szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:153/536)

Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 210

niezawodnej beti . Tak na osłodę po szybko minionym świąteczno-sylwestrowym czasie :) Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka(...)dodawać po jednym żółtku. Na koniec powoli dosypywać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i czekoladowy proszek budyniowy. Delikatnie zmiksować lub wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty.   Krem: budynie waniliowe rozprowadzić

Simply Food
Ciasto Marlenka – czyli pyszny ale niełatwy przekładaniec 1715

dość szybka. Najwięcej zabawy jest przy blatach. U mnie było tych blatów 6, a blaszkę mam tylko jedną i mimo, że same blaty pieczemy tylko 7 minut to jednak trzeba wykonać tą czynność 6 razy. Za każdym razem wałkując kolejny blat, które były dość cienkie więc chętnie się rwały. Całe szczęście można pojedyncze kawałki „doklejać” do ciast już(...)garnka do miski i po lekkim ostudzeniu dodajemy jajka i mąkę. Dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy jednolite, gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 6 części. Każdą wałkujemy na blacie podsypanym mąką i na wałku przenosimy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Gdyby ciasto się rwało, doklejamy kawałki już w foremce. Każdy blat pieczemy 7 minut w 170 stopniach. Gdy blaty

Relaxtime
ciasteczka różane i współpraca z Premium Rosa 133

łyżki syropu z dzikiej róży z maliną Nasze Domowe różowy cukier do dekoracji Mąkę, cukier, żółtka i sól zagnieść szybko na jednolite gładkie ciasto. Cienko rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Kieliszkiem wycinać kółka i układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec w 200*C do zarumienienia, czyli około 10 minut. Wystudzone ciasteczka smarować konfiturą i sklejać po dwa. Cukier puder wymieszać(...)Domowe i syropów Premium Rosa. Już po otwarciu paczki miło się zaskoczyłam, bo okazało się, że syropy i konfitury zawierają w sobie tylko owoce w znacznej ilości i cukier. Bez żadnych chemicznych dodatków. Filozofia produkcji tych przetworów opiera się na sprawdzonych od stuleci rozwiązaniach, dzięki czemu wyroby są prawdziwie domowe, naturalne i takie jakie pamiętam z babcinej spiżarni. Syrop

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piernik 180

Piernik..bardzo szybki do zrobienia..nawet bez użycia miksera..nadziany różnymi bakaliami Helio .. 2 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 1 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżka przyprawy do piernika 1 szkl.śmietany 1/2 szkl.oleju 3 jajka 2 czubate łyżki masy kajmakowej Helio dodatki: orzechy włoskie Helio orzechy laskowe Helio polewa biała Helio polewa mleczna Helio żurawina suszona Helio(...)daktyle pokroić. Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej, a następnie wymieszać razem.Dodać bakalie , wymieszać i przełożyć do keksówki.Piec około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.Polać polewą lub na gorącym cieście poukładać pastylki dekoracyjne białe i mleczne i wstawić do gorącego piekarnika na kilka minut

Moje domowe kucharzenie
Granola migdałowa z sezamem 165

Chrupiąca granola migdałowa z sezamem pieczona w piekarniku z dodatkiem masła migdałowego. Prosta i szybka w przygotowaniu. Idealna na śniadanie, np. z owocami , jogurtem, mlekiem lub

Moja Delicja
Chlebek bananowy z chia... 133

wszystko, zyskuje automatycznie miano 'zdrowego' po dodaniu owej magicznej rośliny zwanej 'chia'... Czekolada? Od razu lepsza! Ciastka? Fantastyczne wręcz dla zdrowia! Ciasto? Niemal lekarstwo! :)  Dlatego ulubiony i bardzo ceniony chlebek bananowy, z nieodzownym dodatkiem magii, nie przeszedł bez echa i nie dał na siebie długo czekać...   Przepis z bloga Munchkin Time . Składniki: (na 1 bochenek; blaszka/foremka okolice(...)foremkę - wyłóż papierem do pieczenia. Używajac miksera zmiksuj dokładnie cukier z masłem. Dodaj jajka i banany. Zmiksuj do czasu, aż składniki się połacza. W osobnej misce wymieszaj makę, sodę, sól i chia. Wsyp sucha mieszaknę do mieszanki maślanej i szybko wymieszaj szpatułka - nie za długo; tylko do czasu, aż składniki się połacza! Wylej gotowe ciasto do foremki i piecz

Lejdi of the house
Jak podnieść na duchu zaospowane dzieci, czyli drożdżowe rogaliki 217

czymkolwiek, byle gęstym - inaczej nadzienie wypłynie podczas pieczenia. Na początku chciałam je jeszcze polukrować, ale bez tego smakują idealnie - a ja nie lubię, jak jest zbyt słodko. Polecam je Wam serdecznie - w pracy zrobiły furorę, dzieciakom mam nadzieję też zasmakują. Drożdżowe rogaliki z powidłami śliwkowymi Składniki: (na 24 sztuki) ciasto: 500 g mąki pszennej 11 g suszonych drożdży(...)waniliowym, skórką cytrynową i solą. Wlać mleko, wbić żółtka, zagnieść. Masło rozpuścić i ostudzić, wlać do ciasta, wyrobić. Ciasto powinno być gładkie, może być nieco lepkie. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, podzielić na trzy równe części.  Pierwszą rozwałkować na koło o średnicy około 25 cm. Przekroić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik kajmakowy (bez spodu) 175

Dziś zapraszam Was na pyszny, prosty w przygotowaniu sernik kajmakowy (bez spodu) . Dosłownie rozpływa się w ustach, każda łyżeczka to czysta przyjemność. Sernik nie jest

Słodkie okruszki
Tort egipski 11203

pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm (papier warto dodatkowo cienko posmarować masłem lub olejem). Pieczemy 15 minut w temperaturze 170ºC z termoobiegiem (lub 180°C bez). Następnie z tego samego przepisu pieczemy jeszcze dwa takie same blaty (razem ma być ich trzy). Każdy blat musimy przygotować jeden po drugim, gdyż ubite białka trzeba od razu wstawiać do pieca(...)następnie siekamy na małe kawałki (orzechy można też rozbić młotkiem). Cukier rozpuszczamy na suchej patelni, na małym ogniu, bez mieszania, aż zrobi się karmel (bursztynowy syrop) – musimy uważać, aby go nie spalić. Szybko wylewamy go na papier do pieczenia i rozsmarowujemy cienko nożem. Gdy stwardnieje, łamiemy na nieduże kawałki (najlepiej rękoma – nie skaleczcie się tylko), uważając

Poezja smaku
Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami 117

Pozostajemy w słodkim i świątecznym klimacie. Bardzo klasyczny i stary przepis w bożonarodzeniowym wydaniu. Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami świetnie dopełni Wasze bożonarodzeniowe wypieki. Jest bardzo

PatiGotuje
Drożdżowa strucla orzechowa 153

rozczyn z drożdży. Ciasto wyrabiamy mikserem (spiralne końcówki), aż utworzy gładką, elastyczną kulkę (naciśnięte palcem odkształci się). Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dosypać 1 łyżkę mąki i ponownie wyrobić. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.   Kruszonka: 70 g mąki 50 g zimnego masła 50 g cukru Przygotowujemy kruszonkę. W misce szybko rozcieramy w palcach(...)białko Składniki (bez białka) na nadzienie dokładnie mieszamy. Białko ubijamy na sztywną p i a nę i delikatnie łą c zymy z ma s ą. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę i wałkujemy na prostokąt o  krótszym boku długości naszej formy. Ciasto smarujemy nadzieniem orzechowym. Zwijamy jak roladę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy struclę i ostawiamy

Chocolate Muffin Blog
Waniliowe babeczki z jabłkami 186

niespodziewani goście, idealne gdy nie mamy czasu na wymyślne ciasta, idealne od tak, do filiżanki kawy czy herbaty lub gdy po prostu rodzina ma ochotę na coś słodkiego. Dziś powodów było kilka Nie mniej bez względu na powód takie babeczki są wspaniałym i co najważniejsze pysznym rozwiązaniem. Prosto, szybko i smacznie. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Dlatego polecam(...)silikonowych foremek) 100 g masła 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 2 jajka klasy M 100 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) 1/2 większego jabłka odrobina cukru pudru do oprószenia babeczek Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy cukier, wbijamy dwa jajka i dokładnie wszystko mieszamy

Słodkie okruszki
Biszkopty w kształcie grzybków 158

Przepis oparty na uniwersalnym przepisie na duży biszkopt, bez proszku do pieczenia itp. Biszkopty po wyrośnięciu mają kształt grzybka. Soki z cytrusów i czekoladę można pominąć lub posypać inną dekoracją (np. polać czekoladą kapelusze gdy już ciastka ostygną) Składniki: 4 jajka 80 g mąki pół szklanki cukru (lub mniej) szczypta soli łyżka soku z cytryny łyżka soku(...)czasie blenderem ucieram żółtka z cukrem, dodaję sok z cytrusów a następnie przez sitko dodaję po trochu mąki wciaż mieszając. Łączę obydwie masy dość szybko uważając żeby nie zniszczyć piany. Ciasto przekładam do silikonowej formy do mufinek delikatnie nasmarowanej tluszczem. Mniej wiecej jedna duza łyżka na ciastko. Ciastka posypuję po wierzchu czekoladą.  Foremki wkladam do piekarnika nagrzanego

prawdziwe jedzenie
Tarta z jabłkami i bezą 557

szybka i bardzo prosta, dość słodka ale można ograniczyć ilość miodu w jabłkach. Składniki na formę 26cm Ciasto: - 200g mąki krupczatki - 80g masła - 50g cukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki 30% - 2 żółtka - kilka kropel olejku waniliowego - pół łyżeczki cynamonu - 6 dużych jabłek - 2 duże łyżki miodu - łyżeczka cynamonu - 6 goździków - duża łyżka masła - duża łyżka mąki ziemniaczanej Beza(...)minut, masa bezowa będzie dość sztywna, wykładamy ją na jabłka  wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni,  pieczemy 35 minut, po 10 minutach pieczenia przykrywamy wierzch folią aluminiową żeby beza się nie spiekła za szybko, na 5 minut przed końcem pieczenia ściągamy folię. Po upieczeniu studzimy i Smacznego

Wypieki Rene

Proponowane wyszukiwania