szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:433/536)

Deser jaglany z jabłkami 155

mojprzepisna.pl | Deser jaglany z jabłkami Bardzo prosty deser zrobiony w zasadzie z 3 składników: kaszy jaglanej, jajek i jabłek. Inspiracja z blogu Marcin Gąsiński – Kierunek

moj przepis na
Jaglany makowiec bez pieczenia. Bezglutenowy, wegański. 668

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, zatem najwyższy czas pomyśleć o smacznych potrawach, które znajdą się na świątecznym stole i miło zaskoczą innych (nie stosujących diet

Smakuje zdrowo
Perfekcyjne bezy- przepis podstawowy 232

okrągłe kształty na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie (podczas pieczenia prawie w ogóle nie zmieniają kształtu).   Piec w piekarniku nagrzanym do 90 st.C przez około 2 - 2,5 godziny. Czas i temperatura pieczenia zależy od Waszego piekarnika. Jeśli chcecie uzyskać bielusieńkie bezy- temperatura powinna być taka, jaką podaję. Jeśli(...)momencie samobójstwem. Co zrobić?? Ja mam na to sposób---> SŁONECZKO :) Tak, ususzmy bezy na słońcu! Wyciśnięte na papier do pieczenia bezy połóżcie na rozgrzanym za oknem parapecie, przykryjcie je, np. tak jak ja- pokrywką z pojemnika na ciasto i pozostawcie na ok. 6-8 godzin (patrz zdjęcie poniżej).     Najlepiej przygotować bezy około godziny

Nastoletnie Wypiekanie
Herbatniki kakaowe, czyli o leku na jesienną melancholię 142

Razem z przedostatnim dniem września ogarnęła mnie melancholia. Rankami, już od powrotu z wakacji, we znaki daje mi się zimny, przeszywający do szpiku kości, wiatr. Dni

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowe ciasteczka deserowe – prosty przepis krok po kroku 126

C zy Wam też niektóre smaki nieodparcie kojarzą się z dzieciństwem? Ja ostatnio odkrywam na nowo wiele z nich. I dzisiaj właśnie przychodzę do Was z

Okiem Blondynki by McBlondi
Teatr pod gołym niebem i ciasto z rabarbarem 158

łodyg w lodówce i zastanawiam się, co z nich pysznego przygotować. Ciasto, które prezentuję poniżej, przygotowałam już jakiś czas temu. Właściwie zabierałam się za nie chyba z pięć lat, odkąd tylko zobaczyłam przepis w gazetce Pieczenie jest proste , nr 2/2007. Na okładce pyszni się cudownie kruche ciasto wypełnione zielonym rabarbarem i delikatnym budyniem waniliowym, udekorowane soczyście czerwonymi truskawkami(...)komponują: kruche ciasto, kwaśna masa rabarbarowa, słodki, kremowy budyń, chrupiące płatki migdałowe i obłędnie pachnące truskawki.  Jeśli macie zapasy rabarbaru, albo zobaczycie go gdzieś na straganie - kupcie koniecznie! To ciasto będzie idealne na pożegnanie sezonu (choć mi to jeszcze nie w głowie). Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem Składniki: (na formę o średnicy 20 cm) kruche ciasto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kebab z kurczaka w wersji domowej 170

wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto drożdżowe jeszcze raz wyrabiamy, tym razem ręcznie. Jeśli się lepi do rąk, podsypujemy mąką. Ciasto dzielimy na 4 części i z każdej formujemy bułkę. Pamiętajcie, że ciasto po upieczeniu podwoi swoją objętość. Zwykle robię bułki około centymetrowej grubości, po wyrośnięciu są w sam raz. Jeśli chcecie by były równe, możecie rozwałkować je wałkiem do ciasta. Uformowane bułki(...)pergaminem i pozostawiamy na około 15 – 20 minut, by lekko wyrosły. Następnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i smaży na oleju bez przypraw, do czasu gdy mięso zmięknie (około 5 – 7 minut), następnie dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze około 2 minuty, po czym

Smakowy Raj
PIERNIKOWE CLAPTRAPY – BORDERLANDS – szwedzkie pierniki korzenne Pepparkakor 181

gorąca) i wyrabiamy chwilę na gładką, jednolitą masę. Ciasto powinno być klejące – wyrobione przykrywamy folia i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny (lub ponad 30 min do zamrażarki). 3. WAŁKOWANIE I WYKRAWANIE (8 min) Schłodzone ciasto dzielimy na ok. 3 porcje i każdą z nich rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na bardzo cienki placek, ok. 2mm (te pierniki(...)wzoru (na zdjęciu). Pozostałości ciasta zdejmujemy, a pierniki zostawiamy tak jak są na papierze do pieczenia, gdyż próba przenoszenia pewnie skończyłaby się ich zdeformowaniem, a nawet rozerwaniem. Papier z piernikami ostrożnie przenosimy na blachę do pieczenia. 4. PIECZENIE (10 min) Pierniki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, opcja góra i dół. Pieczemy ok. 10 min (maksymalnie

Nerds Kitchen
94.Popołudnie z Felixem: czyli szybkie żytnie muffinki szpinakowe z pomidorkami koktajlowymi i wędzonym, białym serem na orz 145

dzisiejszy drugi wpis poświęcony jest szybkiej i prostej przekąsce między obiadem, a kolacją. My ponieważ bardzo lubimy wypieki postawiłyśmy na muffinki, bo są bardzo pożywne i ich wykonanie nie zajmuje wiele czasu, a z czym będą w środku zależy tylko od nas samych. Lubimy je zarówno na słono, jak i na słodko. Dziś ciasto na babeczki połączyłyśmy ze szpinakiem, czosnkiem(...)oraz wędzonym, solankowym białym serem. Nasze muffinki nie powstałyby oczywiście bez orzeszków ziemnych niesolonych firmy Felix oraz ziaren słonecznika.. Nasza interpretacja, czyli popołudnie z Felixem według symfonii smaków, zapraszamy:  Składniki: (ok.10muffinek) na spód : 60g orzeszków ziemnych, niesolonych Felix, 3 łyżki ziaren słonecznika, 25g masła na ciasto : 1 szklanka mąki żytniej, 3/4szklanki mleka, 1 jajo, pół łyżeczki sody

Symfonia Smaków
Migdałowa tarta z rabarbarem i wodą różaną 137

Dzień dobry, Wiosna pachnie bzem i smakuje kwaśnym rabarbarem. Zielono-różowe łodygi kupuję namiętnie przez cały maj i przerabiam na wspaniałe ciasta i desery. Nic tak nie przełamuje ich słodyczy jak to wykrzywiające buzię warzywo - właśnie za to je lubię, dodaje słodkościom tak potrzebnego im charakteru.  W zeszłym roku przygotowywałam rabarbarowe desery inspirowane kuchnią francuską(...)wodą różaną. Inspiracją do dzisiejszej tarty był przepis na śliwkowe ciasto z The Lebanese Kitchen , który przerobiłam wedle własnych potrzeb. Kruche ciasto wypełniłam migdałową masą aromatyzowaną wodą różaną, dodałam kawałki rabarbaru, a całość posypałam płatkami migdałowymi i brązowym cukrem, który skarmelizował się w czasie pieczenia. Powstało pyszne ciasto, a kawałki rabarbaru wyglądają po upieczeniu trochę jak płatki róż :) Przepięknie

Chilli Czosnek i Oliwa
Chata z piernika- niebanalna dekoracja świątecznego stołu 157

się że domek z piernika być musi obowiązkowo, więc poszperałam trochę w netach i znalazłam przepis na nią o tu – bez formy, a szablon narysowałam sobie sama. Trochę go zmodyfikowałam, bo pierwotna wersja po wyrobieniu ciasta wydawała mi się za jasna i mało aromatyczna i oto co nam wyszło Czego potrzebujesz na zrobienie chatki? Oprócz czasu i chęci(...)cukier i margarynę. Dobrze wyrób ciasto. Ja je w tym momencie włożyłam do lodówki na kilkanaście minut żeby się łatwiej wałkowało. Rozwałkuj na grubość około 5 mm i wycinaj elementy z szablonu. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170º C, przez około 15 minut. Uwaga! Do tego przepisu nie potrzeba dodatkowych „obciążników” bo ciasto po upieczeniu jest gładkie- ściany

Arbuziaki
Domowe bułeczki 140

Dobre i naturalne pieczywo jest podstawą każdego śniadania. Dlatego dziś pokażę Wam przepis na pyszne, pachnące, domowe bułeczki. Jest to zarazem pierwszy przepis z wykorzystaniem uniwersalnego

Proste-przepisy.pl
Piankowiec 106

Zastanawiałam się jaki wpis dzisiaj wrzucić i patrząc na pogodę, a raczej jej brak, za oknem postawiłam na coś słodkiego i kolorowego. Piankowiec idealnie wpisuję się

PatiGotuje
Jak zrobić ciasto w 15 minut 1172

Dzięki kuchence mikrofalowej szybkie ciasto czekoladowe możemy mieć już w 15 minut – łącznie z pieczeniem. I to wcale nie takie z kubka! To niesamowite ciasto w 15 minut robiłam już w tym tygodniu trzy razy. Dopiero za ostatnim razem udało mi się je sfotografować. Było tak smaczne, że od razu znikało. Smakuje jak pieczone tradycyjnie odpowiedniki, a dżem(...)pieczemy cztery i pół minuty. Po tym czasie wbijamy w środek wykałaczkę – jeśli ciasto jest surowe, pieczemy jeszcze dodatkową minutę. Odczekujemy ok. dwie minuty i wyjmujemy z naczynia (najpierw należy odkroić nożem brzegi). Dekorujemy (np. kajmakiem z tubki i bananami, czy tak jak ja – białą czekoladą i jeżynami – można też podać ciasto bez żadnych dodatków). Ciasto

Poezja smaku
Jajeczne muffinki na śniadanie lub kolację – prosty przepis krok po kroku 124

onieważ sporo ostatnio było na moim blogu ciast i dań obiadowych, postanowiłam, że dzisiaj podzielę się z Wami pomysłem na śniadanie lub kolację. Bardzo lubię jeść jajka pod różnymi postaciami, ale czasem zwykła jajecznica, czy jajko na miękko to za mało. Kiedy mam więc ochotę na „coś więcej”, przygotowuję wytrawne muffinki z różnymi dodatkami. Dzisiaj mam dla Was przepis(...)wysokości. Jeśli używacie formy metalowej, trzeba ją najpierw posmarować odrobiną tłuszczu. 6. Tak przygotowane muffinki, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut. 7. Po tym czasie, wyciągamy je z piekarnika. W trakcie pieczenia muffinki urosną, jednak po wyciągnięciu z piekarnika nieco oklapną, co jest normalnym zjawiskiem I to już wszystko. Nasze jajeczne muffinki są już gotowe. Oczywiście podajemy

Okiem Blondynki by McBlondi

Proponowane wyszukiwania