szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:736/1736)

Paluchy ptysiowe 106

posmarowania paluchów cukier do posypania paluchów Wykonanie: Mleko, wodę, masło i sól zagotować w garnku o grubym dnie, następnie zmniejszyć ogień, dodać mąkę i szybko mieszać by powstała jednolita masa. Gotować cały czas mieszając aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Ciasto ostudzić. Do ciasta dodawać po 1 jajku i dokładnie wmieszać w ciasto. Gdy ciasto przyjmie całe jajko dopiero

Mama Gotuje
Pączki pieczone 138

przez 10 minut. Kiedy ciasto będzie gładkie i błyszczące (musi odchodzić od ręki i od miski) przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Teraz trzeba je uderzyć pięścią i szybko zagnieść. Rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok 1 cm. Wycinać szklanką kółka. Trzeba je trochę rozpłaszczyć, ułożyć na środku łyżeczkę marmolady

Kulinarne Inspiracje
Sernik + ciasteczka Oreo = sernikowa kostka oreo'wa 126

180C i piec przez ok.45-50 minut (do tzw."suchego patyczka"). Po 35-40 minutach, można sprawdzić czy sernik się upiekł. Gdyby za szybko przybierał kolorów z góry - przykryć folią aluminiową/papierem do pieczenia.  Ciasto wystudzić porządnie przed krojeniem. Smacznego

CookYourself
Bułeczki drożdżowe z serem i porzeczkami 128

każdym jedna znikała :) Bułeczki są puszyste i mokre od masy. Przez niewielką ilość cukru nawet orzeźwiające. Podane składniki są na 12 sztuk. Pakuję szybko to, co zostało i w drogę,na wakacje :) Miłego dnia! Ciasto 50 g świeżych drożdży 3 łyżki letniego mleka 200 g mielonego twarogu 3 czubate łyżki cukru 6 łyżek roztopionego masła 2 1/2 szklanki mąki pszennej

Pełny talerz
Mazurek z rozpuszczonymi krówkami 217

ciasto wystudzić. Do rondelka dodać masło i rozpuścić. Następnie wrzucić posiekane krówki, które muszą się rozpuścić. Gdy masa będzie rzadka, to wysmarować nią spody ciasta. Uwaga! Należy od razu udekorować ozdobami, ponieważ masa krówkowa bardzo szybko twardnieje

Ugotować
Tartaletki na 2 sposoby: łosoś i pieczarki 138

Tartaletki na winie -  czyli co się nawinie do tartaletek :)   Miałam akurat ochotę na coś nietuzinkowego, ale szybkiego w przygotowaniu i niezbyt skomplikowanego. Rzuciło mi się w oczy ciasto francuskie zabunkrowane w otchłani lodówki, resztki łososia wędzonego i polędwica łososiowa już nie pierwszej świeżości. Zamrażalnik z kolei zawsze mam pełny takiej dobroci jak szpinak czy przesmażone pieczarki. Do tego

Grunt to przepis!
Kruche rogaliki z powidłami śliwkowymi 70

Kruche rogaliki ...szybkie, zawsze się udają...idealnie pasują do kawy, herbaty czy kakao. Ciasto już niejednokrotnie sprawdzone,więc śmiało polecam. Nadzienie zaś to powidła śliwkowe z owoców z naszej działki. Składniki na ciasto: 500 g mąki wrocławskiej 150 g cukru pudru 200 g masła  6 żółtek  3 łyżki  gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: powidła

Gosia gotuje
CIASTO W 8 MINUT – BANANOWE Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 2721

zagotowujemy, zalewamy pokruszoną czekoladę. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. CAŁOŚĆ: Polewą oblewamy przygotowane ciasto ( ściany lekko wierzch ) i obsypujemy prażonymi orzechami. Smacznego! UWAGA! CIASTO NADAJE SIĘ TYLKO DO PRZYRZĄDZENIA PRZED SAMYM PODANIEM. Później dość szybko wysycha

Ostra na Słodko
Masa orzechowa 249

postanowiłam zwrócić się do członkiń jeden z grup kulinarnych z prośbą o pomoc.  I dostałam, przepis na idealny krem- masę orzechową.  Pyszny, szybki i bardzo mocno orzechowy. Nadaje się zarówno do przełożenia tortu, ciast czy też babeczek bądź rurek. Nie myślałam, że masa z orzechów i mleka może być tak dobra.  Serdecznie polecam bo naprawdę warto

Krakowskie smaki Ani
Pączki bez jajek i mleka 170

Odstawić do wyrośnięcia .Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto i szklanką wykrawać krążki . Na połowie krążków układać malutką łyżeczką nadzienie . Zlepić brzegi i nadmiar ciasta odciąć tą samą szklanką .P ozostawić do wyrośnięcia (rosną bardzo szybko).Na większą patelnię wlac olej,na gorący olej kłaść krążki i smażyć pączki z obu stron do ładnego zrumienienia. Razem ze mną w akcji

Moje domowe kucharzenie
Mini pączki na serku homogenizowanym 121

siebie różnią. Skorzystałam z przepisu z bloga, który jeszcze mnie do tej pory nie zawiódł czyli Moje Wypieki . Pączki rzeczywiście robi się szybko, łatwo i przyjemnie.  Celowo nie wykładałam na olej równiutkich porcji ciasta aby w efekcie otrzymać różne ciekawe kształty. Doszukałam się m.in. pieska, foki, bobasa, świnki, ptaka a córcia m.in. dinozaura, jeża i... Furbiego:)   Mimo wszystkich

Kto ugości moich gości?
Kruche babeczki z kremem 102

Składniki :  2 szklanki mąki krupczatki 1/3 szklanki cukru pudru 200 g masła lub margaryny 2 żółtka Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć, szybko zagnieść, zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na godzinę. Ciastem wylepiać foremki posmarowane tłuszczem. Piec ok. 15 minut w temperaturze ok.  200 stopni C. Składniki na krem: 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka

Na słodko lub wytrawnie
Szybki jabłecznik 164

latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dostaliśmy jabłka od rodziców, więc postanowiłam upiec jabłecznik. Przepis znalazłam na stronie  onet gotowanie . Dosyć prosty i szybki do wykonania. Polecam :-) Przepis na średniej wielkości blachę. Składniki na ciasto: 500 g maki pszennej 200 g cukru 250g masła lub margaryny 4 żółtka 1 łyżka śmietany 12-18% 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Na słodko lub wytrawnie
Tarta z ciasta francuskiego z boczkiem, brokułami i jajkiem 342

Tarta jest prosta i szybka w wykonaniu. Idealnie nadaje się na kolację lub szybki obiad. Sprawdza się również dla niespodziewanych gości. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 20- 30 dkg wędzonego boczku lub szynki 2 cebule 1 brokuł 6 - 7 jajek Dodatkowo: forma do tarty 26 -28 cm Wykonanie: Boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni Formę

IMPRESJA SMAKU
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa 229

Przesiewamy mąkę i sól, dodajemy pokrojone w kostkę masło i szybko łączymy ze sobą. Gdy zacznie tworzyć kruszonkę, dodajemy wodę i jajko. Ponownie zagniatamy szybko i odkładamy do lodówki na godzinę.Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy do pieczenia. Widelcem nakłuwamy powierzchnię ciasta, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na wierzch groch ceramiczny (lub cokolwiek innego

Kulinarna rozmowa

Proponowane wyszukiwania