szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:653/2080)

Babka drożdżowa 122

oczekując słodkiego smaku, nadział się na gorzki smak mąki. Koniec prywaty, wracamy do babki. Zrobić dobrą babkę drożdżową, to nie lada sztuka Chodzi o to, aby ciasto nie było zbyt suche i szybko nie wysychało a jedzenie babki było przyjemnością również 2 i 3 dnia po pieczeniu. Z przepisu wyszła baba bardzo dobra. Mój mąż pałaszował ją z mlekiem, podobnie(...)podrośnięcia. Mąkę przesiewamy. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Do 300 gr przesianej mąki dodajemy rozczyn, utarte żółtka, wanilię oraz skórkę z cytryny. Dodajemy opcjonalnie bakalie. Wyrabiamy ciasto ok 10-15 min. Jeśli ciasto jest rzadkie i bardzo się lepi podsypujemy mąką, starając się nie przekroczyć 100 gr. Wyrobione ciasto odkładamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość przekładamy

Mieszam w Garnku
Kopytkowe pierogi z serem i masłem szałwiowym 183

Dziś przepis na szybkie, nie licząc gotowania ziemniaków, pierogi z serem takie babcine. Moja babcia gotowała je często, natomiast niektóre moje koleżanki w pracy poznały takie pierogi z ciasta kopytkowego dopiero teraz. Różne rejony miasta i tyleż przepisów i tradycji. Pierogi są duże i wystarczą 2 czy 3 aby zaspokoić głód, no chyba że smakosze zapragną więcej, nie ma przeszkód

Moje Małe Czarowanie
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 242

Bardzo prosty i szybki  serniczek czekoladowy bez pieczenia . Musimy tylko poczekać aż stężeje w lodówce. Spód z kruchych ciasteczek, masa z trzech składników i już. Delikatny i czekoladowy! Mniam, mniam! Składniki: Spód: 200 g kruchych ciasteczek 4 łyżki masła i/lub 1 łyżka masła orzechowego Masa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej Polewa(...)ciepłej czekolady cukier puder. Wymieszałam. Do czekolady dodawałam stopniowo po łyżce twarogu. Powinien być w pokojowej temperaturze. Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło i olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo

potrawyregionalne
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 62

prace. Delikatnie rozwijamy płat ciasta francuskiego. Zostawiamy go na papierze, w który był zapakowany. Ciasto układamy dłuższym bokiem do siebie i smarujemy go serkiem (wymieszanym wcześniej z mlekiem). Należy pamiętać, żeby z jednej strony nie smarować części ciasta (dłuższy bok u góry). Zagwarantuje nam to wtedy sklejenie się ciasta po zwinięciu go w rulon. Posypujemy ciasto z serkiem świeżo mielonym(...)pusty kawałek ciasta. Następnie zwijamy powoli ciasto. Nie robimy tego zbyt ciasno, żeby zostawić ciastu miejsce na wyrośnięcie. Teraz ostrym nożem kroimy nasz rulon w plasterki grubości ok. 2 cm. Przekładamy je na blachę wyłożoną czystym papierem do pieczenia. Każdy “zawijas” smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 min lub do momentu, aż ciasto zwiększy swoją objętość

gotować!
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 64

prace. Delikatnie rozwijamy płat ciasta francuskiego. Zostawiamy go na papierze, w który był zapakowany. Ciasto układamy dłuższym bokiem do siebie i smarujemy go serkiem (wymieszanym wcześniej z mlekiem). Należy pamiętać, żeby z jednej strony nie smarować części ciasta (dłuższy bok u góry). Zagwarantuje nam to wtedy sklejenie się ciasta po zwinięciu go w rulon. Posypujemy ciasto z serkiem świeżo mielonym(...)pusty kawałek ciasta. Następnie zwijamy powoli ciasto. Nie robimy tego zbyt ciasno, żeby zostawić ciastu miejsce na wyrośnięcie. Teraz ostrym nożem kroimy nasz rulon w plasterki grubości ok. 2 cm. Przekładamy je na blachę wyłożoną czystym papierem do pieczenia. Każdy “zawijas” smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 min lub do momentu, aż ciasto zwiększy swoją objętość

gotować!
Przepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy 78

Przepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy Bardzo efektowny i niezwykle smaczny, a do tego łatwy oraz w miarę szybki w przygotowaniu letni tort owocowy. Super ciasto nie tylko na szczególne okazje, bo świetnie sprawdzi się także do niedzielnej kawki z rodziną. Polecam serdecznie. Do wykonania ciasta użyłam rantu o średnicy 19cm oraz folii rantowej ( nie jest ona niezbędna, ale dzięki niej łatwiej

Blog z Apetytem
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami, pyszne ! 202

sąsiadki, bo ja dalej nie mam piekarnika ;(( ) z okazji odwiedzin na obozie harcerskim u moich dzieci. Od pięciu lat, jadąc ich odwiedzić przywożę dla kadry obozowej coś słodkiego , jakieś ciasto jednym słowem :) bo tego na obozie najbardziej im brak.  Tak, więc było i tym razem, chciałam upiec coś pysznego i z tego co powiedzieli oddając mi formę – udało(...)było za gorące ) mąkę i jajka dokładnie wymieszane ( można ubić mikserem z cukrem ), razem wszystko porządnie wymieszałam i przykryłam ściereczką i znowu dałam na słoneczko żeby szybko wyrosło. Po około 45 minutach ciasto wyrośnięte przełożyłam na stolnicę i porządnie jeszcze raz wyrobiłam. Umyłam ręce i zaczęłam rwać ciasto tak żeby móc zrobić płaski placek wielkości spodu od szklanki, do środka

Kuchnia na wzgórzu
Sernik na półkruchym spodzie 195

podejrzenia TU. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać schłodzoną i twardą margarynę. Wszystko posiekać nożem lub siekaczką. Dołożyć żółtka oraz śmietanę i całość szybko wyrobić rękoma - ważna jest szybkość, aby ciasto jak najkrócej stykało się z ciepłymi rękami .  Ciasto rozwałkować na cienki plaster i przełożyć go  do prostokątnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec

Grunt to przepis!
ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI 3271

Mając w lodówce ciasto francuskie i pieczarki  pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski. Powstały rożki nadziewane pieczarkami. Chrupiące, złociste i pieczarkowe. Błyskawiczne w przygotowaniu. Idealne do czerwonego barszczyku.  Można zamiast pieczarek nadziać je szpinakiem   lub  przygotować na słodko z ulubionymi owocami. Polecam. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 30 deko pieczarek 1 mała cebula 3 łyżki 12% śmietany

potrawyregionalne
pyszne ciasto czekoladowe z jabłkami i pianką... 148

sztywnej piany jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia, masa będzie miała "zważoną" konsystencję wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i szybko połączyć składniki na dość gęste ciasto forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto i wyrównać wierzch na ciasto zetrzeć na grubszych oczkach tarki czekoladę gorzką, obrane jabłka, na jabłka wyłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Szybki pszenny chleb z pomidorami na drożdżach 134

suchych dro\u017cd\u017cy\r","3 \u0142y\u017cki suszonych pomidor\u00f3w\r","otr\u0119by do posypania blaszki"],"name":"Szybki pszenny chleb z pomidorami na dro\u017cd\u017cach","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["z podanych sk\u0142adnik\u00f3w zagniatamy ciasto.\r","Odstawiamy do wyro\u015bni\u0119cia na godzin\u0119, przykryte \u015bciereczk\u0105.\r","Po godzinie sk\u0142adamy ciasto(...)dołu i boczki. Kilkukrotnie w czasie pieczenia warto przesmarować wierzch chleba zwilżonym wodą pędzlem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybki-pszenny-chleb-pomidorami-drozdzach/ MieszamWGarnku   Artykuł Szybki pszenny chleb z pomidorami na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
MURZYNEK CIASTO 127

Murzynek  To pyszne ciasto zawsze wychodzi. Czekoladowe i puszyste. Słodycz można przełamać -przekładając ciasto np. powidłami porzeczkowymi. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Polecam! Składniki: kostka margaryny 2 szklanki cukru 4-5 łyżek kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( niekoniecznie ) szklanka wody lub mleka 4 jajka 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)podkreślenia smaku można dodać 2 łyżki powideł śliwkowych. Na koniec do wymieszanej masy dodaję białka i delikatnie wszystko mieszam. Brytfankę smaruję masłem  i posypuję bułką tartą. Wstawiam ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 40 minut  i piekę w temp.180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta-kroję je na trzy placki. Dwa z nich smaruję dżemem z czarnej

potrawyregionalne
Torcik wiśniowy z Czarnego lasu 116

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Biszkopty w kształcie grzybków 146

czasie blenderem ucieram żółtka z cukrem, dodaję sok z cytrusów a następnie przez sitko dodaję po trochu mąki wciaż mieszając. Łączę obydwie masy dość szybko uważając żeby nie zniszczyć piany. Ciasto przekładam do silikonowej formy do mufinek delikatnie nasmarowanej tluszczem. Mniej wiecej jedna duza łyżka na ciastko. Ciastka posypuję po wierzchu czekoladą.  Foremki wkladam do piekarnika nagrzanego

prawdziwe jedzenie
Serce dla Mamy 111

Dziś postanowiłam, że przygotuję torcik truskawkowy. Tak na Święto Mamy. Zrobiłam go szybko i już usłyszałam, "jutro powtórka" czyli znowu ciasto tyle że okrągłe. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie

Proponowane wyszukiwania