Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami Patrząc na regał w mojej kuchni, ciężko nie zauważyć wielu rodzai makaronów. Do dzisiejszego dania użyłem makaronu, którego
BlendmanSmaczny bigos wegetariański – z suszonymi grzybkami i śliwkami, z soczewicą i winem. Pełne smaku i aromatu danie w wersji wegetariańskiej – dla mięso lubnych i
Dorota SmakujeKruche ciastka z pieczątką Ciastka z pieczątką lub ciastka ze stempelkiem są uroczym i pysznym dopełnieniem nie tylko świątecznych posiłków. Ich przygotowanie to czysta przyjemność, szczególnie
KorniszonkiPogoda ostatnio znowu sprzyja grillowaniu, więc postanowiłam to wykorzystać 😉 Z racji tego, że bardzo lubię orientalne smaki tym razem postawiłam na grill po azjatycku. Dziś mam
Mostek w kuchniPogoda ostatnio znowu sprzyja grillowaniu, więc postanowiłam to wykorzystać 😉 Z racji tego, że bardzo lubię orientalne smaki tym razem postawiłam na grill po azjatycku. Dziś mam
Mostek w kuchniCukinia zapiekana z jajkiem przypadnie do gustu wszystkim miłośników omletów. Jest przepyszna! Dawno nie jadłam tak pysznego i prostego dania, uwierzcie! Ale nie na słowo, tylko
Kuchnia BazyliiWiecie, dlaczego warto zrobić choć raz te placki? Bo są przepyszne, to po pierwsze primo. Po drugie primo – mają jedną cudowną cechę – można w
WiszniówkaBitki z indyka to bardzo smaczna propozycja obiadowa. Sos wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i strąka czerwonej papryki i dla smaku i dla koloru. To dobry pomysł na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Małe bezy wypełnione kremem waniliowym, świeżymi owocami i sosem malinowym. Przed podaniem oprószone cukrem pudrem i posypane uprażonymi wcześniej płatkami migdałów. Beza jest lekka i krucha
cool and mintyRyż smażony z czosnkiem, cebulą i kalafiorem to świetny dodatek do grillowanych mięs i ryb. Dobrze smakuje też z jajkiem, które wbijamy na patelnię 1-2
cool and mintyTo chyba najszybszy makaron. Przygotowanie "sosu" zajmuje dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu. Powstał z potrzeby chwili – goście chcieli wytrawnego wina...i co tu podać ? Składniki
Z Kuchni Do KuchniGniecione ziemniaki które najpierw się gotują, później duszą a na koniec smażą – cały czas w tym samym naczyniu, z grillowanym stekiem bavette. Po polsku ta część
Karo in the KitchenBombaj yellow , curry Kuchnia Indyjska dość często gości na naszym stole , z uwagi na fakt że nasz najmłodszy syn 8 latek , po prostu zakochał się w
Ogrodnik w podróżyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Najczęściej stosowaną dietą podczas typowego odchudzania jest dieta ubogoenergetyczna. Zapewne mało kto wie, że
IzaGotujeZa oknem w końcu zrobiło się zimowo. Śnieg prószy już od wczoraj i nareszcie zrobiło się biało, ale ja jakoś nie potrafię się tym cieszyć. Tak
Ratunku obiadCzas czytania: 2 min Macie ochotę na zupę, a raczej krem z zielonego groszku? Proszę bardzo! Prosta i szybka można przygotować ją właśnie w formie kremu z ptysiowym groszkiem i aromatycznym parmezanem. Świetnie smakuje zabielona mleczkiem kokosowym, które nadaje jej wyjątkowego smaku. Oczywiście można użyć śmietany lub w wersji dla odchudzonej jogurtu naturalnego. Wiecie, że zupy są bardzo pożywną(...)czyli bardzo dobrze zmiksowaną. Wypróbujcie różne warianty tej zupy, wszystkie są pyszne, polecam! Print Zupa z zielonego groszku .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Obiad Cuisine Polska Keyword zielony groszek Prep Time 10 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 35 minutes Servings 6 Author Anna Ingredients 500 g zielonego groszku może być mrożony wywar
SprawdzonaKuchnia.plziołami to pomysł na ekspresowy obiad nie tylko dla osób dbających o linię. Taki posiłek zrobisz w mgnieniu oka. Czasem są takie dni, że nie wiesz co zrobić na obiad. Zdarza się (nawet mi!), że nie mam weny, albo (co gorsza) nie mam czasu! Szczególnie dobijające, kiedy za oknem buro i ponuro. Wtedy warto mieć w zanadrzu jakieś sprawdzone rozwiązania(...)parapecie). Czasem jest to mięso mielone , czasem soczewica i ser feta , a czasem tak jak dziś mięsem drobiowym i cebulą. W każdym przypadku jest pysznie, a do tego szybko i zdrowo. Danie nadaje się również na wieczór. Szczególnie polecam diabetykom, bo jest to propozycja niskowęglowodanowa. To co? Skusicie się? Składniki na 2 porcje : 2 średniej wielkości cukinie 1 pojedyncza
Dietologsosie pomidorowym Pomyślałam sobie dzisiaj, w ten chłodny poranek, że przydałoby się zjeść coś konkretnego na obiad, nie tracąc dużo czasu na jego przygotowanie. Jeszcze lepiej , żeby był to obiad dwudaniowy. Wybór padł na żeberka w sosie pomidorowym, które podam razem z surówką a do sosu ugotuję makaron i będzie jako pierwsze danie. Koniecznie napiszcie jak Wam smakowało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)przyprawy, posolić i przykryć wrzątkiem. Gotować do miękkości około 40 minut (w zależności od wielkości kawałków ). Ja w tym celu wykorzystuję szybkowar, w którym gotuję żeberka przez 15 minut. Szybko prawda ? Do ugotowanych żeberek dodać cały przecier pomidorowy, uzupełnić sól i gotować przez następne 15 minut (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym czasie można ugotować sobie makaron i zaserwować
zielonacukinkaodcięłam część z głąbem pozostawiając same liście. W dużym rondlu zagotowałam wodę. Liście kapusty pekińskiej są delikatne, dlatego wkładałam je tylko na moment do gorącej wody, żeby lekko zmiękły. Szybko wyjęłam, odsączyłam z wody. Na każdy liść kładłam łyżeczkę farszu i zwijałam jak klasyczne gołąbki, tyle że mini... Gołąbeczki gotowe. Przełożyłam je do garnka z wkładem z sitkiem(...)wszystko w tych mini gołąbkach było gotowane, więc nie ma potrzeby przegrzewać ich ponad to, co konieczne. Gołąbki wyłożyłam na półmisek i od razu podałam. No, cóż kolejny smaczny obiad zrobiony. Zupełnie coś innego, inny smak a jakże trafny pomysł. Spróbujecie? Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysiwszystko co macie pod ręką, np. resztki kurczaka z rosołu, który dzięki przyprawom i innym składnikom nabierze nowego smaku. Do tego ryż, warzywa i np. krewetki – i pyszny obiad, który zadowoli nawet wybrednych domowników – gotowy. P rzepisy z resztek kurczaka – marokański gulasz z resztek kurczaka Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa(...)kurczaka – zapiekanka z penne i sosem pomidorowym Ta zapiekanka z resztek kurczaka to nasz ulubiony patent na kulinarny recykling kiedy brakuje nam czasu i musimy zrobić coś na szybko. To pyszne i sycące danie, które świetnie nadaje się na lunch do pracy, albo na szybką kolację, przygotujecie w pół godziny. Wystarczą 3 składniki. Zostaje nam tylko życzyć
Niedzielny kucharzPomysł na obiad mniej kaloryczny. Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 240 C i piec tak długo aż lekko się przypieką. Przygotowanie piersi kurzych – Piersi przekroić na pół. Mięso doprawić wszystkimi przyprawami i dokładnie wymieszać. Rozgrzać grill i położyć mięsko. Smażyć aż mięso będzie przepieczone i zarumienione(...)umytą i odcedzoną sałatę, pokrojony szczypiorek, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, paprykę pokrojoną w paseczki, pokrojonego ciepłego kurczaka i przekrojone na pół ziemniaki. Lekko posolić i wymieszać. Smacznie i szybko. Można zjeść to danie również na zimno. Z jedną różnicą, polać wszystko sosem czosnkowym. Będzie wyborne. Przepis na sos czosnkowy , sos czosnkowy
Kuchnia Pokoleńkluski kładzione?”. Pół godziny i już były gotowe w dużej ilości. Delikatne, smaczne i własnej roboty. Obiad z takimi kluseczkami na pewno przypomni każdemu mamine i babcine domowe obiady. Kluski kładzione: 4 średnie jajka 3 szklanki mąki 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1 czubata łyżka masła szczypta soli listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Masło(...)minut, aby odpoczęła. Po tym czasie zagotowujemy wrzątek w garnku (wrzątek solimy). Nabieramy ok. pół małej łyżeczki ciasta i zrzucamy je za pomocą drugiej łyżeczki na wrzącą wodę. Po szybkim wrzuceniu kilkunastu kluseczków delikatnie mieszamy wodę, aby kluski odczepiły się od dna (jeśli opadły) i gotujemy ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Wyławiamy kluski i wkładamy na chwilę do lodowatej
Poezja smakuJako że czasu mało, dziś będzie szybko; ostatnio obiecałam ciąg dalszy do tego przepisu więc oto i on... Nie wiem jak u Was ale u mnie z tej ilości tego dania ZAWSZE coś zostanie i to "coś" to czasem jest nawet połowa. Jest to tak sycący zestaw, że nie jesteśmy w stanie zjeść całości od razu(...)panie mrożenia i odgrzewania, itp. Jednak niektóre potrawy aż się proszą o zostawienie "na potem" bo "potem" po prostu smakują jeszcze lepiej... I taki właśnie jest ten obiad, a że nie lubimy jeść drugi raz tego samego, to: warzywa z soczewicą z patelni - do garnka; kasza - do tego samego garnka; garnek - do lodówki. A NASTĘPNEGO DNIA: - dolewamy przegotowanej albo
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE