już rozpoczął czereśniowy sezon , hmm ?Dziś mam dla Was przepis właśnie z czereśniami!Będzie to sernik – a raczej ciasto serowe , bo spód to nie masa serowa , a delikatne i puszyste ciasto pokryte warstwą soczystych czereśni!Łatwo , szybko i przyjemnie!Ostrzegam : ciężko jest wytrzymać , aż całkowicie wystygnie :D SKŁADNIKI :CIASTO :-margaryna – 125g- cukier – 100g-jajko
Ostra na Słodkogotowany sernik z ricotty z "musem" truskawkowo-rabarbarowym* i truskawkami(dużą ilością truskawek)oraz miętą*duszony rabarbar+rozgniecione truskawki (zdjęcia na szybko, bo czas gonił >.<)Dzisiaj znów w drodze, znów do pracy, znów 9godz w polu byłam >.< Noo, ale sama chciałam :P Tak, więc trochę wygnieciona po upychaniu się
More food, love and dreamswołają, by je zjeść. Mam rację? Ile można piec chlebków bananowych, bananowych biszkopcików, sernika bez sera z bananami, sernika zwykłego bananowego? Ile można smażyć bananowych racuchów, przyrządzać galaretkę z bananami, czy bananową delicję? No, ile? Dziś zmiana. Coś szybkiego, a mimo to, naprawdę pysznego! Zapraszam :] BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI /autorski;/ 3/4 litra mleka 2 budynie czekoladowy 4 przejrzałe banany
W kuchni Karmel-itkiświeżo następnego dnia konsystencja sernika bardziej przypominała zwarty budyń jednak dwa dni później ciasto zyskało na bardziej sernikowej strukturze. Także sami oceńcie jaką wersję wolicie i czy zjecie sernik od razu czy poczekacie dwa dni 😁 Składniki (śr: 18-20 cm): Spód migdałowo-makowy - 60g mąki migdałowej -50g maku mielonego -15g oleju kokosowego nierafinowanego(...)bulgotać należy zmniejszyć ogień oraz zwiększyć obroty miksera i wlać rozcieńczoną skrobię. Masą powinna szybko zgęstną jak budyń. Należy szybko ją przełożyć na spód, wyrównać i umieścić ponownie w lodówce na całą noc a najlepiej na dzień i noc. Następnie oddzielić boki sernika od tortownicy i zdjąć obręcz. CIASTECZKA PINGWINKI W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej
Candy Pandasskładników. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy w temperaturze 150 stopni C przez około 75 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez około 12 godzin. Sos czereśniowy: Drylowane czereśnie wsypujemy do rondelka, zalewamy(...)wsypujemy mąkę ziemniaczaną i zalewamy 2 łyżkami wody. Dokładnie mieszamy skrobię w wodzie i szybkim ruchem wlewamy do rondelka, momentalnie zaczynając mieszać. Rondelek wstawiamy z powrotem na ogień i gotujemy, nie przerywając mieszania, aż sos zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wylewamy na schłodzony sernik. Dekorujemy świeżymi czereśniami
Smakowity Blog Kulinarnyciągle mieszając trzepaczką. Bąbelki są? Okey, to odstawiamy. Piekarnik włączamy na 160 stopni w opcji góra - dół i ustawiamy wkładamy kratkę na najniższą półkę. Przygotowujemy dwie blaszki - tortownice. Nasz sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej, czyli blaszki o większej średnicy wlewamy wodę. Następnie mniejszą wykładamy papierem do pieczenia i od spodu zabezpieczamy folią aluminiową. Jeśli mniejsza tortownica(...)nagrzanego piekarnika zmieniając jego typ grzania na "tylko dół". Czas pieczenia - godzina. Jeśli Twoje ciasto za szybko rośnie, to znaczy, że temperatura jest za wysoka. Zmniejsz! Po godzinie zmieniamy grzanie na góra-dół i pieczemy jeszcze z 30 minut. Sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez jakieś 15 minut. Następnie wyjmujemy i przekładamy na kratkę do studzenia
Karczma Honoriettyserniku zakochają się nie tylko miłośnicy cytrynowego szaleństwa:) Sernik jest cudownie delikatny i aksamitny, rozpływa się wprost w ustach, a dodatek wyrazistego lemon curd nadaje mu charakteru. Jest on bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, trzeba dać mu tylko czas na schłodzenie w lodówce. Ale warto poczekać... Jest fantastyczny... Gorąco polecam!SKŁADNIKI:700 g serka śmietankowego z wiaderka(...)przelej do formy i wstaw do piekarnika na środkową półkę. Piecz około 60 minut do momentu, aż masa będzie ścięta na wierzchu. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i studź sernik jeszcze około 10-15 minut w zamkniętym piekarniku.Dopiero teraz gotowy sernik wyciągnij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Rozprowadź lemon curd na wierzchu sernika i wstaw
Słodko-Słony Świat Ilonyna zimno z truskawkami i wiśniami jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Kokosowy smak puszystej masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami. Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) * ser bialy 3 x mielony ( lub wiaderkowy ) – 900 g * mleko kokosowe – 350 ml * cukier puder(...)przestudzoną żelatynę i wszystko razem bardzo dokładnie miksujemy. Masę serową wylewamy do tortownicy, przykrywamy owocami. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody, odstawiamy do stężenia, a następnie wylewamy na sernik pokryty owocami. Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny ( najlepiej na noc ). Smacznego
Ostra na SłodkoZaskakująco puszysty i delikatny, chciałoby się powiedzieć - lekki jak chmurka. Ten sernik po prostu uwielbiamy, więc i Wam polecam do wypróbowania. Po upieczeniu ciasto leciutko
babka w formieTradycyjny przepis na bardzo smaczny sernik na kruchym, kakaowym spodzie i z kakaową kruszonką. Prosty, sprawdzony i naprawdę pyszny. Jeden z lepszych serników, jakie jadłam
babka w formieTen sernik chciałam upiec już na Wigilię, ale w planach przeszkodziła mi choroba. Teraz nadrabiam zaległości. Małż zjadł dwa kawałki i mówi, że pyszny
Szybko Tanio SmacznieNie wiem skąd zaczerpnięty jest ten przepis, ale gdy koleżanka zrobiła serniczek mascarpone z malinami stwierdziłam, że muszę go mieć! Ciasto jest przepyszne. Czytaj więcej »
Ana Mari's world