Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką z wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jesz The post Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeformy, gęsto poukładać truskawki. Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - szybkie, bardzo łatwe ciasto ucierane co zawsze wychodzi, jest doskonałą bazą do dodania owoców, bakalii..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięresztę składników i ustawiamy program Pastry 1, który wyrobi nam ciasto i podgrzeje, żeby lepiej wyrosło. Jak uformować rogaliki? Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat lekko podsypany mąką i szybko wyrabiamy. Dzielimy ciasto na dwie części i każdą wałkujemy w okrąg w miarę kształtny. Każdy okrąg dzielimy na 6 lub 8 części, w zależności jak duże chcemy rogaliki. Wyjdą takie trójkąty
ladykitchenJeśli jeszcze nie macie pomysłu na niedzielne ciasto, to właśnie przychodzę gotowcem. Bardzo łatwy i szybki przepis na ciasto, które zawsze się udaje
Z Hrabiną w kuchnijajko do posmarowania pierożków sezam do posypania pierożków Rada! Na tą ilość farszu należy przygotować podwójną porcję ciasta, ciasto lepiej przygotowywać partiami – jedno się kończy robimy szybko drugie (to ciasto nie potrzebuje czasu na wyrastanie). Ja dziś resztę farszu wykorzystałam do tradycyjnych pierogów. Ciasto jak w tym przepisie Przygotowanie: Kapustę kiszoną zalewamy wodą (ciut powyżej poziomu kapusty), dodajemy kulki
Słodkie okruszkiSzybkie ciacho, bardzo smaczne. Oczywiście idąc w myśl mojej zasady – prosto, niewiele składników i ma się szybko robić No i robi się Składniki na ciasto: 1 kostka masła (200 g) – masło powinno być miękkie 200 g cukru pudru 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka (w temperaturze pokojowej) Składniki na kruszonkę: 1/2 kostki
MojaQchnia.plwylep ciastem. Wylej masę serową, rozsyp 1/2 szklanki zamrożonych jagód. Resztę ciasta rozwałkuj i potnij na długie paski. Paseczkami przykryj ciasto, nadmiar z brzegów poucinaj. Czynność wykonaj dość szybko, tak aby ciasto, niepotrzebnie nie chłonęło wilgoci z masy serowej. Ciasto wstaw do piekarnika. Czas pieczenia: 50-60 minut,temp: 160-170 stopni C. Ciasto pieczemy na złoty kolor. Ciasto
SMYKWKUCHNICiasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką z wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go wypróbować, a macie ochotę na małe co nieco, to gorąco polecam :) […] The post Ciasto
Kulinarne Przebojejest podwójna, a mianowicie po ośmiu tygodniach wraca mój mąż oraz to ,że to moje pierwsze ciasto blogowe. No i padło na placek amerykański znany też jako wiewiórka. Ciasto jest proste, szybkie i bardzo smaczne. Są różne wersje tego ciasta. Jedni dodają kakao, a inni nie i ja należę do tych drugich. Składniki na dużą blachę
Pysznie & Pięknieprzepadam za robieniem ciast warstwowych, o wiele bardziej wolę robić proste, szybkie i nieskomplikowane ciasta jednowarstwowe, czyli wszystko wymieszać, coś tam ciepnąć do środka i tyle. Tym razem jednak z okazji swoich urodzin (miesiąc temu) postanowiłam zaszaleć i do pracy przygotowałam takie oto ciacho - kukułkę. Jest to wypadkowa kilku przepisów z netu i powiem wam że wcale nie było takie
Bernika - moj kulinarny pamietnikMamy sezon na wiśnie więc nie może zabraknąć słodkich wypieków z ich udziałem. Polecam Wam pyszne kruche ciasto z orzechową kruszonką. Jest przepyszne i całkiem szybko się robi. Ciasto jest niskie i po pokrojeniu w niedużą kostkę prezentuje się jak małe ciasteczko. składniki: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 80 g cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku
Monia miesza i gotujedlatego wyszłam trochę naprzeciw i dopomogłam ciastu, by wyglądało bardziej efektownie, tzn. odłożyłam kilka łyżek ciemnej masy i "pociapałam" nimi jeszcze warstwę sernikową. Tak dla lepszego efektu. Ciasto jest bardzo szybkie do przygotowania. Myślę, że zadowoli zarówno fanów ciast czekoladowych jak i serników. Jak na serniki przystało jest bardzo wilgotne i w połączeniu z masą czekoladową tworzy bardzo spójną
Smaczne Zdroweśmietanki 30% 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki cynamonu 1 białko odrobina soku z cytryny Przygotowanie: CIASTO: Składniki ciasta umieścić w misce lub na stolnicy, zagnieść szybko w elastyczne ciasto, owinąć folią spożywczą, schłodzić około 1 godzinę w lodówce. Po tym czasie podzielić na 4 części. NADZIENIE: Orzechy zmielić w blenderze, przełożyć do niewielkiego rondelka, dodać śmietankę, cukier
Cakes By Kejtchlebów, bułek, a ciasto zawsze świetnie wyrasta, chyba nawet szybciej niż z jego udziałem. Drożdże do wzrostu potrzebują tylko skrobi, czyli mąki, a ta jest. Dość luźna konsystencja ciasta powoduje jego szybki wzrost i te piękne dziury. Obserwując to ciasto widać, jak cudnie pracują drożdże, to ciasto dosłownie "rośnie w oczach". Niezbyt duża ilość drożdży powoduje może trochę dłuższy czas
Smaczne Zdrowenerkowca do posypania (posiekanych), 10 g cynamonu Posiekać mąkę z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i solą, następnie do ciasta dodać śmietanę, żółtka i zagniatać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto należy zagniatać szybko, gdyż nie lubi długiego ogrzewania. Tak przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Po schłodzeniu ciasto rozwałkować na krążek o średnicy
królestwo garówwykonanie ciasta marchewkowego z śmietanowo, serową masą, taki mój mały eksperyment, ale niezwykle smakowity. Ledwo ocaliłam jeden kawałeczek dla udokumentowania urody tego ciasta. Wszystkim polecam przepis bo ciasto robi się szybko i całkiem prosto, a smakuje naprawdę wybornie. Ciasto marchewkowe 2 szklanki marchewki startej na tartce o drobnych oczkach 1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich 1 szkl. cukru 4 jaja
Cynamonowe szczęścieSzybkie i smaczne kokosowo-ananasowe rożki z ciasta francuskiego. Farsz jest idealnie słodki i nie mdlący. Przepis idealny, gdy goście pukają do drzwi (o ile macie w lodówce porcję gotowego ciasta francuskiego ;) ), jak to przy przepisach z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Bardzo polecam. Jeśli nie lubicie ananasa, bądź go nie macie, możecie przygotować sam kokosowy farsz. 'kokosowo-ananasowe rożki
CookYourselffakcie! Kto by pomyślał że kubeczek po jogurcie może grać rolę główna przy pieczeniu ciasta? Tak o samym cieście wypowiada się autorka przepisu: "Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania ciasto, do którego nie potrzebujemy miksera, ani wagi do odmierzania składników, wystarczą łyżka i kubeczek po jogurcie. Na wierzch dowolne owoce i puszyste, wilgotne ciasto do kawki gotowe." Zmian
Grunt to przepis!Szybka i smaczna przekąska? Takie coś tylko z ciastem francuskim ;) SKŁADNIKI: 1 ciasto francuskie, 4 łyżki ketchupu, ok. 10 kosteczek sera solankowego lub fety, 2 suszone pomidory w oleju, ok. 10 oliwek zielonych, ok. 7 oliwek czarnych, 30 g żółtego sera, do posypania: zioła prowansalskie. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory
Aga w kuchniDrugi rząd na przemian tam, gdzie był ser kłaść łyżkę maku i na odwrót. Piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 180 stopni C około 60 minut. Jeśli ciasto będzie zbyt szybko się przypiekać, przykryć je papierem do pieczenia. Po upieczeniu studzić przez około 10 minut w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony seromakowiec polać lukrem i wstawić do lodówki, aby ciasto
Kuchcik gotujekształcie serduszka, lub płatka śniegu, na długiej rączce. Rozetki w smaku przypominają mi nieco faworki. Smaży się je z ciasta podobnego do naleśnikowego (nieco gęstszego). A jeszcze gorące oprósza cukrem pudrem. Są kruche i delikatne w smaku. Znikają równie szybko jak szybko się je robi Rozetki smażone skandynawskie ciasteczka- składniki -0,5 szklanki mąki pszennej -1 łyżka skrobi ziemniaczanej (skrobia(...)moment by lekko się rozgrzały (jeśli rozgrzeją się zbyt mocno ciasto będzie się przyklejać i gęstnieć, po czym zanim je zanurzymy w oleju spadać z foremki), po czym szybko zanurzamy w cieście, ale w takie sposób by ciasto nie zakrywało górnej krawędzi foremki. To bardzo ważne, bo w przeciwnym razie będziemy mieli problem ze ściąganiem z formy upieczonego ciasteczka
Arbuziakikształcie serduszka, lub płatka śniegu, na długiej rączce. Rozetki w smaku przypominają mi nieco faworki. Smaży się je z ciasta podobnego do naleśnikowego (nieco gęstszego). A jeszcze gorące oprósza cukrem pudrem. Są kruche i delikatne w smaku. Znikają równie szybko jak szybko się je robi Rozetki smażone skandynawskie ciasteczka- składniki -0,5 szklanki mąki pszennej -1 łyżka skrobi ziemniaczanej (skrobia(...)moment by lekko się rozgrzały (jeśli rozgrzeją się zbyt mocno ciasto będzie się przyklejać i gęstnieć, po czym zanim je zanurzymy w oleju spadać z foremki), po czym szybko zanurzamy w cieście, ale w takie sposób by ciasto nie zakrywało górnej krawędzi foremki. To bardzo ważne, bo w przeciwnym razie będziemy mieli problem ze ściąganiem z formy upieczonego ciasteczka
ArbuziakiBrownie to szybkie i mało wymagające ciasto. Tak mało wymagające, że nie potrzebujecie do jego zrobienia nawet miksera – wszystko można zrobić jedną łyżką. Chrupiące z zewnątrz, miękkie, kleiste i lekko ciągnące w środku – nie jestem fanką czekolady ale temu brownie naprawdę nie mogę się oprzeć. Piekarnik rozgrzewamy do 165⁰C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika ustawiamy na drugim poziomie od dołu
Karo in the Kitchenwszystkich zapracowanych, szybkie, pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z pysznym kremem mascarpone, połączonym z brzoskwiniami i galaretką. Do ciasta użyłam biszkoptów, dzięki którym torcik przygotujemy w naprawdę szybkim tempie. Składniki (tortownica 24 cm): krem: mascarpone 500 g, śmietanka 36% 400 ml, cukier puder 10 łyżek, olejek śmietankowy kilka kropel, dodatkowo: biszkopty podłużne 26 szt, herbata gorzka(...)biszkopty i równomiernie rozsmarowujemy. Na kremie układamy pozostałe biszkopty, które również nasączamy herbatą. Następnie nakładamy pozostały krem. Brzoskwinie odcedzamy z syropu, kroimy na mniejsze części i układamy na cieście. Dwie galaretki rozpuściłam w 3 szklankach gorącej wody. Gdy galaretki zaczną tężeć to wylewamy je na ciasto. W przepisie użyłam 2 galaretek, ale niestety nie zmieściły się do blaszki, także myślę
kulinarne odsłony patiłyżeczka śmietany 18% około 1/2 czekolady mlecznej z migdałami (u mnie Torras ze ZdrowyMarket24) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz czekolady umieszczamy w misce (masło warto posiekać nożem). Całość szybko zagniatamy ręką, aż z ciasta będziemy mogli uformować kulę. Ciasto wkładamy do lodówki. Pół czekolady siekamy nożem na większe i mniejsze kawałki (w zależności od upodobań). Wyciągamy nasze ciasto z lodówki, dosypujemy(...)niego posiekaną czekoladę i szybko zagniatamy, aby czekolada zmieszała się z ciastem. Znów wkładamy do lodówki, tym razem na dłużej (najlepiej na około 30 minut, ale ja często wyciągam szybciej). Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki większe od orzecha włoskiego, spłaszczamy je w dłoniach i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na środkowym poziomie w piekarniku nagrzanym
Słodkie okruszkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na szybki makowiec na kruchym cieście. Ja użyłam gotowej masy makowej, którą dostałam od firmy Helio. Oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. Makowiec smakuje naprawdę bardzo pysznie. U mnie znikł bardzo szybko. Zachęcam do zrobienia, zwłaszcza na zbliżające się święta Wielkanocne Post Makowiec na kruchym cieście pojawił się
Marta GotujeCiasto, zrobione na szybko i bez większej trudności. Potrzebna tylko większa paczka herbatników lub krakersów i masa budyniowa. U mnie w masie mąkę ziemniaczaną zastąpiłam kaszą manna. Rodzince zachciało się ciasta, a jak się okazało mąkę ziemniaczaną wykończyły mi do wczorajszych klusek śląskich, więc posiłkowałam się tym co mam. Była lekka obawa, czy aby wyjdzie, bo robiłam pierwszy
Moje pyszne gotowaniedeser i spędzić czas posiłku razem. Żeby jednak nie przesiedzieć całej niedzieli przy garach, dobrze jest sprawnie rozplanować prace lub przygotować szybki i jednocześnie bardzo smaczny deser. Ciasto ucierane przygotujecie bardzo szybko, a podczas oczekiwania możecie zając się czymś innym. Możecie je przygotować tak jak ja, z truskawkami, ale doskonałe będą również czereśnie czy śliwki. Podane składniki wystarczą na tortownicę
W poszukiwaniu inspiracjiCiasto śliwkowe z malinami i jeżyną Pyszne ciasto z owocami sezonowymi, szybkie i proste w wykonaniu. Ciasto zrobiłam na blasze z piekarnika, bo robiłam z 1,5 porcji składników. Przepis podałam na normalną blachę ciasta. Składniki: Ciasto: jajka - 8 szt olej - 1 szkl cukier kryształ - 2 szkl mąka - 3 szkl proszek do pieczenia -2,5 łyżeczki Dodatkowo : śliwki
Kuchnia DanusiOpis Ciasto z porzeczkami: Ciasto z porzeczkami to szybki i łatwy przepis na ciasto. Ja używam zawsze czerwonych i czarnych porzeczek. To ciasto wychodzi zawsze i każdemu. Wilgotne, delikatne w smaku i mięciutkie. Jest wilgotna dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego i raczej bardziej zbita niż puszysta. Główną zasadą na idealne ciasto jest używanie zawsze wszystkich składników w temperaturze pokojowej. To jest
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepiekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto w formie wystudzić. Puder cukier wymieszać mlekiem na nie za gęsty lukier, polać lukrem wierzch ciasta - ciasto jest pyszne, łatwe, szybkie do wykonania, wszystkie składniki ciasta są ucierane jednocześnie i zawsze to ciasto wychodzi dobre...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmasło. Ubić jajko z cukrem na puch. Dodać stopione masło,wymieszać ,dosypać mąkę z soda i solą .Wszystko wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto się klei ,więc trzeba szybkimi ruchami wyrabiać . 1/3 ciasta umieścić w zamrażarce. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Na surowe ciasto wyłożyć dżem ,równomiernie rozsmarować po całości. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki . Piec
mojej kuchnimiędzyczasie śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Gotową wykładamy na całkowicie wystudzone ciasto i dekorujemy pozostałymi orzechami oraz ewentualnie świeżą marchewką. Ciasto marchewkowo-dyniowe - doskonały pomysł na jesienne ciasto, które przygotujecie naprawdę szybko! [foodiepress] [hide] [/hide] Artykuł Ciasto marchewkowo-dyniowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plzimnej wody Nadzienie: 1 pęczek botwinki 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 2 jajka 100 ml śmietany kremówki 70 g sera lazur sól, pieprz świeży tymianek Ciasto: Z podanych składników szybko zagnieść kruche i zwarte ciasto. Następnie wyłożyć nim formę do tarty, którą umieścić w lodówce na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie: Botwinkę (u mnie 3 małe buraczki i liście
My simple kitchenBabka z twarogiem jest wilgotna i bardzo smaczna. Sera nie widać i nie wiedząc o nim trudno zgadnąć co zawiera ciasto. Babka serowa to szybkie do zrobienia i łatwe ciasto. Idealna babka dla kogoś, kto boi się bab drożdżowych albo takie mu po prostu nie wychodzą. Lekko serowy posmak jest słabo wyczuwalny, ale nadaje babce ciekawej nuty. Polecam serdecznie! ROZWIŃ
Smaczna Pyzamasło. Ubić jajko z cukrem na puch. Dodać stopione masło,wymieszać ,dosypać mąkę z soda i solą .Wszystko wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto się klei ,więc trzeba szybkimi ruchami wyrabiać . 1/3 ciasta umieścić w zamrażarce. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Na surowe ciasto wyłożyć dżem ,równomiernie rozsmarować po całości. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki . Piec
w mojej kuchnisoku z cytryny Masa chałwowa: 200g chałwy waniliowej/ waniliowo-kakaowej 70ml śmietanki 30% Do tego: garść pistacji maliny do przyozdobienia Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce przez 20min. 3. Schłodzone ciasto wyjmij i rozwałkuj na grubość 5mm. 4. Wyłóż ciastem foremkę
Kuchnia w Słońcu Skąpanapołączenia składników, zawijamy w folię aluminiową i umieszczamy na godzinę w lodówce. Ciasto możemy również wyrabiać ręcznie na blacie kuchenny. Ciasto wyrabia się krótko i szybko. Po godzinie wyciągamy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy na macie podsypując mąką. Następnie delikatnie nawijamy na wałek i przenosimy na formę do tarty. Delikatnie wykładamy dno i boki formy. Wałkujemy po wierzchu formy odcinając
Kolizje Smakówwielką ochotę na pizze, że mogłabym jeść ją codziennie. Ostatnio byliśmy u rodziców i tato zdradził nam swój przepis na ciasto do pizzy. Łatwo i szybko robi się to ciasto, a przede wszystkim jest bardzo smaczne w połączeniu z ulubionymi składnikami. Składniki: 2szkl. mąki 1/3 szkl. wody 1/4 kostki drożdży 2 łyżki oleju szczypta soli Wszystkie składniki wymieszać
My World by Dagmara RekCIASTO MARCHEWKOWE Z CYNAMONEM Przepyszne, szybkie w przygotowaniu, wilgotne ciasto o wspaniałym aromacie. Składniki: - 1,5 szklanki startej marchewki; - 1,5 szklanki mąki; - 4 jaja; - 0,5 szklanki oleju rzepakowego; - 0,5 szklanki oleju kokosowego; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 łyżeczka cynamonu; - 1 szklanka pokrojonych orzechów brazylijskich lub włoskich; - 0,5 łyżeczki soli morskiej; - 0,5 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego
MintTasteporanek do dobry moment na przygotowanie słodkiego deseru do popołudniowej herbatki, dlatego jeśli nie macie pomysłu to zapraszam do skorzystania mojego poniższego przepisu:) Dzisiaj jest to czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej. Szybkie bo bez pieczenia. Ponadto ciasto jest bezglutenowe (jeśli wykorzystamy kaszę jaglaną z prosa), bez białego cukru oraz laktozy - jeśli wykorzystamy mleko roślinne. Mimo, że nie zawiera czekolady
Health-Fit-Lifewykładamy porcjami na biszkopty. Dowolnie dekorujemy wierzch ciasta posypując kakao . Masa dość szybko tężeje więc przekrawam blaty, pierwsze 2 oprócz górnego nasączam, smaruję konfiturą aby móc szybko i sprawnie złożyć ciasto
W garach u Gosiszpinaku nikt nie odmawia, każdy chce spróbować. Takie przekąski można serwować na ciepło lub na zimno. Przygotowanie tego dania nie jest trudne. Uwagę trzeba zwrócić przy klejeniu ciasta, reszta idzie bardzo szybko. Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim może być nie tylko jako przekąska, również świetnie pasuje do niedzielnego obiadu. Składniki ciasto francuskie 2 piersi z kurczaka 6 plasterków sera
Pink Envelopeinny ulubiony szczypta soli Przygotowanie: z mąki,soli,cukru,i masła śmietany i żółtka zagnieść gładkie ciasto,(nie ugniatajmy za bo kruche ciasto jest lepsze jeśli jest szybko i krótko zagniatane) ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na prostokąt(odsypując mąką stolnicę),posmarować dżemem, zwinąć w roladkę zawinąć w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki
Swojskie jedzonkoLisa w pewien deszczowy dzień z nudów piecze ciasto drożdżowe, nie wytrzymałam i też poszłam do kuchni coś upiec. Lisa piekła ciasto drożdżowe, z dwoma jajkami .... Szybko poszukałam przepisu na ciasto drożdżowe koniecznie z dwoma jajkami (w książce przy reszcie składników oprócz cukru nie było proporcji) i upiekłam pyszne, pachnące masłem buchty :) Zapraszam! I polecam książkę, bo to nie tylko
Posadzone i zjedzoneinny ulubiony szczypta soli Przygotowanie: z mąki,soli,cukru,i masła śmietany i żółtka zagnieść gładkie ciasto,(nie ugniatajmy za bo kruche ciasto jest lepsze jeśli jest szybko i krótko zagniatane) ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na prostokąt(odsypując mąką stolnicę),posmarować dżemem, zwinąć w roladkę zawinąć w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki
Swojskie jedzonkomrożonych drobnych truskawek 300 g mrożonych jeżyn Budynie ugotować w podanej ilości mleka, doda jąc pod koniec cukier. Zdjąć z palnika i przykryć wierzch. Masło na ciasto pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody. Podzielić na 2 części. Jedną część podzielić na 3-4 części, formując wałek, zawinąć
Czerwień i błękitLekko kwaśny smak śliwek sprawia, że ciasto jest pyszne i szybko znika z talerza. Składniki: Ciasto: 25 dag margaryny 1 szklanka cukru 5 jajek 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki śmietany 0,5 kg śliwek Krem: 0,5 litra mleka 2 budynie śmietankowe 5 łyżek cukru pudru kostka masła Polewa
Pyszności Słodkościdojrzewający- etap II Drożdżówki z lodówki Zakręcona drożdżówka Wafle z masą i bakaliami Sernik na zimno a la ptasie mleczko Drożdżówka z masą makową Tort makowo-kawowy Ciasto "Wiewiórka" - pyszny i szybki brzydal Pierniczki świąteczne z ciasta dojrzewającego Warstwowy miodownik Cytrusowy deser w wersji świątecznej Piernik na herbacie Piernikowe muffinki Ptysie z masą piernikową Świąteczne pierniczki Solony gęsty karmel Duże
My Culinary Artmożna zastąpić cukrem waniliowym) 4 łyżki cukru Dodatkowo: 4 twarde gruszki (o łącznej wadze około 3/4 kg) 3 łyżki płatków migdałowych sok z połowy cytryny Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Rozwałkować je na placek o grubości około 3-4 mm (polecam robić to pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia, dzięki czemu ciasto
Nastoletnie WypiekaniePodczas pieczenia tego ciasta rozchodzi się w domu cudowny cytrynowy, słodki aromat. Ciasto robi się bardzo szybko. Równie szybko znika z talerza :-) Na ciasto: 2 jajka 6 łyżek mleka 120 ml oleju 175g cukru brązowego 175g mąki 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka z 1 cytryny Na syrop: Sok z 1 cytryny ok 100g drobnego cukru (ja wolę brązowy) Piekarnik
Smaki Przyprawy i KoloryPomysł znaleziony gdzieś w sieci, cudnie wiszące kulki ciasta na cienkich ogonkach. Spisałam szybko na karteluszce składniki ciasta i nie wiem skąd, więc jak znajdzie się autor to zapraszam. To jest znakomity deser i znakomity pomysł na wykorzystanie nadmiaru czereśni lub po prostu na piękne przywitanie gości. Zapewniam że będą zachwyceni i smakiem i wyglądem. Polećcie pomysł dalej. Dzisiaj Dzień
Moje Małe Czarowaniełyżki kwaśnej śmietany 1/2 szklanki cukru Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko ze sobą połączyć. Połowę ciasta zamrozić a drugą część włożyć do lodówki na 15 minut. Masa serowa: Gdy ciasto kruche leży w lodówce można zrobić masę serową. Twaróg zmielić ( ja osobiście tego nie robiłam
Amatorka kuchennaPodczas pieczenia tego ciasta rozchodzi się w domu cudowny cytrynowy, słodki aromat. Ciasto robi się bardzo szybko. Równie szybko znika z talerza :-)Na ciasto:2 jajka6 łyżek mleka120 ml oleju175g cukru brązowego175g mąki1.5 łyżeczki proszku do pieczeniaskórka z 1 cytrynyNa syrop:Sok z 1 cytrynyok 100g drobnego cukru (ja wolę brązowy)Piekarnik rozgrzewamy do 170°C. Przygotowujemy kwadratową blachę. Jajka
Kulinarna rozmowaprzypomina puszyste i delikatne ptasie mleczko. Połączenie ciasta biszkoptowego i kremu daje razem pyszne, ciekawe zarówno w smaku jak i wyglądzie nie przesłodzone ciasto a w dodatku dość szybkie w wykonaniuSkładniki:Ciasto:1,5 szk mąki pszennej6 jajek3/4 szk cukru 5 łyżek wody9 łyżek oleju3 łyżki kakao1 cukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem0,5 l mleka1 budyń waniliowy6 łyżeczek żelatyny0
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia