szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:658/2080)

kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 614

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z przepisem na wspaniałe ciasto, które rozpływa się w ustach. Robi się je szybko, a na drugi dzień jest mięciutkie. Mimo zimna udało mi się zrobić kilka zdjęć na zewnątrz, lepiej i wyraźniej wychodzą :-)  Zapraszam SKŁADNIKI przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO  3 łyżki miodu 2,5 szklanki  mąki 1,5 łyżeczki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Francuska plecionka z mięsem 171

Ciasto francuskie po raz kolejny :-) Tym razem z mięsem z rosołu, boczkiem i cebulą - mocno sycące danie, które świetnie komponuje się z miksem chrupiących, świeżych sałat

peggiwkuchni
Jajka w koszulce z grzanką razową 213

Śniadanie idealne. Szybkie, smaczne i lekkie. Czas przygotowania: 10 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 2,00 zł SKŁADNIKI: 2 jajka 2-3 kromki chleba

kulinarnyJa
pyszny murzynek, ciasto czekoladowe, brownie 169

Witajcie! Dawno nie dodawałam żadnego ciasta, więc w końcu nadszedł czas na pyszne ciasto czekoladowe lub ewentualnie murzynka ;] Składniki na mała formę keksową: - 1 szklanka mąki

Tanio szybko zdrowo
Salmon en Croute - Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym, oliwkami i ziołami w cieście. Bezglutenowy. 209

stolnicę wsypujemy przesianą mąkę, dorzucamy masło (pokrojone w kostkę) i sól. 2. Składniki łączymy rozcierając. 3. Powoli dolewamy lodowatą wodę i zagniatamy (krótko i szybko - do połączenia składników). 4. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy ciasto na prostokąt. 5. Składamy na 3 części i znów wałkujemy tworząc prostokąt. 6. Znów składamy i schładzamy w lodówce około 30 minut zawinięte w folię

Wypisz Wymaluj
Zapiekane jajka z jogurtem 194

Smaczne i szybkie śniadanie jest podstawą udanego dnia.  Dzisiaj serwujemy zapiekane jajka z jogurtem. Nie ma co się rozpisywać po prostu trzeba spróbować :) Składniki: 3

Niezły Młynek
FRANCUSKA RANDKA ŁOSOSIA. 214

stolnicę wsypujemy przesianą mąkę, dorzucamy masło (pokrojone w kostkę) i sól. 2. Składniki łączymy rozcierając. 3. Powoli dolewamy lodowatą wodę i zagniatamy (krótko i szybko - do połączenia składników). 4. Stolnicę posypujemy mąką, wałkujemy ciasto na prostokąt. 5. Składamy na 3 części i znów wałkujemy tworząc prostokąt.  6. Znów składamy i schładzamy w lodówce około 30 minut zawinięte w folię

Wypisz Wymaluj
Sernik klasyczny 198

dlatego, że jest bardzo wilgotny; suchym sernikom i ciastom mówię stanowcze "nie" ;) Zaintrygował mnie również dodatek ugotowanych ziemniaków do masy serowej. Bo choć nie obce mi dodawanie ziemniaków do ciasta na chleb czy bułki, to sernika z tym jakby nie patrzeć nietypowym składnikiem jeszcze nie jadłam i nie piekłam. Oczywiście nie są one w ogóle wyczuwalne :) Dzięki nim jednak sernik(...)spód: W misce wymieszać mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, śmietanę oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Wszystko razem posiekać nożem, następnie szybko zagnieść do otrzymania kuli jednolitego, gładkiego ciasta. Ciasto lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.  Przygotować formę o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożyć ją papierem

Opowieści z piekarnika
Zapiekana chałka – pudding z pieczywa z owocami 175

Czerstwe słodkie pieczywo. Chałka drożdżowa z poprzedniego dnia. Dzięki dodatkowi owoców, mleka i jajek – smakuje po upieczeniu jak delikatnie ciasto z budyniowym kremem i owocami. To spektakularna, szybka i pyszna przemiana. Spróbujcie! Chałka do tego puddingu najlepsza będzie już lekko sucha. Czerstwa. Jeśli Wasza słodka bułka jeszcze wykazuje oznaki świeżości, pokrójcie ją w kostkę i włóżcie na blachę do piekarnika

Karo in the Kitchen
Jagodowy sernik na zimno 316

Sezon jagodowy mija tak szybko, więc trzeba go wykorzystać maksymalnie. Dzisiaj zechęcam do wykonania sernika na zimno z dużą ilością jagód i twarogu. Ciasto jest orzeźwiające, puszyste i lekko kwaskowate. Idealne na ciepłe dni.  Najlepiej smakuje na drugi dzeń, kiedy spód lekko zmięknie, a masa jagodowo-twarogowa stanie się jeszcze bardziej puszysta. Składniki na spód: 120 g kruchych ciasteczek

Świat Ciasta
Polewa czekoladowa - przepis 131

kakao, którą udekorujecie ciasto, lub tort. Z polewą czekoladową wszystko smakuje lepiej! Polecam mój sprawdzony przepis na polewę czekoladową z kakao! Jest prosta i szybka do zrobienia, smakuje naprawdę dobrze, a wygląda jeszcze lepiej. Ciasto polane taką polewą czekoladową prezentuje się o wiele lepiej niż zwyczajną topioną czekoladą. Jest lśniąca, przyjemnie błyszczy i do przygotowania są potrzebne t ylko

Kuchnia Łukasza
Ciasto ucierane z porzeczką i bezą kokosową 136

znajdą się u Was na krzaczkach porzeczki? Jeśli tak, to zapraszam na szybkie ciacho słodko kwaśne z bezą kokosową. Składniki (blaszka 23/33): ciasto: masło 150 g, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier 150 g, mąka 400 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 230 ml, skórka starta z połowy cytryny, beza kokosowa : białka 5 szt, cukier

kulinarne odsłony pati
Babka cytrynowa (z cukrem brzozowym) 183

Ciasto jest przepyszne i kuuusząco cytrynowe. Zawsze pięknie wyrasta i szybko znika. Cóż, nie łatwo jest oprzeć się takiej miękkiej i puszystej babeczce. Ze względu na mamę często używam ksylitolu, ponieważ ciasto te idealnie pasuje na każdą okazję. Jednakże przepięknie wygląda w uroczych foremkach, które są do nabycia w PapilArt . Są ładne i doskonałe jakościowo. (2 babki w foremkach

Di gotuje
TRADYCYJNY MURZYNEK Z POLEWĄ 229

stałymi "gośćmi" na stole podczas co roku odbywających się świąt. Stały się częścią tradycji. Jednym z takich ciast jest tradycyjny czekoladowy murzynek. Te ciasto jest najbardziej popularne. Nie jest trudne, a za to szybkie w przygotowaniu. Murzynek jest wilgotny, kruchy i mocno czekoladowy. Z dodatkiem polewy z mlecznej czekolady to istny raj dla podniebienia. Ciasto nie jest tylko ciastem, które

Kuchnia Paulettes
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 164

uśmiechem na twarzy. Ciasto:   200g margaryny 2 szklanki mąki 8 łyżek cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski,wymieszać mikserem.Ciasto przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść podsypując mąką.Owinąć folią i włożyć na ok 20 min do lodówki.Tortownicę dobrze natłuścić,obsypać bułką tartą.Schłodzonym ciastem wylepić spód i boki tortownicy

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania