szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:528/2080)

Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 84

razu lżej na żołądku, a odchodząc od wielkanocnego stołu nadal czujemy się świetnie. Zapytacie, co z deserem? Dzisiaj przekazuję Wam przepis na idealny wielkanocny fit deser. Proste, smaczne, lekkie ciasto z mąki kokosowej. Idealne na świąteczną rozpustę kulinarną w wersji fit. Resztę łakoci znajdziecie tutaj Fit desery. Jednak przede wszystkim pamiętajcie o zdrowym rozsądku. Od jednego kawałka domowej babki(...)pieczenia, soda oczyszczoną oraz szczyptą soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników!!! Mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 3) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, do suchego

Fitsweet.me
Lekka babka kokosowo-waniliowa. FIT Wielkanoc. 123

razu lżej na żołądku, a odchodząc od wielkanocnego stołu nadal czujemy się świetnie. Zapytacie, co z deserem? Dzisiaj przekazuję Wam przepis na idealny wielkanocny fit deser. Proste, smaczne, lekkie ciasto z mąki kokosowej. Idealne na świąteczną rozpustę kulinarną w wersji fit. Resztę łakoci znajdziecie tutaj Fit desery. Jednak przede wszystkim pamiętajcie o zdrowym rozsądku. Od jednego kawałka domowej babki(...)pieczenia, soda oczyszczoną oraz szczyptą soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników!!! Mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 3) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, do suchego

Fitsweet.me
Wegańskie CIASTO CZEKOLADOWE z orzechami 208

Ciasto jak zwykle - banalne, szybkie, pyszne, do zrobienia w formie okrągłej lub babeczek, jak kto woli. Znalezione kiedyś na puszce  ale oczywiście zmodyfikowane, bo w oryginale było 1,5 szklanki cukru (!) i zmniejszyłam ilość oleju na rzecz mleka. Zaczynamy od nagrzewania piekarnika (180-200 stopni), bo reszta robi się błyskawicznie. Jeśli chcemy zrobić muffinki, postępujemy wg zasady starej(...)zainteresowanych skład: cukier, orzechy laskowe 42,5%, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa. Na górę jeszcze obowiązkowo posiekane orzechy laskowe i mamy super muffiny czekoladowo-orzechowe do codziennej kawy albo okrągłe ciasto na 35 urodziny, SMACZNEGO

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Truskawkowa pianka ( kisielowe ) 365

truskawkami . W sklepach są coraz tańsze .. stragany robią się coraz bardziej pełne … Koniecznie trzeba to wykorzystać , bo ani się obejrzymy , a pozostaną nam tylko mrożone! Ciasto jest niesamowicie łatwe , szybkie … no i chyba nie muszę mówić , że przepyszne! Bo zdjęcie mówi samo za siebie! Delikatny biszkopt pokryty truskawkową masą z kisielu i soczystymi truskawkami zachwyci nawet najbardziej wybrednych(...)ostudzenia. Śmietanę 36 % ubijamy na sztywno. Mieszamy z chłodnymi , ale jeszcze nie tężejącymi galaretkami. Ostudzony biszkopt kroimy wzdłuż. Jedną cześć smarujemy masą. Układamy na niej plasterki truskawek. Przykrywamy drugim ciastem. Przykrywamy pianką śmietankowo – truskawkową Dekorujemy pozostałymi truskawkami. Wkładamy do lodówki ( najlepiej na noc! ) Przed podaniem możemy posypać odrobiną prażonego kokosu. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto i muffinki orkiszowo-migdałowe, z jogurtem i serkiem ricotta, z malinami i owocami czarnego bzu. Zdrowe, pyszne, szybkie. 126

się opiekujemy. Wcześniej zrobiliśmy w naszym młynie spore zapasy, tak więc mamy świeże mąki, otręby i płatki z tegorocznych już zbiorów.     Ciasto i muffinki powstały z potrzeby serca. Lubimy przygotować coś na szybko i zdrowo. Smak rewelacyjny, serek ricotta nadaje pięknej wilgoci i posmaku. Ciasto i muffinki wyszły bardzo delikatne, puszyste i lekko wilgotne. Na pewno będę powtarzać(...)mieszamy mąkę orkiszową, dokładnie zmielone migdały, proszek do pieczenia. Składniki mokre przelewamy do miski ze składnikami suchymi i szybko i niedokładnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Nie mieszamy dokładnie, bo wyjdzie zakalec. Muffinkowe foremki wypełniamy do połowy, a resztę ciasta przelewamy do nasmarowanej tortownicy. owoce układamy na babeczkach i na ciście, lekko je wciskamy w ciasto. Muffinki pieczemy

Naturalna Kuchnia
Sernik Snickers 599

chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce łączymy mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia, następnie dodajemy żółtka i drobno posiekane masło. Szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Tak przygotowanym ciastem wyklejamy spód okrągłej formy o średnicy 25-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy gęsto widelcem i wkładamy do zamrażarki na czas rozgrzewania piekarnika (około

My Culinary Art
Czekoladowy przekładaniec 140

gorzkiej w proporcjach pół na pół. W konsystencji ciasto wydaje się bardzo lekkie, bo krem jest na bazie ubitej śmietany. Nie jest to ciężki krem maślany. Ciasto robi się bardzo szybko, i nie trzeba go jakoś bardzo długo chłodzić. Do tego ładnie wygląda po rozkrojeniu. Polecam. Oto przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 32szt. jasnych herbatników 330ml śmietany(...)ostatniej warstwie kremu ułożyłam ostatnią warstwę herbatników. Mleko podgrzałam i wrzuciłam do niego połamaną na kawałki czekoladę. Mieszałam, aż czekolada się rozpuściła i utworzyła jednolitą polewę. Polewą posmarowałam ciasto. Ciasto odstawiłam do lodówki na kilka godzin, żeby zarówno masa jak i polewa stężały, a herbatniki namiękły. Po schłodzeniu, ciasto wyjęłam z foremki razem z folią, zdjęłam ostrożnie folię, przełożyłam ciasto

Waniliowe Improwizacje
Rustykalny chleb z gotowej mieszanki 196

minut w ciepłym, ustawionym na 50⁰C piekarniku, przykryte folią spożywczą. Ciasto podwoiło za ten czas swoją objętość. Drugie wyrastanie serwujemy mu już po szybkim uformowaniu bochenka- i to jest czynność której przy ciastach drożdżowych czy na zakwasie nie można pominąć czy zepsuć- od niej zależy to, jak urośnie nasz chleb. Posiłkowałam się kilkoma filmami znalezionymi na yt, między innymi(...)Wyjmujemy podrośnięte ciasto na lekko posypany mąką blat, delikatnie spłaszczamy, a potem od krawędzi zawijamy boki ciasta do środka, poruszając się po kole i budując w ten sposób jego wysokość. Odwracamy, szybko formujemy zgrabną kulę i przekładamy ją do naczynia, w którym chcemy chleb wyrastać.   Elegancko uformowany okrągły bochenek włożyłam na dalsze wyrastanie do wiklinowego koszyczka na pieczywo, równo

Karo in the Kitchen
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 174

pochłonęło ich pozablogowe życie, nie dające czasu na spędzanie długich godzin przed komputerem. Na początku mojej przygody z blogowaniem podchodziłam do tego z dużym dystansem. Ot, pstryknęłam szybko zdjęcie, zanim całe ciasto się rozeszło, napisałam kilka słów na temat (lub nie), skleiłam przepis i już. Gotowe. Z czasem wkładałam w bloga coraz więcej czasu i serca. Gdy wychodzę na spacer

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort szpinakowy z jogurtowo-jagodowym kremem. 134

rodzinę smakołykami, dodam, że głównie są to słodkości. Kocham piec. Dbam o to żeby nie tylko smakowało, ale również było pięknie podane. Warto spędzać z rodziną chwile, czas tak szybko pędzi. Najczęściej żyjemy w biegu, a warto się zatrzymać choć na momencik. Poświęćmy chociaż chwilkę na słodki podwieczorek z najbliższymi. A teraz gdy jest już ciepło i słonecznie można taki(...)Podanie: Dobrze stężony tort kroimy i podajemy, a ja smacznego życzę. Moje rady: Można dać mniej żelatyny np. 2 łyżki, ja dałam więcej ponieważ chciałam, żeby krem szybko stężał i za bardzo ciasto od niego nie namokło, żeby potem się nie rozpadło. Użyłam dwóch tortownic, jedna o średnicy 16 cm, a druga o średnicy 18 cm. Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Kakaowa pychotka z kremem mleczno-galaretkowo-likierowym i truskawkami. 154

truskawkami. Biszkopt kakaowy przekładany masą z mleka skondensowanego, galaretki brzoskwiniowej i  likieru  jajecznego. Do dekoracji użyłam kulek i posypki waflowej Cukieteria . Zapraszam do wypróbowania, ciasto jest pyszne i szybko się je przygotowuje :)   Składniki na biszkopt kakaowy : 1 szklanka mąki pszennej Młynomag typ 550   3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao(...)można go dosłodzić, ja jednak już go nie słodziłam bo sok z cytrynek był słodki. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową tak żeby wystawała do góry ponad blaszkę.Przełożyć spodni blat ciasta i nasączyć wodą z sokiem, następnie ułożyć przecięte na pół truskawki, na truskawki wyłożyć całą masę i przykryć drugim plackiem. Wierzch biszkoptu nasączyć wodą z sokiem. Cukier puder wymieszać

Sama słodycz i szczypta chili
Chocolate chip cookies 204

Oprócz tego, że smakują obłędnie mają jeszcze jedną dużą zaletę - można je w całości przygotować w robocie kuchennym, stojącym mikserze lub za pomocą ręcznego miksera. Bez wyrabiania ciasta, wałkowania i wycinania - szybko, łatwo i przyjemnie ;) Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki białego cukru 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 250 g masła(...)kulek, a podczas pieczenia mają się rozlać i wyrównać, moje jednak nie wyszły takie ładne więc kolejną partię nieco rozpłaszczyłam przed wstawieniem do pieca. Można to zrobić mokrą (żeby ciasto się nie przyklejało) łyżką lub ręką. Ciastka pieczemy 8-10 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Po wyciągnięciu z pieca przekładamy na kratkę i zostawiamy do ostudzenia. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Mini szarlotka bez pieczenia z bitą śmietanką 140

Szybki i prosty deser bez pieczenia na kakaowych herbatnikach. Warstwa jabłkowa z galaretką i puszysta bita śmietanka , całość posypana gorzkim kakao. Prosto i smacznie bez użycia piekarnika. To błyskawiczne w przygotowaniu ciasto polecam na różne okazje, smaki doskonale ze sobą współgrają i zawsze się udaje. Prościej już chyba się nie da :)  Foremka 24/24 cm Składniki: 25 dag herbatników kakaowych

Wanilia i Kardamon
WARZYWNA ZAPIEKANKA FRANCUSKA 148

Szybki obiad gotowy w 30 minut - w tym tylko 10 minut naszej pracy. Ja go nazywam obiadem z gotowców, gdyż do jego przygotowania używamy gotowej mieszanki warzyw na patelnię oraz gotowego ciasta francuskiego. Idealnie się sprawdzi, gdy nam się śpieszy i nie mamy czasu na stanie w kuchni oraz wymyślanie wykwintnych dań. Zapiekanka, mimo że wykonana z tak prostych składników

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO ZEBRA W MULTICOOKERZE 143

dzisiejszym poście zapraszam Państwa do wypróbowania przepisu na nieskomplikowane w wykonaniu,  smaczne i ładnie prezentujące się ciasto zebra. Ciasto to robi się szybko, idealnie będzie pasować do podwieczorkowej herbaty lub kawy.  Składniki : 3 jajka 200 ml kefiru(niepełna szklanka) 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 100 g. masła lub margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej spożywczej 2 łyżki kakao(...)nasz garnek do urządzenia multicooker i nastawiamy funkcje pieczenia na 1 godzine.  12. Gdy czas pieczenia minie, wyłączamy nasze urządzenie. Po 3-5 minutach otwieramy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się upiekło. Za pomocą deseczki wyjmujemy upieczone ciasto (przekręcając garnek do góry dnem) 13. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach

Proponowane wyszukiwania