szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:315/1736)

Placek kokosowy 109

tygodniu dostałam od Smakujegotuje nową silikonową foremkę keksówkę i postanowiłam szybko ją przetestować. Foremka okazała się świetna, ciasto nie przywiera, ładnie się wyjmuje, jest nieduże - ot takie na jeden kęs ;-) Foremkę testowałam plackiem kokosowym, który okazał się pyszny. Mimo iż się kruszy, jest mięciutki i znika błyskawicznie. Podobno jest lepszy jak poleży kilka dni, ale u mnie niemal cały zniknął

peggiwkuchni
Jak zrobić naleśniki 215

Wiele osób poszukuje przepisu na szybkie i pyszne ciasto naleśnikowe. W tym wpisie pokażę Wam jak zrobić naleśniki. To będzie najbardziej klasyczna wersja naleśników jaka może być. Przygotowane z tego przepisu naleśniki możecie podać z dowolnymi dodatkami – z dżemem, cukrem pudrem, ale również w postaci wytrawnej np. z kurczakiem. Składniki na ciasto naleśnikowe 1 szklanka mąki 2 jajka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie ciasto truskawkowe 191

Dzisiaj coś dla leniwych i zapracowanych. Pyszne i szybkie w zrobieniu ciasto truskawkowe, solidnie oprószone cukrem pudrem. Uniwersalność ciasta pozwala na dodanie swoich ulubionych owoców i nie muszą to być truskawki. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 5 jajek 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego 400-500 g świeżych truskawek

Anielskie wypieki
Torcik Walentynkowy z kremem chantilly (Torta di San Valentino con crema chantilly) 132

Jutro Walentynki, Dzień Zakochanych :) Jeżeli nie macie pomysłu na szybkie i proste ciasto walentynkowe, polecam Wam mój torcik a właściwie dwa torciki. Z podanych składników przygotujecie 2 mini torciki, idealne dla pary ;) Torcik kakaowy przełożony delikatnym, waniliowym kremem chantilly na bazie śmietanki, wanilii i cukru pudru. Krem wzbogaciłam dodatkiem różowego barwnika, który nada ł  pięknego koloru. Torcik nie tylko

La grande e la piccola cuoca
JABŁECZNIK Z BUDYNIEM + FILMIK 181

Jabłecznik z budyniem to pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Idealne na każdą okazję. Polecam.                                                         SKŁADNIKI : na ciasto kruche 3 szklanki mąki pszennej  250 g margaryny  3/4  szklanki

Kulinarne Fantazje Marioli
Jogurtowe ciasto z śliwkami 197

Sezon na śliwki dopiero się rozpoczyna, a ja postanowiłam upiec szybkie i smaczne ciasto z śliwkami. Jest bardzo wilgotne i dość ciężkie, dzięki soczystemu sokowi z owoców. :) Składniki: 1 szklanka przesianej mąki pszennej graham T1850 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru trzcinowego 2 jajka 200g jogurtu naturalnego aromat waniliowy 6 śliwek  Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem

Truskawkowa Fiesta
Brownie czekoladowe 1306

Dziś coś dla fanów czekolady-amerykański klasyk. Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto czekoladowe. Czas przygotowania: 30 min.Składniki na formę 20 x 30 cmKoszt przygotowania: 14,00 złSKŁADNIKI na brownie czekoladowe:250 g ciemnej gorzkiej czekolady 70%230 g masła3 jajka270 g białego cukru kryształ1/2 łyżeczki aromatu waniliowego140 g mąki pszennejszczypta soliPRZYGOTOWANIE:Formę prostokątną smarujemy masłem

kulinarnyJa
Gwiazda z makiem z ciasta francuskiego 257

Jakoś mnie naszło wieczorem na upieczenie czegoś słodkiego :) Proste i szybkie w wykonaniu ciasto francuskie do odrywania z masą makową. Jeśli macie trochę więcej czasu, polecam samemu przygotować masę :)  TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Zapraszam do pieczenia!Składniki na gwiazdę z ciasta francuskiego:gotowe ciasto francuskie1 jajkomasa makowaCZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWYPrzygotowanie

My Culinary Art
Czekoladowa tarta dyniowa 266

CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być zimne - mąkę przesiać, dodać cukier puder, pokrojone na małe kawałki zimne masło, ekstrakt z wanilii i skórkę pomarańczową, składniki posiekać razem, szybko zagnieść gładkie ciasto, dodając sok z pomarańczy (tyle, aby zlepić ciasto w jedną, gładką całość) - ciasto zafoliować, schłodzić - schłodzonym ciastem wylepić formę na tartę, nakłuć gęsto widelcem, ponownie krótko schłodzić - schłodzone(...)spód z ciasta kruchego, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni, piec przez 30-35 minut do ścięcia się masy - upieczoną tartę ostudzić POLEWA POMARAŃCZOWA - do rondelka przełożyć masło, cukier i sok pomarańczowy, podgrzewać do rozpuszczenia się składników, dodać śmietankę, jeszcze chwilę podgrzewać, żeby całość była gorąca, zdjąć z palnika - do gorącej polewy wsypać żelatynę, szybko i energicznie

Smakołyki Bereniki
Orzechowe ciasteczka z konfiturą kokosową 133

mnie pekany i fistaszki) 140 g cukru pudru 240 g zimnego masła Nadzienie: konfitura z kokosa ze sklepu Kuchnie Świata Z podanych składników zagniatamy kruche orzechowe ciasto. Robimy to bardzo szybko, aby nie ocieplić zbytnio składników. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, aby mogło się schłodzić. Po chłodzeniu wyjmujemy po porcji ciasta i obficie podsypując blat wałkujemy

MamaOskarka
Karpatka 255

Karpatka to tradycyjne polskie ciasto. Kiedyś przygotowałam ją kupując wcześniej gotową mieszankę na ciasto. Łatwo, prosto i szybko. Niedawno spróbowałam jednak uporać się z ciastem całkowicie samodzielnie i o dziwo - Karpaty mi urosły.  Karpatka przepis. Składniki: Ciasto: 125 g masła 1 szklanka mąki 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru

Pani domowa
Szybkie ciasto z mrozonymi owocami z mieszanki kompotowej 192

robicie z mrożonymi owocami np mieszanką kompotową? Wiem, powiecie gotujecie kompot. Ale jeśli akurat kompotu nie chcecie? Może jakieś ciasto? Ja tak właśnie zrobiłam i upiekłam szybkie i bardzo smaczne ciasto. Z dodatkiem ciasteczek amaretti, które swoją chrupkością dodały smaku i efektu. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec 180

czasie wyrastania ciasto nam urośnie, jak również w piekarniku. Finalnie, po wyjęciu z pieca, nasza spiralka powinna być zwarta. Ciasto ma postać spiralki, która niestety zbyt szybko się kończy Samo ciasto poza smarowaniem warstwą masła, możecie dodatkowo potraktować nadzieniem lub tez przełożyć je jak tort po upieczeniu. Możecie piec je w dużej wersji jak ja lub jako małe bułeczki

Mieszam w Garnku
pyszna tarta cytrynowa 173

masła 1 żółtko szczypta soli nadzienie 4 jajka 10dag masła 20dag cukru sok z 4 cytryn skórka otarta z 1 cytryny łyżka mąki Wykonanie p rzygotować ciasto: wszystko razem połączyć ,szybko wyrabiając ,krótko do połączenia składników. Nadać ciastu kształt kuli ,zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej 60 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Po tym czasie

w mojej kuchni
Czekoladowy przekładaniec bez pieczenia-rozpływa się w ustach 1026

Witam Kochani dziś chcę Wam przedstawić przepis na jedno z moich ukochanych ciast. Wygląda i smakuje bajecznie. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu a efekt jest rozbrajający,ciasto po prostu rozpływa się w ustach.  Składa się z warstw masy czekoladowej oraz herbatników,a całość jest zwieńczona warstwą śmietanowej pianki posypanej czekoladą. Po prostu musicie zrobić

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Puszyste ciasto maślane z truskawkami 155

Lato to sezon na owoce. Nie może więc zabraknąć ciast z ich wykorzystaniem. Największym powodzeniem cieszą się przepisy na ciasta proste, łatwe i szybkie w wykonaniu. Takie właśnie jest puszyste ciasto maślane z truskawkami.   Składniki na formę o wymiarach 25 x 35cm: - 6 jaj - 250 g miękkiego masła - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków - cukier waniliowy - 2 szklanki

mojewypiekiinietylko
Szarlotka kokosowa 271

ziemniaczanej 200 g miękkiego masła   Wkładka kokosowa: 300 g kwaśnej śmietany 18% 70 g cukru 150 g wiórek kokosowych 2 białka w temperaturze pokojowej   Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, zwartego ciastaCiasto wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 22 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia (tylko dno). Szarlotkę spokojnie można

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik krakowski 300

łyżeczka aromatu waniliowego 50 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynków Lukier: 1 szkl cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, zwartego ciasta. Uformować z ciasta kulę, 2/3 wyłożyć na spód blaszki o wymiarach 20x30 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia (sernik w blaszce

Nastoletnie Wypiekanie
Ucierane ciasto z żurawiną 178

także w wielu wypiekach i daniach, zarówno tych słodkich i słonych. Robiłam już ciasteczka owsiane z żurawiną . Teraz przyszłą kolej na ciasto, a w planach ... coś jeszcze ! Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Frosting, czyli polewę na cieście możecie pominąć, nie jest on konieczny. Ciasto jest wilgotne i aromatyczne. Wilgoć zawdzięcza dodatkowi serka macarpone, a aromat  świeżej, kwaskowatej

kolorowotorcikowo
Kruche ciasto z kokosową pianką 295

śmietany 18% 2 op. budyniu śmietankowego (2x40 g) 160 g wiórków kokosowych 60 ml oleju rzepakowego   Dodatkowo: cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z ciasta kulę, a następnie podzielić na dwie części: większą i ciut mniejszą. Mniejszą owinąć w folię spożywczą

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe ciasto z budyniem i jabłkami 2551

łyżki masła 2 op. budyniu waniliowego (2x40 g) 1 łyżka mąki pszennej   Dodatkowo: 800 g jabłek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto ciemne: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z ciasta kulę, a następnie podzielić na dwie części: większą i ciut mniejszą. Mniejszą owinąć w folię spożywczą i umieścić

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta z musem z białej czekolady i borówkami amerykańskimi 233

temperaturze 180 stopni. Wykonanie ciasta tradycyjne: Wszystkie składniki (poza jajkiem) zagnieść szybko (można to zrobić szybko w rękach lub za pomocą miksera. Na koniec dodać jajko i szybko zagnieść ponownie. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią. Włożyć do lodówki na ok. godzinę. Po godzinie wyciągnąć ciasto i rozwałkować (można to zrobić między foliami spożywczymi). Nałożyć na formę do tarty

Mania Wypiekania
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 225

dodatkiem powyższych jednak wyszło coś zupełnie na opak. Niestety rzadko się zdarza, że w niedzielę mam czas na upieczenie ciasta, więc tym razem postawiłam na coś szybkiego i prostego. Ucierane ciasto z owocami – u mnie borówki, bo nadal nie mam miejsca w zamrażalniku, by zrobić lody :)jest przepyszne. Puszysty i miękki spód, poprzetykany soczystymi owocami i słodka kruszonka

Niebieski kubek z kawa
Kruche ciasto z czerwoną porzeczką i różowym lukrem 150

manny Różowy lukier: 3/4 szkl cukru pudru 1 łyżka wody 1 łyżka soku z czerwonej porzeczki (najlepiej świeżo wyciśnięty) Dodatkowo: czerwona porzeczka do dekoracji Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z ciasta kulę, a następnie podzielić na dwie części: większą i ciut mniejszą. Mniejszą owinąć w folię spożywczą

Nastoletnie Wypiekanie
MURZYNEK Z TRUSKAWKAMI 126

Murzynek to jedno z moich ulubionych ciast! Niesamowicie łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego przepyszne! Ciasto jest idealnie wilgotne, a zarazem delikatne i lekkie. Świetnie smakuje oblany czekoladą i udekorowany truskawkami albo też obsypany cukrem pudrem. Idealny do popołudniowej kawki! U mnie w pracy się nim zachwycali, a jak będzie u Was? Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 23 cm ) * masło

Ostra na Słodko
Zawijańce 139

Kolejna propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego, do przygotowania szybkich przekąsek lub obiadu. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 10 plasterków sera żółtego - 10 plasterków salami - 1 cebula - 250 g pieczarek - 10 suszonych pomidorów - 2 łyżeczki oregano Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy doprawiając pod koniec solą i oregano. Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy na nim plasterki sera

Zainspirowana w kuchni
Sernik nowojorski z czereśniami 223

Kirschu (u mnie w wersji bezalkoholowej- zastąpiłam wodą ;)) laska wanilii przecięta na pół bez ziarenek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki wody     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania zwartej kuli ciasta. Ciasto wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 20-23 cm, której dno uprzednio wyścielić papierem do pieczenia. Dobrze wklepać i kilkakrotnie

Nastoletnie Wypiekanie
Mazurek czekoladowy z nutą porzeczkową 156

śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki płatki kokosowe, żurawina, migdały, orzechy itp. do dekoracji     Przygotowanie:   Ciasto półkruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ciasto w folię spożywczą i umieścić w lodówce na ok. 60 minut (można pozostawić na całą

Nastoletnie Wypiekanie
Wędzona makrela w cieście francuskim 199

zjeść. Zjeść naprawdę. Otwieracie lodówkę i jeżeli nie macie tam kolejnego wina oraz… serka mascarpone, to jesteście szczęśliwi. Bo jest szansa, że faktycznie zjecie. Dzisiaj szybki numerek. Przepis na wędzoną makrelę w cieście francuskim. Może akurat macie w lodówkach. Składniki: 4 kawałki wędzonej makreli rolka ciasta francuskiego (no przecież nie będziemy robić sami po tym wszystkim…) 2 ząbki

GRUBY WAŁEK
Ciasto "Malinowa Chmurka" 172

puree malin Bita śmietana: 500 ml śmietany 30-36% ½ łyżeczki żelatyny w proszku 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżem malinowy 100 g płatków migdałowych Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, zbitego ciasta. Uformować z niego kulę, następnie owinąć w folię spożywczą i umieścić w zamrażalniku na około 30 minut. Po tym czasie podzielić

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik bez sera (Styropian) 561

kwaśnej śmietany 18% 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru (1 opakowanie - 40 g) Dodatkowo: 400 g drobnych owoców (malin, truskawek, jeżyn, porzeczek itp.) Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z niego kulę, a następnie podzielić na dwie równe części. Owinąć je w folię spożywczą i umieścić w zamrażalniku na około

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania