szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:153/536)

Orzechowiec 185

sodą i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części,rozwałkowujemy na cienkie placki i wykładamy na  papier do pieczenia, przekładamy do blaszek. W garnku rozpuszczamy margarynę, miód i cukier, następnie dodajemy posiekane orzechy i chwilę gotujemy ciągle mieszając. Orzech odstawiamy do lekkiego przestygnięcia i wykładamy na jeden placek. Placek z orzechami pieczemy w temperaturze 180 stopni około(...)minut ciasto bez orzechów trochę krócej. Do garnka wlewamy połowę mleka i zagotowujemy, w drugiej części rozpuszczamy cukier,budynie i mąkę. Wlewamy do gotującego mleka, gotujemy aż zgęstnieje. Następnie garnek przykrywamy i odstawiamy do przestygnięcia. Miękką margarynę ucieramy z budyniem na gładki krem.  Krem budyniowy dzielimy na trzy części. Dno blaszki wykładamy papierem, następnie wkładamy ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Jogurtowe ciasto ze śliwkami 300

Ciasto, które przygotujemy w kilka chwil, w dodatku bez użycia miksera:) Jest takie jak lubię – wilgotne i mięciutkie. Słodycz ciasta przełamują kwaśne śliwki. Jak

Smaki Na Talerzu
Różane kruche ciasteczka Wielkanocne 217

szybko na gładką i jednolitą masę. Ciasto wałkuję, niezbyt grubo i wykrawam foremką kształty. Wykrojone ciastka przekładam na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Ciastka piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-14 minut. Po tym czasie ściągam z blaszki i studzę na kratce. Białko jaja miksuję na wolnych obrotach z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej konsystencji bez

Mango Papaja
tarta z sokiem kisielowym i bitą śmietaną... 164

szybko przyklepać do dna i do boków, nakłuć widelcem i schować do lodówki na 30 minut, ciasto nakryć folią i wysypać np. kaszę owsianą, można groch, fasolę, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C z 17 minut, następnie zdjąć folię z ziarnami i piec jeszcze z 17 minut, ciasto wystudzić, ja zrobiłam wieczorem i do rana zostawiłam jabłka bez

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTECZKA ORZECHOWO-CYNAMONOWE 137

celu malaksera, dodaję również całe orzechy włoskie, bez skorupek oczywiście- siekają się podczas mieszania składników). Dodajcie jajo, szybko zagniećcie ciasto. Uformujcie z niego wałek, obwińcie folią spożywczą (lub aluminiową) i włóżcie na 1-2 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzejcie do 180 st.  Wyciągnijcie z lodówki wałek ciasta, odwińcie z folii. Ciasto pokrójcie na mniej więcej półcentymetrowe plastry- ciasteczka(...)Ciasteczka ułóżcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczcie do zarumienienia brzegów (około 15-18 minut). Studźcie na kratce. pomysł znalazłam na e-stronach Kukbuka

OliveandThyme
Cynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami 278

Cynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami to szybki w wykonaniu placek, który można przygotować bez użycia miksera. Jest to ciasto całoroczne, więc zachęcam do korzystania z przepisu nie tylko w sezonie na jabłka. Ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 21cm . Cynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami Składniki: 220g mąki pszennej 200g jogurtu naturalnego 100g masła 100g cukru trzcinowego 2 jajka(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1-2 jabłka Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - masło roztopić, ostudzić - jajka roztrzepać z cukrem (widelcem lub ręczną trzepaczką), dodać jogurt, roztopione masło, składniki wymieszać - do składników mokrych dodać przesiane produkty suche: mąkę, cynamon i proszek do pieczenia - wszystko wymieszać - jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki

Smakołyki Bereniki
Miodownik z orzechami 211

orzechowy, szybko rozprowadzić, bo będzie nam zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek

Z Kuchni Do Kuchni
Bezglutenowe Placuszki W Trzech Odsłonach Z Truskawkami I Chią 138

pieczenia. Całość mieszamy do gładkiej dość gęstej konsystencji. 3. Rozgrzewamy suchą patelnie i wylewamy po 1-1,5 łyżki masy: - pierwsze placuszki robimy bez dodatków, weszło mi na patelnie 4. - do drugich dajemy pokrojone w plasterki truskawki ( kiedy wylejemy ciasto na patelnie, natychmiast układamy na plackach po 2-3 plasterki truskawek, pamiętajmy aby przykręcić kurki gdyż truskawki szybko

Gotowanie...to proste !
Ciasto miodowo-orzechowe 120

orzechowy, szybko rozprowadzić, bo będzie nam zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto miodowe 156

szybko bardzo ciemne, to przykryć je papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie równe części i posmarować kremem. Wierzch polać lukrem i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Krem: Odlać 1/2 szklanki mleka i dokładnie rozmieszać w nim mąki (ma być bez

Kuchcik gotuje
Rustykalna tarta jabłkowa z kremem frangipane podana z lodami orzechowo-piwnymi i koźlakiem 197

palcami, dodać żółtka i maślankę, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 40 minut. W międzyczasie przygotować krem frangipane. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i posmarować masłem. Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, przełożyć na blachę. Na ciasto wyłożyć krem frangipane, rozsmarować pozostawiając(...)bokach bez kremu, n a krem wyłożyć plastry jabłek. Puste boki ciasta zawinąć na jabłka, ciasto posmarować rozmąconym jajkiem, ciasto i jabłka posypać cukrem demerala, jabłka posypać płatkami migdałów. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut (grzanie góra-dół).  Krem frangipane Migdały zmielić w malakserze. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać zmielone migdały i jajka

SzczyptaSmaQ
Ciasto z czerwonymi porzeczkami i słodką bezą 118

bardzo szybki i łatwy, z gatunku tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka beza. Nic więcej nie piszę, zapraszam na przepis. Składniki: 1 margaryna 1 i 3/4 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 2 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia szczypta

Cynamonowe szczęście
Rolada z jabłkami, borówką i śmietaną 163

szybko została spałaszowana. 600 g prażonych jabłek 300 g dżemu truskawkowego ( u mnie taki bez kawałków owoców ) 1,5 szk borówek amerykańskich ( po rozmrożeniu ) 1,5 szk śmietany słodkiej 30 % 1 śmietan fix odrobina czerwonego barwnika spożywczego 2 łyżki cukru kolorowa posypka do ciast Biszkopt : 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ewa w kuchni
Mazurek z Orzechami Brazylijskimi na Orzechowym Spodzie 252

uzyskamy konsystencję kruszonki wbijamy jajko i szybko zagniatamy ciasto, z którego formujemy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i przekładamy do formy. Zawijamy boki tak, aby potem masa nam nie ściekała z ciasta. Widelcem dziurkujemy cały spód, ponownie władamy(...)lodówki na około 30 minut. Potem pieczemy (bez termoobiegu)w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 35 minut na złoty kolor. Masa czekoladowa: Roztapiamy czekoladę razem z kremówką. Po roztopieniu wrzucamy pokrojone orzechy, mieszamy i przekładamy na wystudzony spód. Możemy udekorować posiekanymi orzechami po wierzchu. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską 187

kruszonki, wbijamy jajko i szybko zagniatamy ciasto, z którego formujemy kulę, którą lekko spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i przekładamy do formy. Zostawiamy 1 cm boki, aby potem masa nam nie wyciekała z ciasta. Widelcem dziurkujemy ciasto, ponownie wkładamy do lodówki(...)około 30 minut. Potem pieczemy (bez termoobiegu) w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut na złoty kolor. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Sos  toffiee: Do rondelka wlewamy śmietankę, masło, miód, cukier i wszystko razem zagotowujemy. Gotujemy przez około 10 - 13 minut, od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy do czasu zgęstnienia sosu, dodajemy sól i pokrojone daktyle

Blondynka Gotuje
Tarta z rabarbarem i bezą 125

składników. Dodać żółtko. Szybko wyrobić  gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 min. Dno formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Wyjąć ciasto z lodówki. Wylepić całą formę ciastem. Piec przez ok. 15 min. Ciasto powinno się ładnie(...)pozostać nieco kawałków. Zdjąć z ognia. Wystudzić. Beza: 4 białka 200 g cukru Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, aż cukier całkowicie się rozpuści – trwa to kilka minut. W masie nie powinno być żadnych grudek cukru. Piekarnik rozgrzać do 130 ° C z termoobiegiem lub 150 °C bez termoobiegu. Masę rabarbarową wyłożyć na podpieczony

maniapieczenia
ciasto shrek -z delicjami, śmietankową pianką,galaretką i zielonym budyniem :-) 268

olej. Na końcu dodajemy mąki wraz z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy biszkopt i pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy ZIELONY BUDYŃ -1 duży sok zielony (może być pysio lub kubuś)  900ml -3 budynie śmietankowe  bez cukru -2 łyżki cukru -125 g margaryny (pół(...)rozpuszczamy budynie oraz cukier,  Wylewamy na gotujący się sok, mieszamy aż zgęstnieje, dzieje się to bardzo szybko.  Do gorącego budyniu dajemy margarynę miksujemy mikserem do rozpuszczenia margaryny. Budyń wylewamy na biszkopt. Studzimy DODATKI: -1 duże opakowanie delicji morelowych , mogą być ciasta paryskie z Biedronki :-) te 300 Ogólnie potrzeba 20 sztuk ciastek -2 galaretki agrestowe (zielone) -750 ml wrzątku

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik gotowany 313

39cm x 30 cm). Najwygodniej jest robić to układając rozpłaszczoną porcję ciasta (lub pokrojone plastry ciasta) między dwa arkusze papieru do pieczenia lub maty. Możemy ciasto wałkować i obracać, nie wyjmując. Ciasto nie wymaga podsypywania mąką, a na blaszkę przenosimy już rozwałkowane na papierze. Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 20 minut(...)powierzchnię. Kładziemy drugi blat ciasta półkruchego (nie przejmujcie się jeżeli się połamie, poskładajcie go na cieście). Wykładamy drugą połowę masy, równamy powierzchnię i kładziemy trzeci blat ciasta. Na wierzch kładziemy arkusz papieru do pieczenia (wykorzystujemy ten, na którym było pieczone ciasto) i ciasto obciążamy (ja użyłam trzech 1,5 litrowych kartonów z mlekiem). Ciasto zostawiamy do ostudzenia, następnie wstawiamy

mojewypiekiinietylko
Makaron z szynką i serem 113

Bardzo proste danie obiadowe z  kilku podstawowych składników i  makaronem w roli głównej. Gotowe w 15 minut!  Makaron typu kolanka z kawałkami szynki

Kuchnia MagdaLeny
Chałka z kruszonką 122

drożdże. Dodajemy jajo, całość roztrzepać. Szybkim ruchem wlewamy wszystko do mąki (bez wcześniejszego wyrastania rozczynu) i zagniatamy ciasto. Dodajemy roztopione masło, rodzynki, aromat i skórkę cytryny. Gnieciemy do momentu, aż ciasto odejdzie od ręki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 1,5-2 godziny. Po tym czasie zagnieść ciasto ponownie i zostawić do wyrośnięcia(...)Całość siekamy szybo nożem. Nie dotykamy rękoma, aby nie zagrzać ciasta, ponieważ nie wyjdą nam grudki. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich na trzy. Formujemy wałki o równej długości. Zaplatamy dwa warkocze. Wierzch smarujemy białkiem i obsypujemy kruszonką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Pieczemy 40 minut w 180 0 C. Smacznego. Dziękuję, że tutaj

Słodki Zakątek
krem krówkowy 469

Idealny dodatek do ciast i deserów. Jeśli ktoś lubi to nawet można prosto ze słoiczka wyjadać. Proste rozwiązania są często najlepsze. Masę krówkową można oczywiście kupić

Gotowanie z pasją
Bezglutenowe babeczki marchewkowo-bananowe 175

Bezglutenowe babeczki szybkie w wykonaniu. Ciasto wyszło wilgotne i smaczne, ładnie wyrosły. No i udało mi się przemycić  trochę marchewki  dziecięciu memu :-)    

Ze smakiem bez glutenu
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 161

twarde, ale już dojrzałe węgierki – zbyt miękkie i bardzo dojrzałe śliwki mogą się porozpadać. Śliwki myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na połowy i wyjmujemy pestkę. Wszystkie robaczywe owoce odrzucamy.   Ciasto można upiec w formie na tartę lub w dużej patelni o grubym dnie, z odpinaną rączką – tortownica z odpinaną obręczą raczej się nie przyda – sok z owoców razem z karmelem(...)grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Jeśli korzystacie z formy na tartę – przełóżcie do niej owoce razem z całym płynem. Jeśli chcecie piec tartę w patelni – zostawcie owoce tam, gdzie są. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy na grubość około pół centymetra. Ciasto powinno wystawać na około 1cm poza brzeg formy/patelni. Nakładamy ciasto na owoce a jego brzegi zawijamy w środku

Karo in the Kitchen
Sernik dyniowy z limonkowym lukrem 220

derku skórka otarta z cytryny 2 łyżeczki mąki pszennej bu dyń śmietankowy puszka mleka skon densowanego niepełna szklanka musu z dyni (pieczonej lub surowej) łyżka soku z cytryny Spó d: 100g ciasteczek oreo (bez śmietankowego śro dka) 100g maslany herbatników 150g roztopionego masła Lukier: szklanka cukru pu dru sok z 1 limonki     Przygotowanie: Masło roztapiamy(...)śre dnicy 26cm wykła damy papierem do pieczenia, na który wysypuje my i uklepujemy spó d.     Ser, mleko skon densowane (sło dzone) oraz mus z dyni umieszczamy w wysokiej misce i szybko miksujemy. Mąkę i bu dyń przesiewamy do masy serowej i szybko miksujemy, aby nie napowietrzyć ciasta. Każ de z jajek do dajemy o d dzielnie

ChilliJemy
Najprostszy - chleb na maślance 179

Chrupiąca skórka, miękki, sprężysty miąższ, neutralny w smaku - pasuje do wszystkiego. Tak nam przypadł do gustu, że zaraz piekłam następny, a resztkę maślanki C. sobie wypił zamiast mleka do obiadu.  I wiecie co...? Chyba zacznę maślankę kupować częściej, nawet bez specjalnych planów. Bo okazuje się, że jesteśmy jej wielkimi amatorami (raczej w formie przetworzonej...). Pszenny chleb na maślance(...)dużej miski przesiać mąkę, wymieszać z solą. Dodać zaczyn i resztę maślanki, wyrobić gładkie, nieklejące się ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 1-1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, uformować podłużny bochenek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut. Wyrośnięty chleb posmarować wodą, głęboko naciąć po skosie w trzech

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania