Drożdżowe paluchy z żółtym serem
Drożdżowe paluchy z żółtym serem
Na blogu Moje Wypieki (z którego już nie raz korzystałem) znalazłem genialny przepis! Paluchy z serem. Ale nie jakieś tam zwykłe paluchy, ale wyrabiane specjalną metodą azjatyckich mistrzów. Metodą "tang zhong", znaną również pod nieco bardziej angielską nazwą "water roux". Od razu mnie to zaciekawiło i nie tracąc zbyt wiele czasu przystąpiłem do robienia własnych paluchów. A wspomniana metoda jest bardzo prosta, polega na odpowiednim zaparzeniu mąki. Powoduje to, że bułki są lekkie i puszyste. A... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture
Autor
Matka Teresa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bułki, ser, żeberka, papryka, do pracy, ciasto, ser żółty, bagietka, por , pyszne ciasto, bułka pszenna, szybkie ciasto, łatwe ciasto, fajne ciasta, ciasto z bezami, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture
Dodaj komentarz