Wszyscy kochamy truskawki!Lubimy truskawkowe ciasta i desery ... Dziś pomysł na szybką, smaczną i lekką truskawkową przekąskę, która wspaniale się sprawdza na spotkaniach towarzyskich. Zapewniam, że truskawkowe szaszłyki zawładną sercami wszystkich! A potrzebujemy do niej: ładne truskawki 100g gorzkiej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki dodatkowo: patyczki do szaszłykówWykonanie:Truskawki myjemy, obieramy ogonki, delikatnie osuszamy papierowym ręczniczkiem. Czekoladę
Walijskie Pichceniespróbowałam! I robię tak za każdym razem. Ciasto się nie klei do stolnicy, jest cieplutkie, fajnie się układa w dłoniach, jest takie maślane , genialnie i szybko się wałkuje. Ja użyłam robota , który mi zarobil ciasto, ale zanim robot się pojawił, robiłam to ..ręcznie. A w zasadzie nie rękami ale łyżkami, aby uniknąć poparzenia. Farsz, jaki chcecie, u mnie kasza gryczana
Z Kuchni Do KuchniBardzo szybkie a takiego mi teraz potrzeba w codziennym zabieganiu...a i pyszne:)Składniki; 1i 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 180
Anioły w kuchnitrudniejsze w przygotowaniu niż pszenne, ale na pewno lepsze i zdrowsze. My z rodziną bardzo takie bułeczki lubimy po prostu z masełkiem lub z szynką jako szybki lunch do szkoły lub pracy. Ciasto z mąki pełnoziarnistej zazwyczaj jest trochę bardziej zbite niż z pszennej, ale te bułeczki udały się nawet bardzo pulchne. Czemu na prawdę się zdziwiłem
Kuchnia Łukaszakoniec wsypujemy mąkę. Waflownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy. Na środek nakładamy łyżkę ciasta i pieczemy wafle ok. 2 minut. Wielkość rurek zależy od tego, ile nałożymy ciasta na waflownicę. Jeszcze gorące wafle szybko owijamy wokół rączki od drewnianej łyżki i pozostawiamy do wystudzenia. Przed podaniem napełniamy bita śmietaną lub dowolnym kremem według upodobań. Smacznego
Salonik smakówJesień to pora śliwek, oczywiście najlepszych polskich węgierek. Dlatego proponuje wam dzisiaj czekoladowe ciasto z zatopionymi w środku śliwkami. Szybki, prosty i pyszny deser i jesień nam już nie straszna. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmąki 90 g cukru pudru 20 dkg miękkiej margaryny 2 żółtka szczypta soli masa kajmakowa dodatki do dekoracji Mąkę przesiać ,wymieszać z cukrem, dodać żółtka i margarynę .Szybko zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np. fasolę[nie wykładałam ani folii, ani fasolki..nakłułam
Moje domowe kucharzenieZapraszam na kolejną przystawkę na karnawałowe przyjęcie. Wbrew pozorom ptysie robi się bardzo szybko i nie jest to trudne ciasto. Jeżeli lubicie jeszcze bardziej łososiowe nadzienia, to polecam pastę łososiową . Nadaje się świetnie na farsz do ptysiów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy AleksandrySkładniki:250 g cukru4 torebki herbaty Earl Grey230 g masła miękkiego4 jajka230 g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia80 g żurawiny suszonej Bakalland50 g śliwek
kolorowotorcikowoZainspirowała mnie: Dusia. Cudowne połączenie, szybkie do wykonania. Polecam :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pół pęczka zielonych szparagów pół kubeczka śmietany 18% 150 g wędzonego boczku jajko 100 g żółtego sera pieprz, sól Wykonanie: 1. Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i uformować w blaszce do pieczenia z wyciąganym dnem. 2. Szparagi ugotować na parze. Boczek pokroić w dużą kostkę
Pasja Smakucukry waniliowego i szczypta soli.Całość mieszam mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiam na kilkanaście minut.Olej na patelni mocno rozgrzewam i łyżką wazową nalewam i delikatnie rozciągam ciasto na patelniruchami spiralnymi. Naleśniki szybko się smażą więc ostrożnie. Najlepsze są gdy mają złocisty kolor.Przygotowanie masy twarogowej:Twaróg przekładamy do misy, dodajemy łyżkę cukru, łyżeczkę cukru waniliowego, 2 -3 łyżeczki jogurtu naturalnego
Mechanik w kuchniPrzepis na szybką przekąskę bądź ciepłą kolację. Najlepiej smakuje z ketchupem bądź sosem czosnkowym. Składniki : * 4 parówki z szynki * opakowanie ciasta francuskiego * tarty żółty ser * ulubione przyprawy * żółtko jajka * ketchup Przygotowanie : Ciasto francuskie kroimy na 4 części. Na każdy kawałek układamy parówkę, posypujemy serem i przyprawami. Rolujemy. Smarujemy żółtkiem i pieczemy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło
Magiczne Życie Martydnem. Ciasto jest nieco pracochłonne, ale wynagradza to smakiem. Jeśli przygotujecie jednak wcześniej prażone jabłka z TEGO przepisu, to jego przyrządzenie będzie bajecznie proste i szybkie. 😉 Zacznijcie od jabłek, a następnie przejdźcie do przygotowania ciasta. Kruche ciasto: 250g masła w temperaturze pokojowej 150g drobnego cukru 2 dużej jajka wiejskie lub ekologiczne 500g mąki pszennej 1 łyżka ekstraktu waniliowego
Cooking MonsterFasolowe brownie uwielbiam i lubię je robić kiedy mam ochotę na coś bardzo czekoladowego, ale przy okazji szybkiego i pożywnego. Na blogu przepis jednak do tej pory się nie pojawił, nie wiem nawet czemu wcześniej nie było okazji, bo to ciasto po raz pierwszy robiłam już bardzo dawno temu. Zresztą to jedno z popularniejszych dietetycznych ciast i naprawdę jest
Healthy food explorersmaku pizzę. Jako sosu możecie więc użyć ulubionego sosu do pizzy lub po prostu ketchupu. To jest właśnie typ przekąsek, które bardzo lubię przygotowywać, bo jest szybko, smacznie i prosto. Uwielbiam to rosnące ciasto drożdżowe i jego rozwałkowywanie. Później wystarczy posmarować sosem, zrolować i pociąć. Do przygotowania takich bułeczek można również użyć gotowego ciasta, ale zdecydowanie polecam Wam przygotowanie własnego
rabarbarowo