Stir fry to wyśmienity sposób przyrządzania potraw, który pozwala nie tylko na uzyskanie pysznego dania w krótkim czasie, ale również na zachowanie maksymalnej ilości składników odżywczych
Życie zamknięte w smakuSkładniki: 150 g makaronu wstążki Międzybrodzki 1,5l wody 1 porcja rosołowa 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1/2 korzenia pietruszki 1 marchewka 2 puszki
Emcia PichciCiepły dodatek do obiadu – tak prosty i tak pyszny Buraczki ze śmietaną doskonale pasują do ziemniaków, klusek (śląskich, kopytek), mięs (pieczonych, duszonych, kotletów, pulpetów) . Dla
Kulinarny S.O.S.pomidorki koktajlowe. Całość tworzy niesamowitą kompozycję smakową. Z tego przepisu otrzymamy dużą zapiekankę, na pewno wystarczy na 4 duże porcje lub 6 mniejszych. Jest to więc doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny, jak również świetny pomysł na kolację dla przyjaciół. Z całą pewnością możecie przygotować ją na przyjęcia w domowym zaciszu. Wygląd jak i smak jest świetny, Z pewnością(...)rozgrzanej patelni około 4-5 minut, po usmażeniu zdejmujemy z ognia i odkładamy na bok. Następnie przygotowujemy sos beszamelowy. Masło rozpuszczamy w małym rondelku. Dodajemy do tego mąkę i szybko mieszamy, aż powstanie gładka masa. Następnie podsmażamy jeszcze przez minutę, cały czas mieszając. Do zasmażki wlewamy stopniowo mleko, cały czas mieszając (dodając zimne mleko mogą powstać grudki) aż powstanie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCałe dnie spędzam w kuchni robiąc zaprawy. W przerwach porządkuję mieszkanie po małym przemeblowaniu. Jak wiadomo, małe przemeblowanie oznacza niemały bałagan, więc przekładam z miejsca na
Codzienna kuchnia niecodziennaWczorajszy dzień był koszmarny, nie dość, że spałam za długo to jeszcze koło 22 znów padłam spać. Nie wiem co się stało, dawno czegoś takiego nie
Be Fit Be StrongAKCJA SPIŻARNIA, w moim mieszkaniu trwa na całego. Co kilka dni coś wekuję, coś przetwarzam. Chcąc zachować troszkę tych letnich smaków na później, na chłodniejsze
SMYKWKUCHNIprostu czerwona. Zmobilizowałam się i mam:) Bardzo smaczna alternatywa dla sałatek kupnych w słoikach, w których nie wiadomo, co (oprócz warzyw) jeszcze pływa ;) Taka sałatka pasuje zarówno do obiadu, do kanapek czy innych dań, które dobrze - smakiem - komponują się z zalewą octową. Składniki: 3 kg zielonych pomidorów 3 marchewki 5 cebul 2 czerwone papryki 1/2 l octu(...)miejsca tak, aby zmieściła się nam zalewa Zagotowujemy wodę z octem, listkami laurowymi, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim Do tak przygotowanych słoików z sałatką wlewamy zalewę, zakręcamy słoiki i szybko odwracamy je do góry dnem na ok. 15-20 minut. Po tym czasie stawiamy dnem do dołu i odstawiamy w chłodne miejsce Smacznego i na zdrowie! Sałatka w myśl
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comelementami kuchni francuskiej. Autorki:Gosia Wieruszewska, Joanna Drzazga Wydawnictwo: Muza “W mojej francuskiej kuchni” Mocną stroną książki jest to że omawia konkretne techniki i podaje gotowe zestawy na obiady i kolacje w stylu francuskim, do tego dopasowane sezonowością składników do konkretnych miesięcy. Jeśli chcesz urządzić dwanaście comiesięcznym francuskich kolacji, to jest idealna książka kucharska, o nieco zbyt idealnej Francji(...)Wydawnictwo: Nasza Księgarnia 4-godzinny mistrz kuchni Od zera do bohatera? Od jajecznicy do kuchni molekularnej? Timothy Ferriss uczy nas też czego można się nauczyć gotując i jak bardzo szybko osiągnąć wysoki poziom umiejętności. Oprócz umiejętności kucharskich (które są pokazane w bardzo prosty sposób), książka zachęca też do eksperymentowania. Dlatego to doskonały podręcznik dla każdego, bez względu na poziom
Ugotowane pozamiataneNiemal w każdej azjatyckiej knajpce można zamówić takiego kurczaka – w aromatycznym sosie z dużą ilością warzyw. Bardzo łatwo zrobisz go w domu, jeśli będziesz trzymać
Kulinarna PolskaOstatni dzień zwolnienia. Nie sądziłam, że kiedyś tak bardzo będę się cieszyć na myśl o końcu wolnego i powrocie do pracy Cieszę się, bo w końcu
365 dni dookoła kuchniWiadomo, że dżem pasuje do naleśników. Domowy dżem truskawkowy lub truskawkowo-rabarbarowy tym bardziej. Ostatnio często używam szpinaku w kuchni, aż mi mąż już kręcił nosem
Anioszek w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Ostatnio zabrałam się za drożdżowe bułeczki. Przygotowałam je w dwóch wersjach smakowych. Ciasto drożdżowe zawsze trochę mnie przerażało i chociaż do tej pory nie upiekłam jeszcze
Ratunku obiadCo za dzien! Od rana jestem w biegu, mam jeszcze tyle spraw do zalatwienia, a to przeciez sobota. Powinnam sie relaksowac jak zwykle w sobote, bo
Przysmaki Karolki