szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:296/536)

Jaglana czekośliwka bez pieczenia 91

Ciasto jaglane z dodatkiem suszonych śliwek.  Przy słonecznej niedzieli dzisiaj w roli w głównej moja ulubiona kasza jaglana. Ostatnio szaleje z nią w kuchni i

zdrowo i aktywnie
Murzynek z mascarpone i galaretką 126

Murzynek to ciasto o wielu twarzach:) Można podawać bez przekładania, można przełożyć dżemem, kremem. Wykorzystać jako podstawę tortu. Zawsze wychodzi, pięknie wyrasta i tylko na 1 jajku. Murzynek z kremem z mascarpone i śmietany z dodatkiem galaretki jest wersją na bogato:)Ciasto wyjątkowo smaczne, znika bardzo szybko. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Składniki 300 g mąki pszennej(...)kakao kilka łyżek mleka Galaretki rozpuścić ,każdą w 300 ml wody, odstawić do stężenia. Kiedy zastygną, pociąć w kostkę. Wszystkie składniki ciasta włożyć do misy miksera ,wymieszać. Tortownicę 23 cm lub blaszkę 24/24 wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, wyrównać, wstawić do piekarnika na około 45 minut w 180 stopni . Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy upieczone, w razie potrzeby

gotuj ze mną
Staropolska szarlotka babci Jasi 171

przepyszne kruche ciasto z prażonymi jabłkami ze starego sadu. Pachnie niesamowicie. W domowym zaciszu upiekłam   wiele różnych szarlotek zazwyczaj robię je raz, zaspokajam swoją fantazję, a potem zapominam o nich, natomiast najczęściej powracam właśnie do tego przepisu , do tej staropolskiej szarlotki. Jeśli macie nadmiar antonówek i nie wiecie co zrobić,  upieczcie to ciasto J Polecam. Ciasto kruche(...)łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker Nadzienie: 1,5 kg kwaśnych jabłek np. antonówki ¾ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½  łyżeczki mielonego cynamonu Dr.Oetker Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę wsypać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz śmietaną i żółtkami, dodać pokrojone na kawałki zimne masło, zagnieść szybko jednolite kruche ciasto. ¾ ciasta wylepić

Wanilia i Kardamon
Kruche ciasto ze śliwkami i pianką 111

blogu i FB, choć bez gotowania się nie obchodzi. Mam przygotowanych nawet kilka przepisów, które czekają na spisanie i opublikowanie.   Od razu po krótkim zapoznaniu się z instrukcją obsługi (tak, tak, czytam instrukcje;) uruchomiłam piekarnik. Też nowy. Czym mnie zaskoczy? Czy między nami zaskoczy? Na razie wyskoczyło z niego pyszne ciasto ze śliwkami i pianką. Przepis sprawdzony(...)Kruche ciasto ze śliwkami i pianką Składniki: ciasto: 1 i 1/3 szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 120g masła 3 żółtka pianka: 3 białka 0,5 szklanki cukru 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej ok 300g śliwek węgierek Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem, posiekać z masłem, dodać żółtka. Szybko zagnieść ciasto

Obiad gotowy
Truskawki zapiekane z kokosem 121

Bardzo szybki i łatwy do zrobienia deser z truskawek. Truskawki zapiekane z kokosem nie wymagają od nas dużo pracy. Bardzo smaczny i niezbyt słodki deser, który

Kuchcik gotuje
Proste ucierane ciasto z truskawkami i rabarbarem i kruszonką 476

udaje się zawsze. Pasuje doskonale do kawy czy przegryzania bez okazji. Nie wiem jak wy, ale ja bardzo lubię owocowe ciasta, przykryte warstwą kruszonki. I co z tego, że z jeszcze ciepłego ciasta, mój mąż uwielbia podskubywać kruszonkę tak, że następnego dnia wygląda jak wydziobany placek. Takie ciasto z dodatkiem owoców, najlepsze jest właśnie takie domowe, z naturalnych składników(...)ciasto świetnie smakuje również z dowolnymi innymi owocami sezonowymi. Ciasto ucierane z owocami, to idealne rozwiązanie dla tych, którzy boją się ciast drożdżowych. Moja siostra twierdzi, że jej nie wyrastają żadne drożdże. Jeśli masz tak samo, to sięgnij po ten przepis koniecznie i ciesz się pysznym plackiem z dodatkiem owoców. Pamiętajcie, aby blaszkę wyłożyć najlepiej papierem do pieczenia

Mieszam w Garnku
Piernik, który zawsze się udaje 248

Przepis na ten piernik jest niezwykle prosty, a co ważniejsze to ciasto MUSI się udać :) Podczas pieczenia w Waszym domu zagości przepiękny zapach przypraw –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wytrawny chlebek z cukinii 143

szybki w przygotowaniu i bez drożdży, zatem nie wymaga wyrastania i długiego wyrabiania. Przepis od mojej sąsiadki, która dostarcza mi codziennie kilogramy cukinii prosto ze swojej uprawy - Ona wie co dobre! Będziesz potrzebować keksówka 20 cm cukinia - 500 g jajka - 2 szt olej/oliwa - 50 ml mąka pszenna - u mnie mąka pszenna chlebowa typ 750 - 350 g proszek do pieczenia(...)Suche składniki Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz oraz pestki dyni, słonecznika Etap III - Łączymy składniki Do soku z cukinii dodaj jajko oraz olej, dokładnie wymieszaj. następnie dodaj startą cukinie oraz suche składniki. Na koniec  połącz wszystkie składniki. Etap IV - Pieczenie Przygotuj keksówkę i wyłóż ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika 170 stopni piecz

Wylizany Rondel
Chleb bez wyrabiania, przygotowanie ciasta w 5 minut. Super 139

Taki chleb zrobi każdy, bez względu na umiejętności kulinarne. Nic prostszego już nie można wymyśleć. Chlebek jest bardzo pyszny. Do miski wsypać mąkę, siemię lniane

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki ze szpinakiem 124

łatwo i szybko przygotować. Ciasto na naleśniki 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklana wody, najlepiej gazowanej 4 jajka 1 szczypta soli Farsz ze szpinakiem 300g świeżego szpinaku (może być mrożony) 200g pieczarek starty ser żółty 3 duże ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości sól, pieprz, gałka muszkatołowa Naleśniki ze szpinakiem Wykonanie Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy(...)dużym naczyniu, do ciasta możemy dodać szczyptę soli. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Świerzy szpinak płuczemy i następnie siekamy. Cebulę należy obrać, posiekać w drobną kostkę i podsmażyć razem z rozdrobnionym czosnkiem na patelni z niewielką ilością oleju. Smażymy aż cebulka się zeszkli. Pieczarki również podsmażamy mieszając je, aż zmiękną, dodajemy podsmażoną cebulkę i szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką

Naleśniki
Tarta dyniowa-czekoladowa 147

wiary w moje możliwości. W razie czego można zrobić gar zupy dyniowej, zamrozić porcjami i mieć szybki obiad na dni, kiedy nie chce się nic, a jeść trzeba ;). Wracając do przepisu, tym razem powstała tarta, po pierwsze z mąki pełnoziarnistej, po drugie bez zagniatania ręcznego, po trzecie krem powstał na bazie dyni. Na zdjęciu krem jeszcze nie do końca(...)Następnie dodaj żółtko, wymieszaj z masą. Dodaj olej i jogurt, krótko mieszaj w malakserze, aż całość się połączy. Formę wysmaruj równomiernie tłuszczem (olej/masło) lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż na formę palcami, postaraj się o ranty po obwodzie, które zabezpieczą później krem. Połóż papier do pieczenia i połóż na nim fasolę/cieciorkę. Piecz

Corner With Recipes
Mini tarty z botwiną, kozim serem i tymiankiem na cieście francuskim 138

kuchni. Mam dla Was propozycję na mega szybki obiad z wykorzystaniem sezonowego produktu. Co powiecie na mini tarty na cieście francuskim z botwiną, kozim serem i nutą tymianku ? Są przepyszne i błyskawiczne w wykonaniu. Miłego dnia ! Składniki: Płat ciasta francuskiego 1 – 2 roladki koziego sera 1 pęczek młodej botwiny (bez buraczków) 2 – 3 ząbki czosnku 1 czubata(...)smaż około 1 minuty. Dodaj łodygi – bez liści – i smaż około 3 – 4 minut aż zmiękną. Następnie dodaj liście smaż kolejne 2 – 4 minuty – aż liście ‚zwiędną’. Całość dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Ciasto francuskie rozwiń i rozłóż na blaszce (na papierze do pieczenia) i pokrój je na 4 równe kawałki

Moja pasja smaku
Pojemniki próżniowe Vacuum marki Dafi - recenzja 144

próżnia , którą wytwarzamy za pomocą  pompki . Jej użycie jest bardzo proste i szybkie: przykładamy do otworu w pokrywce i przy użyciu tłoka "wyciągamy" powietrze na zewnątrz. W jednym pojemniku możemy  przechowywać różne produkty bez obaw o przenikanie zapachów - bez powietrza zapachy się nie wymieszają.  Próżnia w znacznym stopniu przyspiesza marynowanie mięsa(...)wysychają , ani nie stają się "śliskie" jeśli przechowywane są w próżni. Pieczywo również dłużej jest świeże niż to, które przechowujemy w tradycyjny sposób. Jeśli chcemy, aby ciasto drożdżowe szybciej nam wyrosło przed pieczeniem, wtedy umieszczamy je w pojemniku i odsysamy powietrze. Czym różnią się pojemniki Vacuum od pojemników, których wcześniej używałam? Zastosowanie pojemników jest identyczne, w tej kwestii

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto piankowe na herbatnikach 59348

kanapki, którą możemy zjeść bez użycia talerzyka. Z podanego przepisu można przygotować 10 kanapek wielkości standardowego herbatnika. Ciasto piankowe na herbatnikach Składniki: 230g serka homogenizowanego naturalnego 120g śmietanki 30% 4 białka 90g cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny 6 łyżek wody 20 herbatników Wykonanie: - formę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć koło(...)żelatyny dodać 1-2 łyżki ubitych białek, wymieszać - żelatynę dodać do reszty ubitych białek, krótko zmiksować, białka połączyć z masą serową, mieszając lub krótko miksując (UWAGA - białka z żelatyną szybko tężeją, należy od razu połączyć je z masą serową i wyłożyć na herbatniki) - masę kakaową wyłożyć na spód z herbatników, wyrównać - całość wstawić do lodówki i schłodzić do ścięcia się

Smakołyki Bereniki
68. Przysmak na półkruchym spodzie: czyli wytrawna tarta z fasolką szparagową i dodatkami pod śmietanowo-jajeczną pierzynk 319

szybko wyrabiamy dłońmi zwarte, jednolite ciasto, kolejno forumujemy z niego kulę, spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 1h w celu schłodzenia.  Pod koniec czasu chłodzenia piekarnik nagrzewamy do 190*C (termoobieg). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką, rozwałkowujemy na grubość 1-1,5cm. Kolejno wykrajamy je od kształtu formy. Formę wyklejamy ciastem. Cały spód(...)nakłuwamy widelcem robiąc dziurki na całej powierzchni lub pieczemy z obciążeniem - np. z nasionami grochu lub fasoli ( tak aby wyrosło równomiernie i nie było wybrzuszeń) i pieczemy go od 10 do 12 minut na środkowej półce piekarnika(w zależności od rodzaju piekarnika) aż do zarumienienia powierzchni. Po upieczeniu spód studzimy. Fasolkę i pomidorki dokładnie myjemy. Z fasolki odcinamy niepotrzebne końce

Symfonia Smaków

Proponowane wyszukiwania