Bardzo proste owocowe deserki w szklankach. Przygotowuje się je bardzo szybko a smakują wyśmienicie. Zaskoczeniem dla mnie były owoce w żelu o smaku smoczego owocu
VioletoweKucharzenieSkładniki: ciasto: 3 jajka 2 żółtka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 0,5 kostki masła
Luźna KuchniaEkspresowe ciasto na sobotę, do przedpołudniowej herbatki. Robiłam je już jakiś czas temu, zdjęcia więc zaległe, ale jest na tyle smaczne, łatwe do przygotowania i przede wszystkim bardzo szybkie, że to najlepsze rozwiązanie, gdy rano zachciewa się czegoś słodkiego. Możemy dodać różne owoce (np. jagody, wiśnie, jabłko czy nawet banany), super smakuje też z brzoskwiniami (nawet z puszki)! Składniki(...)suche składniki: mąkę, wiórki, cukier, proszek do pieczenia. W drugiej misce rozmieszać widelcem jajka, dodać olej, jogurt, mleko, ekstrakt i wszystko dokładnie wymieszać. Mokre składniki wlać do suchych i szybko wymieszać całość (nie mieszać zbyt długo, mogą pozostać grudki). Wylać ciasto do foremki kwadratowej o boku dł. 20 cm, posypać malinami i kruszonką, piec w piekarniku nagrzanym uprzednio
Słodkie inspiracjejeden taki drugi taki) 1/2 szklanki oleju 500g świeżych truskawek lub innych owoców Z mąki, cukru pudru i proszku do pieczenia robimy kopczyk. W kopczyku robimy wgłębienie i wrzucamy żółtka. Masło kroimy w kostkę, dodajemy i szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Jeśli jest zbyt sypkie, można dodać łyżkę albo dwie zimnej wody. Ciasto dzielimy na trzy równe części
les mirabellesmożna wyciągnąć lodowe kulki i każdą z nich zawinąć w ciasto ryżowe i zabezpieczyć folią. Jeśli wasze lody szybko się topią, można ponownie gotowe mochi włożyć do zamrażarki (nasze topią się wolniej więc już tego nie robiłyśmy). Mochi należy podawać odwijając z folii wraz z owocami lub polane ulubionym syropem np. kokosowym. Uwaga!: Polecamy obejrzeć filmy
Candy Pandasrześkie poranki. Zbliża się jesień? Nie skłamię, jeśli napiszę, że to jeden z najlepszych placków z owocami, jakie miałam przyjemność jeść. Maślany, chrupiący z wierzchu, z delikatną nutą cynamonu. Jeśli dodać do tego, że przygotowuje się go bardzo szybko- powstaje ciasto ideał. Akurat na nadchodzący czas. Składniki 250 g masła 1 szkl drobnego cukru do wypieków 3 jaja
OliveandThymezmianę raz truskawki, raz rabarbar bo jak już wcześniej Wam pisałam wykorzystam owoce i warzywa sezonowe do ostatniej owocki. Wiem że zimą znów zatęsknię za nimi ale teraz muszę się nasycić. Zapraszam zatem dziś na placek z rabarbarem bardzo szybki a jakże smakowity. Ciasto z rabarbarem szybkie i puszyste. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszukamy przepisu na dużą blachę, na ciasto warstwowe, ale takie przy którym nie trzeba się narobić i które będzie szybko gotowe, to przepis na pleśniak jest idealny. Idealny jest również gdy zalegają nam w lodówce dżemy, powidła, owoce z nalewki :) czy inne przetwory owocowe. Pleśniak jest łatwy, nie opadnie, nie zrobi się z niego zakalec, nie jest za słodki(...)Ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kakao i zagniatamy.Blachę smarujemy tłuszczem i rozkładamy na niej jedną jasną część ciasta. Na to wykładamy wsad owocowy.4 białka ubijamy na pianę, dodajemy partiami budyń i cukier. Na owoce ścieramy na tarce ciemne ciasto. Na nie wykładamy delikatnie piane z białek. Na to ścieramy na tarce ostatnią część jasnego ciasta
Z butelką mleczka w tleKruche ciasto z delikatną, słodką budyniową pianką i kwaskowymi jabłkami to doskonałe połączenie. Na dodatek zawsze wychodzi i świetnie smakuje. składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki
babka w formie22 .11 .2018 Magda Przepis na ciasto, które jest dziecinne proste i szybkie do wykonania zawsze trzymam pod ręką. Sprawdza się idealnie, gdy najdzie mnie ochota
Smaczna StronaCiasto drożdżowe, które zawsze się udaje i pysznie smakuje. Miękkie i pachnące, z chrupiącą, maślaną kruszonką. W sezonie śliwkowym nie może go zabraknąć na stole. Najlepsze
babka w formieCzasem, oprócz Internetu, przeglądam stare zeszyty z przepisami i trafiam na takie perełki. To ciasto królowało na naszym stole ładnych kilka lat temu. Sprawdzało się znakomicie
babka w formieWiśnie i czekolada to jedno z tych połączeń idealnych, którym naprawdę trudno się oprzeć. Na stronie MC znalazłam przepis na wspaniałe, wilgotne ciasto czekoladowe z wiśniami
babka w formieCzęsto mam gości i dobrze mieć coś w lodówce do kawy :) Proponuje szybki deser z serkiem mascarpone i masą krówkową mmm pycha Do przygotowania 6
Niezły Młynekkilka minut, a pieczenie kwadrans. Są szybkie i smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 200g śliwek węgierek, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka cynamonu. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam. Z ciasta wykrawam ciastka z kształcie łódeczek. Kawałki ciasta układam na blaszce włożonej papierem do pieczenia. 2. Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Śliwki układam
Tradycyjna kuchnia Kasiminut wcześniej i rozetrzeć palcami z mąką. Następnie dodać żółtko i śmietanę, szybko zagnieść ciasto, ewentualnie dodając jeszcze jedną łyżkę śmietany. Tak przygotowane ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 minut. Kruche ciasto nr 4 - (z przepisu T artaletki z Owocami i Crème Pâtissière , Ciasto Truskawkowe z Bezą ) Składniki: 400 g mąki pszennej(...)przez sito, dodać cukier puder i sól, wymieszać. Do mąki dodać masło wyciągnięte z lodówki około 15 minut wcześniej i rozetrzeć palcami z mąką. Następnie dodać żółtko i wodę, szybko zagnieść ciasto. Tak przygotowane ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 min. Kruche ciasto nr 5 - (z przepisu Napoleonki ) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej ½ szklanki jasnego
Mama Gotuje