kiedy pizza wyjdzie Wam idealnie, będziecie wracać do niej co weekend i za każdym razem

Słodkie Gotowanie
Rosyjskie ciasto smetannik – ciasto śmietanowe. Сметанник 419

kaloryfera albo w piekarniku ustawionym na 50⁰C. Ciasto powinno mocno się napuszyć i widocznie podwoić swoją objętość. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Kiedy ciasto drożdżowe jest już odpowiednio wyrośnięte, pora naszykować nadzienie. Można to zrobić na dwa sposoby:   Sposób I (na zdjęciach) Trzy całe jajka ubijamy na najwyższych obrotach miksera na biało(...)jajek. Tak naszykowana masa rośnie w piekarniku, lekko się wybrzusza, przypieka i opada. Smak jest ten sam, ale konsystencja przypomina sernik nowojorski – masa jest puszysta i lekka. Sposób II – szybki Trzy całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Tak przygotowana masa podczas pieczenia nie rośnie – zostaje

Karo in the Kitchen
Rosyjskie ciasto smetannik – ciasto śmietanowe. Сметанник 203

kaloryfera albo w piekarniku ustawionym na 50⁰C. Ciasto powinno mocno się napuszyć i widocznie podwoić swoją objętość. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Kiedy ciasto drożdżowe jest już odpowiednio wyrośnięte, pora naszykować nadzienie. Można to zrobić na dwa sposoby:   Sposób I (na zdjęciach) Trzy całe jajka ubijamy na najwyższych obrotach miksera na biało(...)jajek. Tak naszykowana masa rośnie w piekarniku, lekko się wybrzusza, przypieka i opada. Smak jest ten sam, ale konsystencja przypomina sernik nowojorski – masa jest puszysta i lekka. Sposób II – szybki Trzy całe jaka, kwaśną śmietanę, cukier, skrobię i wanilię umieszczamy w misce i miksujemy na gładką, jednolitą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Tak przygotowana masa podczas pieczenia nie rośnie – zostaje

Karo in the Kitchen