szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:745/1736)

Ciasta jednej miski - słodkości, które nie pobrudzą kuchni 178

Kuchnia po przygotowaniu ciasta wcale nie musi wyglądać jak po przejściu tornada. Istnieje wiele smacznych i szybkich przepisów na słodkości, które nie wymagają wielu naczyń i pomocy kuchennych. Wystarczy jedna miska, ewentualnie garnek. Wiele z nich nie potrzebuje nawet miksera – wystarczy stołowa łyżka. Murzynek z jednej miski Tylko jedna miska i garnek – tylu naczyń wymaga  przepis na murzynka . Garnek(...)szklanki mąki oraz pozostałymi składnikami. Warto zostawić odrobinę masy z rondelka, by wykorzystać ją później jako polewę. Przepis na murzynka to nie jedyne rozwiązanie - wypróbuj także ciasto czekoladowe na bazie gorzkiej czekolady. Jej tabliczkę należy rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, dodać pół kostki margaryny, a następnie wmieszać w to 3 jajka, pół szklanki cukru i 3/4 szklanki mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Świąteczny mini murzynek 174

Murzynek jest to jedno z wielu ciast do, którego z miłą chęcią wracam. Moim zdaniem ten ponadczasowy wypiek posiada same zalety. Szybki w przygotowaniu, smaczny i bardzo prosty. Nie byłam bym sobą jednak, gdybym czegoś nie zmieniła. Dzisiejszy przepis to ukłon w stronę świat, które przyjdą szybciej, niż się nam wydaje.  Przepis na świąteczny mini murzynek to taka moja

Ciasta z tradycjami
Tort Brzoskwiniowy z Jogurtem BEZ PIECZENIA 243

Tort Brzoskwiniowy z Jogurtem Bez Pieczenia – Kolejny pyszny tort w Małej Cukierence. Prosty, szybki w przygotowaniu, bez pieczenia z owocami. Jest bardzo smaczny, jogurtowy, taki lekki i wygląda pięknie. Tort powstawał przy współpracy z marką dr Gerard. Do ozdoby i na spód ciasta użyłam rurek Rolls Rolls Apple Pie, są to smaczne rurki o smaku cynamonowym. Zachęcam do wypróbowania przepisu(...)Jogurt przełożyć do czystej miski, dodać ostygniętą galaretkę i wymieszać mikserem, jeśli masa będzie bardzo rzadka miskę wstawić do lodówki na około 3-5 minut (trzeba uważać masa szybko tężeje). 5. Do masy jogurtowej dodać połowę ubitej śmietanki i wymieszać mikserem. Dodać pozostałą śmietankę i krótko wymieszać mikserem. Następnie mikser odłożyć i dokładnie wymieszać szpatułką. 6. Około 1/3 kremu wylać

Mała Cukierenka
Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki 306

Pancakes – przepis na amerykańskie placki – pyszne i puszyste. Przepis na pancakes jest bardzo prosty i szybki . Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki, które idealnie smakują z syropem klonowym, czy też polewą czekoladową. Można je również podawać z dżemem, miodem lub innymi dowolnymi składnikami. Najbardziej lubimy je spożywać jako ciepłe śniadanie, ale równie dobrze sprawdzają się jako(...)wyjdą zbite i płaskie). Patelnia powinna być dobrze nagrzana, ale placki powinny już być smażone na średnim płomieniu, gdyż zbyt szybkie smażenie sprawi, że pancakes nie będą miały dość czasu, by urosnąć, a dodatkowo się przypalą. Przed nalaniem ciasta (pierwszej porcji) patelnię należy tylko delikatnie natłuścić olejem na pędzelku. Przy kolejnym placku już nie należy natłuszczać patelni, lecz smażyć beztłuszczowo

Kulinarne Przeboje
Tarta z kurkami i bobem 113

Dzisiaj polecam przepis na tartę z kurkami i bobem, chociaż bez dodatku bobu też będzie smaczna. Wówczas należy użyć więcej kurek. ciasto: 250 g mąki pszennej, 100 g zimnego masła, 2 jajka, sól, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kwaśnej śmietany, farsz: 300 g kurek, 150 g bobu, 3 – 4 cebulki dymki*, 200 ml wina białego wytrawnego, szczypta(...)jajka, 200 ml śmietany 30% Mąkę, masło, jajka, sól, śmietanę i proszek do pieczenia włożyć do blendera i szybko zmiksować. Wyjąć i zawinąć w ściereczkę, włożyć do lodówki, na co najmniej pół godziny. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, i wyłożyć ciasto. Ponakłuwać widelcem. Przykryć papierem do pieczenia i obciążyć grochem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut

królestwo garów
Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami 151

jestem zaskoczona kulinarną użytecznością dyni. Można z niej zrobić wszystko, i na słodko i na wytrawnie. Dziś będzie szybkie ciacho, a inspirację do jego wykonania zaczerpnęłam z bloga W krainie smaku. Ponieważ do przygotowania ciasta nie dodaje się cukru, tylko suszone owoce, po upieczeniu należy ciasto obficie posypać cukrem pudrem. Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto marchewkowe z kremem i jabłkami 216

Długo zachowuje świeżość, chociaż szybko znika ze stołu. Znane i lubiane, obowiązkowo z kremem na bazie lekko słonawego kremowego serka. Bardzo polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 jajka

Domowa cukiernia Ewy
„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 189

bazę na krem , miksujemy z masłem , pamiętając żeby dodawać składniki po łyżce ( łyżka budyniu , łyżka masła itd ) , stopniowo nie od razu . Jak uzyskamy puszystą jednolitą masę , krem jest gotowy . Ciasto dzielimy na dwie połowy , a wyrośnięty grzbiet ścinamy . Smarujemy spód dżemem z aronii , następnie kremem -grubo i nakładamy wierzch , który także smarujemy kremem , ale już cienko – tyle żeby zatrzeć(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ), mieszamy podgrzewając na małym ogniu do momentu rozpuszczenia składników . Następnie dodajemy śmietankę , szybko mieszając , powinno się wszystko ładnie scalić w masę kakaową , zdejmujemy z ognia . Ciasto wyciągnięte z lodówki możemy od razu polać polewą , bo jest bardzo zimne , będzie się ona błyskawicznie ścinać . Gotowe , można kroić i podawać " class

Ogrodnik w podróży
Wiejski chleb żytni "Staropoleski" 197

łyżki świeżego zakwasu żytniego z lodówki. Babcia Stepanida, jako zaczątku używa po prostu resztek ciasta rozsmarowanych po dzieży, którą nastepnie stawia przy piecu, aby podeschła, co zapobiega pleśnieniu resztek starego ciasta. Składniki dokładnie wymieszać i zostawić do fermentacji na 1-2 dni. Po tym czasie kwas powinien mieć wyraźny kwaśny smak i zapach (można spróbować czy jest wystarczająco kwaśny, w smaku(...)konsystencję gęstej śmietany. Zostawić w ciepłym miejscu na 12-18 godzin, aż opadnie. Gotowy rozczyn zacznie opadać po okresie intensywnej fermentacji i szybkiego wzrostu objętości, aktywna fermentacja powinna wyraźnie się zmniejszyć i zakończyć lub wyhamować.  Ciasto  (60-80 minut w temperaturze 28-30С): 780 g – cały rozczyn 360 g – mąka żytnia T1150/1400 lub pełnoziarnista T2000

Przepisy na domowy ser i chleb
Najprostsze ciasto drożdżowe 214

ponownie pozostawiamy w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość (ok. 1 h).    Przygotowujemy kruszonkę. W misce szybko rozcieramy w palcach podane składniki. Wierzch smarujemy białkiem roztrzepanym widelcem. Posypujemy kruszonką. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 160*C. Wyrośnięte ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50-60 minut. Wykałaczką sprawdzamy czy jest upieczone. Pozostawiamy w formie

Chocolate Muffin Blog
Pyszna szarlotka z orzechami :) 208

dzisiejszym wpisie chcielibyśmy Wam pokazać w jaki sposób szybko i prosto zrobić szarlotkę . Inspirację do tego przepisu znaleźliśmy w internecie, ale wykonanie delikatnie zmodyfikowaliśmy :) Szarlotka będzie na „kruchym” spodzie , jednak przepis na „to kruche ciasto ” jest dość nietypowy :) Ciasto będzie z dodatkiem rodzynek i orzechów, jeśli ich nie lubicie lub z jakiegoś powodu nie możecie jeść

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wytrawne roladki z ciasta francuskiego 210

polecam te pyszne zawijaskiJ Są ekspresowe w wykonaniu, można je przygotować wcześniej i upiec przed samym podaniem.  Naprawdę polecam. Uwaga!! Szybko znikają z talerzaJPrzy większej ilości osób proponuję podwoić albo potroić porcję.   Wytrawne roladki z ciasta francuskiego       Składniki: ·       opakowanie ciasta francuskiego ·       keczup

Mania Gotowania
Piernik siostry Anastazji 998

Miałam ochotę na ciasto z miodem więc sięgnęłam po przepisy Siostry Anastazji i znalazłam przepis na piernik tradycyjny . Wykonuje się go dość szybko, jest smaczny i pulchny ale dla mnie to jest bardziej babka piernikowa.Czas pieczenia:  około 60 min                    Temperatura pieczenia

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Parówki w szlafrokach 132

układać dodatki słodkie lub wytrawne, wykrawając z niego prostokąty, można w nie zawijać owoce lub nadzienie, można przygotować szybkie domowe rogaliki. A go tego jest baardzo proste w użyciu :) Poniżej podam przepis na 10 parówek zawijanych w ciasto, bo mniej więcej tyle można przygotować z jednego opakowania ciasta francuskiego. Ja przygotowałam ich pięć, a z pozostałego ciasta zrobiłam PODUSZECZKI

My Culinary Art
Mufinki jagodowe 129

pysznymi leśnymi jagodami i chrupiącą kruszonką.Mniej słodkie niż mufinki z krówką.Mniej ulubione przez moje dzieci,ale i tak zjedzone w całości.Ja uwielbiam je pod każdą postacią. CIASTO 450 g mąki 115 g brązowego cukru 2 jaja 125 g stopionego masła łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g świeżych lub mrożonych jagód(...)zrobić w środku dołek.W dzbanku ubić jaja z wanilią i mlekiem. Do dołka w mące wlać masę jajeczną i masło,szybko wymieszać metalową łyżką,tak by połączyć składniki.Nie należy mieszać zbyt długo,ponieważ ciasto powinno być grudkowate.Formę na mufinki posmarować masłem lub wyłożyć papilotkami. Łyżką wkładać ciasto do formy,wypełniając otwór do 3/4 objętości.Posypać kruszonką

Anielskie wypieki
Kremówka 140

zasmakuje każdemu. Polecam spróbować. Jest prosta i szybka :D                            -TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS: powyżej 60 min   -ILOŚĆ: ok. 15   Kremówka 1 opakowanie ciasta francuskiego 800 ml mleka 4 jajka

Gotuję Testuję