szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:808/2080)

CIASTO PIETRUSZKOWO-MARCHEWKOWE 165

Miałem zamiar ugotować jarzynową. Na zamiarze się skończyło, bo szybki przegląd lodówki unaocznił skandaliczny brak warzyw. Po zupie pozostał pomysł, ale narodziła się idea nowa, której zwieńczeniem jest pietruszkowo-marchewkowe ciasto. Taki mix,… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Szybkie ciasto na śmietanie z owocami 83

tego przepisu jest to, że składniki z lodówki mają być w temperaturze pokojowej, dlatego, jeśli chcemy wykonać to ciasto z zaskoczenia ciężko mieć produkty w temperaturze pokojowej. Na to jednak jest prosty sposób: jajka wsadzamy do ciepłej wody (niegorącej!), dzięki czemu szybko się ogrzeją, to samo wykonujemy z kubeczkiem śmietany. Może i nie będzie to taka prawdziwa pokojowa temperatura

zdrowo i aktywnie
Brownie & orzechy 199

jego zapach i połączenie z orzechami przywołuje na myśl chwile spędzone przy kawie i zapalonej choince <3 Co nie oznacza, że pieczemy to ciasto tylko w grudniu :D.  Brownie robi się bardzo szybko i jest naprawdę pyszne :) Jeśli nie jedliście, koniecznie spróbujcie, a rozsmakujecie się w nim :)     Składniki: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)jaja ucieramy z cukrem. Wszystkie powstałe składniki łączymy i dokładnie miksujemy. Przekładamy na blachę (u nas tortownica) i pieczemy ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Gotowe ciasto możemy posypać kakao czy cynamonem, niektórzy preferują polewę. Smacznego :) Przypominamy o trwającym konkursie TUTAJ!  P.S.WeAreCrazy

WeAreCrazy
Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami włoskimi 95

Jabłkowe crumble idealnie smakuje na ciepło, szczególnie z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną czy po prostu bez dodatków.  Po ostygnięciu też szybko znika. To doskonałe rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje. Polecam! (3-4 porcje) 3 jabłka (o wadze około 500g bez obierania) Kruszonka: 70g mąki pszennej/orkiszowej 50g masła/margaryny 45g cukru

Di gotuje
Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym, bez pieczenia 106

mamy ochotę. Stefankę przechowujemy w lodówce i wyjmujemy ok. 30 min przed jedzeniem. Jeśli użyliśmy masła roślinnego, to krem dość szybko robi się miękki i maślany, więc trochę ciężko będzie nam kroić ciasto, jeśli zbyt wcześnie wyjmiemy je z lodówki. Górną warstwę herbatników możecie posmarować kremem i na to dać polewę lub jeśli nie starczy wam kremu, polewą smarujecie bezpośrednio

Mieszam w Garnku
Biszkopt z jabłkami i kiwi. 160

lutego rozpoczyna się sezon na kiwi. Lubimy te włochate, niepozorne owoce, kryjące w sobie niespotykany, słodki smak, delikatnie przełamany kwaskową nutą. Idealnie sprawdza się jako dodatek do słodkich ciast, jest pyszne i świetnie się prezentuje. Dzisiaj zapraszam na leciutki biszkopt, zbilansowany smakiem jabłek i kiwi. Pycha! Składniki na biszkopt z jabłkami i kiwi 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka(...)Kiwi również obieramy i kroimy w dosyć cienkie plasterki. Cukier ubijamy z jajkami na puszystą masę, dodajemy olejek, proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Szybko mieszamy, dodajemy pokrojone jabłka i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, delikatnie układamy plastry kiwi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C przez 40 minut, następnie sprawdzamy

Rozpustne gotowanie
Domowa pizza jak z najlepszej włoskiej pizzerii 230

ogóle możliwe??? Poniżej znajdziecie odpowiedź.   Kluczowy element   Niezwykle istotny w przygotowywaniu pizzy jest oczywiście dobry przepis na ciasto i sos. Nie mniej istotne są dobre jakości składniki i bardzo wiele osób tym właśnie kwestiom poświęca całą swoją uwagę. „Mam dobry przepis i składniki, to wyjdzie dobra pizza”. Otóż nie koniecznie(...)szamotowe do pizzy neapolitańskiej do 480°C. Tak wysokie temperatury wynikają z tego, że pizzę powinno się piec bardzo szybko, górka kilka minut. Dłuższe pieczenia w niższej temperaturze wysusza ciasto i pozbawia składniki smaku. Co zatem zrobić aby uzyskać jak najlepszy efekt przy użyciu domowego piekarnika???   Rozwiązanie idealne   Po wielu

kuron.com.pl
KARPATKA 323

Wstyd się przyznać ale nie robiłam tego ciasta już dobrych parę lat. Ostatnio naszła mnie na nie ochota no i jest . Zapraszam na deserek do sobotniej kawki.Wszystkim znana i lubiana karpatka. Składniki: 1 szklanka wody pól kostki margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek odrobina  soli odrobina proszku do pieczenia masa: 2 i 3/4 szklanki mleka(...)łyżek maki pszennej 4 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka Wykonanie: W garnku zagotować wodę z margaryną. Kiedy zacznie się gotować odstawić dosypywać mąkę i szybko mieszać. Wstawić na gazówkę,gotować mieszając ok 3 minut. Ciasto zacznie ładnie odchodzić od garnka. Przestudzić. Dodawać po 1 jajku, miksować.Na koniec dać proszek do pieczenia i sól, wymiksować.Ciasto podzielić na dwie części

Z Majeczką w kuchni
Truskawkowa rozkosz 413

oderwać z nich szypułki. Biszkopt posmarować cienką warstwą serka homogenizowanego, na serku ułożyć całe truskawki. Galaretki rozpuścić w 4,5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Lekko tężejącą galaretką zalać truskawki. Ciasto odstawić do lodówki, by galaretka dobrze stężała. Krem śmietanowy: 0,5 l śmietanki 30%; 3 czubate łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; 1 czubata łyżka żelatyny(...)połączyły (nie za długo). Napęczniałą żelatynę podgrzać w kuchence mikrofalowej (lub nad ogniem), by się rozpuściła. Letnią żelatynę dodać do przygotowanego kremu śmietanowego i szybko wymieszać. Krem wyłożyć na galaretkę z truskawkami i ponownie ciasto odstawić do lodówki. Mus truskawkowy: 800 g truskawek umytych; 3 galaretki truskawkowe; 2 łyżki cukru kryształu; 1 łyżka soku z cytryny; Umyte truskawki oczyścić

In my kitchen
Cynamonowa tarta z budyniem i jabłkami. 127

zaległości na blogu.     Dziś tarta z budyniem i karmelizowanymi jabłkami. Pachnie cynamonem cały dom... W smaku rewelacja, polecam przetestować bo jest szybka i pyszna.   Idealna do popołudniowej kawy ;) Składniki na formę 24cm Ciasto kruche: -200g mąki, u mnie typ 650 -100g masła -50g cukru pudru -jedno żółtko -pół łyżeczki cynamonu -2 duże łyżki śmietanki

Wypieki Rene
Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach. 148

idealne na podwieczorek, poczęstunek czy nawet piknik. Dodam też, że takie serniczki to super rozwiązanie dla dzieci, będzie im wygodniej je zjeść niż kawałek ciasta. Upieczcie, a na pewno Wam posmakują, u mnie znikały bardzo szybko, a to znaczy, że smakowały. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 3 małe jajka pół szklanki

Izabelawkuchni
Świąteczny torcik makowy z pomarańczami i mascarpone 141

sprawdzi się na karnawałowych spotkaniach pełnych śmiechu i radości! :D Pomimo wielu punktów zawartych w przepisie, ten torcik jest naprawdę bardzo prosty i całkiem szybki w przygotowaniu...no i ten smak! A w prostym dzieleniu ciasta na blaty możecie wykorzystać tip od #beko z filmiku, który znajdziecie na dole wpisu, żeby przygotować #ciastojakzobrazka :) Możecie także zachować przepis na przyszłe Święta

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Proste rogaliki drożdżowe 147

ROGALIKI DROŻDŻOWE Z DŻEMEM MAM DLA WAS DZISIAJ,PROSTE DO ZROBIENIA ROGALIKI, DO KTÓRYCH DROŻDŻE TYLKO KRUSZYMY DO CIASTA-WIĘC NA PRAWDĘ PROSTE A ZA TO BARDZO PYSZNE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU SKŁADNIKI: 50 dag.mąki 1/2 kostki drożdży cukier waniliowy 1/4 szkl.cukru kostka margaryny lub masła (250g) 2 jajka 1/2 dużego kubka śmietany 12% dżem wiśniowy lub z czarnej

Swojskie jedzonko
Ciastka owsiane 81

rana:) Do ciastek można dodać zamiast żurawiny rodzynki albo miechunkę. Migdały również można zastąpić na przykład orzechami laskowymi, przepis jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania. Można zrobić je w każdej chwili przygotowanie ciasta trwa tyle, co rozgrzanie piekarnika. Zamiast kupować ciastka w sklepie lepiej przygotować je własnoręcznie. Ciastka można upiec w większej ilości po całkowitym wystudzeniu przechować je szczelnie

SprawdzonaKuchnia.pl
Wegański sernik wielkanocny :) 177

saszetki stewii (waniliowa i standardowa) -> 2g - 50 ml mleka sojowego Wszystkie składniki łączymy ze sobą i ugniatamy ciasto. Wstawiamy do zamrażalnika na ok. 10 - 15 minut. Uwaga! Szybko twardnieje. Składniki na masę serową: - 2 kostki tofu Polsoja (360g)                - 100 g obranego banan(...)saszetki stewii - 2 g Wodę z olejem podgrzewamy, dodajemy karob, zmniejszamy ogień do minimum i energicznie mieszamy do momentu powstania bezgrudkowej masy. Ciastem wykładamy spód formy, wyłożonej papierem do pieczenia, wylewamy masę serową. Piekarnik nagrzewamy do 200*, po wstawieniu ciasta zmniejszamy do 180* i tak pieczemy przez 55-60 minut. Po ostygnięciu polewamy karobową polewą. Smacznego

Zdrowie na języku :P