szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:338/2080)

Grube pierniczki z marmoladą 128

dodać miód i miękkie masło - dalej miksować do rozpuszczenia się cukru. W drugiej misce wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawami. Dosypać do masy jajecznej i szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na cztery części a następnie przełożyć do torebek foliowych i wstawić na noc do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na około 0,5 cm i wycinać

Słodkie Przyjemności
Drożdzówki z czekoladą i cynamonem czyli Niedzielne Śniadanie odc.19 125

mogłam się im oprzeć! Gdy tylko je zobaczyłam u Lo wiedziałam, że je upiekę! Córci wczoraj obiecałam więc dzisiaj raniutko nim pojechaliśmy do kina szybko zagniotłam ciasto, uformowałam bułki i włożyłam do pieca. Jeszcze cieple przełożyłam do pudełka na "przed seansem". Dzieciaki je pożarły tuz po zakupieniu biletów i z pełnym brzuchem Córcia poszła na film a ja z najedzonym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta z jogurtem greckim i owocami 160

Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kostkę masło , smalec oraz cukier i  sól.  Rozcierać palcami masło z mąką  aż powstaną drobne okruchy ciasta, dodać wodę  szybko zagnieść  w kulę. Można wyrobić ciasto w robocie - najpierw mieszamy mąkę z solą, cukrem ,masłem i smalcem, dodajemy  lodowatą wodę i wyrabiamy do czasu , aż ciasto utworzy

Stare Gary
Ciasteczka z landrynkowymi witrażami 229

cukru szczypta soli 1 płaska łyżka kakao 1 jajko 200 g zimnego masła około 20 kolorowych landrynek Przygotowanie: Z mąki, cukru, szczypty soli, kakao, jajka i masła szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 45 minut. Na stolnicy oprószonej mąką wałkujemy ciasto na grubość 3-4 mm. Z pomocą foremki lub szablonu wyciętego

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta cebulowo serowa 183

sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie olej rzepakowy do smażenia 1. Masło posiekać z mąką, ziołami i solą aż zrobią się okruszki. Dodajemy po trochu wodę i wyrabiamy szybkociasto zrobi się jednolite. Zawijamy w folię i wstawiamy na około pół godziny do lodówki. Po wyjęciu rozwałkujemy – najlepiej między dwoma kawałkami folii – i wylepiamy formę do tarty

UgotujmyTo.pl
Tarta serowo-dyniowa z gruszkami i orzechami 147

dyni 2 jajka 3 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu pół łyżeczki mielonego imbiru 1. Przesianą mąkę, pokrojone masło, żółtko i szczyptę soli posiekać aż powstaną okruszki. Szybko zagnieść ciasto (można dodać 1-2 łyżki chłodnej wody) Uformować ciasto w kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Wyjąć, rozwałkować (najlepiej między kawałkami folii) wykleić dokładnie

UgotujmyTo.pl
Ciastka różyczki 94

żółtko – 3 szt * sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę wymieszaną z solą siekamy z zimnym masłem. Dodajemy cukier puder oraz żółtka i jeszcze raz wszystko siekamy. Szybko zagniatamy ciasto i formujemy kulę (jeśli nie będzie się chciała sklejać możemy dodać pół łyżki zimnej wody ). Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na ok. pół godziny do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy

Ostra na Słodko
Sodziaki – racuszki śmietanowe 315

śmietana 18% kwaśna – ok. 100 ml - soda – 1 łyżeczka - cukier – 3 łyżki - sól – szczypta DODATKOWO : - olej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki wsypujemy do miski i szybko zagniatamy. ( Ciasto powinno mieć konsystencję nieco rzadszą niż ciasto na pierogi ). Rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Kroimy na romby. Smażymy na głębokim oleju po ok. minutce z każdej strony. Osuszamy

Ostra na Słodko
Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami 192

kakaem , solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy. Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów. Banany drobno siekamy ( lub miksujemy ) , mieszamy z podprażonymi migdałami. Nadziewamy naleśniki , posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Ciastka budyniowe 319

pieczenia 35 dag masła 50 dag mąki tortowej 25 dag cukru pudru Dodatkowo: marmolada do sklejania ciastek czekolada lub lukier do dekoracji cukier puder Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Wychodzi dosyć klejące. Zawinąć je w folię i włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto wałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać ciastka o dowolnym kształcie. Układać

Praktyczna pl
Na niedzielne pochrupanie 133

proszkiem do pieczenia, wymieszać z cukrem. Masło posiekać z mąką, a następnie rozetrzeć palcami, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wbić jajko do masy maślanej,zagnieść szybko gładkie ciasto.  Czekoladę posiekać niezbyt drobno, dodać do masy razem z migdałami i jagodami. Dokładnie połączyć. Z masy uformować wałeczek, następnie go spłaszczyć. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Egzaminacyjne paranoje. I ciasteczka na rozluźnienie 157

orzeszków ziemnych dodatkowo: 65 g białej czekolady 2 łyżki śmietany kremówki (38%) Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, cukrem, cukrem wnailiowym i kakao. Posiekać z zimnym masłem, dodać żółtko, szybko zagnieść ciasto. Na końcu dodać posiekane orzechy, wgnieść w ciasto. Z masy uformować wałeczek o średnicy 4-5 cm, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO Z TRUSKAWKAMI POD PIERZYNKĄ 191

Bardzo szybkie do przygotowania ciasto dla wszystkich łasuchów i wielbicieli truskawek Z truskawkami... z pianką...mniam... Składniki: 1/2 kg truskawek 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 2 żóltka+1 jajko kostka margaryny 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki smietany aromat waniliowy szczypta soli chmurka: 4 białka 1/2 szklanki cukru łyżeczka soku z cytryny kruszonka: 3/4 szkl mąki

Z Majeczką w kuchni
BISZKOPTOWY ŚMIETANOWIEC 179

Proste,szybkie do przygotowania ciasto. W upalne dni mocno schłodzone i syci i orzezwia.  Składniki: biszkopt: 6jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 2łyzeczki proszku do pieczenia 2 kubki duze, smietany 30% 4dowolne galaretki do nasączenia biszkoptu: 3/4 szklanki wody 3 łyżki cukru sok z cytryny na wierzch: kilka kostek czekolady mlecznej na boki: opakowanie herbatników Wykonanie: Biszkopt: Oddzielamy

Z Majeczką w kuchni
Tang Zhong i kasza gryczana 189

bardzo ładnie urośnie, bo ma ciepło i wilgotno. Nagrzej piekarnik do 190 °C. Kiedy piekarnik jest już rozgrzany, włóż chleb do środka i piecz około 35 minut. Jeśli ciasto zbyt szybko przypieka się od góry, możesz przykryć je folią aluminiową. Na ostatnie 5-10 minut zmień w piekarniku funkcję pieczenia na dolną grzałkę. Skórka chleba będzie wtedy bardziej równomiernie przypieczona

Grahamka, weka i kajzerka

Proponowane wyszukiwania