szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:655/2080)

PLACEK Z GRUSZKAMI 79

Placek z gruszkami, banalnie prosty i szybki w przygotowaniu, wilgotny, w dodatku bez użycia miksera. Ciasto można podać oprószone cukrem pudrem, polane jogurtem, ciepłą konfiturą morelową lub truskawkową bądź creme fraiche. Placek, do którego w sezonie wrzucicie świeże truskawki, śliwki, morele, maliny czy borówki, owoce z puszki, te mrożone lub całorocznie wszelakie odmiany jabłek. SKŁADNIKI: 75 g mąki pszennej

Zasmakuj Kuchni
Rogaliki serowe z czekoladą 98

Rogaliki serowe z czekoladą Kruche, mięciutkie, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne rogaliki wykonane z ciasta na bazie twarogu z nadzieniem czekoladowym.     Składniki: 200g zmielonego twarogu 100g masła 1 jajko 60g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 300g mąki pszennej 10g proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: krem czekoladowy do nadziania rogalików cukier puder do posypania

Blog z Apetytem
Babka marchewkowa 212

jest suche nawet przez kilka kolejnych dni. Do tego jest zdrowsza od innych, bo z mąką pełnoziarnistą, chociaż oczywiście możecie użyć tylko białej. Jeżeli nie macie problemu z ciastami na sodzie, możecie pominąć śmietanę. Ja (jako jedyna w domu) bez śmietany zawsze czuję sodowy posmak. Jakkolwiek to nie zabrzmi, jeżeli jesteście wielbicielami wilgotnych babek, to gorąco polecam Wam ten przepis(...)miksując na niewielkich obrotach. Mieszając szpatułką tylko do połączenia, dodać w 2-3 turach mąkę. Sodę i proszek rozmieszać ze śmietaną, dodać do masy. Na koniec szybko wmieszać marchewkę, rodzynki i migdały. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez 50-60 minut. Przez 10 minut zostawić w uchylonym piekarniku, następnie przełożyć na kratkę. Gdy babka przestygnie, wyjąć z formy

Pełny talerz
Dietetyczny sernik z brzoskwiniami nr 2 122

Sernik szybki i prosty w przygotowaniu ;) oczywiście dietetyczny, dzięki dużej ilości białka można powiedzieć, że nas odchudza ;) bo jak wyczytałam:   Białko odgrywa bardzo ważną rolę w procesie odchudzania. Ten makroskładnik posiada największą „moc" sycącą, a także generuje największy wydatek energetyczny związany z jego trawieniem spośród pozostałych składników żywności Przyda mi się to, bo czas konkretnie  zabrać  się(...)kisiel, proszek do p., STEWIĘ miksujemy masę serową wykładamy do blaszki pokrytej papierem do pieczenia brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i układamy na serze, wciskając je w ciasto pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pozostawiamy tam do wystygnięcia najlepiej smakuję na zimno SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z malinami 169

Prosty, łatwy i szybki do przygotowania delikatny Sernik z malinami z lekkim posmakiem cytrynowym. Kwaskowe maliny oraz skórka z cytryny świetnie kontrastują ze słodyczą sernika. Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka (najlepszy ser wiaderkowy 1 kg z Piątnicy) 150 g cukru 3 jaja 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1 cytryny (wyszorowanej i sparzonej) 125 g malin cukier(...)odstępach ok. 5 sekundowych . Wsypać mąkę, dodać skórkę z cytryny i wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Bardzo delikatnie wmieszać maliny łyżką, zostawiając kilka do dekoracji upieczonego sernika. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 minut lub do momentu, gdy sernik na brzegach się zarumieni, ale w środku będzie się delikatnie ruszał przy dotknięciu palcem (może się wydawać

Moja Delicja
Fale Dunaju / Danube Waves Cake 73

również jabłka lub brzoskwinie. Mój przepis nie jest tradycyjnym przepisem, ale zdecydowanie szybszą i łatwiejszą jego wersją. Zamiast tradycyjnego ciasta biszkoptowego postawiłam na lżejsze, wilgotne i dłużej zachowujące świeżość ciasto, które jest moim sprawdzonym, uniwersalnym przepisem bazowym do wielu wypieków. Przygotowuje się je błyskawicznie, bez użycia miksera i rozdzielania żółtek od białek. Poza tym znacznie zredukowałam ilość masła, którego użyłam(...)gorzką, 100 g śmietanki kremówki W misce wymieszać mąkę i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać trzepaczką - tylko do połączenia. Ciasto  podzielić na pół, do jednej dodać przesiane kakao i 2 łyżki mleka. Do wyłożonej papierem blaszki wyłożyć jasne ciasto, a na nie warstwę ciemnego ciasta. Delikatnie

Lekcje w kuchni
Pączki tradycyjne z dżemem 168

Już szybko ,,Tłusty czwartek", a więc sama pora, aby zacząć zbierać przepisy na same tłuste, pyszne, słodkie przepisy. Dzisiaj jest jeden z takich przepisów, czyli tradycyjne pączki z nadzieniem z dżemu . Przepis ten powstał na podstawie babcinego, więc już jest wiadomo, że tak przygotowane pączki są pyszne! Są w miarę słodkie, leciutkie, puszyste, trochę trudne w przygotowaniu(...)płynną konsystencję. Odstawiamy na bok. Żółtka i jaja ubijamy z pozostałym cukrem przez ok. 5 min na puszystą masę. Najlepiej od tego momentu przygotowania, używać z robota planetarnego, bo ciasto, które otrzymamy będzie bardzo lepkie i trudne do wyrabiania ręcznie. Do jaj dodajemy rozczyn z drożdży, mąkę, ciepłe mleko (30 stopni), spirytus (dzięki niemu pączki będą mniej nasiąkały tłuszczem

Kuchnia Łukasza
Tarta jogurtowo-budyniowa z jagodami 150

cukru pudru - mrożone jagody cukier, mięta Mąkę przesiewamy do misy robota, wsypujemy cukier i szczyptę soli, mieszamy składniki hakiem robota, dodajemy posiekane zimne masło, oraz żółtko, szybko za pomocą haka robota zagniatamy ciasto. Ciasto można przygotować ręcznie na stolnicy siekając i łącząc składniki. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni góra

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto czekoladowe z wiśniami 132

Wspaniałe ciasto! Mięsiste, mokre, idealnie czekoladowe z wiśniami, które przełamują słodycz ciasta i czekoladowej polewy. Łatwe i szybkie do zrobienia. Ładnie się prezentuje a z przepisu wychodzi duża, podzielna blacha, w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi :) Polecam! PS Zapraszam do zapoznania się z ofertą inspirion.pl - mnóstwo gadżetów na każdą okazję ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę(...)masłem. Dodać jajka z maślanką i krótko mieszać, tylko do połączenia składników. Wiśnie ułożyć na dnie blaszki wymiarach 20 x 30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i zalewać ciastem. Piec przez około 40-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 15 minut. Po tym czasie ciasto odwrócić, zdjąć papier o pieczenia i całkowicie

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto „Niby keks” 88

Ciasto w sam raz na święta. Proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo aromatyczne. Pięknie wygląda podane na talerzu i z pewnością szybko z niego zniknie. Zachęcam do wypróbowania:) Składniki 200 g masła 200 g cukru 300g 12 lub 18 % śmietana 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia olejek waniliowy … Czytaj dalej Ciasto „Niby

gotuj ze mną
Magiczna tarta z kokosem 301

zostaje poddane termicznej obróbce w piekarniku…Czary mary i tarta gotowa… Jedno co musicie pamiętać aby foremka była szczelna, bo za nim ciasto się zetnie, to połowa zdąży wypłynąć. Magiczna tarta zniknęła szybko…Obiecuję, że nie miały w tym udziału nadprzyrodzone siły. Mojej rodzince bardzo smakowało ciasto. Każdy tylko dochodził i podjadał po kawałeczku. Szczęście, że zdążyłam

codojedzenia
TARTA (NA KRUCHYM 3- SKŁADNIKOWYM CIEŚCIE, BEZ JAJKA) Z BUDYNIEM I GALARETKĄ 156

oknem wiosennie, więc tarta to ciasto idealne na takie dni. Cienkie kruche ciasto, warstwa budyniu, ulubione owoce i galaretka to pyszne połączenie. Szybka w przygotowaniu, w sam raz, gdy nagle zapowiedzą nam się goście. Tarta to ciasto odpowiednie na każde okazje. Składniki: Na ciasto: * 220 g mąki pszennej * 150 g masła * 60 g cukru pudru Dodatkowo: * 2 budynie bez cukru

Zrób to smacznie
Deser truskawkowy 184

się już kończy. Ja bardzo chętnie latem właśnie sięgam po ciasta lub desery przygotowywane bez pieczenia i podawane na zimno. Taki pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu smakołyk proponuję w tym tygodniu w akcji "Ciasto na niedzielę". Moja galaretka została zrobiona z kompotu truskawkowego i żelatyny. Ale śmiało możecie użyć galaretki truskawkowej. Składniki na galaretkę truskawkową: 400 gram truskawek

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik japoński - sufletowy, lekki 231

ciasta, po chwili dodać połowę z pozostałej piany i w końcu wmieszać 3-cią część. Ważne by przy mieszaniu piany z ciastem zagarniać ciasto od spodu do góry zamiast okrężnych ruchów. Zapewni to szybkie połączenie i piana zachowa puszystość. Masę przelać do przygotowanej tortownicy, upuścić tortownicę z ciastem kilka razy na blat by ciasto wypełniło dokładnie formę usuwając ewentualne nazbyt

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pieczenie ciast - od czego by tu zacząć? Porady dla początkujących 180

następnie podnieść temperaturę do wymaganej w przepisie, (nie dotyczy to ciast kruchych i francuskich - w tym przypadku piekarnik powinien być mocno nagrzany, aby masło szybko z nich wyparowało), Nie powinniśmy otwierać piekarnika podczas pieczenia ciasta - możemy to zrobić pod sam koniec pieczenia, żeby upewnić się patyczkiem czy ciasto nie jest surowe (jeśli patyczek jest suchy, bez przylepionych grudek ciasta - oznacza

psgotujemy

Proponowane wyszukiwania