szybka pizza - 1432 przepisów (strona:36/96)

Chrupki z cieciorki – świetna przekąska na imprezę 190

blasze wyłożonej papierem. Pieczemy przez 20 minut. Gotowe! Przygotowujesz sylwestrową ucztę? Polecam inne moje przepisy: Domowa pizza z rukolą i szynką parmeńską Nuggetsy z piekarnika z sosem tysiąca wysp Frytki z piekarnika Wegański malinowy „sernik” bez sera Biszkoptowa zebra Szybka i prosta szarlotka Dietetyczne trufle

Dieta bez mleka
Łódki z farszem mięsnym 129

Dzisiaj przepis znaleziony w broszurce Biedronki. Fajne łódki z ciasta na pizzę napełnione farszem mięsno - warzywnym. Przepis z moimi zmianami. Łódki pięknie prezentują się na talerzu, idealne na obiad lub kolację. Do tego są szybkie w wykonaniu.  Można je podawać ze świeżymi warzywami. Polecam!       Łódki z farszem mięsnym   Składniki na 4 sztuki

Smak mojej kuchni
Sezamki 421

szybko wymieszać do połączenia składników. Powstałą masę od razu wyłożyć na arkusz papieru (będzie bardzo szybko twardnieć, więc należy robić to jak najszybciej) przykryć drugim. Za pomocą wałka cienko rozwałkować. Po chwili oderwać górny papier i nożem do pizzy pokroić w równe prostokąty. Następnie odkleić dolny papier. Sezamki odstawić do całkowitego zastygnięcia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Parówki w cieście francuskim (w pieluszkach) 199

Wydaje mi się, że robiłam, ale karta pamięci w aparacie go nie posiada. Albo parówki zostały tak szybko skonsumowane, że nie zdążyłam. obiecane uzupełnienie zdjęcia finalnego Składniki na 12 sztuk: Opakowanie ciasta francuskiego (275g) 4-5 parówek Ketchup Przyprawa do pizzy prymat 6 plastrów sera żółtego Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty. Parówki pokroić na 12 sztuk

Fabryka pomysłów
Zimowy Grillowany Camembert 177

wczorajszej uczcie pierogowej, zachciało nam się czegoś szybkiego w wykonaniu i niemięsnego. Tym razem: Grillowany camembert z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z rukoli *-* SKŁADNIKI: 2 serki camembert (mogą być smakowe) żurawina 6 ziemniaków sól, rozmaryn, tymianek rukola pomidor orzechy włoskie sól, przyprawa do pizzy, oliwa z oliwek  Dokładnie umyć ziemniaki, pokroić w ćwiartki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym przyprawić rozmarynem(...)pomidora, rozłupać orzechy włoskie. Rozłożyć na talerzu, przyprawić solą i przyprawami, oblać oliwą z oliwek. Ustawić elektryczny grill na 3, opiekać ser camembert do zrumienienia. Podawać z żurawiną :P Szybko i pysznie!!! Smacznego

MarciochaKucharzy
domowa szpinakowa pizza chrupiąca... 175

duże, ser feta 1 opakowanie, sos pomidorowy 1/2 szklanki, przyprawa do pizzy 2 łyżki, koperek siekany 1/2 pęczka opłukany dobrze szpinak drobno pokroić, na oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać szpinak, przyprawę w płynie i podsmażać z 3 minuty mieszając na dużym ogniu, wsypać łyżkę mąki i szybko wymieszać do zagęszczenia szpinaku kostkę drożdży dzielę na 3 części, jedną rozkruszyć(...)ręcę posmarować olejem i rozciągać ciasto, dać na blachę z piekarnika z papierem do pieczenia , posmarować sosem pomidorowym - użyłam swój domowy sos pomidorowy z papryką chili - posypać przyprawą do pizzy na cieście rozsmarować szpinak plastry szynki pokroić na paseczki i rozłożyć na szpinaku plasrty pomidorów pukładać gęsto na szynce, posypać serem fetą i posiekanym koperkiem piekarnik nagrzać

W Mojej Kuchni Lubię
Amerykańska zapiekanka z mielonym i sosem serowym 146

Amerykańska zapiekanka z mielonym i sosem serowym Zapiekanka , to danie pojawia się u nas dość często ,szczególnie kiedy mam mniej czasu . Zazwyczaj przygotowuję ją wieczorem dzień

Ogrodnik w podróży
PIZZA ZE SZPINAKIEM, FETĄ I POMIDORKAMI 133

puszysta, chrupiąca i aromatyczna, najlepsza domowa pizza    SKŁADNIKI Ciasto: 30 g drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, ½ łyżeczki suszonej bazylii, 3 łyżki oliwy z oliwek, ok. 2 szkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody Nadzienie: 100 g sera sera feta, kilka pomidorków koktajlowych (lub zamarynowanych w słoiku), 3 garście świeżego szpinaku, 1 pętko cienkiej kiełbasy, 100 g sera mozarella(...)mieszamy ze sobą. 5.Do podrośniętych drożdży dodajemy resztę wody, mąkę i olej, szybko wyrabiamy. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem.  6. Ciasto nakłuwamy widelcem, smarujemy sosem, układamy mozzarellę oraz resztę składników. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 12-15 min. na termoobiegu. Pizzę podajemy

słodki bratek
Fit pizza na spodzie z cukinii 170

Nie zamierzam Cię przekonywać, że pizza cukiniowa w 100% zastąpi klasykę. Tak nie jest i sama od czasu do czasu skuszę się na swoją ulubioną jej

Fabryka pomysłów
Pizza ” Valencia „ 168

Pizza ” Valencia „ Minęły święta , jedyne co po nich pozostało , to uczucie przejedzenia Pizza Valencia to idealny sposób na doskonały obiad po świąteczny . Jest zdecydowanie

Ogrodnik w podróży
szybka pizza ze szparagami 209

jest, trzeba więc spieszyć się, żeby przygotować jak najwięcej pysznych dań z tym smakowitym dodatkiem! Dziś proponuję pizzę. Jest pyszna i naprawdę wyjątkowa. Prócz szparagów zapiekłam na niej szynkę dojrzewającą i trzy rodzaje sera. Niesamowite i warte polecenia jest ciasto: drożdżowe, szybkie, bo niewymagające wyrabiania, wałkowane na kaszy mannej. Z pewnością wykorzystam je również w innych pizzowych wariantach, wszystkim bardzo

6niebo
Niby pizza na cieście francuskim 117

Taką błyskawiczną pizzę można wykonać bez konieczności przygotowania ciasta drożdżowego, wystarczy tylko gotowe ciasto francuskie i dodatki. W natłoku obowiązków przedświątecznych jest to pomysł na bardzo szybką i smaczną kolację. Tak naprawdę to też pomysł na czyszczenie lodówki z zalegających resztek. Składniki: • 1 płat ciasta francuskiego • 2 łyżki keczupu • 1 kulka

To co kocham
Pizza na grubym cieście 177

Czasem wraz z rodziną mamy ochotę na porządna pizzę na grubym cieście z ulubionymi składnikami. Tym razem padło na szparagi, których wprost nie mogłam się już

Wielki apetyt
chleb pszenny z suszonymi pomidorami na liściu winogronowym 193

czasu aż chlebki wyrosną ) W międzyczasie nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min. Kiedy chleb wyrośnie, przełożyć go na łopatę do chleba, szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie położymy papier

Stare Gary
Wytrawny keks 180

Uwielbiam ciasta, ale zdecydowanie te wytrawne. Taki keks doskonale sprawdza się na imprezach jako alternatywa dla pizzy czy tostów. Jego przygotowanie jest banalne a do środka

Wielki apetyt
Muffiny a'la pizza 117

Muffinki pizzowe?- Nic prostszego. Robi się je wyjątkowo szybko a efekt jest naprawdę świetny.  Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki przyprawy do pizzy 100 g tartej mozzarelli 500 g pieczarek 250ml mleka 2 jaja 100 g masła ketchup/ sos pomidorowy olej rzepakowy (do smażenia) Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy

Wielki apetyt
Chleb pszenny z Vermont na zakwasie Hamelman'a 164

chlebki wyrosną ) W międzyczasie nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie położymy

Stare Gary
Chleb pszenny razowy na zakwasie Hamelman'a 155

st.C.   Nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie położymy papier

Stare Gary
Chleb na zakwasie - Pain au levain J.Hamelman 156

chlebki wyrosną ) W międzyczasie nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie

Stare Gary
Chleb na zakwasie z ziarnami Hamelman'a 198

temperatury pokojowej. Nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę. Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie położymy

Stare Gary
Chleb żytni z kminkiem (40%) Hamelman'a 180

chlebki wyrosną).  Nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie położymy

Stare Gary
Chleb z orzechami włoskimi i marchewką Hamelman'a 184

chlebki wyrosną ) W międzyczasie nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie

Stare Gary
Chleb na zakwasie z pieczonym czosnkiem Hamelman'a 164

chlebki wyrosną).  Nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie położymy

Stare Gary
Chleb z Vermont na zakwasie z mąką pszenną razową Hamelman'a 146

chlebki wyrosną ) W międzyczasie nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie

Stare Gary
Chleb pszenny z oliwkami Hamelmana 184

chlebki wyrosną ) W międzyczasie nagrzać piekarnik do 240 st. C. Jeżeli używamy kamienia do pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie

Stare Gary