Chrupiące, słodkie i aromatyczne ciasta z płatków owsianych i orzechów. Szybkie do przygotowania, bez pieczenia. Z podanej porcji wychodzi około 15 ciastek. 2 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki orzechów włoskich 1/4 szklanki cukru 2 łyżki miodu 7 łyżek wody 1 łyżeczka aromatu waniliowego 10 g kawy zbożowej 4 łyżki masła Orzechy drobno posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami i podgrzewać
BullioOstatnio podałem Wam podstawowy przepis na ciasteczka owsiane , tym razem przygotujemy pyszne ciasteczka owsiane z żurawiną. Uwielbiam te ciasteczka jako dodatek do kawy w pracy, albo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Biszkopt z jabłkiem to szybkie i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Zamiast jabłek można dodać inne sezonowe owoce, śliwki, gruszki lub mirabelki. Ciasto jest naprawdę przepyszne! Składniki: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cynamonu pół szklanki roztopinego masła lub oleju rzepakowego szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku
KukuleczkiTorcik jest bardzo szybki w przygotowaniu. Wyglądem przypomina sernik na zimno, jednakże śmietanka sprawia, że jest niezwykle kremowy. Borówki nadają kwaskowatości, którą wyrównuje poziomkowa galaretka. Polecam
VioletoweKucharzeniemasłem do momentu aż powstanie tzw. mokry piasek. Następnie robimy miejsce na środku i dodajemy żółtko, cukier wraz z wodą i szczyptą soli. Całość dokładnie i szybko ugniatamy i formujemy w kulę. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować i umieścić w wysmarowanej olejem kokosowym formie do tarty. Ciasto dziurawimy za pomocą widelca
Emcia Pichcileżakowania. Najlepiej upiec je 1-2 dni przed świętami lub wcześniej i do czasu podania przechowywać w metalowej puszce, szklanym słoiku lub plastikowym pudełku. Są szybkie i bardzo proste do zrobienia. Ciasto dobrze zagniata się na gładką masę, jest dość miękkie, ale plastyczne i wcale się nie kruszy. Można dodać do niego posiekanych orzechów i/lub pominąć dodatek kakao
cool and mintyTorty takie na szybko z bitą śmietaną i owocami są najlepsze. Miał być z truskawkami ale kupiłam kiwi w dobrej cenie i postanowiłam dodać je do
Ewa w kuchniPiękna pogoda nas rozpieszcza. Nawet nie chce się siedzieć w kuchni i długimi godzinami gotować czy piec ciasta. Jest na to sposób przygotowujemy szybkie posiłki, a na deser zimne desery :). Właśnie taki deser mam dla Was dzisiaj do spróbowana. Pyszna i delikatna pianka z truskawkami, która nie zawiera dodatkowego cukru. Deser szybko się robi, trzeba tylko poczekać trochę na jego
Zakątek rozkoszy kulinarnychDanie, które spokojnie mogę zaliczyć do kategorii smaki dzieciństwa. Często jadałam takie krokiety u cioci. Są szybkie w przygotowaniu i bezmięsne. Składniki ciasto 2 jajka 1,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka szczypta soli farsz min. 500 g pieczarek 1 cebula … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatycieście wyłożyć dynię, rozsypać kruszonkę, posypać cukrem, piec w nagrzanym piekarniku 200 C okoóo 50-60 minut, ciasto zostawić w blaszce do wystygnięcia i stężenia dyni - ciasto jest wyjątkowo smaczne, aromatyczne i szybko znikające z talerza...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia: na formę 24x28
Rozpustne gotowaniegoście przychodzili, a do wódeczki to niekoniecznie tylko ogóreczki i koreczki No i wymodziłam przekąskę o bardzo wyrazistym smaku (dzięki fecie). Dobre! Szybkie! Do powtórzenia. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie sera feta pęczek świeżego koperku szynka szwarcwaldzka kilka suszonych śliwek kilka zielonych oliwek kilka kawałków suszonych pomidorów w zalewie kilka liści roszponki jako foremka do wycinania kółek posłużyła
gutfutLekkie, kolorowe mini tarty pełne warzyw. Najlepiej smakują na ciepło. Spód tart można wyłożyć kruchym ciastem, ja tym razem zrobiłam na szybko bez spodu. Składniki n a ok 12 sztuk: 5 jajek 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 mały brokuł 12 pomidorków koktajlowych 150 g pieczarek 1/2 małej cukinii 1 mała papryka czerwona kilka sztuk szerokiej zielonej fasoli szparagowej sól
Ze smakiem i z pasjągofrownicę. Składniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku 1 szklanka cukru Wszystkie składniki szybko zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta odrywamy malutkie kawałki i formujemy kuleczki. Kuleczki wkładamy do nagrzanej formy i pieczemy do momenty aż się zarumienią. Po upieczeniu połówki orzeszków nadziewamy
Pyszności Słodkościmąkę. Waflownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy. Na środek nakładamy łyżkę ciasta i pieczemy wafle ok. 2 minut. Wielkość rurek zależy od tego, ile nałożymy ciasta na waflownicę. Jeszcze gorące wafle szybko owijamy wokół rączki od drewnianej łyżki i pozostawiamy do wystudzenia. Przed podaniem napełniamy bita śmietaną lub dowolnym kremem według upodobań. Smacznego
Pyszności Słodkości