Szybkie, proste i smaczne ciasteczka z płatków jęczmiennych. Z reguły takie ciacha są z płatków owsianych, ja natomiast przygotowałam je z płatków jęczmiennych. W sam raz, aby zabrać je w pudełku do szkoły, pracy bądź jako przekąska na zimowy spacerek. Spróbujcie koniecznie :) Składniki: * 2 szklanki płatków jęczmiennych (użyłam płatków jęczmiennych Młyny Stoisław) * 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
Zrób to smacznieSzybkie i mega pyszne ciasteczka. Dzieciaki były zachwycone, chrupały aż miło. Składniki: 200 g masła 3/4 szkl cukru brązowego 1 duże jajko zapach waniliowy/nasiona z laski wanilii 1 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 2 i 1/2 szkl płatków owsianych (np płatki owsiane pełnoziarniste Cenos) 4 łyżki masła orzechowego
Malinowe PocałunkiSzybkie, smaczne i pożywne ciasteczka owsiane z bakaliami. Idealne na przekąskę lub drugie śniadanie. Składniki: 100 g masła 1 szklanka mąki pszennej 2 szklanki płatków owsianych 1 jajko 1/3 szklanki cukru 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki sezamu 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/3 szklanki ziaren słonecznika 1/2 szklanki rodzynek Sposób przygotowania
Na Ciasteczkowych PapierachDziś zapraszam Was na domowe orzechowe ciasteczka z musli (szybkie) . Czasem nie ma nic przyjemniejszego niż małe ciasteczko i chwila relaksu przy ulubionej książce. Zgodzicie się? Ciasteczka są naprawdę szybkie i proste w przygotowaniu. A co najważniejsze… pysznie orzechowe. Jeśli tak jak ja lubicie mało orzechowe, to są ciasteczka w sam raz dla Was. Dodatkowo wzbogaciłam je pysznym musli
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na szybkie waniliowe ciasteczka wycinane przez moje dzieci . Ileż przy tym było radości. I choć ciasteczka nie są idealne, to… jak dla mnie nie brakuje im niczego. Moje dzieci przygotowały je z pasją i radością. I was zachęcam do wspólnej zabawy z Waszymi pociechami. Takie waniliowe ciasteczka są naprawdę szybkie i łatwe w przygotowaniu. Spróbujcie. Składniki(...)grubość około 5 mm, u nas ostatnio różnie z tym było bo ciasta przygotowywały moje dzieci ). Jeśli nie macie silikonowej maty blat warto podsypać mąką. Wykrawamy dowolne kształty ciasteczek – u mnie dzieci postawiły na sówki, samochodziki i kwiatuszki. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół) do zarumienienia. Smacznego
Słodkie okruszkiSzybkie, proste, przesmaczne – mowa o ciasteczkach. Udało nam się wypróbować te z dodatkiem puree dyniowego. Zawierają dużo płatków owsianych ale i dużo groszków czekoladowych. Są mięciutkie, umiarkowanie słodkie, idealne przy filiżance kawy / herbaty w jesienne dni. Faworyt wśród ciasteczek. Polubicie je Wy, polubią i Wasze dzieci. Dla każdego coś dobrego. Składniki: 320 g mąki pszennej 125 g płatków owsianych
Made By Mom And SonBardzo szybko się je robi, bardzo szybko znikają. Ciasteczka z dodatkiem kremu czekoladowego to coś idealnego dla łasuchów. Jakiś czas temu kremy dostałam w paczce od Lidl Polska i wykorzystałam do ciasteczek. Oczywiście użyłam też niezawodnej mąki od Kłos Pol. Wyszło pysznie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniKokosowe ciasteczka z czekoladą to szybkie ciastka do niedzielnej kawy. Ciastka na białkach, więc to kolejny smaczny przepis na wykorzystanie białek . Zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym, kiedy mam niesamowity ruch w kuchni białka zawsze mi zostają. Tym razem wykorzystałam je do upieczenia ciasteczek. Kokosowe ciasteczka są podobne do kokosowych piramidek . Takie ciastka powstają u mnie bez żadnej okazji. Ot ubijam
codojedzeniaOwsiane ciastka są bardzo kruche i szybkie – wystarczy jedynie wymieszać składniki! Najlepiej smakują zrobione z mąki razowej lub orkiszowej, lecz możemy użyć do nich również innej, ulubionej mąki. Ciasto idealnie smakuje z kakaową polewą oraz dodatkami i bakaliami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki: 100 g mąki (najlepiej razowej lub orkiszowej) 100 g płatków owsianych lub jaglanych(...)stopniach Celsjusza. Aby przygotować polewę w garnku roztapiamy masło wraz z mlekiem. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder oraz kakao, energicznie mieszając do połączenia się składników. Ostygnięte ciasteczka maczamy lub polewamy lekko zastygniętą polewą. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka
Via Gustodojrzewające już leżakuje , ale już teraz można upiec katarzynki czyli korzenne ciasteczka w kształcie chmurek. Ciasto na takie katarzynki nie musi odpoczywać dłużej niż godzinę więc można upiec ciasteczka dość szybko. Podczas pieczenia korzennych ciasteczek w całym domu unosi się piękny zapach przypraw, który zapowiada, że już niedługo Święta. Od razu humor mi się poprawił 😇 ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaUwielbiam ciasteczka. No cóż jakoś nie umiem odmówić sobie tej odrobiny, słodkiej przyjemności. Dziś jednak postanowiłam przygotować ciasteczka w zdrowszej wersji. Naturalna słodycz bananów i żurawiny
Słodkie okruszkilodówki w celu schłodzenia, będzie bardziej zwarta. Szykujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka wykładamy łyżką lub tak jak ja tworzymy w dłoniach (trzeba to robić szybko) kuliki wielkości orzecha (wolę mniejsze ciasteczka) i układamy je na blaszce w dość sporych odstępach – ciasteczka podczas pieczenia „rozpływają się” na boki (taki ich urok). Resztę ciasta wkładamy do lodówki
Słodkie okruszkiSzybki przepis, dla tego kto jeszcze nie spotkał Mikołaja i chce go jak najsmaczniej przywitać! Ciasteczka są mocno korzenne, chrupiące, pachną świętami, a całość podkręca smak Decorada Karmel - bez barwników i sztucznych dodatków. Do kawy, mleka lub kawy z mlekiem idealne! Składniki na ok. 2 blaszki : 250g mąki owsianej 100g masła o obniżonej zawartości tłuszczu 2 łyżeczki przyprawy korzennej
CzarnawisienkaDzisiejszy dzień spędziliśmy poza domem na wspaniałej wycieczce, ale… nie mogło zabraknąć też słodkości do kawy lub herbaty. Z racji niewielkiej ilości czasu powstały… Szybkie czekoladowe ciasteczka z limonkową nutą. Pyszne, proste w przygotowaniu, porcja idealna na raz. Nic tylko jeść i cieszyć się chwilą odpoczynku Składniki: (na około 10-12 ciasteczek w zależności od wielkości(...)Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Masło warto posiekać nożem. Całość szybko zagniatamy ręką, aż z ciasta będziemy mogli uformować kulę. Ciasto wkładamy do lodówki w celu schłodzenia (na około 30 minut). Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub ciut większe. Spłaszczamy je delikatnie w dłoni. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem robimy wzory
Słodkie okruszkiSzybkie, proste rogaliki dla każdego. Oczywiście najsmaczniejsze są w dniu pieczenia, ale spokojnie można jej jeść jeszcze kilka dni. Rogaliki można nadziać również dżemem, powidłami lub
IMPRESJA SMAKU