szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:134/536)

Mini calzone pikantne i lekkie – z salami i z tuńczykiem 245

bazylią, dzielimy na dwie porcje i łączymy je z każdym nadzieniem osobno. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C, bez termoobiegu, grzanie góra-dół. Ciasto wyjmujemy z opakowania i dzielimy je na 6, 8 lub 12 porcji. Jeśli chcecie skorzystać z szybkiego ciasta na pizzę –wałkujemy je w prostokąt na lekko podsypanej mąką stolnicy na grubość około 0,5cm. Wycinamy kwadraty(...)wygodnie, albo wykorzystać nadzienie do zrobienia dwóch dużych pizzowych pierogów – wywałkujcie wtedy ciasto w okrąg i złóżcie z nadzieniem na pół, pamiętając o porządnym zamknięciu brzegów ciasta. SKŁADNIKI - DO WSZYSTKICH CALZONE 2 opakowania gotowego ciasta drożdżowego po 400g („spód do pizzy”) lub ciasto z TEGO PRZEPISU (na tą ilość nadzienia potrzebujecie 1,5 porcji) 1 kulka sera mozarella 125g 150g

Karo in the Kitchen
Oponki serowe 694

Nie wiem czy tylko mi czas leci tak szybko czy po prosty tłusty czwartek jest w tym roku tak wcześnie Niby to dopiero 8 lutego, ale

Relaxtime
SERNIK Z PIANKĄ I BRZOSKWINIAMI 256

ciasto szybko, dokładnie zagniatamy, dzielimy na 2 części, chłodzimy. MASA SEROWA: Wszystkie składniki dokładnie, ale krótko miksujemy ( do połączenia składników ). PIANA: Ubijamy białka na sztywno, pod koniec dodajemy cukier. CAŁOŚĆ: 1 część ciasta wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykrywamy masą serową, pieczemy 10 minut/180C Układamy pokrojone w kostkę odsączone brzoskwinie. Przykrywamy pianą z białek, znów pieczemy(...)minut/180C. Na wierzch ścieramy resztę schłodzonego ciasta, pieczemy ok. 60 minut/180C bez termoobiegu. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Ostra na Słodko
C - Lepsza odsłona owsianych otrąb 149

walki o lżejsze jutro;)) A deser szybki, prosty, dietetyczny i możliwy do wykonania w przerwie kawowej. Składniki (na porcję ze zdjęcia): 3 duże łyżki otrąb owsianych 1 jajko serek homogenizowany (np. anasowy) z niską zawartością tłuszczu (np. z Miechowa - tylko 3%) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Otręby, jajko, proszek do pieczenia i 1 łyżkę serka homo wymieszać(...)owocami, zaparzyć pyszną kawkę i bez wyrzutów sumienia delektować się dietetycznym deserkiem:) Jego dodatkową zaletą  jest różnorodność, którą zapewniają dowolnie wybrane owocowe dodatki i smaki serka homogenizowanego, jak również  wzbogacanie samego ciasta łyżeczką cynamonu, przyprawy do piernika bądź kropelką dowolnego aromatu do ciast. Dzięki temu taki deser szybko się nie znudzi

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 150

poprzez zmielenie nasion grochu. Jest naturalnie bezglutenowa. Konsystencja przypomina puch, bez żadnych grudek, dzięki czemu jest odpowiednia do zagęszczania żywności, panierowania, pieczenia naleśników, chleba, ciast. Z jej użyciem przygotujesz zarówno słone jak i słodkie wypieki. Mąka ta traci typowy, groszkowy smak po 20 minutach gotowania czy pieczenia. Odznacza się również sporą ilością białka.  MĄKA PEŁNOZIARNISTA RYŻOWA(...)mieszanek warzywnych. Można ją wykorzystać do pieczenia słodkich wypieków, naleśników, ciast, ciasteczek, a także chlebów, pizzy. MĄKA OWSIANA PŁATKI OWSIANE MUSLI ORZECHOWE Musli orzechowe to mieszanina czterech rodzajów płatków zbożowych - owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta oraz orzechów - laskowych, migdałów, nerkowców, rodzynek i nasion - słonecznika, lnu, sezamu, pestek dyni. Idealne na szybkie i pożywne śniadanie, z mlekiem czy jogurtem. QUINOA MAKARON

Zdrowie na języku :P
Mini bułeczki – prosty przepis 267

tych temperaturach drożdże szybko ruszą). Do miski wsypujemy resztę maki, wlewamy resztę mleka, rozpuszczone masło, wbijamy jajo, dodajemy małą szczyptę soli i nasz rozczyn. Wstępnie mieszamy całość drewnianą łyżką, a potem zagniatamy. W razie potrzeby dosypujemy mąki. Pamiętajcie, by nie dodawać jej bezpośrednio do ciasta, ale posypywać sobie dłoń podczas wyrabiania. Po około 5 minutowym wyrabianiu ciasto powinno być miękkie(...)dłoni. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką lub pokrywką (ja mam specjalną miskę do ciast drożdżowych) i odstawiamy na około 1 godzinę do podwojenia objętości (w tych temperaturach wyrośnie szybciej). Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Mój piekarnik bardzo szybko się nagrzewa więc robię, to właściwie na ostatnią chwilę. Z wyrośniętego ciasta formujemy wałek, dzielimy

Słodkie okruszki
Karpatka z piramidą ptysiową i kremem mlecznym z mango (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 155

płaska mała łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym            -6 jajek (ciasta wystarczy na 2 płaskie spody i ok 18-20 małych ptysiów) Budyń mleczny z mango -110g skrobi -100g ksylitolu -15g żelatyny + 1/4 szkl. wody -550 ml mleka (bez laktozy) lub można użyć roślinnego(...)łyżki cukru kokosowego CIASTO PARZONE Mleko, wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc "kruche kluski", które nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce aby się schłodziło. Gdy to nastąpi miksować ciasto wraz z jednym jajkiem

Candy Pandas
Babeczki z kremem malinowym 262

miski i szybko zagniatamy.Ciasto odstawiamy na pół godziny do lodówki, a następnie rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm i wycinamy kółka o średnicy nieco większej niż średnica foremek na babeczki. Foremki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Układamy w nich krążki ciasta i dociskamy do dna. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy(...)fasolą lub kulkami do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier i usuwamy fasolę, a babeczki podpiekamy przez następne 15 minut aż się zarumienią. Studzimy. krem malinowy: Maliny mrożone Hortex podgrzewamy, dusimy aż puszczą sok, a następnie miksujemy i przecieramy przez sito aby pozbyć się pestek. Czekoladę rozpuszczamy

Bon appetit mon amie
Tarta cytrynowa z bezą włoską 233

łyżka mąki ziemniaczanej 120g masła na bezę włoską: 2 białka 150g cukru około 1/4 szklanki wody  Do mąki dodać jajko, cukier i posiekane zimne masło. Zacząć wyrabiać ciasto, a kiedy zacznie przypominać kruszonkę dodać wodę. Szybko wyrobić ciasto, owinąć folią i spłaszczyć. Schłodzić w lodówce przez ok. 40 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę o średnicy 26cm, ponakłuwać(...)lodówce. Wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika i piec do zrumienienia, około 16-20 minut. Jeśli na środku powstanie bąbel, otworzyć piekarnik, przekłuć i piec dalej. Wystudzić. Kiedy ciasto stygnie, przygotować krem. Cytrusy wyparzyć a następnie porządnie wytrzeć. Z cytryn zetrzeć skórkę, wycisnąć sok (również z pomarańczy). Dodać żółtka, jajka, cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać wszystko rózgą. Przelać

Pudełko rozmaitości
Błyskawiczny piernik (najłatwiejszy i najszybszy) / Quick and Easy Gingerbread Loaf 78

sobie z nim nawet początkujący w kuchni. Przepis na szybki piernik jest troszeczkę ,,oszukany", bo bazuje na recepturze ciasta muffinkowego, które zawsze się udaje. Podczas przygotowań należy więc pamiętać, by nie mieszać składników zbyt długo. Całość należy mieszać tylko do połączenia, wtedy piernik błyskawiczny wyjdzie puszysty i mięciutki. Do ciasta użyjcie ulubionej, sprawdzonej przyprawy do piernika i upewnijcie się(...)zmieszać z mąką. Dwie czy trzy łyżki powinny jednak w zupełności wystarczyć na piernik pieczony w małej blaszce. Jeśli spodziewacie się sporego grona gości, wystarczy podwoić ilość składników, przelać ciasto do dużej blaszki (25x35 cm lub trochę mniejszej) i piec około 40 minut. Ciasto możecie wzbogacić o bakalie, orzechy, kawałki czekolady czy skórkę pomarańczową. Gotowy piernik błyskawiczny możecie przełożyć powidłami

Lekcje w kuchni
SAŁATA Z KURCZAKIEM, GORGONZOLĄ I DRESSINGIEM. 184

 Kiedy nie ma czasu, czy też ochoty na gotowanie, za obiad posłużyć może jakaś nieskomplikowana, aczkolwiek smaczna sałatka.Tak jest w tym przypadku. Wystarczy sałata

W kuchni Karmel-itki
Krucha tarta z cynamonowymi jabłkami i budyniem 131

przepis na kruche ciasto z budyniem i morelami. Z racji tego, że moreli akurat nie miałam, a w ręce wpadła mi siatka cudownie kwaśnych jabłek, powstała waniliowa tarta jabłkowa. Ciasto jest idealnie kruche, budyń nadaje słodyczy, a owoce są mięciutkie i cudownie pachną cynamonem. Zapach i smak tarty jest tak kuszący, że ostała się na talerzu zaledwie przez kilka minut(...)żółtko 1 łyżka śmietany 1 łyżka lodowatej wody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia doatkowo 2 budynie waniliowe lub śmietankowe ( jeśli są bez cukru należy dosłodzić wedle uzania) 600 ml mleka 4-5 kwaśnych jabłek cynamon brązowy cukier SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia należy przesiać i dokładnie wymieszać. Dobrze schłodzone masło przesiekać albo zetrzeć

DefinicjaSmaku
Czekoladowa i potrójnie orzechowa tarta bożonarodzeniowa 199

zimnego masła - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka przyprawy korzennej do pierników - 2 łyżki masła orzechowego - 1 jajko ekologiczne - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia W/w składniki bardzo szybko zagniatamy w elastyczne ciasto, owijamy folią i chowamy na kwadrans do lodówki, w tym czasie zrobimy masę orzechową. MASA ORZECHOWA: - 1 szklanka masła z orzechów laskowych (masło możesz zrobić samodzielnie(...)wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką masę. Jeśli nie chcesz się zachlapać sprawdź patent Beko, jak zmiksować masę bez bałaganu Formę na tartę wylep ciastem z lodówki, wylej masę orzechową i wstaw do piekarnika na godzinę. Czas pieczenia 1 godzina, temp. 160 stopni C. MASA CZEKOLADOWA: - 100 g gorzkiej czekolady - 60 g masła - 2 łyżki kakao - 4 łyżki

SMYKWKUCHNI
Przepis #156 Bezglutenowe ciasto kokosowe 124

propozycję na pyszne ciasto dla wielbicieli kokosa:) Uwielbiam wszystko co kokosowe dlatego wpadłam na pomysł zrobienia wypełnionego po brzegi kokosem ciasta. Deser jest bezglutenowe i bez dodatku białego cukru. Nie ma w nim także mleka. Jest proste i szybkie do zrobienia. Idealnie sprawdzi się na słodki podwieczorek lub drugie śniadanie. Ten przepis możecie także zobaczyć w wersji filmowej - link(...)oraz żółtka. Chwilę miksujemy. Wsypujemy wiórki oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączmy wszystkie składniki krótko miksując. Tak przygotowaną masę wykładamy do foremki (moja forma ma wymiary 16 cm średnicy). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut . Po upieczeniu ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Wierzch wystudzonego ciasta s marujemy masłem migdałowym a następnie

Health-Fit-Life
Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną 99

było w lodówce. Okazało się, że jest to strzał w dziesiątkę, bo koszyczki były naprawdę przepyszne. Zniknęły tak szybko, że w sumie udało mi się dorwać tylko dwa Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną Składniki: 400 g szynki wieprzowej opakowanie ciasta filo 2 małe papryki (żółta i czerwona) 5 średnich pieczarek łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki ostrej łyżeczka czosnku granulowanego(...)czasie dorzucamy pokrojone w kosteczkę papryki i pieczarki. Całość smażymy, bez przykrycia, około 15 minut, aż pozostała woda odparuje. Masło roztapiamy w rondelku. Jeśli używamy mrożonego ciasta filo, należy je uprzednio rozmrozić. Najlepiej zajmować się każdym pojedynczym płatem ciasto osobno, resztę zostawić w opakowaniu, bo lubi ono szybko wysychać. Każdy płat dzielimy na pół, dokładnie smarujemy roztopionym masłem, składamy

PatiGotuje