szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:584/1736)

Kopertki z jabłkiem lub śliwką 208

kruchym cieście, a teraz ich mnogość: śliwek, jabłek, dlatego proponujemy wykorzystać je teraz w tej słodkiej przekąsce do poobiedniej kawki czy herbatki, bardzo szybko się je robi, a smakują wybornie! Na pewno atrakcyjniejsze niż z ciasta francuskiego, spróbujcie sami, polecamy! Składniki: 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki tortowej 1 mała kwaśna śmietana 1 łyżeczka soku z cytryny 2 jabłka

kgwjanczewo
Tort stracciatella z malinami 411

lekkie, puszyste, i mocno czekoladowe, wspaniale współgra z malinami i kremem śmietankowym... I ma jeszcze jeden plus - wbrew pozorom dość szybko się je robi:) Jeden z lepszych tortów jakie jadłam, polecam! Inspiracja Ciasto: 5 jajek, 200g mąki pszennej, 150g margaryny lub masła, 250g brązowego cukru, 2 łyżki kakao, 75g gorzkiej czekolady, 60ml mocnej zaparzonej kawy, szczypta soli

Z miłości do słodkości
Tarta z rabarbarem i orzechami laskowymi 146

laskowych, 1 łyżka soku cytrynowego, szczypta soli, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Mąkę, pokrojone masło, cukier i żółtka włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty (26 cm średnicy) wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy

królestwo garów
Tarta tatin z ananasem 153

pudru, 4 łyżki cukru, 100 ml miodu pitnego, 1 łyżeczka do kawy cynamonu, 1 ananas, Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kostkę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Ananasa obrać ze skóry, przekroić wzdłuż na 4. Wyciąć twardy rdzeń. Ćwiartki pokroić

królestwo garów
Kwiatuszki z kiełbasek i ciasta francuskiego 175

smaczna, szybka i ładnie wyglądająca przekąska. Idealnie smakują z ulubionym sosem lub świeżymi warzywami. Możecie użyć dowolnych kiełbasek, pamiętając aby były długie i cienkie. Chyba przerobiłam już większość rodzai i przyznam, że najlepiej do tego nadają się parówki. Tym razem postawiłam na białe kiełbaski, które delikatnie "puchną", ale mimo wszystko zamierzany efekt jest nadal widoczny. 1 płat gotowego ciasta francuskiego

Di gotuje
Tarta z kremem waniliowym i owocami 169

żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty lub tortownicę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Widelcem ponakłuwać

królestwo garów
Tarta z kremem patissiere i owocami 127

mąki ziemniaczanej, 30 g mąki pszennej, szczypta soli, 1 laska wanilii owoce sezonowe Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać

królestwo garów
Babka miodowo - cytrynowa 181

jednej dodać przesiany kisiel z połową proszku i mąki oraz wlać sok cytrynowy. Szybko i dokładnie zmiksować.Wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej miski dodać przesiany budyń z resztą proszku i mąki oraz miód i cynamon. Krótko zmiksować. Wylać na ciasto cytrynowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia i  "suchego patyczka

Przepisy Mikołaja
Najłatwiejsze ciasto na pierogi. Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą 1304

dobry przepis na ciasto, by lepienie pierogów sprawiło wiele frajdy. Dla mnie najlepszy przepis to mąka + woda. Początkującym proponuję zamienić wodę na mleko. Ciasto z mlekiem jest wyjątkowo plastyczne i nie wysycha zbyt szybko, dlatego pierogi świetnie się lepi i spokojnie można poeksperymentować np. z falbankami. Jak zrobić falbanki? Zapraszam na filmowy instruktaż  tutaj . Płyn, czy to woda

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Joulutorttu - finskie ciasteczka 220

Najprostsze i ekstra szybkie ciastka jakie można zrobić... Dla niezapowiedzianych gości jak znalazł. Zobaczyłam je na blogu u Issys, która zrobiła z nich kwiatuszki, u mnie zamiast róż są wiatraczki. Wystarczą 3 składniki - ciasto, powidła i cukier, a które bardzo często mamy w domu i już . Gotowe. Zdjęcie z 2010r . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Odwrócone ciasto z bananami 160

znoszę marnować i wyrzucać jedzenia, to w różny sposób staram się zużyć takie mocno dojrzałe owoce, czasem w deserach, czasem w ciastach. Ten przepis znalazłam na stronie Dulce Delight . Jest prościutki, szybki i bardzo pyszny. Można do niego wykorzystać wszystkie owoce, jabłka, śliwki, truskawki...  Pełna dowolność. Oczywiście pozmieniałam trochę recepturę, ale tylko z korzyścią :) Składniki: (na tortownicę 22cm) KARMEL

Cakes By Kejt
Kakaowe ciasto z jabłkami i nektarynkami 197

Dzisiaj zapraszam Was na ciasto, które powstało z konieczności zagospodarowania nadmiaru owoców. Kolejny recykling jedzeniowy ;) Kupiłam nektarynki i po prostu zapomniałam o nich. Leżały sobie w lodówce i czekały. Kiedy je stamtąd wyjęłam były już mocno dojrzałe i trzeba było szybko je zjeść. Postanowiłam przesmażyć je lekko z jabłkami(...)cytryny również do smaku.Jeszcze ciepłe przełożyć na ciasto. Na wierzch owoców ułożyć dowolne kruche ciasteczka. Łasuchy mogą udekorować całość bitą śmietaną.Ciemne ciasto idealnie komponuje się z kwaskowatością owoców. Ma jedną wadę: znika zdecydowanie za szybko ;)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rogaliki francuskie z budyniem i czekoladą 315

ciastem francuskim bywa, te rogaliki są niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu! Ja jestem jego fanką i po raz kolejny powtórzę, że warto mieć choć jedno opakowanie "na stanie" - czy to w lodówce czy zamrożone, bo dzięki temu jesteśmy przygotowani na nagłą zachciankę czegoś pysznego na słodko czy słono lub na wizytę niezapowiedzianych gości. Do przygotowania tych rogalików użyłam budyniu

Kolorowy Przepisownik
Szarlotka sypana - proste i szybkie ciasto 296

Ostatnio chciałam zrobić na szybko jakąś szarlotkę i ten przepis (znaleziony w internecie) tak mi się spodobał, że musiałam od razu go wypróbować. Nie wierzyłam, że z tak prostego przepisu, bez mieszania składników (oddzielnie suche i mokre, sypane na blaszkę), wyjdzie nam takie wspaniałe ciasto! Dodatkowo szarlotka sypana cudownie pachnie masłem i cynamonem. Czytaj więcej

Ana Mari's world
CHURROS- IDEALNY PRZYSMAK NA TŁUSTY CZWARTEK 799

jednym jajku i mieszać mikserem. W garnku rozgrzać olej (nie może być ani za zimny ani za gorący, bo wtedy churrosy będą się za szybko piekły). Do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie "gwiazdy" przełożyć ciasto. Wyciskać małe kawałki bezpośrednio na rozgrzany olej. Jeśli kawałki ciasta same nie odpadają można po wyciśnięciu odpowiedniej długości odciąć ciasto nożyczkami. Smażyć churrosy około

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania