szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:625/2080)

Ciasto kruche z pianką i malinami 299

rzepakowego Owoce : 1 kg. malin WYKONANIE Ciasto zagniatamy w misce lub na stolnicy. Mieszamy mąkę z proszkiem i cukrem dodajemy startą na tarce zimną margarynę. Rozcieramy szybko z mąką, dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Dzielmy na dwie części 3/4 i 1/4. Zawijamy w folię i większą część wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz., a drugie do zamrażarki. Piekarnik rozgrzewamy

W kuchennym oknie Ewy
Figowe gniazdka 153

lodówce miałam ciasto francuskie, które idealnie nadaje się na szybkie i smaczne przekąski. Poszperałam  i znalazłam jeszcze szynkę oraz camemberta, dodałam do tego figi. Napełniłam tymi różnościami gniazdka z ciasta francuskiego i zapiekłam. I  powstała pyszna ciepła przekąska. składniki: 1 opakowane ciasta francuskiego 275 g 3 figi 1 serek camembert 6 cieniutkich plastrów szynki dojrzewającej Ciasto francuskie podzielić

Monia miesza i gotuje
Truskawkowe babeczki na kruchym cieście z zakręconą bezą 178

łyżka mąki ziemniaczanej łyżka oliwy Beza 3 białka 200 g cukru pudru łyżka mąki łyżka octu szczypta soli + barwnik spożywczy      Składniki na kruche ciasto siekamy z grubsza nożem, a następnie szybko zagniatamy ręką. Formujemy kulę, którą zawijamy szczelnie w folię i chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na 5 równych

sama złodycz
Ciasto obłędnie cytrynowe 227

cytrynowe i w zapachu i w smaku, a przy tym bardzo słodkie. Świetnie nadaje się na zwykły podwieczorek jak i specjalne okazje. Znikło szybko, a ja już nie mogę się doczekać kiedy znów je zrobię :-) Ciasto obłędnie cytrynowe CIASTO CYTRYNOWE  Na blachę 11 x 26 x 7,5:    6 jaj    300 g brązowego cukru

peggiwkuchni
Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie 230

trochę wyrabiania ciasta, jak to w wypadku ciast na drożdżach. Im dłużej wyrabiamy, tym ciasto jest lepsze i ładniej rośnie. Przepis pochodzi z bloga Domowa Fabryka . Aby skórka była fajna, ja kilkakrotnie w czasie pieczenia, spryskałam bułeczki wodą. Drukuj Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie Składniki 500 g mąki pszennej ( u mnie(...)zrumienienia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i spryskanym wodą. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/buleczki-pszenne-drozdzach-szybkie/ MieszamWGarnku   Artykuł Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Racuchy drożdżowe z jagodami 131

oporów, by ich skosztować. Gdyby ocenić racuchy drożdżowe z jagodami w skali od 1 do 10 – dałbym im 100. Ciasto drożdżowe to jest najwspanialsze ciasto na racuchy. Dlaczego? Nie przechodzi olejem i bardzo szybko dochodzi na patelni. Trzeba wręcz uważać, by je nie przeciągnąć. Staje się ono też puszyste i sprężyste. Chcę się je zjeść. A jagody… mmmmm(...)cieście to jest coś wspaniałego. Słodycz złamana odrobiną kwasowości runa leśnego. Coś wspaniałego. Zatem zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis deserowy – krem z serka waniliowego , albo szybkie i proste bananowe sushi z nutellą . Będzie ci łatwiej, jak zobaczysz film z przygotowania Składniki – Racuchy drożdżowe z jagodami 300 g mąki pszennej 1 jajko 30 g drożdży

Kuchennyviral.pl
Racuchy drożdżowe z jagodami 136

oporów, by ich skosztować. Gdyby ocenić racuchy drożdżowe z jagodami w skali od 1 do 10 – dałbym im 100. Ciasto drożdżowe to jest najwspanialsze ciasto na racuchy. Dlaczego? Nie przechodzi olejem i bardzo szybko dochodzi na patelni. Trzeba wręcz uważać, by je nie przeciągnąć. Staje się ono też puszyste i sprężyste. Chcę się je zjeść. A jagody… mmmmm(...)cieście to jest coś wspaniałego. Słodycz złamana odrobiną kwasowości runa leśnego. Coś wspaniałego. Zatem zabieramy się do dzieła. Możecie też sprawdzić inny przepis deserowy – krem z serka waniliowego , albo szybkie i proste bananowe sushi z nutellą . Będzie ci łatwiej, jak zobaczysz film z przygotowania Składniki – Racuchy drożdżowe z jagodami 300 g mąki pszennej 1 jajko 30 g drożdży

Kuchennyviral.pl
Szaszłyki z parówek w cieście francuskim 92

Szaszłyki z ciasta francuskiego to niezwykle prosta i szybka przekąska na imprezowy stół. Jak się okazuje parówki też podać można nietuzinkowo;) Przekąska, która smakuje podana na ciepło lub zimno w towarzystwie sosów np. pomidorowego lub ziołowo-jogurtowego z czosnkiem. Zamiast parówek możecie użyć dowolnej kiełbasy, a ciasto posmarować pastą z papryki lub musztardą. Szaszłyki z parówek w cieście francuskim SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Pyszna, wegańska szarlotka, 5x seriale Netflix 203

Dziś pyszna szarlotka w wersji wegańskiej. Najpierw trzeba przygotować kruche ciasto tj, tutaj i upiec (bardzo szybkie i bez stolnicy). Następnie pokroić na tarce (w plastry) ok. 15 małych jabłek (koniecznie szara reneta, czasami ciężko ją zdobyć, jeśli kupicie inne jabłka, dodajcie sok z cytryny), wymieszać jabłka z cynamonem i cukrem. Przełożyć nadzienie na upieczone ciasto i piec jeszcze

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta z budyniem i karmelizowanymi gruszkami 193

soli 100 g zimnego masła 1 łyżka kwaśniej śmietany 18% 1 żółtko Mąkę i kakao przesiewamy, dodajemy masło siekamy. Następnie dodajemy sól, żółtko, cukier i śmietanę, szybko zagniatamy do połączenia się składników.  Ciasto owijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i wykładamy nim wysmarowaną masłem i oprószoną mąką formę. Ciasto ponownie

Słodka Kraina Wypieków
SZYBKA BABKA PIASKOWA 116

Dzisiaj coś szybkiego ;).Pyszna babka piaskowa z Polskich Młynów.Nie raz nie mamy czasu aby coś upiec lub po prostu nam się nie chce za bardzo męczyć :).Taka gotowa babka i do tego z mojej ulubionej mąki Szymanowskiej jest w sam raz.Robi się ją naprawdę szybko i jest bardzo smaczna ;). Inne produkty z Polskich Młynów można zobaczyć  TUTAJ(...)Polskich Młynów 3 jajka 135g masla lub margaryny WYKONANIE Wszystkie składniki wkładamy do miski wsypujemy mieszankę do wypieku babki i miksujemy mikserem przez 4 minuty do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przekładamy do foremki lub tortownicy i wkładamy do nagrzanego do 170C  piekarnika i pieczemy ok.50-60 min.do suchego patyczka. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Tarta z fetą i burakami 115

powiedzieć, że jest naprawdę dobra. A zrobiłem ją zupełnie przez przypadek. Chciałem zrobić inną tartę. Przygotowałem ciasto, wziąłem się za robienie farszu... I patrzę nagle, że nieco się zagalopowałem, nie mam składników na tę tartę, którą zaplanowałem. Tak jakoś wyszło, zdarza się :) Zatem szybki przegląd lodówki zrobiłem, popatrzyłem co jest, a czego nie ma, co się może przydać(...)feta (270 g) 1 jajko 100 ml śmietany 22% (18% też może być) 3 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki miodu sól, pieprz Składniki na ciasto łączymy ze sobą (masło oczywiście kroimy na kawałki) i szybko wyrabiamy, najlepiej opuszkami palców, tak żeby zbytnio nie ogrzać masła. Robimy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto rozpłaszczamy

Marder&Marder Manufacture
Puszyste ciasto z rabarbarem ( każdy może go upiec ). 116

ciasto wykładamy na blaszkę ( 20 x 35 cm ) wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i wyrównujemy łyżką . Na ciasto układamy kawałki rabarbaru lekko je dociskając palcami. Do mniejszej miski ddddodajemy składniki na kruszonkę i zagniatamy rękami, aż powstaną małe grudki. Przygotowaną kruszonką posypujemy wierzch ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 C. Pieczemy przez około 40 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy(...)wystygnięcia. Po wystygnięciu wyjmujemy ciasto z blaszki, zdejmujemy papier i układamy na desce do ciast. Ciasto kroimy ostrym nożem na małe kawałki i podajemy na małych talerzykach. Ciasto to jest bardzo łatwe do wykonania, praktycznie każdy może go zrobić, nie wymaga jakiejś specjalnej wiedzy ani umiejętności pieczenia ciastCiasto jest puszyste, wilgotne ( nie wysycha szybko ), lekko kwaskowate. Najlepsze jest

Przepisy i porady kulinarne
Babka Cytrynowa - Polskie Młyny 73

Kochani co robicie gdy potrzebujecie szybko pyszne ciacho? Mam dla was idealny patent. Ciasta z mieszanki firmy Polskie Młyny, u mnie znów goszczą na stole, dziś pyszna babka cytrynowa z mąki Szymanowskiej. SKŁADNIKI: Babka Cytrynowa Polskie Młyny (foremka jest w zestawie) 2 jajka 90g masła WYKONANIE: 1. W misce umieszczamy zawartość opakowania, dodajemy masło i jajka, wyrabiamy na jednolitą masę

Dziś Ja gotuje
Tarta z marcepanem, pomarańczowym serkiem i orzechami 74

Święta szybko się skończyły, ale przed nami sylwestrowa noc i karnawał, więc przepisy na zimowe słodkości jeszcze się przydadzą :) Jeśli tylko planujecie mieć gości, bądź wybieracie się do bliskich, proponuję upiec tartę, która z powodzeniem wystarczy dla dużej ilości osób. Kruche ciasto wypełnione słodkim marcepanem, śmietankowym serkiem z nutą pomarańczy, a całość posypana chrupiącymi orzechami w miodzie cynamonowym. Smakuje obłędnie

Mienta blog