Mazurek cytrynowy

Mazurek cytrynowy

Mazurek cytrynowy

Składniki na spód: • 300 g mąki pszennej • 200 g masła • 4 żółtka na twardo • 2 łyżki śmietany 18% • 100 g cukru Wszystkie składniki bardzo dokładnie i szybko wyrobić . Ulepić kulę i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie blaszkę (23x33) leciutko natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wylepić dokładnie ciastem i ponakłuwać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni ok 25-30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Składniki na krem: • 2 duże jajka • 2 żółtka • skórka otarta ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.