300 g mąki pszennej, 200 g masła, 3 żółtka, 100 g cukru pudru, 4 łyżki cukru, 100 ml miodu pitnego, 1 łyżeczka do kawy cynamonu, 1 ananas, Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kostkę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Ananasa obrać ze skóry, przekroić wzdłuż na 4. Wyciąć twardy rdzeń. Ćwiartki pokroić w plasterki. Na patelni rozpuścić cukier, poczekać aż się lekko skarmelizuje, ale nie spali. Wlać m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...