dziś zapraszam na jeden z moich ulubionych serników i ciast-kawowy sernik na zimno z mlekiem w proszku i galaretką. Ciasto jest po prostu rewelacyjne. Łatwe do zrobienia, bardzo elegancko wyglądające, i przepyszne. Z mocno wyczuwalnym smakiem kawy, mleka w proszku. Całość wieńczy galaretka z okrągłymi biszkoptami. Na prawdę wspaniałe ciasto, które jestem pewna, zachwyci Was swoim smakiem. Zapraszam Tradycyjnie(...)wstawiamy na około 20 minut do lodówki by zaczęła tężeć. 2 galaretki rozpuszczamy w 800ml gorącej wody. Odlewamy trochę do miseczki-do maczania biszkoptów. Wyciągamy ciasto, w odlanej mniejszej części galaretki maczamy szybko biszkopty (tak by nie nasiąkły galaretką) i układamy je na tężejącej masie serowej. Wstawiamy do lodówki. Na koniec polewamy tężejącą galaretką. Ciasto powinno poleżeć w lodówce
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusól, mieszamy. Dodajemy po kawałku masło wcierając je palcami w mąkę – można użyć widelca, albo dwóch noży (wtedy mąkę wsypujemy na stolnicę), albo miksera (mieszamy ciasto krótkimi, pulsacyjnym obrotami). Staramy się pracować szybko, żeby nie rozgrzewać za nadto masła. Kiedy całość masła jest wtarta dodajemy po łyżce zimnej wody i dwoma, trzema ruchami zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, spłaszczamy
Niedzielny kucharzsól, mieszamy. Dodajemy po kawałku masło wcierając je palcami w mąkę – można użyć widelca, albo dwóch noży (wtedy mąkę wsypujemy na stolnicę), albo miksera (mieszamy ciasto krótkimi, pulsacyjnym obrotami). Staramy się pracować szybko, żeby nie rozgrzewać za nadto masła. Kiedy całość masła jest wtarta dodajemy po łyżce zimnej wody i dwoma, trzema ruchami zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, spłaszczamy
Niedzielny kucharzdodaj sól, wymieszaj. Dodaj po kawałku masło wcierając je palcami w mąkę – możesz użyć widelca, albo dwóch noży (wtedy mąkę wsyp na stolnicę), albo miksera (mieszaj ciasto krótkimi, pulsacyjnym obrotami). Staraj się pracować szybko, żeby nie rozgrzewać za nadto masła. Kiedy całość masła jest wtarta dodaj po łyżce zimnej wody i dwoma, trzema ruchami zagnieć ciasto. Uformuj ciasto kulę, spłaszcz
Niedzielny kucharzpyszne, zdrowe a na dodatek bez mąki ciasto, które na dodatek jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zapraszamy na bezglutenowe czekoladowe brownie z czerwonej fasoli z orzechami :) Niektórzy pewnie będą się zastanawiać nad smakiem fasoli w cieście – nie martwcie się, nie czuć w nim fasoli :) Składniki na babkę
Kuchenne Wariacjefrancuskie z szynką jajkiem: Ciasto francuskie z szynką jajkiem – idealna przekąska dla każdego. Potrzebujemy tylko kilku produktów by zachwycić naszych najbliższych ciekawym przepisem. Danie jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania. Składniki: 1 ciasto francuskie Opakowanie szynki (5-6 plastrów) 6 jajek Szczypiorek 1 papryka czerwona Sól, pieprz Czosnek granulowany Sposób przygotowania: Na początku ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesól, mieszamy. Dodajemy po kawałku masło wcierając je palcami w mąkę – można użyć widelca, albo dwóch noży (wtedy mąkę wsypujemy na stolnicę), albo miksera (mieszamy ciasto krótkimi, pulsacyjnym obrotami). Staramy się pracować szybko, żeby nie rozgrzewać za nadto masła. Kiedy całość masła jest wtarta dodajemy po łyżce zimnej wody i dwoma, trzema ruchami zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, spłaszczamy
Niedzielny kucharzformie warkocza. Gwarantuję, ze wszyscy będą zachwyceni jego wyglądem. Będzie ozdobą Waszego świątecznego stołu. Zrobienie takiego „zakręconego” makowca nie jest trudne. To zakręcone ciasto z makiem jest tak smaczne, że szybko znika. Wszystkie wypieki na bazie uniwersalnego przepisu Crazy Dough , są pyszne, zarówno te słodkie jak i wytrawne. Poza sezonem świątecznym piekłam ciasto ucierane ze śliwkami , drożdżówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędodać wodę i drożdże. Ciasto wyrabiać ręcznie przez 8-10 minut, lub za pomocą miksera (2-3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 5 minut na szybkich obrotach - UWAGA! słaby mikser nie wyrobi ciasta). Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wyrośnięte ciasto zagnieść (w tym momencie można dodać ziarna słonecznika) i przełożyć
CookYourselfminut. Otrzymujemy jednolite, gładkie, lśniące ciasto, które odchodzi od ścianek miski. Całość przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie wykładamy ciasto na blat podsypany mąką. Zagniatamy je szybko ręką, formujemy kulę i rozpłaszczamy rękami na placek. Placek powinien być grubości około 1 cm ( ja początkowo zbyt go rozgniotłam i ciasto było za cienkie, także trzeba
Kolizje Smakówwyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto krótko, lekko wyrobić i przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia na 40 minut. Przygotować kruszonkę: Masło, mąkę, cukry szybko zagnieść a następnie rozkruszyć ręką. Wyrośnięte ciasto posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu wystudzić na kratce Smacznego
Na słodko lub wytrawniedobrego. Do wyboru miałam ciasto z owocami na maślance lub drożdżówkę na maślance zamiast mleka. Wybrałam drugą opcję i bardzooo się cieszę. Drożdżówka jest prosta i szybka w przygotowaniu (nie licząc czasu wyrastania ciasta drożdżowego). Idealna z masełkiem, dżemem, konfiturą lub innym waszym ulubionym dodatkiem. Kropką nad i, która ze zwykłej drożdżówki robi ją niezwykłą jest brązowy cukier i migdały
Made By Mom And Sonpisałam poprzednio, przy okazji zamieszczenia przepisu na tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym , lubię mieć pod ręką gotowe ciasto francuskie. Możemy je wykorzystywać do przygotowania przeróżnych dań słodkich i wytrawnych. Posłuży nam w momentach awaryjnych, gdy niespodziewani goście pojawiają się w drzwiach, lub jako element dania "na winie"... Już tłumaczę o co mi chodzi :-). Czasami zostają(...)się nam nawinie pod rękę jak otworzymy lodówkę ! Ja otworzyłam i ujrzałam resztę szpinaku, który został mi po tarcie i 2 samotne cukinie :-). Szybka tarta z warzywami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 małe okrągłe cukinie 2 ząbki czosnku 300 g świeżego szpinaku 2 jajka 200 ml śmietany 18 % sól świeżo zmielony pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowa Wykonanie
Kulinarne przygody GatityBabka jogurtowa – prosta do przygotowania, szybka, tania, każdy sobie z nią poradzi więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Wychodzi ciasto mięciutkie, wilgotne, lekkie, naprawdę smaczne! PRZEPIS NA BABKĘ JOGURTOWĄ Składniki na babkę jogurtową: 2 szkl mąki 1 szkl cukru trzcinowego 3 jaja 1 szkl jogurtu pół szkl oleju łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody cukier waniliowy Jak zrobić babkę
Dorota SmakujeKruche Ciasto z Mrożonymi Owocami – Zapraszam na kolejne, pyszne, kruche ciasto w Małej Cukierence. W przygotowaniu jest proste i szybkie. Wygląda apetycznie i jest bardzo smaczne. Na jednym kawałku nie można poprzestać. Ciasto jest owocowe, maślane, słodkie od bezy i pachnie cudownie. Mnie najlepiej smakuje z malinami i porzeczkami. Polecam… Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube! . Zapraszam
Mała CukierenkaTruskawki to owoce, które idealnie pasują do ciast ucieranych czy też biszkoptowych. Dzisiaj zapraszam Was na szybki do przygotowania, lekki i puszysty placek z truskawkami posypany cukrem pudrem. Upieczone ciasto najlepiej studzić w piekarniku, dzięki temu nie powinno opaść 😊 Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm: 1 kostka miękkiego masła (200 g) 5 jajek (rozmiar M) 1 i 1/3 szklanki
Ugotowaćkilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną i cukrem. Dodajemy żółtko i szybko zagniatamy po czym wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkujemy na placek większy niż blaszka o jakieś 4 cm i wykładamy do przykrytej papierem do pieczenia, foremki , Zrobić 2 cm brzegi. ( jeśli
Różne smaki w kuchniLekki, puszysty, delikatny i szybki... Dla mnie ten piernik okazał się rewelacyjnym odkryciem! I wrócę do tego ciasta, bo przepis ten na stałe zagościł w moim podręcznym notesie:) Za przepis dziękuję Malinnie :) Składniki: 6 jajek; 60 g drożdży; 170 g cukru kryształu; 2 szklanki mąki pszennej; 1 opakowanie przyprawy do pierników; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; 3/4 szklanki oleju
In my kitchennatomiast do gustu, ponieważ nie lubi ciast z kremem. Jeśli pieczemy ciasto tylko dla siebie radzę zmniejszyć proporcję o 1/3 i upiec w małej blaszce. Ciasto jest bardzo sycące, i ze względu na krem szybko traci świeżość. Polecam przede wszystkim na specjalne okazje. PANI WALEWSKA Składniki: Kruche ciasto
Mania Gotowaniakilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną i cukrem. Dodajemy żółtko i szybko zagniatamy po czym wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkujemy na placek większy niż blaszka o jakieś 4 cm i wykładamy do przykrytej papierem do pieczenia, foremki , Zrobić 2 cm brzegi. ( jeśli
Słodkości i nie tylkoCaprese na cieście francuskim, nie uwierzycie ale taką szybką do przygotowania i smaczną przekąskę przygotowałem dziś na obiad. Nie było to zamierzone - jakoś tak wyszło, z drugiej jednak strony może i dobrze bo zaproszeni jesteśmy dziś na przyjęcie urodzinowe to się jeszcze dziś najemy. Co do wypieku - przekąska pyszna, odpowiednia na niezapowiedzianych gości. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 3 średnie
Mechanik w kuchniSernik tradycyjny pieczony to wyjątkowo śmietankowy i wilgotny sernik, który zasmakuje każdemu. Spód ciasta wyłożony jest herbatnikami, dzięki czemu sernik ten jest szybki i banalnie prosty w przygotowaniu. Za sernikami nigdy nie przepadałam, przez rodzynki lub grubą warstwę lukru. Ten sernik tradycyjny lubię oprószyć cukier pudrem, który nadaje mu nieco słodkości i całą masę uroku Sernik ten poznałam na imieninach(...)Zobacz więcej przepisów na ciasta Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto bananowe (wegańskie) Szarlotka Pani Ogonowskiej Ciasto siedem kubków Ciasto krówka bez pieczenia Ciasto bananowe z polewą serową Brownie z kremem orzechowym Beza z owocami Sernik czekoladowy bez cukru Sernik kokosowy Tort czekoladowy z wiśniami Ambasador z orzechówką Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich
WegePrzepisŚwięta Wielkiej Nocy przecież będą i coś pysznego na stole musi się pojawić:) Składniki na kruche ciasto: 200 g zimnego masła 400 g mąki pszennej 10 dag cukru pudru 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18% 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka amoniaku Składniki na bezę: 4 białka(...)szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej szczypta soli ponadto słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 120 g płatków migdałowych do posypania wierzchu Przygotowanie ciasta: Przesiać mąkę i proszek, dodać masło, posiekać szybko nożem, aż masa przypominać będzie kruszonkę Dodać żółtka, cukier, proszek i amoniak oraz śmietaną- zagnieść ciasto, uformować 2 kule i odłożyć je do lodówki
Proste PotrawyPuszysty jabłecznik – to ciasto idealne na weekend, ale także na każdy inny dzień tygodnia. Jest bardzo proste i dość szybkie w wykonaniu, a do tego smaczne. To ciasto z jabłkami można wykonać na 2 sposoby. Jeden z całymi kawałkami jabłek, a dr The post Puszysty jabłecznik appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKolejne ciasto bez pieczenia, w dodatku bardzo proste, bardzo szybkie i z minimalnej ilości składników, a przede wszystkim pyszne. To stefanka serowa. Bardzo popularne, warstwowe ciasto, a do tego syte, zapcha was i waszych gości na dobre. Na karnawał idealne. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPierożki z ciasta francuskiego z serem Pierożki z ciasta francuskiego z serem, to wyśmienita przekąska, lub deser do kawy, do tego wyjątkowo prosta i szybka w wykonaniu przy założeniu, że użyjemy gotowe ciasto francuskie, a które kupimy w większości sklepów za kilka złotych. Pierożki z ciasta francuskiego z serem Składniki na 14-15szt: 1 płat ciasta francuskiego 300g sera
Księga-SmakuAdama lub usta. Pod takimi nazwami spotkać można to ciasto. Bardzo ładnie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje. Jedyną jego wadą jest to, że bardzo szybko znika. :) Skorzystałam z przepisu S. Anastazji. Polecam! Ciasto nie jest zbyt pracochłonne. Biszkopt 6 jajek rozm L 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo
O kuchni z uczuciemJeżeli lubicie ciasta bardzo wilgotne, puszyste, pełne świeżych owoców i kawałeczków białej czekolady a do tego proste i szybkie w przygotowaniu, to szczerze polecam Wam dzisiejsze ciasto z jeżynami. Przy każdym kęsie ciasta czuć jak niesamowita słodycz białej czekolady i jeżyn rozpływa si ę w ustach
La grande e la piccola cuocawafelki czekoladowe Lusette 50 gram "zobacz TUTAJ Wafelki Lusette" z podanych składników zrobić ciasto kruche, użyłam siekacza do kruchego ciasta, przydatne urządzenie do takich ciast, ciasto wysypać do formy silikonowej 26 cm, dłonią szybko przyklepać do dna i do boków, nakłuć widelcem i schować do lodówki na 30 minut, ciasto nakryć folią i wysypać np. kaszę owsianą, można groch, fasolę
W Mojej Kuchni LubięMiałam gotowe ciasto francuskie ..zastanawiałam się co z nim na szybko zrobić..miałam także pieczarki..i tak oto powstały szybkie paszteciki z pieczarkami...idealne do barszczyku..ale i bez barszczyku też można zjeść. 1 opakowanie ciasta francuskiego 50 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła lub oleju do smażenia 1 jajko lub białko do posmarowania pasztecików Pieczarki
Moje domowe kucharzeniemieszamy mikserem (mieszadłem, łopatką), krótko, do momentu, gdy ciasto będzie miało konsystencję kaszy. Możemy także posiekać składniki szerokim nożem na stolnicy. Dodajemy jajko i szybko, mikserem lub ręcznie, zagniatamy gładkie i jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kulę, lekko ją spłaszczamy, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Na blacie kuchennym kładziemy arkusz papieru
cool and mintynich nie wychodziło. Kupnych nie lubię. To ciasto to wybawienie dla osób które chcą zjeść w ekspresowym tempie ciacho z kremem, które bardzo szybko się robi i jest wielką konkurencją dla ciasta Leśny Mech, ba ono jest 100 x lepsze. Roladę robiłam około godziny (razem ze studzeniem biszkopta). Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami Siostry Anastazji. Czytaj więcej
PychotkaaaZawsze się zastanawiam czy przepis z ciastem drożdżowym może być pomysłem na szybki obiad. Dla mnie to żaden problem, wrzucam kilka składników, zagniatam odstawiam do wyrośnięcia, a w tym czasie idę robić coś innego :) Wierzę jednak, że nie każdy ma zamiłowanie do drożdżowego, jednak zachęcam Was, pyszności! :) Lubię produkty pełnoziarniste za ich wyrazisty smak. Długo szukałam przepisu na dobre, pełnoziarniste
Czerwona Porzeczkaprzepięknie oprawionej książki, która jest kwintesencją tego, co w okresie zimowym najpiękniejsze. Ciasto! - Klasyka gatunku jeśli o efekty zapachowe, smakowe i wizualne idealnego ciasta chodzi. Proces przygotowania jest niezwykle prosty i szybki. Już po paru obrotach mikserem po domu roznosi się wspaniały zapach bazujący na aromacie kokosa. Ciasto jest delikatne, wilgotne i kuszące. Znika w mgnieniu oka, więc warto
Wypisz Wymalujjajecznica, której kawałki będą widoczne w postaci kropek w cieście. Pierogi można lepić w sposób tradycyjny. Jednak ja do tego wykorzystuję lejek do pierogów. W szybkim tempie robię jednocześnie 3-5 sztuk. Kawałek ciasta rozwałkowuję na pas szerokości około 15 cm. Nakładam farsz ( pełna łyżeczka) w odstępie 4 cm od siebie. Ciasto składam w połowie, dociskam delikatnie do farszu
kawawszklanceniesamowicie delikatnym, kruchym cieście … z soczystymi jabłkami oblanymi karmelem. Przypomina znane i lubiane szarlotki rustykalne. Robi się ją niezwykle szybko i tam samo szybko znika. Idealna do popołudniowej kawki. Spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 180 g * sól – 0,5 łyżeczki * cukier puder – 40 g * zimne masło – 120 g * zimna woda – ok. 5 łyżek NADZIENIE
Ostra na SłodkoDrożdżówki upiekłam wczoraj rano dla naszych popołudniowych gości :) Ciasto drożdżowe robię na pamięć. Pomyślałam - uwinę się szybko, wsadzę do piekarnika i położę Franka na pierwszą drzemkę. O, jaka naiwna ja! Upaprana w cieście drożdżowym po łokcie, kolanami przytrzymywałam kuchenne szafki, a jak ich nie przytrzymywałam, to przenosiłam Franka w inne miejsce, bo zdążył wylać na siebie resztkę mleka z pustego
bistro mamabardzo krótko wyrabiać by nie zatracił swojej kruchości i zawsze się udaje. Osoby, ktore nie mają czasu na robienie ciasta mogą kupić gotowe kruche ciasto. Przygotowanie masy serowej i owoców jest bardzo szybkie i bez problemowe! Czas przygotowania: 2h ( w tym czas na chłodzenie) Ilość porcji: 7 Składniki Ciasto: 125g cukru pudru 250g mąki 125g masła o temperaturze pokojowej
Kolizje Smaków