Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką – Zapraszam na bardzo smaczne ciasto na kruchym spodzie z kremem serowym i dużą ilością owoców. U mnie dominowała jeżyna, borówka i mrożona czarna porzeczka. Ciasto pyszne, soczyste od owoców i pachnie cudownie. Uwielbiam takie ciasta latem. W przygotowaniu szybkie i proste, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com(...)masła 2 żółtka Krem: 250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 4 łyżki cukru pudru 2 jajka 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500g owoców jagodowych (użyłam borówki, jeżyn, czarnej porzeczki, malin) Kruszonka: 4 łyżki cukru (użyłam jasnego brązowego) 60g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 110g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g płatków migdałowych Ciasto: 1. Do miski przełożyć
Mała CukierenkaLubicie serniki? Ja bardzo! Dziś polecę Wam szybki serniczek z jeżynami, borówkami amerykańskimi i jagodami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldoknami upały więc dzisiaj szybki deser z ciasta francuskiego, na którego przygotowanie potrzebujemy 20 minut. Do deseru wykorzystałam świeże owoce oraz bitą śmietanę, którą możemy z powodzeniem zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Składniki : 1 arkusz ciasta francuskiego 300 ml śmietany kremówki 80 g borówki amerykańskiej (malin, jagód, truskawek lub innych owoców) 3 łyżki cukru pudru Piekarnik rozgrzać do 200ºC . Ciasto
Zabawa smakiemjest pewne: ciasto jest szybkie, łatwe i baaaardzo pyszne, więc chociażby dlatego warto wypróbować przepis. Mój przepis zaczerpnięty jest z bloga Kulinarne Szaleństwa Margarytki.Bardzo dokładnie i szczegółowo zasady postępowania z ciastem na maślance, jogurcie czy kefirze opisała Danusia na blogu Co mi w duszy gra. Po wyjęciu z piekarnika mimo, że ciasto ładnie urosło była chwila rozterki(...)szkl oleju dowolne owoce: u mnie 5 łodyg rabarbaru i 100g borówek Na kruszonkę: 150g mąki 120g drobnego cukru 80g masła Wykonanie: Wyrobić kruszonkę: połączyć mąkę z cukrem, dodać zimne masło, szybko wyrobić do konsystencji mokrego piasku i wstawić do lodówki na czas robienia ciasta. Maślankę, olej i całe jaja połączyć. Podać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrem
Walijskie Pichcenieśmietaną lub waniliowymi lodami. Słodko kwaśna tarta cytrynowa na stale zawitała w moim menu. Jest pyszna i szybko ją się piecze. Kruche ciasto na spód tarty zawsze mam zamrażalce. Więc jeśli mam ochotę na coś słodkiego to pozostaje mi jedynie rozmrozić ciasto i przygotować nadzienie. Tarta cytrynowa ma bardzo wyraźny cytrynowy smak. Świeżo wyciśnięty sok i otarta skórka z cytryny(...)otarta skórka 1 łyżka pszennej mąki ½ łyżki ziemniaczanej mąki 125 ml śmietanki lub mleka Do podania 100 ml śmietanki kremówki 2 czubate łyżki gęstego jogurtu 150 g borówki Jeśli nie masz zapasów kruchego ciasta na spód, to przygotuj je z podanych wyżej składników. Zimne masło posiekaj nożem z mąką, solą i cukrem. Kiedy się zacznie robić kruszonka dodaj zimną wodę
codojedzeniaKruche ciasto z pianką i borówkami można zrobić właściwie o każdej porze roku. Ja jednak najczęściej je robię kiedy na krzakach dojrzewają piękne borówki. Mam ich
Pieprzyć z FantazjąTarta wyszła przepyszna, dawno nam tak ciasto nie smakowało jak to :) Kruchutki i bardzo maślany spód, nadzienie z serka waniliowego i mrożone owoce to przepyszne połączenie. Składniki na blaszkę o śred. 22 cm Kruchy spód: 1 szkl mąki kukurydzianej (zamiast kukurydzianej możemy użyć mąki pszennej lub krupczatki) 1/3 szkl mąki pszennej tortowej 1 żółtko (białko chowamy do pojemniczka(...)łyżeczki w proszku budyni waniliowego bez cukru lub mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju rzepakowego garść drobnych, mrożonych owoców np. jagód, borówek kilka sztuk mrożonych truskawek cukier puder na wierzch ciasta Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijamy w folię i chowamy do lodówki na 30 min, a nawet można na całą noc. 2. Następnie wyklejam
Gotowanie...to proste !Wiosna w pełni – wszystko się zazieleniło, drzewa owocowe pięknie kwitną, a w powietrzu unosi się przyjemny, delikatny zapach bzu. W nawiązaniu do tej delikatności stworzyłam
Fitkotciasta francuskiego. Wystarczy tylko wyciąć kawałki ciasta i wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 250 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 szklanka jagód • olej
To co kochamtakich właśnie torcików, lekkich z galaretką i owocami. Obiecałam, zrobiłam i już go nie ma ;)). A torcik, to spód - ciasto czekoladowe, potem śmietana z serkiem mascarpone i galaretką, do tego powrzucane borówki, a góra galaretki i owoce. prosty, szybki, kaloryczny he he, ale smaczny :)). Do torcika wypiliśmy wino Monte Santi Blackberry, które idealnie pasuje do deserów i dań(...)szczyptą soli, dodajemy na samym końcu do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach jakieś 15 - 20 minut. Do tzw. suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika studzimy. Składniki masa: 400 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1 galaretka owoce leśne borówka amerykańska Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku w 250 ml. Mieszamy, odstawiamy
kruche babeczkimamy jeszcze tyle pomysłów na wykorzystanie ich. Cóż mimo to jak tu się nie skusić:) Ciasto jest szybkie i banalnie proste...takie lubię;)))Składniki; 1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka borówek, Wykonanie; Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec
Anioły w kuchniwanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem. Ciasto
królestwo garówDziś zapraszam Was na szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym. Pyszny, prosty w przygotowaniu, idealny na każdą okazję. Dziś polecam Wam wersję z kremem borówkowo
Słodkie okruszkiDzisiaj zapraszam na pyszny, prosty torcik z kremem mascarpone i świeżymi malinami (i resztką borówek :D). Ciasto zrobione jest z mąki pszennej oraz pełnoziarnistej i oczywiście słodzone ksylitolem. Zamiast malin można użyć samych borówek, albo innych świeżych owoców. Najlepiej zjeść go bardzo szybko, bo jednak świeże owoce zbyt długo się nie utrzymają. Taki torcik będzie
Healthy food explorer