szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:314/1736)

Babka budyniowo-bananowa w misji pt."Żona" 156

kuchni - program specjalny... ) .   Gdzie ona jest? Zaznaczałem ten przepis. Podobno robi się szybko i zawsze wychodzi. O jest! A jak ładnie wygląda! Pewnie Photoshop. .. Jaja, mąk a , masło, cukier, proszek do p ieczenia . Brzmi jak wielka 5. Już mi się podoba. Zagnieść ciasto i do pieca. Tylko tyle? Nie źl i są Ci spece od przepisów, wymyślili nawet przerwę(...)cukier puder z mlekiem - ja używam do tego tylko jednej trzepaczki i wysokiego kubka . Pod koniec ucierania dodać ba rw nik spożywczy i aromat. O d razu dekorować ciasto, bo lukier szybko zastyga

Grunt to przepis!
Lane faworki 273

Lane faworki zdecydowanie różnią się w smaku od tych tradycyjnych, bardziej przypominają pączki, jednak ich szybki sposób przygotowania sprawia, że warto czasem pójść na skróty i upiec pączko-faworki za jednym razem. Deser ma bardzo nietypowe kształty – esy-floresy, koła, zawijańce, ślimaki, ponieważ ciasto wylewa się przez lejek lub butelkę, a od naszej fantazji będzie zależał ich kształt(...)Należy je delikatnie wmieszać do masy łyżką (nie mikserem!) – najpierw połowę, a gdy masa będzie jednolita pozostałe. Masa gotowa. Sprawdzamy czy olej jest gorący – odrobina ciasta wylanego do oleju, powinna szybko zacząć się złocić. Na gorący olej wlewamy ciasto, tworząc fantazyjne kształty – przez lejek, rękaw cukierniczy lub butelkę z otworem zrobionym w korku. Najprecyzyjniejsze kształty powstaną

Poezja smaku
Szybkie ciasteczka miodowo- cynamonowe 225

Szybkie ciasteczka z cynamonem i miodem z gotowego ciasta francuskiego, idealne do herbaty lub kawy. Do środka zamiast miodu można również dodać masę krówkową lub marcepanową. :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki miodu 2 łyżeczki cynamonu  żółtko Ciasto francuskie dzielimy na 3 równe części. Dwa płaty smarujemy miodem i posypujemy cynamonem. Układamy płaty jeden na drugim, lekko dociskając

My Culinary Art
Rolada cappuccino lekka i pyszna :-) 213

jest pięknie,mroźno,słonecznie i biało :-) Lubię taką zimę :-)  Po świątecznym i noworocznym pieczeniu zrobiłam sobie przerwę, ale dziś mam dla Was przepis na bardzo pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Swoją drogą jest to ostatnie ciasto jakie wydał mój piekarnik...ostatnio wyzionął ducha i trzeba rozglądnąć się za nową kuchenką :-)  mowa o roladzie,konkretnie roladzie cappuccino(...)kremem :-) Pyszne,lekkie,szybkie i łatwe czegoż chcieć więcej :-)  SKŁADNIKI BISZKOPT 5 jajek 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kawy cappuccino (ja dałam czekoladową) KREM -1 kubeczek 330 ml śmietany 30 lub 36% -1,5 łyżki cukru pudru -1 łyżka kawy cappuccino -dodatkowo kawałek czekolady deserowej do dekoracji  Dużą blachę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jagodowa tarta z budyniem 217

Uwielbiam kruche ciasto, tak samo mocno jak jagody. Dziś zapraszam Was na połączenie obu tych smaków. Jagodowa tarta z budyniem , to pyszny prosty wypiek idealny na weekend lub do popołudniowej kawy czy herbaty. Konfitura z jagód jest wspaniałym letnim akcentem. Aż chce się jeść i jeść Polecam Wam taką jagodową tartę z budyniem. Spróbujcie. Składniki: (na formę na tartę(...)cukru 2 łyżki masła konfitura z jagód Nasze Domowe (polecam!) *ja użyłam Zott Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę (lub masło), siekamy. Następnie dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy ręką ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut (ja często wkładam na krócej do zamrażalnika). Formę na tartę (u mnie

Słodkie okruszki
W klimacie nieświątecznym: tarta ze śliwkami 167

połowy). Zainteresowało mnie jednak połączenie śliwek i orzechów laskowych - pyszne, ale nie tak popularne. Poza tym ciasto mogłam przygotować od razu, nie czekając, aż masło i jajka zmienią temperaturę na pokojową. Potem godzinka w lodówce, pokroić owoce, zalać masą, i hop - do piekarnika. Szybko, łatwo i przyjemnie. A efekt...? Mniamniuśny.Tak jak napisałam wcześniej - zwiększyłam ilość masy, zmniejszyłam śliwek(...)orzechów laskowychdodatkowo:750 g śliwekMąkę przesiać do miski, wsypać sól i orzechy, wymieszać. Dodać masło, posiekać nożem, a następnie szybko, ale dokładnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto.Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie ciasto rozwałkować na okrąg o średnicy 30 cm, wyłożyć nim formę, formując

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Proste Ciasto z Malinami i Polewą Malinową 257

Proste Ciasto z Malinami i Polewą Malinową – Dzisiaj kolejna pychota z malinami w Małej Cukierence. Bardzo proste, szybkie w przygotowaniu ciasto malinowe z apetyczną polewą. Wygląda fantastycznie, jest puszyste, wilgotne od owoców, ładnie pachnie wanilią. Cudownie wyrasta i jest z niewielką ilością tłuszczu. Moim gościom bardzo smakowało, na jednym kawałku nie można poprzestać. Ciasto trafia na moją listę ulubionych :). Polecam

Mała Cukierenka
Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze 333

Wspaniałe ciasto, które z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom popularnych ciastek Oreo. Ciasto jest perfekcyjne w smaku, a przy tym nie wymaga pieczenia, jest proste w przygotowaniu i szybkie. Do przygotowania ciasta potrzebne będą 4 opakowania oreo (po 176g) Ciasto "Oreo" bez Pieczenia - Najlepsze - Składniki: Spód: 100 g masła 2 opakowania ciastek oreo (bez kremu) (po 176 g) Masa: krem

Słodka Strona
Mini tarty czekoladowe z solonym karmelem 238

Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z kakao, dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. 2. Blat podsypać mąką i wysypać wilgotne okruchy, szybko rękoma zagnieść ciasto. 3. Ciasto dosyć cienko rozwałkować, podsypując mąką i wyłożyć nim foremki do mini tart ( patrz FILM , użyłam 3 foremek wielkości 6x11cm i 2 foremki o średnicy 10cm). Ciasto

Mała Cukierenka
Sernik krakowski - z kratką i lukrem 172

LUKIER: 15 dag cukru pudru niepełna łyżeczka oleju sok z cytryny WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać cukier waniliowy, wymieszać i posiekać z masłem. Dodać jajko, szybko zarobić gładkie ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 60 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170-180 stopni. Formę o wymiarach 34x23 cm wyłożyć papierem

Kuchenne zapiski Edyty
Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) 126

cukrowa oraz baranki i kamyki są do nabycia w Cukieterii ) Przygotować ciasto. (Najlepiej dzień wcześniej.)  Wszystkie składniki umieścić na blacie lub w dużej misce, posiekać, a następnie szybko zagnieść. Powstałym ciastem wylepić formę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia (zrobić wysoki brzeg). Całość wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto ponakłuwać za pomocą widelca i umieścić

Di gotuje
Galette z jeżynami, rustykalna tarta z jeżynami 140

pocieram je o siebie). Gdy przestygną zmiksować. Posiekać mąkę z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i solą, następnie do ciasta dodać śmietanę, żółtka i zagniatać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto należy zagniatać szybko, gdyż nie lubi długiego ogrzewania. Można to szybciej i sprawniej zrobić w malakserze :) Tak przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 2 godziny

królestwo garów
Szarlotka z bezą i robot kuchenny MRK-05 158

cukru waniliowego (jedno małe opakowanie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać.. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i żóltka i szybko wyrobić. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażalnika. Na wysmarowanej masłem i obsypanej mąką blasze ułożyć warstwę mocno schłodzonego ciasta dociskając je dokładnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Francuskie rożki z domową żurawiną 185

szybkie weekendowe słodkości polecam delikat ne, chrupiące rożki z ciasta francuskiego z domową żurawiną. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Francuskie rożki z domową żurawiną 188

szybkie weekendowe słodkości polecam delikat ne, chrupiące rożki z ciasta francuskiego z domową żurawiną. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szarlotka z bezą 183

cukru waniliowego (jedno małe opakowanie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać.. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i żóltka i szybko wyrobić. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażalnika. Na wysmarowanej masłem i obsypanej mąką blasze ułożyć warstwę mocno schłodzonego ciasta dociskając je dokładnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Eklerki z kawowym budyniem 190

ziemniaczanej CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Zaczynamy od ciasta. Do garnka wkładamy masło, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Zdecydowanym ruchem wsypujemy mąkę i szybko mieszamy, aż ciasto będzie jednolite i błyszczące. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.  2. Po tym czasie dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do rękawa cukierniczego

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania