szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:311/1736)

Orzechowe ciasteczka z konfiturą kokosową 138

mnie pekany i fistaszki) 140 g cukru pudru 240 g zimnego masła Nadzienie: konfitura z kokosa ze sklepu Kuchnie Świata Z podanych składników zagniatamy kruche orzechowe ciasto. Robimy to bardzo szybko, aby nie ocieplić zbytnio składników. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, aby mogło się schłodzić. Po chłodzeniu wyjmujemy po porcji ciasta i obficie podsypując blat wałkujemy

MamaOskarka
Karpatka 263

Karpatka to tradycyjne polskie ciasto. Kiedyś przygotowałam ją kupując wcześniej gotową mieszankę na ciasto. Łatwo, prosto i szybko. Niedawno spróbowałam jednak uporać się z ciastem całkowicie samodzielnie i o dziwo - Karpaty mi urosły.  Karpatka przepis. Składniki: Ciasto: 125 g masła 1 szklanka mąki 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru

Pani domowa
Szybkie ciasto z mrozonymi owocami z mieszanki kompotowej 203

robicie z mrożonymi owocami np mieszanką kompotową? Wiem, powiecie gotujecie kompot. Ale jeśli akurat kompotu nie chcecie? Może jakieś ciasto? Ja tak właśnie zrobiłam i upiekłam szybkie i bardzo smaczne ciasto. Z dodatkiem ciasteczek amaretti, które swoją chrupkością dodały smaku i efektu. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec 191

czasie wyrastania ciasto nam urośnie, jak również w piekarniku. Finalnie, po wyjęciu z pieca, nasza spiralka powinna być zwarta. Ciasto ma postać spiralki, która niestety zbyt szybko się kończy Samo ciasto poza smarowaniem warstwą masła, możecie dodatkowo potraktować nadzieniem lub tez przełożyć je jak tort po upieczeniu. Możecie piec je w dużej wersji jak ja lub jako małe bułeczki

Mieszam w Garnku
pyszna tarta cytrynowa 181

masła 1 żółtko szczypta soli nadzienie 4 jajka 10dag masła 20dag cukru sok z 4 cytryn skórka otarta z 1 cytryny łyżka mąki Wykonanie p rzygotować ciasto: wszystko razem połączyć ,szybko wyrabiając ,krótko do połączenia składników. Nadać ciastu kształt kuli ,zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej 60 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Po tym czasie

w mojej kuchni
Czekoladowy przekładaniec bez pieczenia-rozpływa się w ustach 1035

Witam Kochani dziś chcę Wam przedstawić przepis na jedno z moich ukochanych ciast. Wygląda i smakuje bajecznie. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu a efekt jest rozbrajający,ciasto po prostu rozpływa się w ustach.  Składa się z warstw masy czekoladowej oraz herbatników,a całość jest zwieńczona warstwą śmietanowej pianki posypanej czekoladą. Po prostu musicie zrobić

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Puszyste ciasto maślane z truskawkami 161

Lato to sezon na owoce. Nie może więc zabraknąć ciast z ich wykorzystaniem. Największym powodzeniem cieszą się przepisy na ciasta proste, łatwe i szybkie w wykonaniu. Takie właśnie jest puszyste ciasto maślane z truskawkami.   Składniki na formę o wymiarach 25 x 35cm: - 6 jaj - 250 g miękkiego masła - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków - cukier waniliowy - 2 szklanki

mojewypiekiinietylko
Ucierane ciasto z żurawiną 184

także w wielu wypiekach i daniach, zarówno tych słodkich i słonych. Robiłam już ciasteczka owsiane z żurawiną . Teraz przyszłą kolej na ciasto, a w planach ... coś jeszcze ! Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Frosting, czyli polewę na cieście możecie pominąć, nie jest on konieczny. Ciasto jest wilgotne i aromatyczne. Wilgoć zawdzięcza dodatkowi serka macarpone, a aromat  świeżej, kwaskowatej

kolorowotorcikowo
Tarta z musem z białej czekolady i borówkami amerykańskimi 243

temperaturze 180 stopni. Wykonanie ciasta tradycyjne: Wszystkie składniki (poza jajkiem) zagnieść szybko (można to zrobić szybko w rękach lub za pomocą miksera. Na koniec dodać jajko i szybko zagnieść ponownie. Z ciasta uformować kulę i owinąć folią. Włożyć do lodówki na ok. godzinę. Po godzinie wyciągnąć ciasto i rozwałkować (można to zrobić między foliami spożywczymi). Nałożyć na formę do tarty

Mania Wypiekania
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 247

dodatkiem powyższych jednak wyszło coś zupełnie na opak. Niestety rzadko się zdarza, że w niedzielę mam czas na upieczenie ciasta, więc tym razem postawiłam na coś szybkiego i prostego. Ucierane ciasto z owocami – u mnie borówki, bo nadal nie mam miejsca w zamrażalniku, by zrobić lody :)jest przepyszne. Puszysty i miękki spód, poprzetykany soczystymi owocami i słodka kruszonka

Niebieski kubek z kawa
MURZYNEK Z TRUSKAWKAMI 132

Murzynek to jedno z moich ulubionych ciast! Niesamowicie łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego przepyszne! Ciasto jest idealnie wilgotne, a zarazem delikatne i lekkie. Świetnie smakuje oblany czekoladą i udekorowany truskawkami albo też obsypany cukrem pudrem. Idealny do popołudniowej kawki! U mnie w pracy się nim zachwycali, a jak będzie u Was? Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 23 cm ) * masło

Ostra na Słodko
Zawijańce 144

Kolejna propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego, do przygotowania szybkich przekąsek lub obiadu. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 10 plasterków sera żółtego - 10 plasterków salami - 1 cebula - 250 g pieczarek - 10 suszonych pomidorów - 2 łyżeczki oregano Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy doprawiając pod koniec solą i oregano. Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy na nim plasterki sera

Zainspirowana w kuchni
Wędzona makrela w cieście francuskim 210

zjeść. Zjeść naprawdę. Otwieracie lodówkę i jeżeli nie macie tam kolejnego wina oraz… serka mascarpone, to jesteście szczęśliwi. Bo jest szansa, że faktycznie zjecie. Dzisiaj szybki numerek. Przepis na wędzoną makrelę w cieście francuskim. Może akurat macie w lodówkach. Składniki: 4 kawałki wędzonej makreli rolka ciasta francuskiego (no przecież nie będziemy robić sami po tym wszystkim…) 2 ząbki

GRUBY WAŁEK
Ciasteczka z nadzieniem orzechowo - migdałowym 140

orzechów laskowych Skworcu40 g migdałów SkworcuSposób przygotowania :1.Do miski przełożyć wszystkie składniki podane na ciasto i wymieszać mikserem . Gdy ciasto będzie grudkowate przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść. 2. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego . Ułożyć na tacy i wstawić do lodówki na około 30 minut. 3.Każdą kulkę rozwałkować ma powstać koło. 4.Przygotowanie masy ; 5.Białka ubić

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z truskawkami A 159

innych owoców   Z mąki, cukru pudru i proszku do pieczenia robimy kopczyk. W kopczyku robimy wgłębienie i wrzucamy żółtka. Masło kroimy w kostkę, dodajemy i szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Jeśli jest zbyt sypkie, można dodać łyżkę albo dwie zimnej wody. Ciasto dzielimy na trzy równe części- dwie chowamy do jednego woreczka, jedną do drugiego i chowamy do zamrażarki(...)rozpuści. Cienką strużką wlewamy olej, cały czas miksując. Jeśli zrobimy to za szybko, masa opadnie i z pianki nici. Na podpieczony spód wykładamy pianę, na niej układamu opłukane i pokrojone na mniejsze cząstki truskawki i lekko wciskamy je w pianę. Na wierzch ucieramy resztę zamrożonego ciasta. Pieczemy w 190*C  około 30-40 minut. Jemy (smutek) po wystudzeniu. Muszę

les mirabelles
Ciasto, które w smaku przypomina owsiane kulki 91

ciasta. Zjawił się u nas gość, więc upiekłam je na deser. Ciasto jest pyszne i do złudzenia przypomina owsiane kulki. Bardzo lubię wypieki, które nie są skomplikowane i szybko się pieką. Ciasto owsiane kulki okrągła forma o średnicy 23 cm Składniki: 150 g masła 180 g cukru 3 jajka ¼ łyżeczki soli 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki zaparzonej mocnej kawy

codojedzenia
Kruche ciasto pszenno – owsiane z truskawkami i budyniową pianką 114

łatwe kruche ciasto na każdą okazję. Mamy sezon na świeże owoce i targi, aż uginają się od dobroci. Placek będzie idealny z borówką, maliną, brzoskwinią, morelą, truskawką itd... Ciasto jest łatwe,szybkie i nie wymaga wprawy. Pyszne, rozpływa się w ustach, jest też delikatne i chrupiące. Składniki na ciasto -400 g mąki : 200 g owsianej i 200 g pszennej

Z Kuchni Do Kuchni
Bananowa chmurka 420

cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej czekolady Ciasto kruche : do miski wsypać mąkę, cukier i proszek, dodać zimne masło i posiekać. Dodać żółtka i szybko zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć na dno schłodzone ciasto, wyrównać, ponakłuwać widelcem i piec przez 15-20 minut

Pieguskowa Kuchnia
ROGALIKI ORZECHOWO-CYNAMONOWE 215

pudru, 135 g mąki pszennej Nadzienie: 70 g zmielonych orzechów włoskich, 40 g cukru trzcinowego Diamant, 1 płaska łyżeczka cynamonu Dodatkowo: 1 żółtko, cukier waniliowy do posypania WYKONANIE Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagniatamy, dzielimy na 2 kulki, wkładamy do torebek foliowych a następnie na 30 minut do zamrażarki. Ciasto cienko rozwałkowujemy, smarujemy rozkłóconym żółtkiem, posypujemy nadzieniem, dzielimy na 16 trójkątów

słodki bratek
Ciasto czekoladowe nadziewane wiśniami 147

Zachciało mi się ciasta, ale jakoś chęci było brak na jakieś bardziej wymyślne ciacho, tak więc znalazłam tutaj  przepis na szybkie i proste ciasto..Tak pysznie wyglądało i kusiło...ale u mnie takie nie wyszło... Tam na blogu był komentarz ..cytuję - To ciasto z tego przepisu jest nie do zmiksowania Malo co nie popsulam miksera ..i faktycznie ciasto jest

Moje domowe kucharzenie
Zemsta Teściowej 808

tężeć. Teraz przygotujemy kruche ciasto. Mąkę przesiać z cukrem pudrem i proszkiem na stolnicę, dodać pokrojone w kawałeczki zimne masło i szybko posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i szybko wyrobić jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Formę o wymiarach 24×24 cm (najlepiej z prostopadłymi brzegami) wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć na dno formy i piec

Świat Ciasta
Mazurek owocowy 158

masła 1/4 cukru waniliowego ciasto owocowe 1/2 szkl mąki 4 łyżki cukru 1/4 kostki masła 1 jajko 1 żółtko 1/4 op cukru waniliowego 2 szkl siekanych bakalii (mieszanka) Ciasto kruche zagnieść szybko, rozklepać w formie i upiec na złoty kolor .. ok 15-20 min w temp 180 st. Ciasto owocowe; Masło z żółtkami i połową cukru utrzeć na puszystą masę

Gotowanie jest łatwe
Proste ciasto z jabłkami 238

mieszając. Ciasto: do misy robota dodajemy oba rodzaje mąki, cukier, jajko oraz szczyptę soli, zamiast masła dodałam tym razem olej z powodu braku innego tłuszczu (a domownicy chcieli ciasto natychmiast ) i szybko wyrabiamy hakiem robota, aż utworzy się dość gruba kruszonka, nie wyrabiałam dalej, gdyż nie chciałam zwartego ciasta. 2/3 kruszonki wykładamy dno ringów do pieczenia, lekko dociskamy i przykrywamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernikowa kopuła z owocami i bezami 146

Bardzo szybki i letni sernik z sezonowymi owocami – wiśniami, malinami i agrestem. Słodyczy nadają bezy, które stanowią spód ciasta. Idealny na rodzinne spotkania. 1 galaretka o smaku agrestowym 1,5 szklanki wrzątku 100 g malin 100 g agrestu 50 g wiśni Masa serowa: 2,5 łyżki żelatyny 100 ml wody 2 jajka 100 g cukru pudru 40 g masła

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka cytrynowe 116

Lukier: - 1/2 szklanki cukru pudru - sok z połówki cytryny Cytrynę sparzamy wrzątkiem i cieniutko ścinamy z niej skórkę (uważając żeby ścinać bez tego białego pod skórką). Składniki na ciasto mieszamy i szybko zagniatamy. Formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę. Przed pieczeniem wałkujemy ciasto na grubość około pół centymetra i wycinamy foremkami wzory. My akurat

Marder&Marder Manufacture
Ciasto z połówkami jabłek 6131

grupie kulinarnej i postanowiłam wypróbować to ciasto z połówkami jabłek. Jabłek u mnie dostatek bo mama dba o nasze jabłkowe zapasy. Ciasto jest bardzo proste, ciekawie wygląda i świetnie smakuje. Piekłam je już kilka razy, robi się je szybko ale równie szybko znika.składniki:ciasto2,5 szklanki mąki1 kostka masła lub margaryny (250g)2 łyżki cukru pudru2 łyżki cukru(...)szklanka cukru pudruSkładniki przygotować wcześniej aby były w temeraturze pokojowej. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, masło oraz serek waniliowy. Zagnieść elastyczne ciasto. Następnie ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wylepić dno dużej blaszki (42x25). Jabłka obrać pokroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne. Połówki jabłek ułożyć na cieście wgłębieniem

Monia miesza i gotuje
Szarlotka tatrzańska 257

przygotowania kruchego ciasta. Margaryna, śmietana i jajka muszą być zimne. Mąkę, proszek do pieczenia (opcjonalnie), margarynę i cukier puder - szybko posiekać razem. Dodać żółtka, śmietanę i również szybko zagnieść spójne ciasto. Aby ułatwić sobie pracę, ciasto można posiekać za pomocą blendera. Przygotować formę o wielkości 22 x 30 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia, a następnie dno wylepić 2/3 ciasta

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania