szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1466/2080)

SIEKAŃCE Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 173

Uwielbiam szybkie i pyszne kotlety zwłaszcza do obiadu czy burgerów.  Siekańce robi się bardzo szybko a połączenie kurczaka, warzyw i sera to poazja.  Polecam i zapraszam również na FP -- GOTOWANIE PATKI   SKŁADNIKI NA 12 sztuk: ➦2 filety z kurczaka pojedyncze  ➦20 dag pieczarek ➦1 cebula ➦2 łyżki siekanej natki pietruszki  ➦1 łyżeczka siekanego kopru(...)kroję w drobną kostkę.  2. Cebulę obieram i kroję w kostkę.  3. Pieczarki myję i kroję w kostkę.  4. Łącze ze sobą wszytskie składniki.  5. Ciasto musi być gęste.  6. Za pomocą dużej łyżki nabieram porcję ciasta i kładę na rozgrzany olej .  7. Smażę z obu stron na rumiano.  8. Na talerz kładę

Gotowanie Patki
Babka cytrynowa 204

Dzisiaj zapraszam na szybką, prostą i smaczną babkę cytrynową. Idealna do kawki :) Polecam Składniki: ( keksówka 12x30 cm) * 3/4 szklanki mąki tortowej * 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki oleju * 5 jajek * łyżeczka proszku do pieczenia * cytryna Lukier cytrynowy: * pół szklanki cukru pudru * 2 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno(...)żółtka, olej, sok wyciśnięty z cytryny, skórką otartą z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na wolnych obrotach przez chwilę do połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 17 stopni przez ok 35 minut lub do tzw. " suchego patyczka. Po wystudzeniu polewam lukrem

Kulinarne przygody
MLECZNE DROŻDŻÓWKI 133

Pyszne i puszyste bułeczki mleczne , moje obficie oblane domowym lukrem cytrynowym i ozdobione cukierkami :)  Ślicznie wyglądają, ale niestety szybko znikają !  Liczba porcji: 6 sztuk Czas: 1,5 h  SKŁADNIKI: 500 g mąki 200 ml mleka 70 g masła 60 g cukru ( w tym 2 łyżki cukru waniliowego) 20 g drożdży 1 żółtko Szczypta soli 1 żółtko PRZYGOTOWANIE(...)odstawiamy na 10 minut 3. Mąkę przesiewamy do dużej miki, mieszamy z pozostałym cukrem, następnie wlewamy rozczyn drożdżowy. Mieszamy. 4. Dodajemy żółtka i sól i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto (nie powinno kleić się do rąk, w razie potrzeby podsypać mąką). 5. Formujemy kulę, wkładamy do miski i nakrywamy ściereczką. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 1 h do podwojenia objętości

Marcepanowa kuchnia
Poduszeczki cytrynowe... 116

Taka uproszczona wersja pączków. A na szybko, nie znaczy nie pysznie. Poduszeczki zniknęły w ciagu popołudnia. Podobnie zreszta, jak wcześniej  p ączusie serowe , oraz nieco bardziej egzotyczne  baci di ricotta . Mocno cytrynowe, obtoczone w drobnym cukrze, idealne do pojadania. A co najważniejsze: gotowe w mgnieniu oka!    Składniki: (mnie wyszło około 50 malutkich) 2 szklanki mąki(...)cytryny drobny cukier puder do obtaczania olej do smażenia Miękkie masło zmiksuj z jajkami, śmietaną, sokiem i skórką z cytryny. Dodaj mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zagnieć elastyczne ciasto i schłódź w lodowce przez 30 minut. Ciasto rozwałkuj na grubość około 1 cm, pokrój na paski, a następnie w kwadraciki. Smaż na rozgrzanym oleju, z obydwu stron, na złoty

Lejdi of the house
Frużelina porzeczkowa 209

Frużelina porzeczkowa Kiedyś robiłam tylko soki lub dżemy z porzeczek, teraz więcej robię frużeliny, uwielbiam owoce w żelu, którymi przekładam ciasta. Do frużeliny użyłam cukru białego kryształ Polski cukier. Poczytajmy na stronie jak słodzić . CZYTAJ Składniki : czarna porzeczka - 4 kg żelatyna - 14 łyżeczek woda do żelatyny - 1 szkl   3 szkl - cukru białego kryształ Polski Cukier mąka ziemniaczana - 15 łyżeczek(...)Następnie ciągle mieszając dodać cukier, gotować. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gotujących owoców, zagotować. Zdjąć garnek z ognia, dodać napęczniałą żelatynę, szybko wymieszać. Gorącą frużelinę nalewać do słoików, odstawić do góry dnem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi
Kruche ciasteczka z cukrem i migdałami czyli poWeekendowe Lakocie odc.146 166

ulec pokusie... gdy zobaczyłam te kruche ciasteczka na blogu addio pomidory wiedziałam, że pojawią się jako chrupiąca słodkość do kawy w weekend. Nietrudno się je robi i znikają w szybkim tempie... U mnie kruche ciasteczka w wersji ciut zmodyfikowanej.  Uprzedzam, są bardzo słodkie i uzależniające. Kruche ciasteczka z cukrem i migdałami 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)posypaniem) 30 g migdałów (mogą być w skórkach) Mąkę wsypujemy do miski razem z proszkiem, solą i cukrem. Dodajemy masło i siekamy. Wbijamy jajko oraz wanilię i zagniatamy gładkie ciasto. Z ciasta formujemy wałek o średnicy około 3cm. Zawijamy go w folię spożywczą. Chłodzimy w lodówce minimum 1 godzinę. Ciasto kroimy ostrym nożem w plastry grubości 3-4 mm. Układamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Penne z sosem cukiniowym 172

przetworzona w taki sposób, że jej nie widać to smakuje wszystkim (patrz pasztet z cukinii ). To kolejny przepis, który bierze udział w akcji cukiniowej. Jest prosty, smaczny, lekki i szybki, idealny dla alergików. makaron typu penne 2 małe cukinie 1 cebula sól pieprz papryka słodka papryka ostra kurkuma czosnek świeży pomidor kawałek gotowanej piersi z kurczaka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)pogotować. Makaron penne wyłożyć na talerz, polać sosem cukiniowym, obsypać pokrojonym w kostkę pomidorem. Na wierzch można ułożyć kawałki gotowanego kurczaka. Inne przepisy z CUKINIĄ możecie znaleźć u: Karoliny - Ciasto z cukinii i Lazania z cukinii Alicji - Kasza jaglana z cukinią, marchewką i brokułem Ani - Cukinia a la ananas na zimę i Ciasto cukiniowe z malinami i kremem cytrynowym Jeśli

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Granola - tylko dla dorosłych! 186

polskich plażach (koniecznie rozstawionych bladym świtem!), albo też zwiedzają wszelkiej maści zabytki, ja pracuję. Od rana do wieczora, po dziesięć, dwanaście godzin dziennie. A po powrocie do domu... Piekę ciasta. W sobotę (choć właściwie była to już niedziela) skończyłam dwupiętrowy tort na chrzest o piątej nad ranem, żeby o ósmej ruszyć z nim w drogę. Małej Astrid, myślę sobie, było(...)się z rozkoszy. O torcie jednak będzie innym razem, bo to straszliwie długi przepis, a ja zupełnie nie jestem w nastroju do wklepywania go w komputer. Będzie więc prosto, szybko i śniadaniowo - choć na deser też taką granolę można zjeść. Przepis znalazłam u Patrycji , i kusił mnie już dawna. W końcu zabrałam się do rzeczy - przygotowanie granoli to bowiem raptem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka z ricottą. 196

jada się na słodko. Musi być kawa, a do niej ciastko, słodka bułka czy rogalik. Mój wybór padł na biscotti alla ricotta, czyli ciasteczka z ricottą. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, subtelne w smaku. Idealnie pasują do filiżanki gorzkiej, mocnej kawy. Myślę, że z powodzeniem odnalazłabym się we włoskiej, śniadaniowej rzeczywistości. Uwielbiam kawę i niestety jestem łasuchem ;) Jeżeli wolicie(...)pieczenia Wykonanie: Masło, ricottę i cukier utrzeć mikserem na jednolitą masę. Dodać jajko i sól, dalej miksować. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Dodać je do zmiksowanego ciasta. Wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec do lekkiego zrumienienia

zadanie-gotowanie
Mini pączki z twarogiem + film 136

Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu mini pączki z twarogiem, oprószone cukrem pudrem to karnawałowe smakołyki, które mimo swojej kaloryczności są prawdziwą ucztą dla podniebienia a w zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek będą strzałem w dziesiątkę. składniki na około 25-30 sztuk 300 g twarogu półtłustego 2 jajka 5 łyżek cukru 4 łyżki śmietany 18% 3 łyżeczki proszku(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę lub zmielony w maszynce twaróg, wbijamy jajka, dodajemy śmietanę, cukier, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Łyżką łączymy wszystkie składniki a następnie dłonią krótko zagniatamy ciasto ( ciasto powinno mieć lepką konsystencję). Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z ciasta niewielkie kuleczki, odrobinę większe od orzecha włoskiego, po czym smażymy je z każdej strony, partiami w garnku ze sporą

Smakowite Dania
Muffinki z budyniem 179

Muffinki z budyniem... Lekko chrupiące z zewnątrz, w środku puszyste i wilgotne i do tego jeszcze to nadzienie. Są bardzo szybkie w przygotowaniu, więc kiedy przychodzi ochota na słodkie, warto zakasać rękawy. Jak już raz je zrobiłam, to wysyłali mnie do kuchni codziennie. Są naprawdę bardzo smaczne. Składniki na ok. 12 sztuk: 300 g mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku(...)Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej ( wystarczy widelcem, nie potrzeba miksera). Później do suchych składników przelać mokre i wymieszać. Do foremek włożyć ok 1 cm ciasta na to po kopiastej łyżeczce budyniu, pokryć resztą ciasta... Piec 25-30 minut w 190 stopniach. Można przyrządzić też domowy budyń waniliowy: litr mleka 20 dkg cukru laska wanilii

Pelusiowa Kuchnia
Recenzja #.22 - amaze ryżowe (biolada.pl) 163

mówi producent :  Niesamowicie lekki i kremowy deser z brązowego ryżu. Do spożycia prosto ze słoika lub jako polewa do owoców, ciast, naleśników itp. Skład : woda, 27% brązowy ryż*, koji* (ryż, Aspergillus oryzae), sól morska* *produkt rolnictwa ekologicznego Wartości odżywcze w 100g : BIAŁKO - 3g TŁUSZCZ - 1g WĘGLOWODANY - 32g Moja opinia : Z pewnością wielu z Was nigdy nie słyszała o amazake(...)ryżu, znana głównie pod postacią pysznego, rozgrzewającego, napoju. Japońska kuchnia jest raczej wierna tradycji i najczęściej Amazake serwowane jest w postaci napoju, ale gdy produkt trafił na Zachód bardzo szybko zdobył też inne zastosowania, dzięki czemu możemy dziś delektować się wyjątkowymi deserami w postaci kremowego puddingu. Amazake powstaje w procesie bezalkoholowej fermentacji gotowanego słodkiego ryżu przy pomocy szczepu bakterii koji

breakfast of dreams
Ciasteczka ze szprycy z syropem klonowym 195

ciasteczka z syropem klonowym, wyciskane ze szprycy. Kruche, aromatyczne, oryginalne w smaku i bez dodatku cukru oraz jajek. Delikatnie waniliowe, bardzo mi posmakowały, zniknęły szybciutko:). Uważam, że w przygotowaniu szybkie i dosyć proste. Polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji InfusionsT oraz White Rose i Indigo .     Składniki: 130g masła w temperaturze pokojowej 1/4 łyżeczki aromatu(...)minutę mikserem ustawionym na średnie obroty. Zwiększyć obroty miksera na najwyższe i ucierać jeszcze przez około 2-3 minuty. 3. Do maślanej masy przesiać obie mąki i wymieszać. Ciasto przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką z 1 cm otworem (użyłam końcówki Wilton 6B) i na przygotowaną blaszkę wyciskać ciasteczka, zachowując miedzy nimi 3 cm odstępy ( podczas pieczenia trochę

Mała Cukierenka
Ciasteczka ze szprycy z syropem klonowym 197

ciasteczka z syropem klonowym, wyciskane ze szprycy. Kruche, aromatyczne, oryginalne w smaku i bez dodatku cukru oraz jajek. Delikatnie waniliowe, bardzo mi posmakowały, zniknęły szybciutko:). Uważam, że w przygotowaniu szybkie i dosyć proste. Polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji InfusionsT oraz White Rose i Indigo .     Składniki: 130g masła w temperaturze pokojowej 1/4 łyżeczki aromatu(...)minutę mikserem ustawionym na średnie obroty. Zwiększyć obroty miksera na najwyższe i ucierać jeszcze przez około 2-3 minuty. 3. Do maślanej masy przesiać obie mąki i wymieszać. Ciasto przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką z 1 cm otworem (użyłam końcówki Wilton 6B) i na przygotowaną blaszkę wyciskać ciasteczka, zachowując miedzy nimi 3 cm odstępy ( podczas pieczenia trochę

Mała Cukierenka
Limonkowo-arbuzowe orzeźwienie w miętowo-bazyliowej glazurze 204

st.C piekarnika i piec 10-12 minut. Przed wyłożeniem sprawdzić, czy jest upieczone.  Przestudzone lekko paski biszkopta wyłożyć do tortownicy tak, by stanowiły brzeg deseru, nadmiar ciasta obciąć, by powstał szczelny okrąg. Następnie włożyć do środka okrągły biszkopt, który ma być podstawą deseru.    Mus jogurtowo-limonkowy: 1,5 łyżki stołowej żelatyny w proszku; 75 ml wody(...)napęczniała. Jogurt, sok i startą skórkę  z limonki, cukier i barwnik spożywczy wymieszać. Żelatynę podgrzać, by się rozpuściła, nie gotować!. Gorącą dodać do musu, cały czas miksując. Następnie szybko dodać ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać, wylać do przygotowanej tortownicy i wstawić do lodówki, by stężało.    Miętowo-bazyliowa glazura: 1 opakowanie Tortove zeledr Oetker przywiezione ze Słowacji

In my kitchen
Czekoladowy krem z awokado | dietetyczny | prosty | szybki 266

Idealny do deserów, placuszków, omletów, ciast, na kanapke itd itd itd :) Zachwalać mogłabym go bardzo długo.. Ale moje zachwalanie byłoby dłuższe niż sam przepis! Więc pokrótce: Krem z awokado dostarcza nam wielu dobrych tłuszczów - te z kakao i te z awokado.  Z naszej diety nie powinniśmy eliminować zdrówych tłuszczów. Często osoby na redukcji obcinają tłuszcze do minimum (pożal(...)energii, pozwalają wchłonąć się niektórym witaminom i solom mineralnym. Otaczają i c hronią nasze narządy wewnętrzne.  Cykl przepisów słodzonych stewią! Przepis na 5!  Banalny Prosty Smaczny Słodki Szybki.  Składniki: 1 duże awokado  3 łyżki kakao 4 łyżeczki stewii  Przygotowanie: WSZYSKO BLENDERUJEMY

Czarnawisienka
85. Omlet bananowy z ciasteczkami belVita 176

Pyszne ciasteczka belVita były dla mnie inspiracją do przygotowania pożywnego, zdrowego i szybkiego śniadania. I tak oto z ciasteczek powstał omlet - tradycyjne danie śniadaniowe, gdzie mąkę zastąpiły pokruszone ciasteczka, które dostarczyły witamin, błonnika i zadbały o energię na cały dzień. Dzieci niejadki z pewnością nie oprą się takiej pysznej ciasteczkowej propozycji.  Na 2-3  porcje: 4 jajka(...)zrobić dzień wcześniej, aby rano było szybciej). 2. Banany pokroić w kostkę. 3. Jajka ubić z cukrem, dodać mleko, pokruszone ciastka i banany. Wymieszać na jednolitą masę. 4. Połowę ciasta wylać na mała patelkę i na małym ogniu upiec na złoty kolor z obu stron.  5. Można podać z innymi owocami i jeść koniecznie na ciepło

Jadło i czytadło
Pączki z marmoladą z róży i dżemem jagodowym 288

przykryciem). 6. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy jeszcze przez krótki czas. Dzielimy ciasto na 3-4 części. Następnie po kolei każde ciasto należy rozwałkować na stolnicy. Każde ciasto należy podsypać mąką. Ciasto powinno mieć grubość około 1cm. Za pomocą szklanki, o większej średnicy niż tradycyjna szklanka, wycinać pączki.  7. Wycięte pączki przekładamy na tacki, które wcześniej muszą zostać podsypane mąką. Każdą(...)Następnie nadziewamy pączki. Według tego przepisu 16 pączków zrobiłam z dżemem jagodowym i 16 pączków z marmoladą z róży. Każdy pączek posypujemy cukrem pudrem. Pączki wyszły cudowne, zniknęły w szybkim tempie :) Polecam wszystkim i życzę smacznego

Serce zamknięte w formie pyszności
Domowe masło kokosowe 153

Idealne do: Do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło. Do smażenia i pieczenia ciast. Nadaje potrawom delikatny kokosowy posmak.  Wzmacnia system odpornościowy, pomaga przy grypie, zapaleniu wątroby, cukrzycę. Normalizuje poziom cukru we krwi, jest niezbędny w dietach odchudzających. Pomaga zapobiegać chorobom przewodu pokarmowego, wątroby i nerek. Wzmacnia zęby i kości. 200 g wiórek kokosowych cena około(...)drogi interes. Ja zapełniłam słoiczek o pojemności  200 g. SKŁADNIKI: 200 g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru pudru trzcinowego Do misy malaksera dodajemy składniki i miksujemy. Raz szybko raz wolno. Mnie ta zabawa zajęła 35 minut

ClauditteMissCooking
Apfel-Hafer-Cookies 169

kolejce na realizcji.Bardzo ciekawy wydał mi się dodatek własnie nie suszonych,kalorycznych owoców,a surowego jabłka.Ciasteczka są pyszne,delikatne po prostu rozpływają się w ustach i niebezpiecznie szybko znikają. Składniki na 25 sztuk: 2 średnie jabłka sok z 1/2 cytryny 20 g orzechów włoskich 160 g miękkiego masła 100 g brązowego cukru 1 jajko 120 g mąki 1 łyżeczka(...)cukrem,dodać jajko.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,razem z jabłkami,posiekanymi orzechami i zarodkami owsianymi wzmieszać z utartą masą maślaną małą łyżką do lodów nabierać porcje ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach 5 cm piec 20-25 minut do zrumienienia.Ciasteczka będą bardzo miękkie,ale stygnąc staną się chrupiące.Studzić na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orzechowiec 190

szklanki cukru pudru Krem: 0,5 l mleka 2 łyż. mąki pszennej 2 łyż. budyniu śmietankowego 1 kostka masła 2/3 szklanki cukru pudru . żółtko jajka Wykonanie : ciasto  Zagnieść ciasto ze wszystkich składników . Podzielić na 2 części.  polewa orzechowa Margarynę rozpuścić , dodać miód, cukier puder i wymieszać. Dodać obrane  orzechy i prażyć przez 5-10 min . ( Orzechy najlepiej pokruszyć(...)zagotować na małym ogniu. Do gotującego mleka dodać rozczyn z mąki. Do momentu powstania budyniu. Zdjąć z ognia i ostudzić. Masło ucierać stopniowo dodając ostudzony budyń. Całość miksujemy na szybkich obrotach. Na pierwszym kruchym placku rozsmarować krem, przykrywając drugim plackiem z polewą orzechową. (Można obydwa placki przygotować  w polewie orzechowej

Wypieki Uli
Chleb kukurydziany na poolish czyli polskim rozczynie drożdżowym 200

jest aby na tym etapie skontrolować jeszcze konsystencje ciasta, w miarę potrzeby dodać maki lub wody. Wyrobić jeszcze raz około 3 minut (mikser – poziom 2). Mnie udało się zrobić ciasto luźne, ale gładkie i sprężyste i dobrze trzymające formę. Odstawić przykryte do wyrośnięcia na półtorej godziny, w międzyczasie po ok 45 min wyjąc, lekko odgazować, uformować kule i znowu odstawić(...)temp ok. 24 st. Mnie po tym czasie podwoił objętość. Piekarnik nagrzać do 240 st C (z kamieniem jeśli ktoś ma).Bochenek zgrabnie przerzucić z koszyka na łopatę, szybko naciąć, a potem przerzucić na kamień, jednocześnie wlewając do formy ustawionej na dnie piekarnika pól szklanki wrzątku. Kiedy chleb zacznie się rumienić, otworzyć na chwilkę drzwiczki piekarnika, żeby usunąć nadmiar pary

Moje domowe kucharzenie
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 319

pomyłkę a niedostatecznie ubite białka po prostu opadną i beza nie wyjdzie.  Można użyć również cukru trzcinowego – beza zyska wtedy orzechowy kolor i intrygujący karmelowy smak. Ubite białka do ciasta tradycyjnego dodajemy na końcu, bardzo delikatnie dodając je do masy by powstałe w białku pęcherzyki powietrza nie uległy zniszczeniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)temperatura piekarnika była niska . Najwięksi cukiernicy podają temperaturę pomiędzy 70 a 100°C . W równomiernym suszeniu bezy bardzo pomaga termoobieg. Jeśli chcę by beza upiekła się w miarę szybko (jak na bezę) i była śnieżnobiała, zawsze piekę ją w 80 - 90°C z włączonym termoobiegiem.  Bezy piekę zawsze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Suszę je przez około

maniapieczenia
Sałatka z łososia, brokuła i mozzarelli 159

Witajcie po kolejnej dłuższej przerwie. Świat gna do przodu a ja razem z nim bez chwili wytchnienia. 😋 No, ale jak mam co do minuty wypełniony dzień

Zdrowie i pysznie na talerzu
bezglutenowe naleśniki jaglane 267

Naleśniki to był dla mnie od zawsze sposób na smaczny i słodki podwieczorek. Jednak naleśniki to o wiele ponad to, gdyż w zależności od kompozycji: na

Gar Zdrowia
Pączki serowe 174

Jak karnawał, to karnawał....trza smażyć  ile się da..w sumie miałam chęć pączki, ale po pierwsze miałam sporą kostkę twarogu i termin przydatności zbliżał

Moje domowe kucharzenie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję