szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:301/1736)

Proste ciasto dyniowe 147

Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto dyniowe. Prawdziwy smak jesieni. Delikatna dynia a do tego silny smak cynamonu, który relaksuje i rozgrzewa. Ciasto robi się zaledwie z kilku składników i dość szybko, więc w sam raz na długie jesienne wieczory

Milion Smaków
Zawijaski z pieczarkami i jajkiem 178

Wracam do ulubionego , może lepiej praktycznego  , ciasta francuskiego . Jak już kiedyś pisałam , przekąski z tym ciastem sa łatwe ,szybkie i przyjemne. Dzisiaj też coś takiego przedstawię. Przepis na farsz powstal z tego co było w lodówce , niestety wybór miałam prawie żaden . Czyli pieczarki i jajka . Solo to było tego za mało żeby posmarować płat ciasta . Dlatego musiałam połączyć . Wyszło

Eli Gotowanie
Miodownik ze słonecznikiem 229

sobotnie przedpołudnie zapraszam na pyszne ciasto miodowe ze słonecznikiem. Wbrew pozorom ciasto jest łatwe i szybkie do przygotowania. Jest to jedno z moich ulubionych ciast, które zawsze piekę na większe okazje. Naprawdę warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI : Ciasto: 500g  mąki , 200g  masła , 2  jajka , 2 łyżki  miodu , 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, Masa słonecznikowa

Tradycyjna kuchnia Kasi
Cow Pie (krowi placek) 247

odstawiamy do przestygnięcia. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Z ciasta francuskiego wykrawamy 2 kółka odrobinę większe niż miseczki. Krawędzie miseczek smarujemy białkiem, kładziemy krążki z ciasta, smarujemy żółtkiem i szybko wkładamy do piekarnika. Pieczemy 10-15 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni. Gotowe

My Culinary Art
Placek z serem białym 155

biały , który pozostał mi w lodówce postanowiłam wykorzystać i upiekłam pyszny placek z jego dodatkiem , ciasto bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, wystarczy wymieszać wszystkie składniki, upiec i ciasto  gotowe . Do kawy nadaje  się  świetnie. składniki na 4 porcje 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 20 dag sera białego ok 3/4 szklanki mąki

Smakowite Dania
Nie takie znowu zwykłe 152

Czasem człowiek idzie do ogrodu i znienacka wraca z garścią jeżyn. I co wtedy? Ja mówię- ciasto. Bardzo proste, szybkie ale jak już napisałam w tytule- nie takie znowu zwykłe. A skąd bierze się jego niezwykłość? Z połączenia jeżynowości z białoczekoladowością, jak również z odrobiny aromatycznego Southern Comfort dodanego do masy. W efekcie otrzymujemy delikatne ciasto, którego każdym kęsie znajdziemy

les mirabelles
Ciasto biszkoptowe z gruszkami 256

Zapraszam na bardzo szybkie , proste i efektowne ciasto, które uświetni miłe niedzielne popołudnie po pysznym obiedzie. Zawiera ono alkohol, ale dla osób mających dzieci proponuję go pominąć  dodając w zamian np sok z pomarańczy. Gruszki w syropie: 5 twardych gruszki 100 g likieru pomarańczowego 3/4 l wody  20 dag cukru  sok z połowy cytryny  laska wanilii

Gosia gotuje
Prosta stefanka bez pieczenia 357

Jeżeli nie masz czasu na pieczenie ciasta albo nie lubisz spędzać zbyt dużo czasu w kuchni to jest to ciasto idealne dla Ciebie. Szybkie w przygotowaniu i do tego smaczne. Dawno żadne ciasto nie zniknęło w takim tempie jak to. Polecam więc wszystkim zabieganym lub unikającym kuchni łasuchom. Składniki:Masa kakaowa:1 l mlekaszklanka cukru200 g masła1 1/2 szklanki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pianka malinowa 337

upalną pogodę, która nas ostatnio nawiedziła. Jest to delikatny i dość mało kaloryczny deser, gdyż do uzyskania piankowej struktury zamiast wysokokalorycznej śmietanki użyłam białek, które zawierają niewiele kalorii. Ciasto jest dość szybkie w przygotowaniu, również jeśli chodzi o czas tężenia w lodówce, ponieważ zawiera sporo żelatyny, która w połączeniu z ubitymi białkami szybko wiąże masę.Piankę przygotowałam w formie(...)przełożyć na przygotowane biszkopty, wyrównać i schłodzić do zastygnięcia (masa bardzo szybko zastyga)- maliny do dekoracji oczyścić i osuszyć- galaretkę rozpuścić w 150ml gorącej wody, pozostawić do całkowitego ostygnięcia- zimną galaretkę wylać na wierzch zastygniętej masy serowej- maliny układać w niewielkich odstępach od siebie, zanurzając w galaretce- ciasto ponownie schłodzić do zastygnięcia galaretki, przechowywać w lodówce Pianka malinowa jest mocno

Smakołyki Bereniki
Trójkąty francuskie z borówkami i śmietaną 233

Został mi kawałeczek ciasta francuskiego, postanowiłam więc zrobić z niego coś na szybko do kawy ;-) Składniki Ciasto francuskie Jajko żółtko Borówki garść Bita śmietana Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić na kwadraty, złożyć na pół (aby powstał trójkącik), natrzeć rozmąconym żółtkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10-15 minut aż do uzyskania złoto-brązowego […] The post

Kulinarne Przeboje
Podstawowe ciasto makaronowe 173

tego ciasta możemy wykonać domowy makaron, np. wstążki lub lasagne. Możemy też przygotować farsz, np. z serku ricotta i szpinaku i wykonać pierożki ravioli. Ciasto przygotowuje się szybko, wykonany makaron można wysuszyć i przechowywać z pojemniku.   400 g mąki (2,75 szklanki) 2 duże jajka (lekko ubite) 4 łyżki wody Mąkę przesiewamy, robimy wgłębienie, w które dodajemy jajka. Wody

Kucharzyca
Mazurek lub tartaletka..ciasto podstawowe 204

mąki  90 g cukru pudru 20 dkg  miękkiej margaryny 2 żółtka szczypta soli Mąkę przesiać ,wymieszać z cukrem, dodać żółtka i  margarynę .Szybko zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np. fasolę[nie wykładałam ani folii, ani fasolki..nakłułam ciasto widelcem].Piec

Moje domowe kucharzenie
Tarta warzywna z ciasta francuskiego 182

sosie jajeczno-śmietanowym i przyprawami – pycha obiad, inny niż na co dzień!:) Obiad wege, choć kawałki kurczaka można by od święta wrzucić, polecam. Tarta na milion sposobów, szybka na gotowym cieście francuskim, delikatna, jemy ze smakiem. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 świeży mały brokuł, podzielony na różyczki, może być kilka różyczek mrożonego, wcześniej obgotować w wodzie 1 marchew

Zasmakuj Kuchni
Skittles czyli kruche ciasto migdałowe z rabarbarem, ananasem i papają 246

przez około 10 minut. Mąkę, zmielone migdały, cukier, 1/3 banana i 100 g masła umieść na blacie i siekaj dużym nożem, do uzyskania konsystencji mułki tartej, po czym szybko uformuj kulę ciasta i albo schłodź w formie kuli, albo tak jak ja ułatw sobie życie i wylep od razu formę ciastem i tak schowaj do lodówki na 30 minut (zamrażalnik

greenscarf