Szybki i prosty a zarazem bardzo smaczny mazurek z bakaliami. Składniki: Ciasto kruche: 250 gram maki pszennej pół kostki margaryny 100 gram cukru 3 żółtek 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 100 gram posiekanych orzechów włoskich 100 gram skórki pomarańczowej 10 gram suszonej żurawiny Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą,zagniatamy.Ciasto dzielimy
Bajeczna KuchniaLatem bardzo lubię zupy owocowe z makaronem, miałam nadmiar wiśni i postanowiłam zrobić uszka z wiśniami, robi je się dość szybko i są bardzo smaczne. Podaję je z kompotem owocowym. Składniki: Ciasto na uszka: 1 kilogram mąki 2 szklanki wody 1 jajko+ żółtko 1/4 szklanki oleju szczypta soli Dodatkowo: 1,5-2 kilogramy wiśni Sposób przygotowania: Umyte wiśnie drylujemy, umieszczamy
Bajeczna Kuchniapozostałe biszkopty - ja zarówno blat biszkoptowy jak i drugą część biszkoptów delikatnie nasączyłam kawą przy pomocy pędzelka. Polać jeszcze ciepłą (nie gorącą!) czekoladą. Wstawić ciasto do lodówki. Smacznego!!! Uwaga! Masa serowa po dodaniu żelatyny bardzo szybko tężeje więc trzeba się bardzo śpieszyć z układaniem biszkoptów maczanych w kawie
sierotka maRysia w kuchnipachnie cynamonem i goździkami...to zwykły placek, który najlepiej zajadać prosto z blachy - nie bawić się w talerzyki...tak smakuje najlepiej :) Polecam na szybki deser.. Proporcje na dużą blachę 24 x 45 cm: ciasto: - 3 szklanki mąki - 20 dag masła / margaryny - 2 jajka + 2 żółtka - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki śmietany - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli
kawawszklancesię niemiłosierny. A za mną chodzi tort . Nie lodowy tylko zwykły pieczony . Zważywszy na temperaturę jaka panowała w kuchni,tort musiał być szybko zrobiony. Dlatego troszkę odbiegłam od właściwego przepisu na biszkopt. Składniki Ciasto 6 jajek 4 łyżki mąki 2 łyżki kakao 6 łyżek cukru zapach rumowy (może być inny) szczypta soli ( na czubek noża) 2 łyżeczki
Eli GotowaniePrzesiewamy mąkę i sól, dodajemy pokrojone w kostkę masło i szybko łączymy ze sobą. Gdy zacznie tworzyć kruszonkę, dodajemy wodę i jajko. Ponownie zagniatamy szybko i odkładamy do lodówki na godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy do pieczenia. Widelcem nakłuwamy powierzchnię ciasta, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na wierzch groch ceramiczny (lub cokolwiek innego
Smaki Przyprawy i KoloryDelikatne i kremowe, bez jajek. Podałam je na imprezie, także zniknęły w oka mgnieniu ;) Oblewaliśmy nowy biznes naszych przyjaciół, którzy dzięki http://erabox.pl/szafka-pracownicza , szybko uwinęli się z wyposażaniem nowego lokum ;) Kolejnym razem pokażę Wam ciasto, które na tę okazję zrobiłam, a teraz jeszcze raz zapraszam na lody :-) Składniki: 250 ml mleka 250 ml śmietany 30% 50 g cukru
Domowa cukiernia Ewybędzie, aż tak udane połączenie. Musztarda indiańska ciekawie zabarwiła sos i nadała smaku, a rosyjska wyostrzyła danie. Po zrobieniu zdjęć, placek zniknął bardzo szybko i został tylko wspomnieniem ;) Składniki (forma o śr. 30 cm): Ciasto: - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej - kilka garści mąki krupczatki do podsypywania - 1 opakowanie suchych drożdży - sól, pieprz do smaku, 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 jajko
Corner With Recipessmaczne, zdrowe, zawierają masę witamin no i są nasze rodzime, a te z przydomowych ogródków zawierają stosunkowo mało substancji chemicznych Dziś przepis bardzo szybki i łatwy, z gatunku tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka beza. Nic więcej nie piszę, zapraszam na przepis. Składniki: 1 margaryna 1 i 3/4 szklanki cukru
Cynamonowe szczęścieCiasto w sam raz na panujące upały, przygotowuje się je bardzo szybko i równie błyskawicznie znika z talerzyka :) mega orzeźwiające. SKŁADNIKI Biszkopt lub paczka biszkoptów (forma 22 x 22 cm) MASA JAGODOWA 1,5 szklanki jagód 500 ml jogurtu naturalnego 250 g serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny ¾ szklanki gorącej wody GALARETKA 0,5 szklanki jagód
RAROSSAgorzkiej czekolady. Brownies z tego przepisu jest bardzo czekoladowe, w środku wilgotne a na wierzchu ma słodką chrupiącą skórkę. Według mnie jest to najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. A przy tym robi się je bardzo szybko i nie potrzebuje dużej ilości składników. Zapraszam!!! Przepis ten bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Kujawskim ” pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem
Passion of CookingSzybkie i smaczne danie na obiad lub kolację. Delikatna cukinia w cieście dobrze się komponuje ze słodko-pikantnym sosem jogurtowym. Wyglądają tak apetycznie, że nawet mój mąż, który nie jest miłośnikiem cukinii skusił się na nie. Ja natomiast zajadam się nimi ostatnio dość często. Przepis dodaję do akcji „Cukinia 2011”. " Czytaj więcej
Wiem co jemstrach? Zwłaszcza, kiedy sny lubią się spełniać... a czasami lubią. Z kulinarnej strony dawno nie gościły u mnie muffinki, a przecież są tak szybkie i banalne w wykonaniu. Miska, parę ruchów łyżką, piekarnik i ciasto praktycznie samo gotowe. A że z muffinkami można stworzyć różnorakie historie, to moja dzisiaj będzie smakować kokosowo i ciasteczkowo:) W własnoręcznie wykonanych papilotkach
My simple kitchenTradycyjne ciasto orzechowe z dodatkiem jabłek- idealne do kawy. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu:) Składniki: 8 jaj 8 jabłek 4 szklanki mąki 1½ szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 1 szklanka orzechów włoskich Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Białka ubić na sztywno z cukrem
Tradycyjna KuchniaKolejna moja tarta to przepis inspirowany kuchnią bliską mojemu sercu "Smakami Szwajcarii". Łatwa w przygotowaniu, bardzo smaczna i szybka- sprawia, że przepis sprawdzi się w każdej kuchni. Składniki: na ciasto: 400 g maki pszennej 200 g masła 2 łyżeczki soli morskiej 6 łyżek wody farsz: 300 g pora 3 ziemniaki 2 duże, kwaśne jabłka sól morska pieprz świeżo zmielony
Wielki apetyt