szybkie ciasto z borówkami - 1124 przepisów (strona:6/75)

Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 171

proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Gotowe! Ciasto wylewamy do formy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25 minut Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Dodatki: 2 galaretki o smaku jagodowym mp. Winiary 150 g borówek lub jagód likier kokosowy np. domowej roboty do nasączenia ciasta(...)nadzienie do naleśników. Na kremie układamy borówki lub jagody, choć w tym przepisie sprawdzą się także maliny czy truskawki, na górę wylewamy lekko stężałą galaretkę. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Ciasto jest śliczne i bardzo smaczne. Nasączone, mocno kokosowe, z owocowym akcentem - pyszne! Polecam bardzo! :)       #Jak nie marnować jedzenia: Szybki deser w pucharku: kilka łyżek kremu

Cooking Monster
CZEKOLADOWA TARTA Z BORÓWKAMI 163

Szybka tarta bez pieczenia. Na kakaowym spodzie z pokruszonych kruchych ciastek, z pysznym i delikatnym kremem z gorzkiej czekolady, śmietanki i masła. Udekorowana borówkami. Idealna w

cool and minty
Ciasto Borówkowe 61

Ciasto borówkowe to bardzo smaczny wypiek, z dodatkiem malutkich i aromatycznych owoców. W sklepach pojawia się ich coraz więcej, więc aż grzech nic z nich nie

Alle Dobre!
Kruche ciasto z budyniem, z białą czekoladą i borówką amerykańską/jagodami 105

grubych oczkach) - 500g borówki lub jagód Ze składników na ciasto ugnieść szybko kruche ciasto i umieścić je na 20 minut w lodówce, do schłodzenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto zetrzeć na grubych oczkach do formy i równomiernie rozłożyć. Schłodzić w lodówce min.1h. Nakłuć spód ciasta widelcem. Wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać kulkami ceramicznymi lub ziarnami fasoli(...)grudki. Odstawić z ognia i przykryć folią spożywczą. Ostudzić. Ze składników przygotować kruszonkę. Masło rozetrzeć z mąka i cukrem na kruszonkę. Następnie wymieszać z czekoladą. Na ostudzony spód ciasta wyłożyć borówkę/jagody (jeśli będą kwaśne - oprószyć cukrem pudrem), następnie budyń i kruszonkę.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 35-40 minut. Ciasto ostudzić i schłodzić w lodówce przez

CookYourself
Kruche ciasto z budyniem, z białą czekoladą i borówką amerykańską/jagodami 111

grubych oczkach) – 500g borówki lub jagód Ze składników na ciasto ugnieść szybko kruche ciasto i umieścić je na 20 minut w lodówce, do schłodzenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto zetrzeć na grubych oczkach do formy i równomiernie rozłożyć. Schłodzić w lodówce min. 1h. Nakłuć spód ciasta widelcem. Wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać kulkami ceramicznymi lub ziarnami(...)grudki. Odstawić z ognia i przykryć folią spożywczą. Ostudzić. Ze składników przygotować kruszonkę. Masło rozetrzeć z mąka i cukrem na kruszonkę. Następnie wymieszać z czekoladą. Na ostudzony spód ciasta wyłożyć borówkę/jagody (jeśli będą kwaśne – oprószyć cukrem pudrem), następnie budyń i kruszonkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 35-40 minut. Ciasto ostudzić i schłodzić w lodówce przez

CookYourself
3 przepisy na zdrowe desery z owocami na drugie śniadanie lub podwieczorek 139

mielone migdały lub orzechy włoskie) 1 szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej lub orkiszowej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 200 g borówek amerykańskich lub jagód Przygotowanie muffinek z burakiem i borówkami: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami. Buraka ubierz ze skórki i pokrój na kilka kawałków. Umieść wraz z mlekiem(...)orzechy włoskie.  W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, zmielone orzechy, proszek do pieczenia, cynamon oraz sól.  Wlej mokre składniki i wymieszaj. Dodaj borówki i jeszcze raz szybko wszystko wymieszaj. Nalej ciasto do papilotek - po ok. 2 łyżki na porcję. Piecz przez ok. 25 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudź i podawaj. Muffinki przechowuj w pojemniku

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta czekoladowa z borówką 120

konsystencję aksamitnego musu, pasują do niej wszystkie owoce lata , najlepiej jednak komponuje się z borówką amerykańską, niebanalna i prezentuje się wyjątkowo, dla amatorów czekoladowych smaków. Za każdym razem zachwyca i ma jedną wadę-szybko znika! Forma do tarty 24-26 cm Maślane ciasto kruche: 25 dag mąki pszennej 15 dag masła 7 dag cukru 1 łyżeczka   cukru waniliowego(...)mlecznej czekolady 5 dag gorzkiej czekolady 2 łyżki likieru amaretto ewentualnie rumu 1,5 łyżeczki żelatyny Dr.Oetker Dodatkowo: 15-20 dag borówki amerykańskiej Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta wymieszać na stolnicy, dodać   zimne pokrojone masło, zagnieść szybko aż będzie jednolite. Wylepić   spód i boki natłuszczonej formy do tarty, ponakłuwać   widelcem,   przykryć   papierem do pieczenia

Wanilia i Kardamon
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 211

jednak wyszło coś zupełnie na opak. Niestety rzadko się zdarza, że w niedzielę mam czas na upieczenie ciasta, więc tym razem postawiłam na coś szybkiego i prostego. Ucierane ciasto z owocami – u mnie borówki, bo nadal nie mam miejsca w zamrażalniku, by zrobić lody :)jest przepyszne. Puszysty i miękki spód, poprzetykany soczystymi owocami i słodka kruszonka

Niebieski kubek z kawa
Tiramisu z borówkami-mało pracy a efekt wspaniały 166

sadzie urodzaju nie ma na borówki więc kupiłam, wcześniej miałam zrobić lody ale powstało tiramisu. Które bardzo szybko znikło. Ciasto jest na małą blaszkę – 24 x 24 składniki 2 paczki biszkoptów podłużnych 1 paczka okrągłych biszkoptów Śmietana 36% 750 ml 2 opakowania serka ricotta po 250 g 1 opakowanie borówek 250 g 4 łyżki cukru pudru żelatyna 3 łyżeczki

Moje Wyroby
Tartaletki z kajmakiem i truskawkami 142

dobrego, zimnego masła 3 płaskie łyżki cukru pudru masa 250 g serca mascarpone 250 g śmietanki 36% 5 łyżek masy krówkowej nadzienie truskawki, borówki Wykonanie Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. Można opcjonalnie dodać 1 łyżkę zmnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią i umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, nakłuwamy

Raj dla Podniebienia
Sernik borówkowy 126

Jest lato, więc to najlepsza pora na serniki na zimno. Proste, szybkie i pyszne ciasta na każdą okazję. A że owoców jest pod dostatkiem to oczywiście nie może ich zabraknąć w takim serniku. Dzisiaj proponuję wam sernik z borówkami na serze z dodatkiem mascarpone. Można oczywiście użyć serka kremowego, mielonego i sera mascarpone albo sięgnąć po gotowy taki mieszany już

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kruche ciasto z masą jogurtową i borówkami 64

Przepis na delikatne ciasto z masą jogurtową i borówkami. Robi się bardzo szybko i bezproblemowo. Składniki: 3 szkl. mąki krupczatki 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka masła (200 g) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % Masa jogurtowa 2 budynie malinowe (po 40g) 3 jogurty greckie (po 380g) 4 białka 300g borówek(...)szkl. cukru Sposób przygotowania: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszać w misce. Dodać starte na tarce o grubych oczkach masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części (2/3 i 1/3) większą część rozłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23 cm na 34 cm, podpiec 10 min w 180 st C. W tym czasie

Wasze Przepisy
Tarta z masą śmietanową, borówkami i galaretką 183

jajka  szczypta soli Masa śmietanowa: 250 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru skórka otarta z cytryny Dodatkowo: 300 g borówek 1 galaretka truskawkowa Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie i szybko ze sobą zagniatamy. Zawijamy w kule, owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy je na wielkość formy i wykładamy ją ciastem(...)studzimy. Masa śmietanowa: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone, cukier puder oraz skórkę z cytryny. Dokładnie mieszamy. Gotową masę rozprowadzamy na kruchym spodzie. Na masie śmietanowej układamy borówki i wkładamy całość do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Gdy zacznie tężej wylewamy ją na owoce. Ciasto schładzamy w lodówce aż galaretka całkowicie stężeje

My simple kitchen
Kieszonki z borówkami 242

Czerwiec w pełni a u nas w kuchni pojawiają się szybkie desery owocowe. Takim ekspresowym wypiekiem są kieszonki z borówkami z ciasta francuskiego, pychotki. Składniki: 275 g ciasta francuskiego   200 g borówek  1 łyżka masła 3 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 żółtko roztrzepane 3 łyżki posiekanych migdałów Wszystkie składniki znajdziecie tutaj  Przygotowanie: W rondelku podsmaż

Niezły Młynek
Ciasto cytrynowe z borówkami 157

jeszcze na krzaczkach trochę dojrzałych borówek, nie mogłam więc pozwolić by się zmarnowały:) Niestety nie mam teraz zbyt wiele czasu na pieczenie, dlatego na szybko upiekłam taką pyszną cytrynowa babkę z dodatkiem borówki amerykańskiej. Ciasto ma śliczny, żółty kolor, jest bardzo aromatyczne i puszyste. Co tu dużo mówić, musicie je po prostu upiec:) foremka 26cm x 11cm   Składniki

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania